Şimdi Ara

Nokian Weatherproof Lastik Genel Başlık (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
386
Cevap
27
Favori
61.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar benim sorum şu olacak. Nokian Line ile bu bahsi geçen 4 mevsim arasında konfor ve ses farkı nasıldır bu konuda beni aydınlatabilir misiniz şuana kadar kış yorumlarindan anlaşılan kış performansı başarılı ya yazın..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yaz kış toplam 40000 i geçtim. Şuan gayet yeterli. Weatherproof ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastikler kışın yeterli performansı verdi. Ancak şimdi sıcak havada, özellikle de ıslak asfaltta acayip patinaja düşüyor araç. Yaz lastiğine göre daha dişli değilmi bu lastik, yaz yol tutuşunu beğenmedim ben, kış performansı kadar yaz performansı yok bence. Ya da benim araçta sorun var, anlam veremedim şahsen.
  • Kuru yol performansını bende beğenmedim. Wrd4 ile bunun arasında kalmıştım. Sonradan tüm yıl kullanırım diye 4 mevsim aldım ama açıkçası pişman oldum. Nisan ortasında eski yazlıkları tekrar taktırdım. kış başlangıcında yine bunları takacağım ama kış sonuna bir takım yazlık alacağım bunları kışlık olarak kullanacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 dene aldık bakalım
  • Hayırlı olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samil422

    4 dene aldık bakalım

    Güle güle kullanın, bir de ilerleyen dönemlerde tecrübelerinizi paylaşırsanız seviniriz. Sağlıcakla kalınız.
  • teşekkür ederim :)
  • lastiklerim geldi taktırdım fakat üretim tarihleri iki lastikte yazıyorken , diğer ikisinde yazmıyor ?Nokian Weatherproof Lastik Genel BaşlıkNokian Weatherproof Lastik Genel Başlık




  • samil422 S kullanıcısına yanıt
    Lastiklerin tarihleri tek tarafında yazıyor bu yüzde diğer 2 lastiğin tarihleri içerde kaldı o yüzden görmüyorsunuz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35.000km deki 2011 model hyundai i20 aracımın lastikleri aracı çok kullanmadığım halde 6 yıllık sürede iyice sertleşip çatlaklar oluşunca değiştirmeye karar verdim ve 4 adet 185-65-14 weatherproof lastiklerimi aldım.diğer lastiklerim fabrika çıkışı 175-70-14 pirelli idi.haziran sonu temmuz başındaki çöl sıcaklarında taktırdım ve takdırdıktan sonra 2000 km yol yaptım. bu yolun 1500 km si izmir antalya alanya arası çok sıcak yollarda geçti.erimiş asfalttan kuru asfalta çakıllı yollardan dümdüz otobanlara kadar bütün yollarda kullandım.
    eski lastiklerle 50-60 km de fren yapınca abs hemen devreye girerdi 100 km de ani frenlerde bile abs devreye girmiyor.
    yol sesi eski lastiklerle hemen hemen aynı.eski lastiklerde kırmızı ışıklarda ani kalkışlarda çok patinaj yapıyordu. artık yapmıyor.yol tutuş eski lastiklere göre çok daha iyi.ben yaz performansını beğendim.

    bu arada alanyadan antalyaya 120 km hızla girerken araba aniden stop etti.hir bir şeyi çalışmadı marş basmaz oldu güç bela sağa yanaşıp park ettim. giden arabanın 5.viteste aniden stop etmesini hiç anlamadım.yol yardımı aradım gelen usta herşeyi söktü taktı sigortalardan tutun herşeye baktı fakat hatayı bulamadı.son bir yere daha bakacam dedi.arka koltukları söküp altındaki benzin pompasını çıkardı pompanın sağına soluna vurup takınca araç çalıştı.içindeki kömürler birbirine yapışmış bu seni şimdilik idare eder dedi.
    başına böyle birşey gelecek olan arkadaşların bilgisi olsun.




  • matturk79 M kullanıcısına yanıt
    Memleketdeki az kullandığımız aracın 10 yıllık lastikleri kötü olmuştu.

    Elimizde Sadece 2 tane 5 yıllık kışlık lastikler kaldı. 6 tane de jantınız var.

    10 yıllık 2 yazlık ve 2 kışlık lastiği çöpe attık.

    .

    2 tane nokian 4 mevsimlik Weatherproof aldık sürekli arkada duracak.

    Önde ise yazın yazlık, kışın kışlık kullanacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese merhaba.. 2009.da emekli olunca sıfır aldığım otomatik focus trend.in orijinal 195/65/15 michelin lastikleri 2008 üretimi. bunca yıldır sadece bu yazlık lastiklerle arabayı kullandım - 8 senede sadece 30 bin km yaptım - lastiklerin dişleri sağlam ama yıldan eskidi.. yeni lastik için nokian weatherproof düşünüyorum. 60 yaşındayım. alacağım 4 mevsim nokianları da sök-tak yapmadan inşallah 10 yıl kullanıp , sonra da şoförlüğü bırakmayı düşünüyorum. tamamen istanbul içinde ve 100-120 km hızla araç kullanan biri için ideal lastik, yine aynı ebat nokian weatherproof mudur - yoksa başka bir öneriniz var mı ? benim için her koşulda çabuk durabilme - her zeminde sağlam basma önemli - ses ve konfor çok önemli değil. saygılar
  • Ekim 2016'da aldığım nokian weather proof geçen gün sol ön teker hafif bir yırtık ve balonlama yaptı. lastikler kışın mükemmeldi, fakat yazın 30-40 derecelerde direnci düştü. Sanki aşırı sertleşti ve betonun üzerinde gider gibi his vermeye başladı. Alırken tahmin etmişmim 30 derecenin üstünde böyle olacağını yanılmamışım. Adamlar Finlandiyalı, Finlandiyanın yazıyla, Antalya İstanbul'un yazı aynı değil. Finlandiya'yada yazın en yüksek sıcaklık 20-25 derece. Onlara göre 4 mevsim olabilir, ama Türkiye için 4 mevsime uygun değil bu lastikler.

    Bu yüzden biraz önce 4 adet yeni michelin yaz lastiği sipariş verdim. Yazın kullanacaksanız çok dikkatli kullanmalısınız. Kasis ve yollardaki çukurlara çok dikkat etmek gerekir.

    Birde yol gürültüsümüdür, motor gürültüsü müdür bir gürültü oluşmaya başladı arabanın içinde. Sorun nokian'larda mı michelin'leri takınca tekrar yazacağım.




  • şapkaa Ş kullanıcısına yanıt
    10 yıl kullanım hiç bir lastik için önerilmez,

    weatherproof çok yeni bir lastik olduğu için değil 10 yıl ,3 yıl dahi performansını koruyacak mı onu bile bilen henüz yok.


    dayanıklılığı ile meşhur lastik genelde bridgestone turanza er300'dür, bence onu alın.

    zaten istanbula hem fazla kar yağmıyor, hem kar yağdı mı şehir felç olduğu için şahsi araçla çıkmak büyük risk oluyor, dolayısı ile istanbul için 4 mevsim çok da elzem değil.
  • İstanbul'da kar lastiği bir zevk. İlk yağdığı zaman biraz kar lastiksizler yüzünden çile oluyor ama, sonra kimse trafiğe çıkmayınca kar üzerinde İstanbul'u gezmek mükemmel. Birde işe özel araçla gidip gelmek zorundaysanız, İstanbul için bir ihtiyaç. Nokian weatherproof karlı yolda başarılı bir lastik. Ama yaz mevsimi için uygun değil bu lastikler hiç tat vermedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: şapkaa

    herkese merhaba.. 2009.da emekli olunca sıfır aldığım otomatik focus trend.in orijinal 195/65/15 michelin lastikleri 2008 üretimi. bunca yıldır sadece bu yazlık lastiklerle arabayı kullandım - 8 senede sadece 30 bin km yaptım - lastiklerin dişleri sağlam ama yıldan eskidi.. yeni lastik için nokian weatherproof düşünüyorum. 60 yaşındayım. alacağım 4 mevsim nokianları da sök-tak yapmadan inşallah 10 yıl kullanıp , sonra da şoförlüğü bırakmayı düşünüyorum. tamamen istanbul içinde ve 100-120 km hızla araç kullanan biri için ideal lastik, yine aynı ebat nokian weatherproof mudur - yoksa başka bir öneriniz var mı ? benim için her koşulda çabuk durabilme - her zeminde sağlam basma önemli - ses ve konfor çok önemli değil. saygılar

    Ben ocak 2017 de 4 adet waterproff aldım. Cruze aracıma taktırdım. İstanbulda kullanıyorum. Bir kere waterproof kesinlikle çok sessiz bir lastik. Bu bence çok önemli. Arabanın içinde traktör gibi yol sesi olması hoş değil.



    Öte yandan kışın harika bir performans sergiledi. Bu kış istanbhlda çok kar yağdı. Ben abartısız 20 cm karın içine girdim araçla ve karı yara yara ilerledi. Kışlık lastiklerle çıkılamayan yokuşları ben waterproofla çok rahat çıktım.



    Yaza gelince bence yazın da gayet iyi. Yol tutuş frenlemede gayet başarılı. 120 130 km hızla girdiğim virajlarda en ufak bir kayma savhrma olmadı. 130 km ile girdiğim virajlarda hafif bir lastik sesi oldu. O da normal. Hava 30. 35 derece ve aracımın ağırlıpı 1500 kg olunca o hızla virajda lastiğin ses yapması normal.



    Lastiğin yazın sertleştiğine katılmıyorum. Aksine benim lastiklerim yazın yumuşadı ve sanki havası inmiş gibi görünüyordu. Bayii yi arayıp sordum. Kışın 34 psi basıyordum. Şimdi 36 psi basıyorum. Genelde kışın biraz daha fazla hava basılır ama yazın lastik aynı hava basıncıyla daha inikmiş gibi duruyor. Bu da lstiğin yola temas ettiği yüzeyi etkiliyor. O nedenle 205 65 16 ebatlarda ben yazın 36 psi. Basıyorum.



    Ben yaklaşık 10.000 km dir kullanıyorum. Gayet memnunum. Öyle patinaj falan da yok. Patinaj yapanlar kullanımla ilgili olabilir.



    Benim gibi yaz kış araç kullanan ve kışın kar yqğdığında da aracını kullanmaya devam etmek isteyen ama 1 haftalık kar için de kışlık lastik almayı mantıksız bulanlar için waterproof biçilmiş kaftan...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar ben de geçen yıldan beri kullanıyorum. İzmir sıcağında da kullandım, İç Anadolu bozkırının karında da. Gayet memnunum. Kış da yaz da sorun çıkartmadı. Yol tutuşu kış lastiğini aratmıyor.

    Ancak bugün otobanda patladı. Polis kontrol noktasına kadar 300-500 metre kadar janta değiyor iken sürmek mecburiyetinde kaldım zira park edecek yer yoktu. Sağ arka lastik idi. Sizce lastik kullanılabilir mi yoksa değiştirmek mi icab eder?
  • Üst limitlerde araç kullanmayanlar için Weatherproof ile 45.000 km yi 2 kış 3 yaz olarak geçirmiş bir kullanıcı olarak söylüyorum, GAYET YETERLİ.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffatihh23 -- 8 Ağustos 2017; 11:26:29 >
  • YazıYorum kullanıcısına yanıt
    büyük ihtimal telleri kırılmıştır, kullanılamaz.

    ama lastikciye gösterin, bir ihtimal, sağlamsa kullanılabilir.
    tel kırdıysa şişirince balon yapar zaten.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.