Şimdi Ara

Nokian Weatherproof Lastik Genel Başlık (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
386
Cevap
27
Favori
61.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilteris_ kullanıcısına yanıt
    Hocam bu araçlar şehir içinde ne yakıyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT


    Hocam bu araçlar şehir içinde ne yakıyor ?

    Kullanıma göre değişir. Benim güzergahımda ve kullanımımda 12-13 litre / 100 km lpg tüketimi vardı. Çankaya yokuşlarında in çık trafik dur kalk yaparsan 14-15 civarı yakar. Araç bakımsız ise subap ayarın bozuksa bunlara %10 ekle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilteris_


    quote:

    Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT


    Hocam bu araçlar şehir içinde ne yakıyor ?

    Kullanıma göre değişir. Benim güzergahımda ve kullanımımda 12-13 litre / 100 km lpg tüketimi vardı. Çankaya yokuşlarında in çık trafik dur kalk yaparsan 14-15 civarı yakar. Araç bakımsız ise subap ayarın bozuksa bunlara %10 ekle.


    inş. bu kasanın anahtar değmemişinden almak istiyorum nasipse,

    cevabınız için teşekkürler ...
  • 1 hafta önce sattım tertemiz araci :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar 175x65x14 lastik arayisindayim ve bu lastiği uzun süredir araştırıyorum

    Konyada yaşıyorum ve kış eskisi kadar olmasa da sert geçiyor

    Michelin cross climate yorumlarına bakınca 1 sene sonunda asiri fazla şikayet gelmeye başlamış lastik hakkinda bu da beni tedirgin etti. Acaba nokian weatherproof hakkinda uzun süredir bu lastigi kullanan arkadaşlar yorum yapabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitsubishi Colt aracımın lastik ebadı 195/50/15 izmitte yaşıyorum. çok fazla kar olmasa da yokuş vs sıkıntı yaşamamak için 4 mevsim lastik almaya karar verdim. Nokian Weatherproof ile michelin crossclimate arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz. Bir de crossclimate'ın 195/50/15 lastiği yok. 195/55/15 kullansam sıkıntı olur mu? Son olarak İzmit'te nokian alabileceğim yer tavsiyesi olan var mı?
    Teşekkürler...
  • Arkadaşlar, bu başlıkta yanlış bilmiyorsam bu lastiklerle 4 mevsimi birden geçirmiş tek bir arkadaşımız var. O daha doğru bilgiler verebilir. Ayrıca bu lastiklerle en çok km yapmış olan da o.

    Ben bu mart-nisan gibi almıştım. O yüzden weatherprooflarla ilgili henüz kış deneyimim yok. Fakat yukarılarda o güne kadarki tecrübe ve görüşlerimi paylaşmıştım. Öncelikle firma olarak Nokian'a ve lastiklerine güvenebilirsiniz. Bizim millettin tabiriyle bence "dürüst esnaf" Nokian.:) Eski aracımda 3 set bu aracımda ise bir set Michelin eskittim. Balon, patlak, aşırı yol tutuş kaybı, çabuk ömür dolması ne varsa yaşadım. Yalnız bunlar 1998-2005 arası yıllardaki üretimleri içindi. Yeni aracımın üzerinde fabrika çıkışı Michelin vardı. Onlarda bir sorun yaşamadım. Fabrika çıkışı Michelinlerin ömrü dolunca araştırıp Nokian tercih ettim. Bir set mevsimlik bir set de kışlık Nokian aldım. Çok ama çok memnun kaldım. Özellikle kışlık lastiği 9 sene kullandım. Hatta son 3 sene km si az diye yaz kış kullandım. Ne balon ne patlama ne diş erimesi hiçbir sorun yaşamadım. Hala çok iyiydi dişleri ama seneden ötürü hamuru çok sertleşti. Baktım yazın ayrı kışın ayrı lastik olayı benim gibi az km yapan adam için fuzuli oluyor, ama Ankara'da da kışın mutlaka kış lastiği gerekiyor, imdadıma bu 4 mevsim lastikler yetişti. Nokian'dan daha önce çok memnun kaldığım için direk Weatherproof aldım. Daha önceki yorumlarımda da yazdığım gibi ilk 3-4 ay sert girdiğim keskin virajlarda arkadan kopmalar yaşadım.(deneme amaçlı zorladığım zaman) Fakat bu durum son 1 ayda çok azaldı. Bunun muhtemel iki sebebi olabilir. İlki lastikler bir müddet sonra(ilk katman eridikten sonra) kendini buluyor olabilir. İkincisi ise, söyle bir yorum var Crossclimate yaz temelli bir lastiğin kış özellikleride katılmışı, Weatherproof ise bildiğin kış lastiğinin yazın da kullanılır özellikler kazandırılmışı diye, bu da olabilir. Çünkü 1 aydır falan ısı epey düştü Ankara'da ve lastikler şu an çok daha iyi bir davranış sergiliyor. Bu ilk birkaç ay yaptığım denemelerdeki tutuş zayıflığı haricinde başka hiçbir sorun yaşamadım. O da geçti gibi hissediyorum şimdi. Diğer yorum yapan kullanıcılar böyle bir durum hissetmediklerini belirtmişler yukarıda. Özetle Crosscilamte ı kullanmadığım için kıyas yapamam ama özellikle Konya için Weatherproof öneririm.




  • Bilmiyorum diğer kış lastiklerinde de durum böyle mi ama bu lastik sanki suyu ıslaklığı yedikçe yumuşuyor hava ısındığı zamanda daha bir sertleşiyor ve yaz lastiği mukavemeti sergiliyor gibi geldi bana.Sertleşince de yazın bozuk satıhlarda biraz sesli olabiliyor ve yazın ki yüksek sıcakta lastik sertleştiği için kış lastiği diş yapısından dolayı yaz yağmurlarında yada ani ıslaklıkta güvensiz bir hissiyat yaratabiliyor.Ama genel itibari ile gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. Bence bu lastiğin kalitesini bu kış belirleyecek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffatihh23 -- 7 Kasım 2016; 13:19:24 >
  • http://www.rezulteo-lastik.com.tr/nokian-lastikler/weatherproof-lastik/deneme-test-25220706

    Yukarıda linkini verdiğim testte kuru zeminde ortalama 10 üzerinden 2 almış, gerçekten o kadar kötü mü? Zonguldak'ta yaşıyorum karlı gün sayısı çok az, continental ts860 almayı planlıyorum ama 20 derece gibi havalar kışın da olabiliyor burda.Kış lastiği ile weatherproof arasında kaldım siz ne önerirsiniz?
  • waterproof yaz sıcagında kullanan arkadaslardan bilgi alabilir miyiz. yakıt konfor deforme olma. yol tutusu hakkında. ben almayi dusunuyorum. genelde yazın uzun yol yaptıgım için. yaz performansıda onemli benim için.uzun yolda yakıta etkisi nedir. frenleme nasıl.hemwn eskiyor mu. kullanan arkadaslar tecrubelerini tekrardan paylasirsa sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilalsurmeli B kullanıcısına yanıt
    Şahsi tecrübelerim.

    - Bende ses (rahatsızlık verecek düzeyde) yok.
    - Gayet konforlu.
    - Yakıt tüketimi 0,6 lt arttı.
    - Çabuk eskime, erime, aşınma yok.
    - Yol tutuş yazın yazlık(mevsimlik) lastiklerin bir kademe gerisinde. Soğuk aylarda kış lastiğinden daha iyi.(kuru ve yağmurlu zemini kastediyorum. Henüz karda,buzda kullanmadım) Soğuk aylardaki yol tutuş ve zemini kavrama zaten yazlık lastiklerle kıyaslanmaz.

    Özeti: Eğer çok km yapıyorsanız yazlık ve kışlık lastiklerinizi ayrı ayrı alın. Eğer senelik 15.000 km yi geçmiyorsanız weatherproof daha ekonomik ve avantajlı hale geliyor. Eğer Akdeniz ve Ege sahil şeridinde veya yakın bir yerde yaşıyorsanız yazlık lastik yeterli. İstanbul, Marmara ve Karadeniz için düşünülebilir. İç Anadolu ve Doğu'da weatherproof tercih sebebi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galathian -- 23 Kasım 2016; 15:17:48 >
  • sagolun hocam. ıspartada yasıyorum. cok fazla olmasada kar buz oluyor. aracımıda bir ila 2 yıl arasinda satmayi dusunuyorum. sehir içinde zaten hızlı kullanamiyoruz. genelde yazın uzun yol yapıyorum. yıllık 12 bin km kadar gidiyorum. bunun 8000 km si yazın ve uzun yol. yakıt tuketimini yazın cok etkilermi ve yaz konforu nasıl asıl onu merak etmiştim. cunku cogunlukla yazın kullanicam.ihtiyacımı her turlu karsılacaga benziyor. tesekkur ederim bilgileriniz için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim. Fikir verebildiysem ne mutlu.
  • Ben de WR D4 ile Weatherproof arasında kaldım. Yazlık için ayrı lastiklerim var. Kışlık lastik alacağım ama WRD4 mü alsam WP mu bilemedim. Çünkü bulunduğum yerde sürekli kar olmuyor. Arada yağıyor ama soğuklar uzun sürüyor. Sık sık Ege tarafına gidiyorum bir de. Bu yüzden tamamen bir kış lastiği almam dezantajlı olacak gibi geliyor. WP daha uygun olacak gibi. Yazın tekrar yazlıklıklarımı takarım zaten. Sizlerin de fikirlerini alabilir miyim?
  • Normalde sadece weatherproof sizin bütün ihtiyaçlarınızı karşılar. Fakat yazlık lastiklerinizin olduğunu belirtmişsiniz. Bu durumda o lastik setinin ne kadar ömrünün kaldığına göre bir tercih yapmalısınız bence. Eğer daha çok varsa ömürlerinin dolmasına ya ömri bitene kadar sadece onlarla idare edin mümkünse ya da mümkün değilse kışlık bir set alın. Ama yazlık setin ömrü az kaldıysa bir set weatherproof alın, nisanda yazlıkları taktırın, kasım gibi ömrü dolduğundada weatherprooflardan devam edin derim ben.
  • 3 aydır kullanıyorum, bundan evvel toyo vario + (4 mevsim) ve kumhonun giriş modeli bir lastik kullanıyordum.

    onlara göre değerlendirirsem;

    - tüketimde yaz lastiğine kıyasla hiç bir artış gözlemlemedim, 0,2-0,3 litre değişim bile olmadı bende,

    - yönlendirme hassasiyeti açısından gayet başarılı bence, v desen lastikler çok bozuk-gevşek zeminde yalpalayabiliyor ama bunda sorun görmedim,

    - aracım oldukça fazla yol sesi alıyor, ondan değerlendirmem sağlıklı olmaz ama eski nesil kış lastikleri gibi direksiyona yansıması olan vibrasyonu vs yok. Etiket değeri olarak gayet sessiz bir lastik bu arada.

    - lastiğin esas numarasını yani kar performansını deneyemedim henüz, deneyince güncelleme yapacağım.

    - tabii bir de 2., 3. sezondaki kar performansı esas olarak bu lastiği bir daha tercih edip etmememde belirleyici olacak. Mesela Toyo'lar ilk 2 sene en iyisinden kış lastiği ayarında sonuç verdi, son sene yokları oynadı.




  • Zonguldakta yaşıyorum kış lastiği alıp almama konusunda çok kararsızdım bugün bi takım weatherproof siparişi verdim.Sanırım bizim buralar için en uygun lastik bu zira 10 derecenin altına çok fazla düşmüyor burda sıcaklık...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bugün taktırdım 205 55 16h. Yaklaşık 50 km yol yaptim. İlk fark ettiğim yakıt tüketimi oldu. Eski lastik aracın üzerindeki fabrika çıkışı conti pre 2 lerdi. Sessiz bir lastik ama 100 km hızlarda uguldama hissettim. Bir de yumuşak lastik diye lanse edilmesine rağmen ben yoldaki tüm bozukluğu hissettim. Arabam 2014 civic

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matturk79

    Bende bugün taktırdım 205 55 16h. Yaklaşık 50 km yol yaptim. İlk fark ettiğim yakıt tüketimi oldu. Eski lastik aracın üzerindeki fabrika çıkışı conti pre 2 lerdi. Sessiz bir lastik ama 100 km hızlarda uguldama hissettim. Bir de yumuşak lastik diye lanse edilmesine rağmen ben yoldaki tüm bozukluğu hissettim. Arabam 2014 civic

    Merhabalar.ben de 2012 cruze aracım için 205 60 16 nokian wayerproof lastik almayı düşünüyorum. Benim aracın süspansiyon sistemi çoknyumuşak değil. Aracın üzerinde fabrika lastikleri var ve tam 5 yıllık continental contact 3. Lastiklerin dişleri iyi ama 5 yıl olduğu için çok sertleşmiş. Bir de kış ayına girdik hava soğuyunca iyice sertleşti. Şimdi yoldaki tüm bozuklukları hissediyorum araçta ve rahatsız ediyor. Şimdi sizden ricam.

    Waterproof gerçekten çok yumuşak bir lastik mi. Yoldaki bozuklukları absorbe edermi. Yani lastik içeri biraz ses alsa insan idare ediyor ama yoldaki çukur, yama vs. Şrylerin lastiklerden çok hissedilmesi çok hatsız ediyor. Waterproof bunu ne kadar önler.

    Michelin hep yumuşak lasyik diye bilinir. Micheline göre yumuşaklığı nasıldır.

    Waterproof yerine michelin enerji saver mı alsam. Ya da nokian ın yazlık line modelini mi.

    Karda buzda çok nadiren araba kullanırım.


    2014 civic le yumuşak deüil diyen arkadaş kafamı karıştırdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ankaradak A kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle sanıyorum siz 4 mevsim ve kışlık-yazlık seçimi arasındasınız.Eğer 4 mevsim kullanmayı seçerseniz WeatherProof ile Michlen CC arasında ki farkı görmediğim için bir şey diyemem. Ama sadece WP hakkında lastik yumuşak hamuru ve Ankara şartlarında rahatlıkla idare edeceği görüşündeyim. Her lastik kullandıkça sertleşir WP lastiği ilk kullananlardan olduğumu düşünerek lastiği alalı 1 yılı geçti ve tüm mevsimleri yaşadım ve bununla ilgili yorumları önceki sayfalarda aktardım. Kış performansı için videomu izleyebilirsiniz. İyi günler dilerim
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.