Şimdi Ara

Nokian Weatherproof Lastik Genel Başlık (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
386
Cevap
27
Favori
61.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende 5 gun once taktırdım. benim aractada michelin energy saver vardi. ve 5 yılını doldurmustu. weather proof benim de gozlemlerime gore yumusak lastik. ve yoldaki kasis ve cukurlari absorbe etmesi iyi denebilir.bakalim bu hafta içi kar yagmasi bekleniyor ve bende yaklasik bi 250 km yol yapıcam persembe gunu. ozaman daha belli olur. taktirdigim yerde balans ayarini 250 km sonra yaptırmami soyledi. simdilik bi kotu yanı yok gibi. ama birsey demwk için erken. ben oyle fazla ses de hissetmedim. direksiyonda biraz yumusama oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mrb.Benim de lastik değiştirmem gerekiyor.Aracımda şuan nokian line lastiği var.5-6 yıldır yaz-kış kullanıyorum.Yanaklarda çatlamalar oldu.Bu süreçte her şartta memnun kaldım lastikten. Yeni lastik için Weatherproof düşünüyorum.Kocaelinde oturuyorum.Yılda çok km yapmıyorum.Ancak , karda buzda nadiren araba kullansamda zorunluluk durumlarında güven vermesini istiyorum.Ancak yazları da 1 ay kadar ege de kalıyorum. Weatherproof seçeneği sizce mantıklı olur mu?Yaz-kış seçeğinin ikisini birden değerlendirmem zor şuan(maddi sebeplerden).10 gündür karar veremediğimden lastik siparişi veremiyorum.Çatlak lastiklerle kullanıyorum.:)
    Nolur kullanan bir arkadaş karar vermemi kolaylaştırsın...
  • Paradox- P kullanıcısına yanıt
    WP alabilirsiniz. Yazın bir miktar tutunma sıkıntısı olabiliyor ama çok az. Yazlık kaliteli bir lastikten bir tık geride denebilir. Çatlak lastiklerle gezmeyin. Bütçe bir takım lastik almaya müsaitse en güzeli weatherproof olacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Good year vector ve bu lastik arasinda kaldim.. bu arada bu lastige yuzde 8 zam gelmis.. ortalama kullanici icin hangisi iyidir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışı forumlarda bu lastikle ilgili olarak 1 sene dolmadan lastikte çatlaş oluştuğuna dair şikayetler ve fotoğraflar var (birden fazla).

    Böyle bir durum yaşayan var mı?
  • Power7Gear kullanıcısına yanıt
    Ben kullanmaya başlayalı 8-9 ay oldu. Çatlak oluşmadı.
  • Ben 13 aydır kullanıyorum 25k yol yaptım 4 mevsimi de yaşadım çatlak yok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

    İki gündür Bingöl şartlarında ortalama 20cm kar içinde Nokian weatherproof 4 mevsim lastiklerimi deniyorum. Şunu söyleyeyim inanılmaz memnun kaldım. Çok dik rampalarda dahi kedi gibi tutunuyor. Karayollarının karla mücadele araçları gibi yolu açarak ilerliyor. Araç ta dizel olunca karda sürmesi çok daha keyifli oluyor.

    Yorumdan çok spesifik bilgi vermek gerekirse yaklaşık 35 40 derecelik dik yokuşlarda patinaja girmeden çıkabiliyorum, düz karlı yolda sıkıntısız ve yalpalamadan ilerleyebiliyorum. Sulu kar üstünde zorlamama rağmen (neredeyse bir moose test yaptım diyebilirim) araç yoldan çıkmıyor.

    Islak zeminde, sulukarlı zemin de frenleme gayet başarılı, karlı zeminde durmaya yakın çok kısa kızaklıyor gibi ama tam o esnada absnin devreye giriyor ve risk 0 oluyor :)

    Sabah belediye yoldaki karı kürümüş ancak benim araç kar yığını ile kaldırım arası da kalmış, yaklaşık 30 35 cm kar yığını içinden rus kamyonları gibi hiç bir zorlanma olmadan çıktım. :)

    Lastiklerden çook ama çok memnunum. Zor kış şartlarının olduğu bölgelerde araç kullanan arkadaşlara özellikle tavsiye ederim. Lastiğin yaz performansı da gayet iyiydi zaten. Sözün özü ; sök tak derdinizin olmayacağı, kışın milletin sağa çekip dörtlü yaktığı yerde kurtarma aracı gibi karı yara yara ilerlemek ve yazın da yaz lastiğini aratmayan bir lastik olsun derseniz Nokian weatherproof tek tercihiniz olsun, asla pişman olmazsınız.

    Herkese kazasız sürüşler dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • http://www.autoexpress.co.uk/accessories-tyres/92863/all-season-tyres-test-20162017-top-all-weather-tyres-tested
    linkteki test sonuçlarını 4 mevsim kullanmak ile yaz+kış lastiği kullanmanın performansını karşılaştıracak şekilde düzenledim.
    Nokian Weatherproof Lastik Genel Başlık





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 5 Aralık 2016; 16:56:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankaradak


    quote:

    Orijinalden alıntı: matturk79

    Bende bugün taktırdım 205 55 16h. Yaklaşık 50 km yol yaptim. İlk fark ettiğim yakıt tüketimi oldu. Eski lastik aracın üzerindeki fabrika çıkışı conti pre 2 lerdi. Sessiz bir lastik ama 100 km hızlarda uguldama hissettim. Bir de yumuşak lastik diye lanse edilmesine rağmen ben yoldaki tüm bozukluğu hissettim. Arabam 2014 civic

    Merhabalar.ben de 2012 cruze aracım için 205 60 16 nokian wayerproof lastik almayı düşünüyorum. Benim aracın süspansiyon sistemi çoknyumuşak değil. Aracın üzerinde fabrika lastikleri var ve tam 5 yıllık continental contact 3. Lastiklerin dişleri iyi ama 5 yıl olduğu için çok sertleşmiş. Bir de kış ayına girdik hava soğuyunca iyice sertleşti. Şimdi yoldaki tüm bozuklukları hissediyorum araçta ve rahatsız ediyor. Şimdi sizden ricam.

    Waterproof gerçekten çok yumuşak bir lastik mi. Yoldaki bozuklukları absorbe edermi. Yani lastik içeri biraz ses alsa insan idare ediyor ama yoldaki çukur, yama vs. Şrylerin lastiklerden çok hissedilmesi çok hatsız ediyor. Waterproof bunu ne kadar önler.

    Michelin hep yumuşak lasyik diye bilinir. Micheline göre yumuşaklığı nasıldır.

    Waterproof yerine michelin enerji saver mı alsam. Ya da nokian ın yazlık line modelini mi.

    Karda buzda çok nadiren araba kullanırım.


    2014 civic le yumuşak deüil diyen arkadaş kafamı karıştırdı.


    Civiclerin yalıtım problemi var biraz. Benim söylemeye çalıştığım continental ile % 70 ses aliyorsam nokian ile % 50 alıyorum yol sesini. her halükarda contiden sessiz. Ama şunu unutmayın sifirlamiyor yol sesini ve bozuk yol gürültüsünü. Motor sesini daha çok duymaya başlıyorsunuz😁. Bu arada bir miktar yol yapınca lastiklerin yol tutuşu artıyor yani kendini buluyor lastik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 18 kasımda aldım hala taktırmadım, 2016 Ekim üretimi lastikler geldi bana internette hiç incelemesi yok aksilik olmazsa bir inceleme çekmeyi planlıyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankaradak A kullanıcısına yanıt
    Michelin energy saver yumuşak diye bahsediliyor ama öyle değil kesinlikle sert bi lastik bu algı sanırım michelinin diğer lastiklerinden kaynaklanıyor..Zaten firma bu lastikler 100 bin gider tasarruf edersiniz diyor yani sert aşınma direncinin yüksek olduğu anlamına gelir.

    1 senelik 5000 km yapılmış energy saver var bende , henüz kullanmadığım weather proof ile tırnakla bastırarak baktığımda energy saver çok daha sert.1 yil kullanilmis olmasi da etkiler ancak 4 mevsim lastik her yaz lastiğinden daha yumuşak olmak zorunda...İkisi birbirinin muadili lastikler değil.Energy saver ıslak ve soğuk havalarda son derece riskli olabilir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Uzun düşünme aşamasından sonra 205 60 16 ebatlarında nokian waterproof lastikleri chewrolet cruze aracım için sipariş verdim. Kısmetse pazartesi takılacak. İnşallah memnun kalırım. Benim ilk önceliğin aracın konforu artırmak. Aracı yumuşatmak. İnşallah güzel olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra k aracıma 225/40r18xl wheatherproof aldım.Herşey çok güzel ama yol sesi beni bitirdi gerçekten düşük hızlarda dişli lastik sesi ve titreşim çok fazla sağa ve sola manevralarda bilya dağıtmış gibi ses yapıyor (servise gittim bilyaları dahi kontrol ettirdim sorun yok :) ) ama 100km üstüne çıktığım zaman csc5'den daha az ses var.Yol tutuş csc5'den bence daha iyi yakıt tüketimim aynı birde zor balans tutturduk.1500km yol yaptım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mskara89 -- 3 Aralık 2016; 0:27:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mskara89

    Astra k aracıma 225/40r18xl wheatherproof aldım.Herşey çok güzel ama yol sesi beni bitirdi gerçekten düşük hızlarda dişli lastik sesi ve titreşim çok fazla sağa ve sola manevralarda bilya dağıtmış gibi ses yapıyor (servise gittim bilyaları dahi kontrol ettirdim sorun yok :) ) ama 100km üstüne çıktığım zaman csc5'den daha az ses var.Yol tutuş csc5'den bence daha iyi yakıt tüketimim aynı birde zor balans tutturduk.1500km yol yaptım.

    Sizin lastiğin yanakları 40 olduğu için ses yapıyor olabilirmi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankaradak A kullanıcısına yanıt
    40 yanağında etkisi var tabiki ama söktüğüm lastiklerim csc5'de böyle sesler yoktu :)
  • Lastikler geldi ve biraz önce taktırdım. Lastikçiyi 4 mevsim lastiği olduğuna inandıramadım.4 mevsim lastiklerde kar tanesi sembolünün yanında her mevsim için bir sembol daha olması gerektiğini söyledi.Hatta 4 mevsim lastiği olduğunu ispat et,dükkanın anahtarını vereyim dedi.Bu lastik bildiğin kar lastiğiymiş(hemde şu ana kadar taktığı en kral kar lastiğiymiş)
  • Paradox- P kullanıcısına yanıt
    Takılmayın. Finlandiya'lı koca markanın sitesine girin dörtmevsim olduğunu gösterin. Üreticisinden daha mı iyi biliyorsun diyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paradox- P kullanıcısına yanıt
    Aynı mevzu komşuyla aramda geçti. 4 mevsim bu lastik diyorum yok diyo kış lastiği bu yazın kullanma diyor adam.Nexen diye dandik bi lastikle karşılaştırdım hamuru daha yumuşak gibi geldi.Eğer sıcak havalarda aşınmazsa efsane olur...

    Lastikçi demişken nokianın boktan olduğunu , en iyi lastiğin de khumo olduğunu iddia eden lastikçi gördü bu gözler çok ciddiye almamak lazım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.