Şimdi Ara

Nokian Weatherproof Lastik Genel Başlık (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
386
Cevap
27
Favori
61.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Weatherproof'ları taktım tekrar. Lastik dört mevsim olsa da ben sonbahar kış lastiği yaptım nokianları. 13 inç sac janta taktım. Yazın 14 inç kullanıyorum. Weatherproof'u takınca lastik yanağından dolayı konfor arttı. Jant çap ve ağırlığından dolayı çekiş iyileşti denebilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 yaz çok yazmışsınız ben 1 yaz bile tahammül edemedim :) Lastik zaten kendi de Türkiye'nin yazına tahammül edemedi. Balon yaptı. Söktüm latikleri. Garajda yatıyor. Aralık başında takarım yeniden kışlık niyetine.

    Bu lastik kışlık, 4 mevsim aldatmaca. Ayrıca Nokian Türkiye satış sonrası destek yok. Almayın bu lastiği. Gidin uygun fiyata kışlık lastik alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HavucKral -- 19 Ekim 2017; 14:38:37 >
  • Bence sizin lastik yada yolla ilgili sıkıntınız var gibi, alıp da sizin yorumunuzu yapan çok kişi görmedim. Ben yaz kış 2015 den beri 50.000 kmyi geçtim ve diyorum en fazla seneye yazı kurtarır.Siz kaç km yaptınız acaba... Ayrıca balon yapan lastikleri geri takıyorsanız bence bu lastik sizi 8 yaz bile idare eder :D. Ben bu lastikle Ankara, izmir, Bolu, Elazığ, Antalya, Adana gibi birçok il gezdim. Bunlara rağmen ben güvenlik olarak tedirgin olacak birşey yaşamadım. İnce yanak lastikler genelde balon yapar ama sürüş şeklide önemli bir başlık. Satış sonrası destek ile ilgili bir bilgim yok, desteğe ihtiyacaım da olmadı çok şükür.
  • Kar yağsa da çıksak yollara WP ler ile 3. senesinde de... Bakalım nasıl olacak..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ffatihh23

    Kar yağsa da çıksak yollara WP ler ile 3. senesinde de... Bakalım nasıl olacak..

    fatih üstad videolarınızı daha önce izlemiştim, şimdi de çekerseniz zevkle izleriz :)
  • Herkese merhaba. Tam bir yıl önce aracımın (2015 Ford Kuga 1,5) üzerindeki orijinal 4 mevsim Hankook lastiklerin performansını beğenmeyerek Nokian WP'a terfi ettim. Bir yılda yaklaşık 13 bin km yol yaptım. Biliyorsunuz geçen kış İstanbul'da da kar yağdı. Yazın ise İstanbul'dan Akçay ve İstanbul- İzmir güzergahlarını sıklıkla kullandım. 2 ay önce acil olarak İzmir'e gitmemem gerektiğinde Osman Gazi Köprüsü ve devamındaki otoyolda aracın maksimum hızında (210 km/h limitörlü) seyrettim. Ve geçen hafta Sabiha Gökçen'den çıkarken Lastik basınç uyarısı üzerine eve gelmeden lastikleri satın aldığım bayiye gittim. Uğramışken kontrol ve hatta ön arka değişimi yaptırayım dedim. Tüm lastikleri söküp balanslarını kontrol ettiler, birinde basınç biraz düşük çıktı onu tamamladılar ve ardından manuel olarak diş derinliklerini (7mm) ölçtüler. Değişim isteğimde ise bu araç zaten 4 çeker ve gördüğünüz gibi tüm lastikler eşit oranda yıpranmışlar deyip değişim bile yapmadılar.
    Tüm bunları neden anlattım:
    Daha önceki aracımda Michelin Latitude Tour serisi 4 mevsim sayılabilecek lastik kullanıyorken daha önce kullanmadığım ancak desen olarak çamura daha yatkın görünen Nokian'larla ilgili kafamda soru işaretleri vardı. İstanbul'da yaşıyorum ve çoğunlukla ülkenin batı hattında araç kullanıyor olmam ile Nokian'ların kış lastiğinden evrilmesi uyuşmuyordu. Ancak bir senenin sonunda hatalı bir karar vermediğimi söyleyebilirim. Evet kuru zeminde yaz lastiklerine göre biraz daha sesli oldukları doğru ancak ıslak, kaygan,çamurlu, karla kaplı zeminlerdeki tutuştan öyle memnunum ki ses olayını unuttum gitti.




  • Cnrps C kullanıcısına yanıt
    Kar yağdığında çekeceğim inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar benim ön lastiklerde bir sene sonunda resimlerde ki gibi dişlerde kalkmalar mevcut.bu normal midir ? Bu şekilde kullanmam teklikeli mı ?



    Nokian Weatherproof Lastik Genel Başlık

    Nokian Weatherproof Lastik Genel Başlık
    Nokian Weatherproof Lastik Genel Başlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zagalo -- 5 Kasım 2017; 17:57:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zagalo Z kullanıcısına yanıt
    İlk kalkışlarda ani patinaj yapıldığı ve mucırlı asfalt denilen muhteşem yollarımızda kullanıldığı anlaşılıyor.

    İlk kalkışlarda ani kalkış yapmamaya çalışın.

    Çok ciddi sorun olacağını sanmam. Nasıl olsa yağlı asfaltta kullanılmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim 50.000 kmyi geçti ve bu şekilde kalkma olmadı. Sanırım başka sebepler var ve bu durum kışın ki performansı düşürür diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffatihh23 -- 6 Kasım 2017; 9:36:8 >
  • Bende bir kaç resim ekleyim en kısa zamanda.
  • Arkadaşlar Çanakkale Biga da ikamet etmekteyim aracım 5008 215/55/16 ebadlarında lastikleri var,sürekli aracın üzerindeyim,yazın izmir trabzon arası da uzun yol yapıyorum.Bu lastikler sıkıntı çıkarır mı yoksa hiç bulaşmayıp yaz lastiği mi alsam?
  • Aslında en temiz cevap yılda yaptığınız km ile alakalı az km ve yaz kış mevsimlerinin çok geçmediği bölgede yaşıyorsanız size biçilmiş kaftan. Ama yılda 25k km gibi yapıyor ve mevsimlerin sert geçtiği bölge ise (-15,+40) bence normal lastik almanız kanaatimce daha mantıklı olur. Yılda 10k km ye kadar mantıklı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ffatihh23

    Aslında en temiz cevap yılda yaptığınız km ile alakalı az km ve yaz kış mevsimlerinin çok geçmediği bölgede yaşıyorsanız size biçilmiş kaftan. Ama yılda 25k km gibi yapıyor ve mevsimlerin sert geçtiği bölge ise (-15,+40) bence normal lastik almanız kanaatimce daha mantıklı olur. Yılda 10k km ye kadar mantıklı.

    cavabınız için teşekkürler,yılda 25-30 bin km. arası yapıyorum.
    Bu lastiğin yaz performansı nasıl?
  • Benim aracım 1.4 Fabia Ankara da yaşıyorum ve senede 2 defa yazın Antalya ya giderim. Aynı zamanda Elazığa da giderim. Araca 2.5 kişi biniyoruz ve üst limitlere fazla çıkmıyorum ( genelde 100-120 km kullanıyorum). Bu şekilde ben bir güvensizlik hissi almadım, sadece bozuk satıhda yazın biraz fazla yol sesi alıyor onun dışında yaz performansı ile ilgili sorun yaşamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffatihh23 -- 7 Kasım 2017; 9:42:55 >
  • Ben de geçen hafta aldığım 2011 Linea 1.3 mjet aracıma lastik alacağım. Üzerindekilerin yanakları bile neredeyse silinmiş durumda. Kışın karda aracı çıkarmıyorum. Normal şartlarda servis kullandığımız için aracı pazartesi işe götürüp otoparka bırakıyorum, cuma akşamı getiriyorum. Çoğunlukla haftasonu ailecek biniyoruz yani. Şu şartlarda yazlık mı almak mantıklı yoksa 4 mevsim mi ? ( şehir : İstanbul)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_efendy34 -- 7 Kasım 2017; 10:0:48 >
  • zagalo Z kullanıcısına yanıt
    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 23 Kasım 2017; 10:1:45 >
  • Daha önce kullandıgım lastiklerde böyle bir sey gormedim.Bir senelik kullanımda bu sekilde deforme olması hayal kırıklıgına ugrattı beni.Günde 50 km lik bir kullanımım var.YALOVA ALTINOVA arası ve asfalt yolda.Sakin kullanırım ani kalkıslar yapmam.Bana lastik dayanıksız geldi.Ya da benimkiler de bir hata var.
  • Ben cumartesi günü n11 in verdiği kuponları kullanarak Michelin crossclimate plus alacağım, yorumları çok iyi gözüküyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • by_efendy34 kullanıcısına yanıt
    yazlıktan türetilmiş 4 mevsimlik tercih edilebilir. michelin ve kleber gibi.


    http://kolayoto.com/michelin-crossclimate-plus-185-65r15-92t-xl.html


    http://www.hepsiburada.com/kleber-185-65-r15-92t-xl-quadraxer-2-p-HBV0000058TM4




  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.