Şimdi Ara

Notebook Q9100 ve QX9300 hangi işlemci ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PC LAPTOP MODEL: ASUS N61VN 280 BD
    Varolan İşlemci: Intel T9600 2.80 ghz
    Chipset: Intel Centiga PM45

    Kendi chipsetimi araştırdım ve Q9100 veya QX9300 işlemcileri destekliyormuş bunlar 4 çekirdekli.
    şimdi bana işlemci almayın ssd ve ram takın diyeceksiniz fakat zaten bilgisayarıma ssd ve ram taktım. notebook işlemcimi değiştirirken satın alacağım işlemcide herhangi bir Q9100 uyumlu olurmu yoksa alırken şununa dikkat edeceğim birşey var mı?
    Diğer bir soru Q9100 nispeten ucuz QX9300 baya bir pahalı test sonuçlarına baktım süper farklar yok sizce arada hissedilir bir fark var mıdır?. yoksa hiç işlemcini değiştirme farkı hissetmen münkün dahi olmayacaktır da diyebilirsiniz. pc için yaklaşık 350 lira harcadım(8gb ram + 120 gb ssd + 7800mah batarya) %40 lık performans artışı sağladım 200 lira daha verip işlemci almalımıyım. çünkü yeni alacağım bir pc 1500 tl üzerinde olacak bununla kendimi 2 yıl daha idare etmek istiyorum.

    Eğer işlemcimide değiştirirsem videolu olarak diğer n61 serisi kullananlara yardımcı olacak şekilde tüm yaptığım değişikliklerle bir video hazırlayıp koyacağım.

    SAYGILAR.

    Kendi İşlemcim.
    Intel® Core™2 Duo Processor T9600
    (6M Cache, 2.80 GHz, 1066 MHz FSB) çift çekirdek.

    T9600 LİNK



    Almayı düşündüklerim.
    ------------------------------------------------
    Intel® Core™2 Extreme Processor QX9300
    (12M Cache, 2.53 GHz, 1066 MHz FSB) 4 çekirdek.

    QX9300 LİNK

    Intel® Core™2 Quad Processor Q9100
    (12M Cache, 2.26 GHz, 1066 MHz FSB) 4 çekirdek.

    Q9100 LİNK
    -----------------------------------------------------------



  • 4 çekirdeklilere geçeceksen laptopunun soğutmasına güvenmen lazım. Eğer T9600 termal macunu yenilenmiş ve fanı temizlenmiş haliyle bile ısınıyorsa tavsiye etmem açıkçası. Eğer T9600'ü satmayı düşünüyorsan pm atabilirsin, alabilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheMechanic

    4 çekirdeklilere geçeceksen laptopunun soğutmasına güvenmen lazım. Eğer T9600 termal macunu yenilenmiş ve fanı temizlenmiş haliyle bile ısınıyorsa tavsiye etmem açıkçası. Eğer T9600'ü satmayı düşünüyorsan pm atabilirsin, alabilirim


    Soğutma sorunum yok ısınma neredeyse sorunsuz, eski işlemcime oc yapmadım. bilgisayarı 2 yıldır sadece notebook soğutucu ile kullanıyorum (notebook kendi soğutma sistemi fazlasıyla yeterli aslında), haftaya elime bir adet Q9200 geçicek eğer 1 hafta boyunca sorunsuz kullanmayı başarabilirsem T9600 için ilk pm atacağım kişi sen olucaksın :)
  • beyler denemeyin almayın da o işlemci bu leptopta çalışmaz sadece biosa girebilirsin. Çip desteğinden daha büyük sorunlar var burada üreticiler sadece birkaç seri için destekli donanım yerleşimi yaparlar. Güç, veri yolu yapılandırması tamamen yetersiz kalır o işlemciye. Isınmadan korma zaten yeterki çalışsın windowsu başlatsın.
  • Uzun yıllar Asus N61Vn280BD kullanıcısı olarak bu konunun sonucunu merak ediyorum.
  • fazla merak etme bro n61vn vg serisinde çalışmaz denendi tdp yetmez ancak işlemci mikrokodu mevcuttur biosta yinede tdp eksik ::DD:D:S:D:S:D:S:D:QFeıhvıuhsauıfw v

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrah8230 E kullanıcısına yanıt
    Ne yazdığın belli değil hangi dilde bu yazı translate çözemedi. bro mro gevşek gevşek cevap yazıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shewalayte -- 16 Mart 2016; 15:29:55 >
  • Çalışır mı çalışmaz mı bilemem ama 2 çekirdekten 4'e geçeceksin bariz fark hissedersin bazı uygulamalarda. Bu arada bence en uygun Q serisini alın çünkü arada 200-300 mhz fark var.
  • lerenturk kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkürler.
  • Eeeeeee sonuç ?
  • Bende sonucu merak ediyorum.Bende işlemci değiştirmek istiyorum.
  • emrah8230 E kullanıcısına yanıt
    Bak kardeşim öncelikle yazdıklarına bakılırsa , translate ironisini anlayamaman beni hiç şaşırtmadı. Ayrıca güzel türkçemizin içine eden özenti günümüz gençliği tarafından sıkça kullanılan bir hitap şekli olan konuşma dilini yazıya dökmen senin profilini çok güzel özetliyor emin ol. Amacın gerçekten yardımcı olmak ise güzelce türkçe ya da ingilizce yazarsın kardeşim oldu mu , forumdaki insanlarla dalga geçer gibi yazı yazılmaz. İşim pürüz çıkarmak değil forum içerisinde saygı ve sevgi çerçevesinde insanlardan yardım alabilmek veya yardımcı olabilmek. Tamam mı güzel kardeşim ?
  • cagdasemre C kullanıcısına yanıt
    QX9300 bence bu diğeride iyi ama işte
  • shewalayte kullanıcısına yanıt
    hakaret etmene gerek yoktu. denedim olmadı anlayanın işine yarar. derdi kargasa çıkarmak isteyen görmesin mesajı (senin gibiler) amacım yardımcı olmaktı. çift çekirdektan 4 çekirdeğe öle bi anda geçemezsin laptopta tdp yetmez. mimari fakı da vardır. olmazzz yani umarım anlamıştır o güzel beynin. Not: yazdıklarım ingilizce değildir. Translate ile çevirmeyiniz....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah8230 -- 9 Mart 2018; 14:2:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrah8230

    hakaret etmene gerek yoktu. denedim olmadı anlayanın işine yarar. derdi kargasa çıkarmak isteyen görmesin mesajı (senin gibiler) amacım yardımcı olmaktı. çift çekirdektan 4 çekirdeğe öle bi anda geçemezsin laptopta tdp yetmez. mimari fakı da vardır. olmazzz yani umarım anlamıştır o güzel beynin. Not: yazdıklarım ingilizce değildir. Translate ile çevirmeyiniz....
    Tdp 15w artıyor, ama laptop anakartı destekliyorsa sorun yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nefendim

    Tdp 15w artıyor, ama laptop anakartı destekliyorsa sorun yok

    Alıntıları Göster
    ewet 15 watt artıyor. Kabul ancak daha cidi sıkıntı laptopun veri yolu sadece üzerinde ki işlemcinin gereksinimleri karşılayacak kadar bileşen içeriyor. Çipset destekliyor. TDP de belki yeterli gelir ama en önemli sorun anakartta yer alan kapasitörler, dirençler ve regülatör entegreleridir. Bu bileşenlerin yerleri genelde ya boş bırakılır yada bu bileşenler gerektiği kadar güçte kapasitede takılır. Firma zaten desteklenen işlemcileri belirtmiş. Hatta destekliyor dese bile t9600 işlemciye göre optimize edip satışa sunmuştur. Yani çalışması mucizedir. Ben denedim çalıştı ancak windows komut setleri takıldı. Biosu modladım editledim nafile. TDP de 12 watt eksik geldi. Ayrıca veri yolu hızları ile ilgili birsürü hata çıktı.
  • emrah8230 E kullanıcısına yanıt
    P8400den t9600e geçtim 10w artış oldu herhangi bir sorun yok. qx9300 e geçmeyi planlıyorum. Ayrıca 2 çekirdekten 4 çekirdeğe yükseltilmiş bir sürü video var internette p ve t serisi işlemcilerle ilgili. Hiç araştırmadan böyle kesin konuşmanız yanlış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.T.A.L.K.E.R. -- 6 Şubat 2020; 4:19:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrah8230 E kullanıcısına yanıt

    Bu mesajlaşma-atışma neredeyse 4 yıl sürmüş. ilginç


    QX9300 nerede bulunabilir var mı satan?

  • Slm bnd aldım ama kullanmadım elimde yatıyor işlemciler

  • HighDynamicRange kullanıcısına yanıt

    aliexpresse bi bak kesin vardır. ama tavsiyem p ve t serisi işlemcin varsa boşa para harcayıp alma. yüzde90 çalışmaz 4 çekirdekliler..

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.