Şimdi Ara

Note 7 ile ağzı yanan Samsung'dan 8 aşamalı pil güvenlik kontrolü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Note 7 ile ağzı yanan Samsung'dan 8 aşamalı pil güvenlik kontrolü

    Samsung kısa süre önce yaptığı basın toplantısıyla Note 7'nin patlama nedenini açıklığa kavuşturarak kamuoyunu konuyla ilgili bilgilendirdi. Ayrıca şirket, bu durumun yeniden yaşanmaması adına aldığı bazı önlemleri de paylaşmış durumda. Şimdiye kadar satılan 3 milyon Galaxy Note 7 telefonun %96'sı Samsung'a geri döndü ancak ABD ve Kore'den bazı fanlar hala akıllı telefonlarını ellerinde tutmaya devam ediyorlar.

     

    Samsung pil patlama araştırması için 200.000'den fazla cihaz ve 30.000 pili test etmek üzere tam 700 mühendisi bir araya getirdi. Bunun yanında 3 ayrı bağımsız laboratuar da soruşturma yürüttü ve akılllı telefon her yönüyle test edildikten sonra cihazın hatalı piller nedeniyle alev aldığı sonucuna varıldı.

     

    Samsung bu tür olayların neden bir daha tekrarlanmayacağına dair bir takım açıklamalar sundu. İlk olarak şirket, üretim süreci boyunca ve sevkiyata kadar güvenlik sorunlarını ele almak için bir dizi testten oluşan 8 Noktalı Pil Güvenlik Kontrolü'nü geliştirdiğini açıkladı. Telefon üreticisi dayanıklılık testleri, görsel kontrol, x-ray testleri, söküp-takma testleri, OCT testleri, şarj ve deşarj testleri, TVOC testleri ve hızlandırılmış kullanım testleri yapacak.

     

    Pillere işkence uygulanacak


     

    Dayanıklılık testlerinin tüm Samsung akıllı telefonlara uygulanacağı belirtiliyor. Bu testlerde bataryanın aşırı şarj edilme senaryoları, çivi delme testleri ve aşırı sıcaklık gibi stres testleri olacak. Uçucu lityum iyonu organik bileşiğinin sızıntı ihtimalini tespit etmek için ise TVOC (Total Uçucu Organik Bileşik) testi uygulanacak. OCV (Delta Açık Devre Voltajı) testleri, üretim işlemi sırasında voltajda herhangi bir değişiklik olup olmadığını kontrol edecek.

     

    Dahası, Samsung tasarım ve kullanılan materyaler, cihazın donanım gücü ve özellikleri, daha güvenli pil şarj sıcaklığı, akımı ve süresi için gelişmiş yazılım algoritmaları dahil olmak üzere, ürünlerin her parçasında daha sıkı güvenlik standartları uygulamak için çok katmanlı güvenlik tedbirleri protokolü geliştirdi. Şirket, arttırılmış koruma için pillerin etrafına yeni köşebentler de ekledi.

     

    Güney Koreli akıllı telefon üreticisi pil konusuna daha fazla odaklanmaya kararlı görünüyor. Şirket batarya güvenliği önlemlerinin karşılandığından emin olmak için akademik ve araştırma uzmanları dahil olmak üzere sözleşmeli dış danışmanlarla çalışmaya başlamış durumda.

     

    Note 7 ile ağzı yanan Samsung'dan 8 aşamalı pil güvenlik kontrolü 

     








  • Eee tabi bu sefer de bi taraflarında patlamasın istiyorlar... Gayet doğal...
  • 2 gün sonra Apple 9 aşamalısını yapar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,



    Sabotaj mı ne anlayamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güveniyoruz sana samsung
  • samsung mu? asla ve kat'a!!!

  • Dün türk hava yollarında check-in yaparken gördüm note 7 telefonuyla uçuş yasaktır yazıyordu :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pegasus uçak içinde note 7 telefonunuz varsa şakın açmayın diğer telefonlar uçak modunda kullanılabilir diye anons yapıyor. Koca Samsung düştüğün şu duruma bak alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Bu kadar beddua boşa mı gider sandın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençler biraz inovatif olun, yakışmıyor. Her Lg konusuna kronik, her Samsung konusuna patlama espirileri. Baydınız yani, bilin istedim.

    Habere olan yorumuma gelirsek, evet bundan böyle 8 aşamalı bir testen geçiyor oluşu tüketicilere güven verecektir. Bahsi geçen test aşamalarıda olayı ciddiye aldıklarını gösteriyor. Keşke bundan önceki prosedürü de açıklasalardı. Bu şekilde daha sağlıklı mükayese edebilirdik.
  • Ekrem agliyordu...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir zahmet artık yapsınlar
  • Şuan iphone kullanan bir insan androide geçmek istese bir tek note serisine geçer buna eminim. Samsung'un note serileri gerçekten çok başka keyfi olan cihazlar.
  • olacak olacak
  • Samsung eleştirmeyi çoktandır bırakmıştım note 3 den sonra.
    Hadi patlayan pil de neyse diyelim.

    AMA AMOLED EKRANIN BURN-İN EFEKTİNİN OLMASI VE BENİM BU MEŞHUR SORUNLA KARŞILAŞMAM BENİ ŞOK ETTİ.

    Konuyu açayım : Amoled ekranlarda sürekli aynı yerde gösterilen resim yazı bir zaman sonra oraya kazınıyor ve gitmiyor artık.Bu amoled ekran kullanan LG Tv lerdede var .Şu anda bu tv ler 10000 tl den aşağı değil ve millet garantiden iadeye öalışıyor.Çözüm ne aynı kanalı izlemeyin sürekli :) Eskiden plasma tv lerde olurdu bu. Amoled alt yapısı plazma tv lere dayandığı için aynı sorun oluyormuş

    Benim note 4 de şu anda böyle.Bu videoda olduğu gibi.Üstteki bildirim çubuğu farklı renk ve alttaki hava durumu widget i orda farklı bir renge dönüştü. daha doğrusu üstler daha beyaz alta doğru sarıladı.Hatta bildirim ekranındaki şebeke ikonu inceden her yerde gözüküyor.https://www.youtube.com/watch?v=EJJKAtCNCQ4
    https://www.youtube.com/watch?v=tkYXobLkjDA

    Esas Amoledin burn in efekti bence samsungun başını ağrıtacak.Apple da amolede geçtiğine göre onunda. Bye bye ömürlük retina ekran





  • sütten ağzı yanan pili üfleyerek kullanır:)

  • güzel önlem,note 7 ve diğer kullanıcılarının gönüllerini almaları lazım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: GENİŞ

    2 gün sonra Apple 9 aşamalısını yapar

    :D
  • Nasil yani bunlari zaten yapmasi gerekiyordu yapmiyor muymus :/



    O zaman note 7 bu isin su ustune cikan kismi... demek ki cebimizde hep bir bomba adayi tasiyormusuz.....



    Note 1 vardi bataryasi davul gibi sismisti.. samsung mudur samsung sdi midir her ne halt sirketse batarya isini yapamiyor..



    Elektirikli araba alinacaksa buna da dikkat etmek gerekiyor. Oyle toplu cikip egilip ozur dilemeyle hayatlar geri gelmez

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.