Şimdi Ara

Notebook ile en az 6 aydır sorunsuz SSD kullanan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
4.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bir süre önce, halen kullandığım Intel PM45 chipset'li HP 6730s notebook ile ssd kullanma girişimim olmuştu. Fakat 3 hafta sonra notebook hazırda bekleme/uyku modundan çıkarken ssd tanınmaz hale gelmişti.

    Biliyorsunuz SSD'ler bir kere bios'ta gözükmeyince yapılacak birşey olmuyor ve değiştirilmesi gerekiyor, bilgilere de erişilemiyor. Sandforce kontrolcü kullanan SSD'ler bu sorunu yaşayan çok sayıda Dell ve HP notebook kullanıcısı var.

    Bugünlerden yeniden SSD'ye bulaşmak istiyorum. Ama bu sefer sütten dilim yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyeceğim. Yeni bir notebook almayı da değerlendiriyorum (Dell Inspiron 5150, i5-2410M), veya mevcut notebook ile de kullanabilirim.

    Bu konuyu açma amacım şu :
    En az 6 aydır notebook ile SSD kullanan, cihazı sık sık hazırda bekletme/uyku moduna alan, buna rağmen hiç sorun yaşamamış olan var mı ? Varsa SSD ve notebook modelini belirtmesini rica edeceğim.

    Şimdiden teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • PC de SSD için yapılması gereken ayarlar arasında, bekletme ve uyku modunun iptali var.
    6 aydan uzun bir süredir laptopda SSD kullanıyorum ve yeniden windows kurduğum zaman ilk yaptığım iş SSD nin windows daki ayarlarını yapmaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: viperc
    PC de SSD için yapılması gereken ayarlar arasında, bekletme ve uyku modunun iptali var.

    Bu tür ayarlar genelde SSD'lere mümkün olduğu kadar az veri yazılması ve ömrünün uzatılması için öneriliyor.

    Örneğin indeksleme özelliğinin de kapatılması önerilir ama benim gibi sürekli emaillerde ve dosyalarda arama yapanlar bu özelliği kapatmayı düşünmezler ve SSD üzerinde olabilecek etkilerine razı olurlar. Zaten hatırladığım kadarıyla indeksleme dosyası da 2.disk olarak bir hdd varsa onun üzerinde tutulabiliyor.

    Bekletme/uyku modunda yaşanan sorunun Sandforce kontrolcüsünden kaynaklandığı biliniyor. Hatta yeni Vertex 2 SSD'ler için 1.32 firmware çıktı ve OCZ forumlarında moderatörler, Sandforce üzerinde yapılan baskılar sonucunda gereken adımların atıldığını ve gerekli iyileşmenin sağlandığını söylüyorlar. Yine de okuduğum kadarıyla bu firmware ile bekletme/uyku modu %100 sorunsuz kullanılabilir diyemiyorlar.

    Aslında bekletme/uyku modu kapalı tutulabilir. Zaten SSD ile işletim sistemi açılış ve kapanışları hızlı. Ancak benim durumumda genelde açık 10-15 pencere ve işi bitmemiş açık dosyalar oluyor. Örneğin işten eve giderken, bu pencereleri teker teker kapatıp, sonra teker teker açmak benim için her seferinde zaman kaybı demek. Bu yüzden bekletme modundan kolay kolay vazgeçmek istemiyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: viperc
    6 aydan uzun bir süredir laptopda SSD kullanıyorum

    Kullandığınız SSD ve laptop modeli nedir ? Özellikle SSD'nin Sandforce kontrolcülü olup olmadığını öğrenmek isterim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Ben eski dizüstü bilgisayarımda OCZ Vertex II Kullanmıştım (Asus M51) stabilite açısından çok sorun yaşadım. Kullandığım süreç içerisinde durup dururken sistem çökmesi,
    Mavi ekran hatası, en son bıosda tanınmaz hale geldi ve garantiden değişime yolladım. Gelen diskte aynı şekilde 2 haftadan sonra mavi ekran hatası aldıktan sonra iyice soğudum ve yine eski disklere geri dönüş yaptım.

    Normalde normal diskde hiç bir sorun olmamasına rağmen, ssd diskde bir hata döngüsü oluşuyor. Benimde merak ettiğim dizüstülerde sürekli 6,7 ay stabil bir şekilde kullanan varmı acaba?
  • Laptop Asus N61JA
    Ssd OCZ Vertex 2 60 Gb
  • Sanirim bununla ilgili en deneyimi olanlardan biriyim. Notebookumda toplam 4 binliralik ssd eskittim. 256 gb patriot warp 3 ssd li monster pc almistim. Yaklasik 5 ay sonra kisa sureli donmalar basladi ve okuma hizlaribda tutarsizlik farkettim. Direk servise yolladim ayni model baska ssd ile degistirdiler. Bu ise 3 ay anca dayandi tekrar yolladim yine degistirdiler bi 3 ay sonra daha ssd yine bozuldu. Ve ayni olay tekrar yasandi. Sorunun neden oldugunu bilmiyordun ustelik elime gecen her ssd fatkli revizyondandi. Ayni seride sorun olur diye dusunmustun. Sinirlerim tamamen bozuldu baska marka bir 256 gb ssd ile degistirmelerini istedim. En son adata ssd ile degistirdiler bunu 1 hafta notebookumda kullandim sonra masaustune aldim suanlik bir sorun gorunmuyor fakat artik notebookda ssd kullanmaya korkuyorum butun gun acik duruyor cunku. Belki o modelde bir sorun vrdir diye dusunuyorum ana yine de masaustume almadan edemedim.
  • Hibrit disklerde durum nasıl acaba?
  • quote:

    Fakat 3 hafta sonra notebook hazırda bekleme/uyku modundan çıkarken ssd tanınmaz hale gelmişti.


    notebooklara ozel bir durum degil masaustu sisteminde de ayni sikayetle gelen bir arkadas oldu daha gecenlerde.ssdlerde uyku modu problemli ve kontrolcuden kaynaklaniyorsa farkli kontrolculerde durum nedir arastirirdim ben olsam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .45 ACP
    quote:

    Fakat 3 hafta sonra notebook hazırda bekleme/uyku modundan çıkarken ssd tanınmaz hale gelmişti.

    notebooklara ozel bir durum degil masaustu sisteminde de ayni sikayetle gelen bir arkadas oldu daha gecenlerde.ssdlerde uyku modu problemli ve kontrolcuden kaynaklaniyorsa farkli kontrolculerde durum nedir arastirirdim ben olsam.

    Diğer kontrolcüleri çok araştırmadım ama örneğin Intel X-25 ile pek sorun olmadığını hatırlıyor gibiyim.

    Hadi diyelim bir şekilde bekletme/uyku modundan vazgeçtim, yine de SSD'ler güven vermiyor. Bir sorun olunca bilgiler erişilemez oluyor. Bu nedenle iş amaçlı kullananlar SSD'lere güvenemez.

    Gerçi SSD kullanacağım diye azmedip 2.diskte hazır işletim sistemi tutarsam, SSD üzerine tek dosya kaydetmezsem, sorun oldukça garantiden değişim yaptırırım ama insanı soğutuyor ve bu kadar uğraşa değmez dedirtiyor. Zaten SSD üzerine dosya kaydetmeden iş amaçlı kullanmak da zor olur. Masaüstünde olması istenen dosyaları hep HDD'ye atıp, masaüstüne kısayol oluşturmak gerekir vs. vs.




  • quote:

    Gerçi SSD kullanacağım diye azmedip 2.diskte hazır işletim sistemi tutarsam, SSD üzerine tek dosya kaydetmezsem


    ben de boyle yapiyorum gerci ama ssd o kadar da guvensiz bir cihaz degil oyle olsa cok yuksek bir hata orani olur insanlar hala eski model ssdleri kullanamazdi.kullanima kullaniciya sisteme sansa artik ne dersen degisen bir durum sen aliyorsun 3 ayda bir bozuluyor var forumda boyle arkadas ben aliyorum uzun sure bir sey olmuyor.biraz dikkat edilirse sorunsuz kullanilabilir bence.vertex3leri arastirdin mi uyku modunda sorun cikaran kontrolcu markasinin yeni modeli artik hatalarindan ders almis olmalilar.
  • Macbookpro icin ssd düşünüyorum ama burayı okuyunca kararsız kaldım isin açıkcası. Hakikaten ssd takınca bu kadar problem yasaniyormu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackmagicman -- 6 Mayıs 2011; 12:13:06 >
  • 6 aydir corsair f120 ve dv6 3055et 2 lisini kullaniyorum. Bilgisayari hic kapamiyorum uykuya aliyorum. Herhangi bir sorun soz konusu degil.
  • Monster W860CU ile 7 ay intel x25-m 80 gb, 3 aydırda ocz vertex 2 80 gb kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackmagicman
    Macbookpro icin ssd düşünüyorum ama burayı okuyunca kararsız kaldım isin açıkcası. Hakikaten ssd takınca bu kadar problem yasaniyormu.

    Bazı dizüstü bilgisayar markaları/modelleri ile yaşanan sorun oranı yüksek. Kendi MBP cihazınıza yönelik sorun yaşanıp yaşanmadığına dair araştırma yapmanızı öneririm.

    quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123
    Monster W860CU ile 7 ay intel x25-m 80 gb, 3 aydırda ocz vertex 2 80 gb kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım.

    Neden Intel x25-m'den Vertex 2'ye geçtiğinizi ve performans farkı görüp görmediğinizi sorabilir miyim ? Çünkü benim bu konuda bahsettiğim sorun Sandforce kontrolcü ile ilişkilendiriliyor, bu nedenle Intel x25'i de değerlendiriyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Yazma hızı düşük kalıyordu intel x25-m modelinin (250/70) bu yüzden yükseltme ihtiyacı duydum. Son bios güncellemelerini yaptıktan sonra direk oczyi taktım herhangi bir uyum sorunu olmadan bu zamana kadarda bir performans kaybı yaşamadan kullanıyorum, özellikle yazma işlemlerinde intel ssddeki darboğaz oczde kayboldu, firefoxta bazen 15 sekmeden sonra takılmalar yaşıyordum intel ssdde, oczde buna benzer sıkıntılar çözüldü.

    Ocz ile yaşadığım tek sıkıntı şuydu, ilk olarak 60 gb sipariş etmiştim ssd geldiğinde 51 gb kullanılabilir alan vardı, teknobiyotiği aradığımda ilk etapta net birşey söyleyemediler, ocz forumuna sağolsun aynı sorundan müzdarip bir arkadaş konu açmıştı, orda ise hücrelerin ömürlerinin uzatılması için özel bir alan ayrıldığı cevabını almıştık, daha sonra 80 gb ile değiştirdim versiyon eski geldiği için alan sorunu yoktu güncelleme ihtiyacıda hissetmedim ama bu olay benim gözümde ocz'nin büyük puan kaybetmesine neden oldu.




  • ilginç bir durum ben yaklaşık 3-4 ay kullandım masaüstünde kullandım ocz aqulitiy ile sorunsuz bir şekilde....
    ama notebook içinde düşünüyorudum ama vazgeçecek gibiyim...
  • Yukarı.

    Aradan geçen zamanda tecrübesini paylaşacak olan var mı ?
  • Ben de yaklaşık 1 senedir Team Xtreem S1 kullanıyorum eski Acer Notebook'umda. Şimdi SandyBridge'li modelini aldığımdan Kingston HyperX 240GB aldım ve onunla kullanacağım. Ben uyku moduna alıp geri döndüğümde sorun yaşamadım açıkçası. SSD'ler ile kötü tecrübeleri olan insanlardan değilim Şimdilik...
  • Asus N53 serisi notebook almayı ve ssd taktırmayı düşünüyorum. Acaba bunu uygulayan var mıdır ? Performans ve kullanımdan, olduysada sorunlardan bahsederseniz sevinirim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skywalker1789

    Asus N53 serisi notebook almayı ve ssd taktırmayı düşünüyorum. Acaba bunu uygulayan var mıdır ? Performans ve kullanımdan, olduysada sorunlardan bahsederseniz sevinirim...



    Bende bunu merak ediyorum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.