Şimdi Ara

Norveçe babamın yanına taşınmak istiyorum ama????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Yaklaşık 4-5 yıldır babam Norveç de yaşamakta. Kendisi orada evli ve oturumunu alalı sanıyorum 1 sene oldu. Yani annem ve babam ayrı..
    Ben 4 yıllık özel bir üniversite mezunuyum. Kısa sürelide bir iş tecrübem var. Yakın zamanda Norveçe gitmek ve orada yaşamayı denemek istiyorum. Bunun için konu hakkında bilgisi olanlar sorularıma cevap verirse mutlu olurum.

    1. Babamın orada yaşaması dolayısıyla norveçe gitme şansım var mı? Yani bu benim kızım ben onu yanıma istiyorum diyebiliyor mu?? 18 ve altı olsaydım bunda hiç bir sıkıntı olmazdı fakat 24 yaş için emin değilim.

    2. Eğer hiç bir sıkıntı olmadan gidebilirsem oturum aldıktan sonra annemi yanıma alabilir miyim?

    3. Türkiye norveç arasında denklik var mı? Yani ben mesleğime orada dil öğrenip devam edebilir miyim?







  • arkadaşım o şekilde avustralya'ya yerleşmişti. gitti, bir daha da gelmedi zaten. norveç'te de muhtemelen öyledir.
  • Kardes ulkede yasayan biri olarak cevaplayayim.

    Baban vatandas olmadan seni sadece oturumla oraya alamaz yasal olarak vatandasligini almis olmasi gerekli,Norvec vatandasligi.

    Sende ayni sekilde vatandaslik aldiktan sonra 1. Dereceden yakinin olan anneni aldirabilirsin.

    Diplomaniz orada kabul edilir ancak is bulmada sizin icin avantaj olmaz ne olursa olsun NORVECCE BILMENIZ GEREKIR ve meslek okuluna gitmeniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ki norveçce ögrenicem. Dili öğrendikten sonra okuduğum bölümle alakalı master yapmayı da düşünüyorum. Evlenip gidenler vatandaşlığı daha kısa sürede alıyormuş böyle birşey okumuştum. Benim gibi gidenlere 7 yılda filan veriyormuş bu hakkı doğru mudur?
  • 5. dünya ülkesinden 1. dünya ülkesine gideceksin...Fırsatı kaçırma, yerinde olsam tereddür etmezdim.
  • 4-5 yıldır norveçte yaşamış biri olarak söylüyorum norveç çok maratondur hayatı fiyatlar uçuk noktadadır türkiyeye göre tabi maaşıda ona göredir okul olarak iyi diyorlar arkadaşlar var orda okuyan zorlanıyorlar biraz ama gidiyorlar yinede ben istanbul doğumlu ve yaşamış olduğum için norveçe gittiğimde baya sıkıldım açıkca söylemek gerekirse pek arkadaş ortam da olmadığı için biraz sıktı beni ama havası güzel mimari olarak güzel yerdir aker brygge de oturdum 3-4 sene çok güzel şehir ama çok sıradan geçiyor vakit
  • Şuan hala oradamısın ve nasıl gittin acaba evlilik yoluylamı yoksa bireysel olarak başka bir yollamı? Evet çok sakin bir hayatları var orada 2 hafta bulundum. İstanbul gibi biyerden sonra banada tuhaf gelebilir fakat burada ki şartları ve ülkemizin gidişatını göz önünde bulundurarak şansımı denemeye karar verdim zaten babam orda olduğu için maddi olarak bir sıkıntım olmycak. Eğer yapamazsamda ülkeme geri dönmem problem değil. Acaba amerika vb ülkelere olduğu gibi oraya da dil okuluna filan kayıt olup öğrenci vizesi ile gidebiliyor muyuz?
  • valla imkanın varsa koşarak git, burdaki hengameden kurtulursun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnspk

    Şuan hala oradamısın ve nasıl gittin acaba evlilik yoluylamı yoksa bireysel olarak başka bir yollamı? Evet çok sakin bir hayatları var orada 2 hafta bulundum. İstanbul gibi biyerden sonra banada tuhaf gelebilir fakat burada ki şartları ve ülkemizin gidişatını göz önünde bulundurarak şansımı denemeye karar verdim zaten babam orda olduğu için maddi olarak bir sıkıntım olmycak. Eğer yapamazsamda ülkeme geri dönmem problem değil. Acaba amerika vb ülkelere olduğu gibi oraya da dil okuluna filan kayıt olup öğrenci vizesi ile gidebiliyor muyuz?

    Şuan istanbuldayım ama arada sırada gidip geliyorum bireysel vize alarak gitmiştim. Okul için illa norveç vatandaşı olmak zorunda değilsin orda oturum alman yeterli 1 sene sana dil eğitimi verirler benim arkadaş üniversite geçmişti türkiyede sonra oraya gidince lise sondan tekrar başladı 1-2 sene kaybı oldu ama norvecçe yi öğrendi ingilizcesi zayıftı onuda ilerletti şimdi kimya yada biyoloji mühendisi okuyor diye hatırlıyorum.Eğitim için iyi olur bende gidip şansını denemelisin.türkiyedeki eğitimden çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.




  • İnternette baya bir araştırdım fakat dil okulu hakkın bir biligiye ulaşamadım. Üniversiteye başvurup o şekildemi sadece dil eğitimi veriyor acaba. Yani sadece dil okulu olarak eğitim veren kurumlar yok mu? bildiğim kadarıyka evli vs değilsen devlet sana kurs vermiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnspk

    İnternette baya bir araştırdım fakat dil okulu hakkın bir biligiye ulaşamadım. Üniversiteye başvurup o şekildemi sadece dil eğitimi veriyor acaba. Yani sadece dil okulu olarak eğitim veren kurumlar yok mu? bildiğim kadarıyka evli vs değilsen devlet sana kurs vermiyor.

    Sadece "Dil egitimi" adi altinda Norvec'ten oturum izni alamazsin. Universiteye kayit olman gerekir, o zaman 1 yillik norvecce kursuna gidersin.
  • WhattaHell W kullanıcısına yanıt
    zaten arkadaş okula başlıcam diyor okula başvurunca dil eğitimi veriyor dedim bende dediğim şeylerin aynısını diyorsunuz
  • teşekkür ederim bilgilendirmeler için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cecenistan

    4-5 yıldır norveçte yaşamış biri olarak söylüyorum norveç çok maratondur hayatı fiyatlar uçuk noktadadır türkiyeye göre tabi maaşıda ona göredir okul olarak iyi diyorlar arkadaşlar var orda okuyan zorlanıyorlar biraz ama gidiyorlar yinede ben istanbul doğumlu ve yaşamış olduğum için norveçe gittiğimde baya sıkıldım açıkca söylemek gerekirse pek arkadaş ortam da olmadığı için biraz sıktı beni ama havası güzel mimari olarak güzel yerdir aker brygge de oturdum 3-4 sene çok güzel şehir ama çok sıradan geçiyor vakit

    quote:

    Orijinalden alıntı: WhattaHell

    quote:

    Orijinalden alıntı: cnspk

    İnternette baya bir araştırdım fakat dil okulu hakkın bir biligiye ulaşamadım. Üniversiteye başvurup o şekildemi sadece dil eğitimi veriyor acaba. Yani sadece dil okulu olarak eğitim veren kurumlar yok mu? bildiğim kadarıyka evli vs değilsen devlet sana kurs vermiyor.

    Sadece "Dil egitimi" adi altinda Norvec'ten oturum izni alamazsin. Universiteye kayit olman gerekir, o zaman 1 yillik norvecce kursuna gidersin.


    vay be :( sakin huzurlu yaşam :(


    Bahçeşehir Üniversitesi, Bilgisayar mühendisliği okuyorum.Norveç'e geçmeyi düşünüyorum.Norveççe + İngilizce hallederiz. off of

    Norveç! İsveç! = huzur, eğitim, sakinlik, yüksek refah
    İsviçre: Finans merkezi
    İngiltere: Ticaret merkezi, çok çok fazla paran varsa huzurlu vb.
    off off




  • yurtdışı dil okulları öneriniz ne ollur ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.