Şimdi Ara

Norveççe Öğrenmek istiyorum ama nasıl?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
10.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar lise 3'e geçtim.Hayalimde Norveçte okumak ve yaşamak var ama bu hayali gerçekleştirmenin ilk yolu(nama göre) norveççeyi öğrenmek.İnternette sağlam bir kaynak bulamadım bana hızlı ve öğrenebilceğim bir şekilde tavsiye verirmisiniz? lütfen çok acil.



  • Bende 11e basliyicam bu sene ispanyolcaya takintim var
  • Öncelikle kolay gelsin.Bende bi ara İsveçce'ye merak salmıştım ama Türkçe kaynak hemen hemen hiç yok.Bi kaç İngilizce kaynak bulabilmiştim..Öncelikle temel gramere göz atıp daha sonra dinleme vs. etkinliklerle pekiştirebilirsin.Eğitim setlerini indirirsen yararlı olacağını umuyorum.
    http://mylanguages.org/learn_norwegian.php
    http://bitsnoop.com/norwegian-learning-resources-q24616169.html
    http://bitsnoop.com/norwegian-language-learning-pack-q37650555.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadettin18 -- 8 Eylül 2012; 12:16:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Destdestron

    Merhaba arkadaşlar lise 3'e geçtim.Hayalimde Norveçte okumak ve yaşamak var ama bu hayali gerçekleştirmenin ilk yolu(nama göre) norveççeyi öğrenmek.İnternette sağlam bir kaynak bulamadım bana hızlı ve öğrenebilceğim bir şekilde tavsiye verirmisiniz? lütfen çok acil.

    livemocha.com buradan herdili öğrenebilirsin diye biliyorum ama tam kontrol etmedim

    arkadaş madem yurt dışında okumak istiyorsun o iş çok basit. Zaten avrupa ülkelerinde gençlik kıtlığı var. Ben makina mühendisliği okuyorum bende almanyaya gitmek istiyorum arkadaşımla geçen yaz birşey keşfettik. Almanyadan bir üniverstite seçtik. Başvuru formu gibi birşey var onu doldurup yolluyorsun. Adam sana cevap atıyor seve seve kabul ederiz diye almanca bilmiyorsan biz seni gönderecez buradaki kursa 1 sene sonra başlıyacaksın okula sorun olmaz diyorlar. Zaten okulun yurdu filan herşeyi var. Kursu ayarlıyorlar almanyada 1 senede öğreniyorsun sonra okula gidiyorsun zaten bütün üniversiteleri bmw gibi araba firmaları yaptırmış orada o yüzden stajın filan garanti. İş bulmanda da yardımcı oluyorlar. Hatta bazı üniversiteler fabrika gibiydi 5-6 mühendis (elektrik,makina...) bir araya gelip araba filan yapıp yarıştırıyorlar. Para konusunda yaklaşık buranın iki katı kadar para ihtiyacın oluyordu. Euroya göre değişir tabi. Kardeşim de var oda üniye başlayacak pek paramız da var sayılmaz o yüzden gidemedim ama kabul belgesi geldi. Arkadaşımın gram almancası olmamamsına rağmen kabul etmişlerdi tek gerekli olan aynı tip bir bölüm kazanmış olman ama burada okudukların orada sayılıyor yine 1.sınıftan başlıyorsun. Yani makina okuyacaksan burada makina kazanmış olman gerekiyor.
    Bazı yerler bütün belgeleri senin için ayarlıyorlar istersen tabi güzelde para alıyorlar. Bide okul parayı peşin istiyordu galiba. Yani kısacası 15000-20000 lirayı bir senelik para olarak alıyorlar sonra seni aç bırakmıyorlar orada. Paran varsa hiç bekleme bence.




  • norveçe git
  • Türkçe kaynak yok diye biliyorum.Eğer İngilizce'n varsa bir kaç kitap önerebilirim.İngilizce'n yoksa zaten ilk onu öğren.Norveççe'yi sonra halledersin.
  • Ee neler oldu yıllar sonra bu mesajı görebiliyorsan cevapla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.