Şimdi Ara

Normal bir gidonu yol gidonu ile değiştirebilir miyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

• Benim de merak ettiğim bir konu ediliyorsa güzel olabilir ama değişmez bence 😂

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soruyu biraz ozellestirmeniz gerekiyor eger bisikletiniz dag bisikleti ise olmaz olsada bi ise yaramaz ama cyclcross yada fitness modelleri ise olabilir sanirim setinizin claris veya sora olmasi gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

fitness bisikletler 28" ince tekerli ama düz gidonlu oluyor, bu tarz bisikletler için ultegra-105 gibi yol arttırıcılarına uyumlu düz gidon için yapılmış vites kolları var diye biliyorum. ama tam tersinin mevcut olduğunu sanmam. yani deore slx, xt, xtr gibi dağ grubu arttırıcılara uyumlu yol gidonu için yapılmış vites kolları olduğunu sanmam. hiç görmedim. çünkü bu tarz bir bisiklet yok, yol gidonu kullanan bisiletler (cyclocross ve yol bisikletleri) bildiğim kadarıyla arttırıcı olarak hep yol grubu kullanıyolar.

hadi vites kollarına ek olarak arttırıcı da aldınız diyelim, bundan daha büyük sorun ise kadro ölçüleri olacak sizin için. yol bisikleti gidonu bildiğiniz gibi öne doğru uzanır, bu da sele-gidon arası mesafeyi uzatır (sele ile gidonda elinizi koyduğunuz yerler arası mesafe) bu uzamayı telafi etmek için boynuz gidon kullanılan bisikletlerde (cyclocross ve yol bisikletleri) ön teker geri çekilir, yani arka teker ile ön teker arası uzaklık daha azdır.

kısacası, tekerlekler biribirine daha yakındır, ön tekerler seleye daha yakındır, ama bu yakınlık boynuz gidonun öze doğru uzanımı sayesinde telafi edilir.

siz boynuz gidon için üretilmemiş bir bisiklete sahipseniz (dağ bisikleti, şehir bisikleti) sizin bisikletinizde ön teker arka tekere yakın olmayacak ve boynuz gidon taktığınızda gidon çok ileride kalacak size. öne uzanmak zorunda kalacaksınız. bunlar çok ciddi şeyler. bunu da hesaba katın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-430D04FC4 -- 29 Mart 2016; 20:05:06 >

• hiç böyle düşünmedim teşekkürler iyi forumlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.