Arkadaşlar Norton Commander programı ile ilgili bir sorunum var yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim. Sorunum Boot cd'si ile bilgisayarı açıp yine cd içindeki Nc ile windows'u silmek istiyorum .Her şey siliniyor sadece windows tam olarak silinmiyor.Silerken F8 tuşuyla Enter'ı kullanıyorum. Ne yapmalıyım ...
dos dan silmeyi denesene senin dediğini tam olarak anlayamadım açıklayabilir misin
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>Boot cd'si ile bilgisayarı açıp yine cd içindeki Nc ile windows'u silmek istiyorum .Her şey siliniyor sadece windows tam olarak silinmiyor.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
hitman009 ,Dos'tan norton commander'ı kullandığımda bilgisayardaki tüm dosyaları, klasörleri , gizli dosyaları siliyorum ancak windows'u tam olarak silemiyorum . Amacım format atmadan ve bilgisayardaki önemli belgelerimi silmeden windows'u kurmak.
silemiyorum diyerek hata verdiği klasörün ismini değiştirerek silmeyi dene. Gerçi boota çıktıysan silmesi gerek ama bendede olurdu isimlerini değiştirip kandırır silerdim :)
bi hata mesaji aliyo musun peki?
Adını değiştirerek de denedim. Hata mesajı alıyorum ancak ne yazdığını anlamadım arkadaşlar. Bunu sadece windows dizinini silerken yapıyor
nc yi kullanmadan silmeyi dene. cd-rom sürücüsünden boot ettiğin hdd yi c: dizinine cd-rom (heralde 98 orjinal cd-rom dur) içerisinden deltree komutunu at. sonra wın98 dizinin içindeyken smartdrv komutunu çalıştır. sonra c: dizinine geçip "deltree wındows" yazıp silme işlemine başla butun alt dizinleriyle wındows 2 dk içerisinde (bilemedir 4 dk) silinicektir. Program files dizinininde ya ismini değiştir yada sil sorun yarata bilir. sonrada temiz bir wındows kurmaya başla. Kolay gelsin.
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...
bazen bahri'nin sorunu bende de oluyor. ben NC filan kullanmıyorum, bulsam kullanacam gerçi ya:) direk deltree /y windows komutu.. bazen windows/application data/dap/0???.dat isimli bir dosyayı silemiyordu, işin ilginci ben bilgisayara dap filan kurmamıştım:=))
TOTAL COMMANDER 5.5 I KULLANMANIZI TAVSIYE EDERIM..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme