Şimdi Ara

Nosferatu | Robert Eggers | Willem Dafoe - Bill Skarsgård - Lily-Rose Depp (3 Ocak 2025) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam 4K yı bilmem de düzgün bir sürüm için bile epey bekleriz sanırım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Nosferatu | Robert Eggers | Willem Dafoe - Bill Skarsgård - Lily-Rose Depp (3 Ocak 2025)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cuma akşamı sinemada izledim. amosfer, makyajlar kıayfetler, karanlık ortam, orlok un makyajı , oyunculuklar hepsi üst düzeydi ve beğendim. ancak konunun işlenişi çok yüzeysel, orlok dahil hiç bir karakter derinlemesine aktarılmamış. hiç bir karakterle empati kuramadığınız dolayısıyla etkisini kaybeden bir film izliyorsunuz. francis ford copolla nın darculası, karakterin bu duruma nasıl geldiği, kadın karaktere neden bukadar saplantılı bağlandığı , yan hikayelerle destekleniyordu. işin özünde bir aşk hikayesiydi. nosferatu da ise orlok iğrenç bir sülük misali kan emen bir vampir, aşk hikayesi de seks kölesine dönmüş durumda. yönetmenin tercihi olabilir tabi bu. ancak seyir zevkini düşürdüğü kesin. copolla nın dracula sı bunun yanında masal gibi kalsa da , hala açık ara daha iyi bir film bana göre.

Bu salonda izleyebilecek arkadaşlar için; salonda herhangi bir parlaklık, kontrast ya da görüntü sorunu yok. Ses de sorunsuzdu.

Filmi de genel anlamda çok beğendim.

Robert Eggers filminden ne bekliyorsanız aynen onu buluyorsunuz. Çekimler, sahne tasarımları, görsellik üst düzeyde. Ses ve müzikler müthiş.

Yansıttığı dönemi aktarmak anlamında çok başarılı, seyri çok keyifli.

Bill Skarsgard'ın oyunculuğu ağır makyaj altında ezilmiş.

Willem Dafoe kötüydü, adam müthiş oyuncu, karakteri kurtarmak için de çırpınmış ama...

Lily Rose Depp bana şu ölü bakışlı Kristen Stewart'ı hatırlatıyor, ne ona ne bu kıza ısınamadım. Oyunculuğu kötü mü, değil ama çok donuk, çok tepkisiz, çok mimiksiz.

Nicholas Hoult ilginç bir şekilde filmde parlayan tek oyuncu.

Film 18+; dolayısıyla kan ve çıplaklık var.

Beklentiniz iyi bir uyarlama görmekse biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz, film uyarlama değil, 1922 klasiğinin yeniden çevrimi.

Kitaptan ayrıldığı, çok üstün körü geçtiği ya da hiç değinmediği bir sürü nokta, olay var.

Hatta yeniden çevrimi olduğu filmle bile ayrıldığı, yönetmenin yorumunu kattığı birkaç değişiklik var.

Doğal olarak Bram Stoker's Dracula ile mukayese edilecek;

Bram Stoker's Dracula'nın yeri ayrı, oyuncular, yönetmen, sanat yönetimi, her şeyi ile müthiş bir film.

Bu film ona rakip değil, onun kulvarında da değil. Bu film kendi kulvarının zirvesi ve imkan varsa kesinlikle sinemada izlenmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 7 Ocak 2025; 14:4:35 >

• Nosferatu | Robert Eggers | Willem Dafoe - Bill Skarsgård - Lily-Rose Depp (3 Ocak 2025)Paribu Cineverseyoutube
    Ozan Sarıgül, namıdiğer Bobin Kafa vizyona taptaze girmiş filmleri inceliyor; öncesi, sonrası, kaçırılmaması gereken detayları ve sinema izleyicisinin keyfine uygun yorumları ile anlatıyor. Bobin Kafa bu hafta Nosferatu filmini ele alıyor. Orijinal Nosferatu filminden ve vampirlerin nasıl yaratıklar olduğundan bahsediyor. İyi Seyirler! 00:00 Giriş 00:33 İlk Film 03:10 Filmin Yönetmeni 04:34 Vampir Filmlerinin Geçmişi 07:00 Filmin Oyuncu Kadrosu 11:03 Dracula'nın Özellikleri 14:08 Orijinal Filminden Farkları #nosferatu #korku #paribucineverse Bizi Instagram’da takip edin https://www.instagram.com/paribucineverse Bizi TikTok’ta takip edin https://www.tiktok.com/@paribucineverse Bizi X’de takip edin https://www.twitter.com/paribucineverse Bizi Facebook’ta takip edin https://www.facebook.com/paribucineverse
    https://www.youtube.com/watch?v=F_3OxLxzQJY

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hoş geldi sefa geldi.

• 19. yy Almanya'sında geçen yapım stil olarak çok iyi. Geçmiş inançlardan gelen birçok mistisizmi konu içine yedirirken baş karakterlerden birine henüz filmin başında okült damgası vurarak Nosferatu ile özdeşim de sağlıyor. Dönemi ne kadar iyi yansıttığı tartışılır. Gotik olarak sunulan, sahne tasarımlarının da neredeyse folklorik bir minyatür gibi göründüğü ortamda dönem eleştirisi yapmak, çehresi dar bir film olduğu için oldukça zor. 

İlk yarısı özellikle Thomas'ın Karpatlara seyahate çıkmasıyla film henüz daha başlarken zirvesini burada yaşıyor. Karanlık sahneler, usulca yağan karın altında sessizliğe gömülmüş gotik unsurları muazzam destekliyor. Frontman vampire giden bu yolculuk kısa olsa da lezzetli. Kont Orlok ile ilk temas ve sonrasında yaşananlar da Doğu Avrupa temelli halk hikayelerinin ölümcül tadının altını çizerek izleyiciye vermekte beis görmüyor. İkinci yarısının o denli kuvvetli olduğunu söyleyemeyeceğim çünkü hikaye daha geniş bir perdeye, halka da açılmak zorunda olduğu için film burada biraz yetersiz kalıyor. Giriş kısmında hikaye akıcı ilerlerken daha sonraları öykü matematiği genele yayıldığından dolayı anlatı tekrarlarla döngüye düşüyor. Avrupa'ya gemiler vasıtasıyla ulaşan veba da Nosferatu'nun karşılığı. Fareler burada adeta onun birer yardımcısı, iş birlikçisi olarak gösterilmiş. Bazı sahnelerde ellerinin, semtin üzerinde büyükçe gölge olarak gösterilmesi de bu öldürücü lanetin görsel bir sunumu niteliğinde.

Robert Eggers kendi çizgiselliği içerisinde iyi kompozisyonlar oluşturan fakat bu konturların dışına çıkmaya erinen bir rejisör. Alameti farikaları ile fark yaratsa da kariyerinin sağlamcı değneklerini bırakıp cesur adımlar atması da şart. Böylesi konfor filmografisinin gelecek filmlerinde Wes Anderson gibi onu da zehirleyebilir. The Lighthouse dışında beynimde kıvılcımlar çıkartacak yaklaşım ondan pek göremedim. Kesinlikle iyi yönetmen ama çizgisellikten sıyrılması elzem.

Son olarak filmin en büyük etkilerinden biri Lily-Rose Depp'e büyük alkış. Döneme uyan yüz hatları, okült hikayeye hizmet edici tutkusuyla bence şahane performanstı. Arzularla beraber, dış varlığın esaretinde olan bedeni ve bunun sonucunda oluşan etkileri böylesi yansıtabilmek yetenek ister. Thousand cock stare edasıyla alık bakışları, tutkulu vücudu ve içi içine sığmayan hareketleriyle rolü tam kadınına gitmiş. İlk seksinden sonra kendisiyle oynamadan duramayan, evin haşarı kızıydı adeta. Auditionlarda bile belli, seni çılgın. 7.5/10

• Yapımı dün izledim. Ağır ama boş çekimlerle, ağır ama boş diyaloglarla dolu bomboş bir yapım. Kostümler, atmosfer muhabbeti yapmayacağım çünkü bir filmi sadece bunlara bakarak iyi ya da kötü olarak niteleyemeyiz. Orijinali nasıldır bilmem ama Rober Eggers'ın, dünyanın en sıkıcı filmi olmasa da aşırı sıkıcı bir video çektiğini söyleyebilirim. Birkaç gölge sahnesi, gotik atmosfer kurgusu dışında size 2 saatlik bir vakit kaybından başka hiçbir şey veremeyen bir yapım. Ayrıca müzikal olmadığı halde müzikal bir filmmiş gibi davranan, aşırı kolpa tiyatral sahneler, abartılı oyunculuk, edebiyat romanı okur gibi konuşmaya çalışan karakterler ayrıca itici olmuş, eğreti duruyor. Lily-Rose Depp bence hık deyip de babasının burnundan düşememiş, olmamış. Willem Dafoe sevdiğim bir oyuncudur ama kesinlikle en iyi performans sergilediği bir yapım değil. Bill Skarsgard ise yoğun plastik makyajdan tanınmayacak hâle sokulmuş ki oyunculuğunu ölçmenin mümkünatı yok. Ama diyalogları berbattı. Ağır ağır yüksek tonda konuşunca etkileyici olmuyorsunuz be aslanlar. Boş konuştuğunuz yine belli oluyor. Replikler de ofsayt. Filmi kısaca özetlersem lezzetsiz, tatsız tuzsuz yemeklerin güzelce sunulması gibiydi. Sunum güzel ama yediklerinizin hiçbir tadı yok. O zaman yemek yemenin ne anlamı kalıyor ki? Robert Eggers'ın filmlerinden uzak durmak lazım. Bu vakit kaybına maksimum verebileceğim puan 4/10. Hiçbir şey anlatmayan bir video için fazla bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 2 Şubat 2025; 16:55:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tam bir sanat eseri.

Dünyayı bize büyük gösteren o'nun büyüklüğü değil, bizim küçüklüğümüzdür (Şeyh Edebali) Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder. Suç her zaman başkasındadır; kendimiz her zaman masum, çalışkan, azimliyiz. Sıradan insanların büyük televizyonları, sıradışı insanların ise büyük kütüphaneleri vardır.
  • Thomas Anderson kullanıcısına yanıt

Bu gişe hasılatı bilgilerini nereden takip ediyorsunuz?

Desktop : Ryzen 7 5800x with Corsair Hydro H115i Platinum | Asus Rog Strix X570-E | G.Skill 64 GB 3600Mhz Trident Neo | PNY GeForce RTX 3090 | 500 GB 980 Pro | 2x1 TB Samsung 850 Pro | 1x1 TB PNY XLR8 CS3030 | Corsair Crystal Series 680X | Corsair AX1200i | Corsair Gaming K95 RGB Platinum | Magic-Refiner RK68 | Corsair Ironclaw RGB Wireless | Corsair Void Elite RGB 7.1 Wireless | Corsair ST100
    Monitor : Samsung ODYSSEY G9 | ASUS PG279Q
    Other : Macbook Pro 13" 17 | iPhone 13
  • Martin Scorsese, Robert Eggers'ın 'NOSFERATU' filmini övdü:

"Muhteşem. Bu adamın yaptığı her şey muhteşem. İzledikten sonra pek bir şey yapmadığınız bir film. Hala dünyadasınız. Transilvanya'dasınız ve bu gerçekten... Dostum, o bir şey."

Sara sara ilerledim bayılttı çünkü. Finali de bok gibiydi yapımda ve yönetimde emeği geçen herkesin gözlerinden öpeyim.

Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
  • çok güzel film, görsel olarakta harika.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.