Şimdi Ara

Notebook Ekran Kartı Değişimi Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim 2 tane bilgisayarım var biri masaüstü digeri ise laptop.şimdi aklıma bir soru takıldı.şimdi laptobu ben kullanıyorum ve ağır programlar oyunlar acıyorum.laptobu alalı 4 sene oldu yani çok iyi bi bilgisayar degil.masaüstü ile özellikleri tamamen aynı ama sadece laptopta 358MB ekran kartı masaüstündekinde kinde ise 1GB ekran kartı var.o yüzden masaüstü oyunları rahatça kaldırırken laptop kaldırmıyor bazı oyunları.

sorum acaba masaüstündekini cıkarıp laptoba takmak mümkün müdür? uyum sorunu felan olur mu ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• laptop ve masaüstünün herşeyi birbirinden farklıdır parçaları değiştiremezsin laptopa upgrade yapabilirsin belki bu konuda net bir bilgim yok ama emin olduğum şey masaüstünün parçalarını laptopa takamazsın

Şansın yok, bunu kullan...
    Ernesto Che Guevara
  • Selamlar. Laptop ve Desktop bilgisayarlarda İşlemcilerin ve Ekran kartlarının performansları tamamen farklılık gösterir. Örneğin aynı ekran kartı modelinin masaüstü versiyonu 10 performans veriyorsa M (mobile) modeli 7 performans gösterir. İşlemcilerde de aynı şekilde. O yüzden model aynı diye performans da aynı olmasını bekleyemeyiz.

Bu yüzden ağır işlemci ve ekran kartı yükü gerektiren uygulamaları (mesela oyunlar) desktoplarda çalıştırıp, dizüstü bilgisayarları genellikle daha az yoğunluklu işler için (örneğin Internet, Office uygulamaları vs) kullanmak daha mantıklıdır.

Tabi yoğun uygulamaları oyunları falan rahatça çalıştıracak dizüstü bilgisayarlar da alınabilir fakat bunlar pahalıdır, aynı konfigürasyondaki bir masaüstü bilgisayara göre bazen 2 misline yakın fiyatı olabilmektedir.
    Intel Core i5 2500K @4.4Ghz , Gigabyte GA-Z68AP-D3, Corsair ,(2*4) 8 GB 9-9-9-28@1600 Mhz DDR3, VTX Radeon HD5870 , Samsung C530 @32" Full HD TV Team Extreem 120 GB Senkron NAND SSD 650 W 80+ PSU , Windows 7 Home Premium 64bit.
  • gittigidiyor.com dan laptopa uygun ekran kartları var satılık böylece biraz yükseltme yapılabilir ama mobil ekran kartı anakart a çakılı ise imkansız diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.