Şimdi Ara

Not Ortalaması İle Yatay Geçiş Hakkında Sorularım Var !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba İstanbul'da Özel bir üniversitede siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler %100 ingilizce eğitim veren bir okulda tam burslu okuyorum ve ortalamam 4 e yakındır. Diplomasi de atamalardan sadece devlet üniversitelerinin kabul görüldüğünü gözlemledim. Bu yüzden yatay geçiş yapmak istiyorum. Ortalama ile geçiş yapan arkadaşlarım varsa yardımcı olabilir mi? Ne gibi süreçler var ve geçme olasılığım var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egecano -- 19 Mayıs 2017; 23:0:0 >



  • kardeşim ben de 2 sene önce yatay geçiş yapmıştım 2 farklı yolu var ya üniversite giriş puanınla yaparsın ya da geçiş yapacağın okulun şartlarına göre yani ortamalana göre. ben üni puanımla geçiş yaptım bunun için üniversitelerin öğrenci işleri sitesini falan takip etmen lazım. yaz tatilinde şubat tatili gibi dönemlerde olur böyle şeyler veya dönem başında. kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama özel üniversiteden mezun olunca büyükelçi olman sıkıntı ya mı giriyor onu bilemem ama yatay geçiş yapacaksan son sınıftan önce yap.
  • sanfrancisco08 kullanıcısına yanıt
    Ben ortalama ile yapacağımı belirttim. Şuanda 1. sınıftayım. Diplomasi için son yıllardan alınan okulların listesine baktığımda Türkiyenin önde gelen devlet üniversitelerinden alınmış sadece.Nelere dikkat ediyorlar onu soracaktım. Bana doğrusu başarı notu ile yatay geçiş yapan birisi bilgilendirmesi daha doğru olur.
  • egecano kullanıcısına yanıt
    Yatay geçişte Ygs-Lys puanı-sıralaması da önemli. Ortalamanın bir kısmı birde ygs lys puanının bir kısmını karıştırıp bir puan oluşturuyorlar. Çok batırmadıysan ygs lys de istediğin üniye geçersin bence. Boun için ilk 10k altını alcaklarını sanmam odtü için de öyle. Ama ankara üni alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 110k sıralamam var. Gıdecegım okullarla 50 - 60 puan arası degısen taban puan farkı mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.