Şimdi Ara

NOKIAN LASTİKLERİ ve LASTİK HAKKINDA GENEL BİLGİLER (150. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.044
Cevap
65
Favori
518.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,

    suv 3 ve suv 4 farkı tam olarak ne oluyor?
  • İlla internetten alıcaz nokian lastiği. Bayiler saçma sapan fiyat çekiyor, internet en ucuzu. Bayilerde de aynı fiyatları yakalasakta gidip taktırsak ne güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: extra34

    İlla internetten alıcaz nokian lastiği. Bayiler saçma sapan fiyat çekiyor, internet en ucuzu. Bayilerde de aynı fiyatları yakalasakta gidip taktırsak ne güzel.
    Aynen bayiye gidiyorum saçma sapan fiyat çekiyor.,nakit ne olur diyorum dalga geçer gibi 5 lira düşüyor. İnternette lastik başına 50ye yakın fark var. İnternet fiyatına verecek bayi olsa ben de alcam bi an önce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen yaz 2010 hyundai sonata aracımda 215 60 16 eline 2 kullandım. şu ana kadar kullandığım lastik markaları içerisinde en konforlusu ve yol tutuşu da gayet iyi. kışlık olarak da zaten wrd4 kullanıyorum. bundan sonra yaz veya kış kolay kolay başka marka kullanmam gibi geliyor.
  • Nokian Wrd3 kış lastiği ve WeatherProof 4 Mevsim ürün lerini kullanmış biri olarak görüşlerimi aktarayım. Yoğun kar-kış-buz olan yerdeyseniz rakibi yok. Ne michelin be Continental ne Bridgestone.. Hiç birinin çıkamadığı yere Nokian Wrd serisiyle çıkarsın bunu denedim. Milletin "arabayı çıkarma, kafayımı yedin?" dediği yerde su gibi aktım kar üstünde..
    Daha az kar kış olan yerlerde 4 mevsim WeatherProof serisini kullanıyorum 2 yıldır. Yumuşak lastik, tutunma süper, gürültü biraz var ama kışın bir kış lastiği kadar sorunsuz; yazın da normal.. Marmara Bölgesi, Batı Karadeniz, İç Ege için ideal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezilvezir -- 22 Aralık 2018; 22:36:58 >
  • Her ne kadar kış lastikleri konuşulsa da ben daha çok yaz hatta yüksek performans serisi lastikleri tecrübe ettim. Hatta Türkiye^de en fazla tecrübeye sahip kişilerden birisiyim sanırım.

    Ben Zline serisi yüksek performans serisini kullandım. 1 seti paramparça olana kadar , 1 seti ömrünün %70 i kadar kullandım. Şu anda 3. set 3 seneyi aştı 4. senesine geldi. Yaza onları da değişeceğim. Muhtemelen yine nokian alırım. Vazgeçememe sebebim ise ıslak zeminde rakipsiz olması. Kuru zeminde tuttuğu kadar ıslak zeminde de tutuşu var. Bu performansı da yabancı sitelerde de tescilli.

    Lastiği övmeden önce negatif yanlarını yazayım. Ancak bu negatif yanların bolluğu biraz da bu kategori özelliklerindendir.

    -Lastik ucuz değil. Belki Goodyear veya Continin en üst serisinden ucuzdur ama petlas gibi alt seviye ürün zannedenler pahalı diyor. Lastikler her alanda üst seviye fiyat da dolayısı ile pahalı.
    -Lastikler aşırı yumuşak. Bu yüzden Lassa gibi aldım 10 sene değişmem diye birşey yok. O mantık zaten saçma. Ancak nokian Zline ı zaten isteseniz de 10 sene kullanamazsınız 5. sene yarılır janttan kendi çıkar gider. 3. sene her yeri çatlak içinde kalıyor.
    -yumuşak olması sebebi ile aşırı sıcaklarda biraz tutunma kaybı olabilir.
    - Özellikle Zline da yanaklar kevlar gibi bir malzeme ile güçlendirilmiş, artılarını ayrıca yazarım ama bu sertlik yüzünden komfor ince yanaklarda sıfıra yakın oluyor. Bozuk zeminde de ses yapıyor.
    - Lastik sınıfı gereği yüksek tutunmaya sahip. Dolayısı ile yakıt sarfiyatı %10 gibi daha fazla. Bunda ağırlığın da etkisi var. Pirelli p7 den 1 kilo daha ağır. ayrıca 1 litre fazla yakar.

    Peki lastiğin artıları neler ?

    +Öncelikle yol tutuş. Rakibi olan goodyear F1 assymetric veya conti Sportcontact , michelin pilot sport serisi ile hemen hemen aynı kuru hava tutunması var.
    + Asıl kerameti ise ıslak zeminde tutunma kaybı hemen hemen hiç yok. Rakiplerinin dağıldığı ıslak tutunmada tavizi yok. su birikintilerine aracın maşpiyeline kadar yüksek süratlerde girip kaymadan çıktığım oldu. Karda dahi tutunma gayet iyi.
    + Frenleme kuruda ve ıslakta cidden çok iyi. Ancak aşırı sıcaklarda biraz cıvıma olabiliyor.
    +Balon yapmıyor. yanakların kevlar destekli olması yüzünden dayanımı yüksek araç yan da yatmıyor. Direksiyon tepkileri çok net.
    +Patlamıyor. Bazı lastikleri çiviyi çeker. Artık mıknatıslanmamı yapar bilmiyorum bu lastikler pek patlamıyor. Eğer ömrünün sonuna geldiyse yarıklardan patlamaya başlıyor.
    +Kaymak asfaltta çok sessiz. Yumuşak yapısı ile komfor üst düzeyde oluyor. Tabii soğuk asfaltta Kevlar yanaklar işi bok ediyor.

    Benim tecrübemde bu lastik özellikle karadeniz bölgesinde iş yapar. İstanbulda iş yapar. Antalya gibi yerlerde belki Zline değil alt seriler kullanılabilir.

    benim aracım 2006 civic hatchback 1,8 litre manuel.2010 yılında aldığımda üzerinde sıfır km de pirelli p7 cinturato vardı. Araç bazen muhteşem yol tutuyor bazen saçmalıyordu. frenlerden memnun değildim. ilk önce gittim frenleri değiştirdim. EBC brake yarış tipi fren diski ve kevlar balata taktırdım. frenler hiç istedğim kıvama gelmedi. Sonra amortisörleri değiştirdim. Yine kimseler yok. Araç yokuşta zor kalkıyordu. ıslak havada 4 kişi bebek yokuşunu çıkamadık. VSA devreye giriyor gaz kesiyor. kapatsan patinaj çekiyor. Frenler yağmurda hiç yok. Sonra tesadüfen nokian geldi elime. O frenler birden tutmaya başladı. Virajlarda araç bambaşka bişey oldu.

    Tek negatif yan tüketim 1 litre artmıştı. Lastikleri terazi ile tarttım 1 kilo daha ağırdı tanesi.

    Ancak tercihimi güvenlikten yana kullandım. 1 Litre az yakması için yol tutuşu feda etmedim. Ve sayısız kazadan kurtulmuşumdur. Virajı farketmeyip 200 km hızla karda 3 şerit kaydığım okldu. o gün başka lastik olsa duvar girmiştim. Buna benzer bir çok olay yaşadım.

    Yaza kısmet olursa lastiklerim 4 yaşını görmeden değiştireceğim. Hepsiburada kampanyası olursa yine nokian. kısmet artık.




  • ilkercom kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk defa Nokian kullanacağım Line serisi düşünüyorum. Ebatlarım 195/55/16 87H bunu destekleyen sadece line serisi var olarak öğrendim.

    Bu yırtılmalar vs ortalama ne kadar süre içinde oluyor lastikte ? Normal günlük araç kullanan biriyim. Şehir içi yada şehirler arası düzlük buldukça 180 200 kmh çıktığım olur. 110-120kmh şehirlerarası viraj dönerim genelde. Ancak aile aracı kullanıyoruz. Yani saydıklarım dışında performans odaklı bir beklentim yok. ContiEcoContact 5 yada gelirse 6 serisi almayı düşünüyordum. Aracın üzerinde de 5 serisi 2012 üretim hala fabrikadan beri üzerinde hiç kayma patinaj yada başka bir şey hissettirmedi. Sadece çok fazla sertleşmiş lastikler gümbür gümbür parke taşlı yolda böbrek döküyor Nokian için ne dersiniz bu kadar kullanım çıkartır mı sizce ?

    Yorumlarınız değerli şimdiden teşekkürler.

    Not: Aracım 2012 Renault Clio 4 HB 90 BG S&S.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerShot58 -- 7 Ocak 2019; 3:55:5 >




  • Line serisi değilde eskiden h serisi vardı. Onu kullanmıştım. Aşağı yukarı muadil ürünler. Onlarda çatlama olacak kadar uzun kullanmadım. Genel olarak beklentini karşılar. Ama 7 sene gider mi bilemiyorum. 7 sene de kullanmanı önermem hiç bir lastiği.



    Nokian alırsan Continental a göre ıslakken daha iyi yol tutacağı garanti. Ama tercih senin.



    Bu arada clio gibi bir araçla 200 kmlere çıkıyorsan hız endeksin v olursa daha iyi olur. H endeksliler biraz çabuk yıpranır. Zira tam limiti 210 km/h

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiesta 2013 aracima lastik bakmaktayim uzerinde 195/50 15 kara jant var. 4 mevsim weather proof dusunuyorum janti celik 16"takabilirim ozaman yine 195 50 mi uygun olur yoksa 195 45 mi daha uygun olur . bursadayim cok kar yok ama arada uludaga cikarim die dusunuyorum ne onerirsiniz .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jiabeas Junkie -- 15 Ocak 2019; 1:11:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jiabeas Junkie

    Fiesta 2013 aracima lastik bakmaktayim uzerinde 195/50 15 kara jant var. 4 mevsim weather proof dusunuyorum janti celik 16"takabilirim ozaman yine 195 50 mi uygun olur yoksa 195 45 mi daha uygun olur . bursadayim cok kar yok ama arada uludaga cikarim die dusunuyorum ne onerirsiniz .
    Bende de Fiesta 2013 araç var. Ön lastikler artık içten yemeye başladı ve normalde Hankook olan lastikler yerine Nokian 195/50/R15 düşüyorum bende ön lastikler için. Siz aldınız mı memnun kaldınız mı ?
  • Koca Denizli de Nokian bayisi yokmu ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 195 65 r15
    weather proof u nasıl bilirsiniz?

    veya

    bridgestone t001
    cont.prem.cont 5
    ecocontact 6
    ecocontact 5

    onerir misiniz?
  • Yeni seri wetproof lastikler nasıl acaba yarın sipariş etmeyi düşünüyorum umarım kışlıklardaki gibi memnun kalırız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jiabeas Junkie

    Fiesta 2013 aracima lastik bakmaktayim uzerinde 195/50 15 kara jant var. 4 mevsim weather proof dusunuyorum janti celik 16"takabilirim ozaman yine 195 50 mi uygun olur yoksa 195 45 mi daha uygun olur . bursadayim cok kar yok ama arada uludaga cikarim die dusunuyorum ne onerirsiniz .
    emsal araçlar, clio , i20 felan 621 mm çapındaki 195/55r16 ve 185/65r15 kullandığına göre
    576 mm çapındaki 195/50r15 ebatı, fiesta için çok küçüktü,
    603 mm çapındaki 195/50r16 ideal olur.
    .
    fakat zincir takma durumu varsa 195/50r15 veya 185/55r15 veya
    582 mm çapında 195/45r16 değerlendirilebilir.
    .
    ben olsam 15 kara jant ile 4 tane ucuz yollu kışlık
    4 ay (195/50r15 veya 185/55r15 veya biraz büyük 185/60r15) kullanıp,
    16" jant ile 195/50r16 yazlık 7-8 ay kullanırım.
    .
    aracınızın motoru da önemli.
    mesela 1.6 fiesta zaten
    185/60R15 ve 195/50R16 kullanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 22 Şubat 2019; 9:40:57 >




  • merhaba iyi forumlar aracım 1997 honda accord 195 65 15 H XL nokian eline 2 almak istiyorum tavsiye eder misiniz
    Not: Haftaya kadar alacağım bir lastik satış temsilcisi Pirelli P1 Verde yi tane 280 tl ye önerdi karar veremedim yardımcı olun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkercom

    Her ne kadar kış lastikleri konuşulsa da ben daha çok yaz hatta yüksek performans serisi lastikleri tecrübe ettim. Hatta Türkiye^de en fazla tecrübeye sahip kişilerden birisiyim sanırım.

    Ben Zline serisi yüksek performans serisini kullandım. 1 seti paramparça olana kadar , 1 seti ömrünün %70 i kadar kullandım. Şu anda 3. set 3 seneyi aştı 4. senesine geldi. Yaza onları da değişeceğim. Muhtemelen yine nokian alırım. Vazgeçememe sebebim ise ıslak zeminde rakipsiz olması. Kuru zeminde tuttuğu kadar ıslak zeminde de tutuşu var. Bu performansı da yabancı sitelerde de tescilli.

    Lastiği övmeden önce negatif yanlarını yazayım. Ancak bu negatif yanların bolluğu biraz da bu kategori özelliklerindendir.

    -Lastik ucuz değil. Belki Goodyear veya Continin en üst serisinden ucuzdur ama petlas gibi alt seviye ürün zannedenler pahalı diyor. Lastikler her alanda üst seviye fiyat da dolayısı ile pahalı.
    -Lastikler aşırı yumuşak. Bu yüzden Lassa gibi aldım 10 sene değişmem diye birşey yok. O mantık zaten saçma. Ancak nokian Zline ı zaten isteseniz de 10 sene kullanamazsınız 5. sene yarılır janttan kendi çıkar gider. 3. sene her yeri çatlak içinde kalıyor.
    -yumuşak olması sebebi ile aşırı sıcaklarda biraz tutunma kaybı olabilir.
    - Özellikle Zline da yanaklar kevlar gibi bir malzeme ile güçlendirilmiş, artılarını ayrıca yazarım ama bu sertlik yüzünden komfor ince yanaklarda sıfıra yakın oluyor. Bozuk zeminde de ses yapıyor.
    - Lastik sınıfı gereği yüksek tutunmaya sahip. Dolayısı ile yakıt sarfiyatı %10 gibi daha fazla. Bunda ağırlığın da etkisi var. Pirelli p7 den 1 kilo daha ağır. ayrıca 1 litre fazla yakar.

    Peki lastiğin artıları neler ?

    +Öncelikle yol tutuş. Rakibi olan goodyear F1 assymetric veya conti Sportcontact , michelin pilot sport serisi ile hemen hemen aynı kuru hava tutunması var.
    + Asıl kerameti ise ıslak zeminde tutunma kaybı hemen hemen hiç yok. Rakiplerinin dağıldığı ıslak tutunmada tavizi yok. su birikintilerine aracın maşpiyeline kadar yüksek süratlerde girip kaymadan çıktığım oldu. Karda dahi tutunma gayet iyi.
    + Frenleme kuruda ve ıslakta cidden çok iyi. Ancak aşırı sıcaklarda biraz cıvıma olabiliyor.
    +Balon yapmıyor. yanakların kevlar destekli olması yüzünden dayanımı yüksek araç yan da yatmıyor. Direksiyon tepkileri çok net.
    +Patlamıyor. Bazı lastikleri çiviyi çeker. Artık mıknatıslanmamı yapar bilmiyorum bu lastikler pek patlamıyor. Eğer ömrünün sonuna geldiyse yarıklardan patlamaya başlıyor.
    +Kaymak asfaltta çok sessiz. Yumuşak yapısı ile komfor üst düzeyde oluyor. Tabii soğuk asfaltta Kevlar yanaklar işi bok ediyor.

    Benim tecrübemde bu lastik özellikle karadeniz bölgesinde iş yapar. İstanbulda iş yapar. Antalya gibi yerlerde belki Zline değil alt seriler kullanılabilir.

    benim aracım 2006 civic hatchback 1,8 litre manuel.2010 yılında aldığımda üzerinde sıfır km de pirelli p7 cinturato vardı. Araç bazen muhteşem yol tutuyor bazen saçmalıyordu. frenlerden memnun değildim. ilk önce gittim frenleri değiştirdim. EBC brake yarış tipi fren diski ve kevlar balata taktırdım. frenler hiç istedğim kıvama gelmedi. Sonra amortisörleri değiştirdim. Yine kimseler yok. Araç yokuşta zor kalkıyordu. ıslak havada 4 kişi bebek yokuşunu çıkamadık. VSA devreye giriyor gaz kesiyor. kapatsan patinaj çekiyor. Frenler yağmurda hiç yok. Sonra tesadüfen nokian geldi elime. O frenler birden tutmaya başladı. Virajlarda araç bambaşka bişey oldu.

    Tek negatif yan tüketim 1 litre artmıştı. Lastikleri terazi ile tarttım 1 kilo daha ağırdı tanesi.

    Ancak tercihimi güvenlikten yana kullandım. 1 Litre az yakması için yol tutuşu feda etmedim. Ve sayısız kazadan kurtulmuşumdur. Virajı farketmeyip 200 km hızla karda 3 şerit kaydığım okldu. o gün başka lastik olsa duvar girmiştim. Buna benzer bir çok olay yaşadım.

    Yaza kısmet olursa lastiklerim 4 yaşını görmeden değiştireceğim. Hepsiburada kampanyası olursa yine nokian. kısmet artık.
    Hocam çok güzel yazmışsın,eline sağlık.

    Aracım scirocco, üzerinde 2013 yapımı 235/45/17 Pirelli Cinturato p7 vardı, yeni yazlık lastikler için Hankook s1evo2 ile Nokian zLine arasında çok gidip geldim, aylardır takip ettiğim zLine bugün tanesi 80 TL indirime girdi, 235'ler pahalı diye 225 ebatında almayı bile düşündüm. Fiyat bekleyen arkadaşlar alabilir,(Kormetal-gg-n11'de indirime gitti).

    zLine'ın test sonuçları çok fazla değişkenlik gösteriyor, bazı testlerde çok iyi çıkarken bazılarında çok kötü çıkabiliyor. Ben de kullanıcı yorumları en doğrusur deyip forumlara geldim.
    Son karşıma çıkan test beni biraz tedirgin etti:https://www.autoexpress.co.uk/accessories-tyres/91870/tyre-test-2018-results-by-category

    Etiket değeri c/a fakat pirelli'den 1 kg fazla demişsiniz, 2013 pirellinin e/a olması lazım etiketi. Yakıt tüketiminin pirelli'ye göre azalacağını umuyorum.

    Lastiklere çok yumuşak demişsiniz, spor bir arabayı üzmez umarım.

    Islak zeminde performansının iyi olması benim için büyük avantaj, 8-9 ay yağış alıyor burası.

    Pirelli'ler çok sertleşmişti artık, yol sesi had safhadaydı. Umarım yeni lastikler faydalı olur.

    lastikler gelince de yorumlarımı yazarım.




  • Hayırlı olsun. Memnun kalacağına eminim. P7 gibi bir naylondan nokian a geçince anlarsın ne demek istediğimi. Kelle koltukta gezmişiz diyeceksin.

    P7 ile zLine kıyaslarsan hata olur aslında. P7 aslen enerji tasarruf serisidir. Yol tutuş ve güvenlik iddiası olmaz. Tasarruf iddiası vardır. zLine ise yüksek performans serisidir. Dolayısı ile aynı kategori değiller.

    Ben P7 ile illallah ettim.

    Yakıt olarak pirelliden fazla yakacağından da emin olabilirsin. Ne kadar yol tutuş o kadar sürtünme direnci demektir.

    Yumuşak olmasının dezavantajı öyle pirelli gibi 10 sene aşınmadan durmuyor. 4. sene lastikler çatlıyor ve dişleri aşınıyor. ayrıca aşırı sıcak bir bölgedeysen yazın hava sıcaklığı 40 dereceleri bulduğunda tutunma kaybı fazla olur. bu YP serisi bütün marka modellerde olur zaten.

    Benim 3. set artık ömrünün sonlarına geldi. Yine nokian alıcam sanırım. Yağmurda gaz kesmeden su birikintisine girip çıkmak ayrı bir olay.




  • Arkadaşlar kışlıklarda D4 kullanıyorum, yazlık olarakta Nokian 205/55 R16 91V Wetproof alacağım. Wetproof kullananlar tavsiye edermisiniz bu lastiği? Yakıt değeri C , Yoltutuşu A ve 68db harika değerler gösteriyor. pratikte kullananlar lastik ile ilgili fikir verebilirmi.
  • Nokian yazlık eski serilerde güzel kampanyalar var şu an ana firmada ve yeni çıkan Powerproff modellerine yer açmak için depo boşaltıyorlar tahmin ediyorum.Geçmişte Nokian kışlıktan memnun kalmıştım hali hazırda kullanıyorum.

    Yurtdışında da edindiğim kullanıcı izlenimleri Finlandiya ve Rusya üretim Nokianlar arasındaki kalite farkı,pekçok markanın farklı üretim coğrafyalarında aynı model de olsa hissedilir kalite kaynı olabiliyor.Aynı kalite farkı geçmişte Toyo'nun Japon ve Endonezya üretim kalite farklarında gözlemlendi zaten.

    Şu an satılan Zlİne serilerinin de büyük bölümü muhtemelen Rusya üretim,bir de dayanıksızlıktan ve ekstra çabuk parçalanmaktan dem vutmuş pekçok kişi,fiyatlar oldukça cazip olsa da elim gitmedi açıkçası.Hata mı yaptım bilmiyorum vallahi.




  • 
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.