Şimdi Ara

NOKIAN LASTİKLERİ ve LASTİK HAKKINDA GENEL BİLGİLER (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.044
Cevap
65
Favori
518.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sedobey

    valla arkadaşlar sizlerede yardımcı olması açısından söylüyorum. başka forumlarada yazdım. iki hafta önce sırf zevk için lastik aldım Nokian V serisi. ama emin olun eski lastiklerden % 20 daha diyemiycem. en iyi lastikle en kötü lastik arasında fark yok gibi. ben sandımki lastikler değişince hokus pokus olacak ama beklentilerim çok fazla olduğu için hayal kırıklığınan başka bişey değil.


    Önceki lastiğiniz neydi?
    Hangi açılardan memnun olmadınız acaba?
    Daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?
    Yol tutuş, frenleme, ses vs. gibi.
    Teşekkürler...
  • Ali bey 225/45/17 ebadında aşağıda yazacağım lastikleri hem ıslakta hem kuruda yol tutuş ve frenleme,konfor veeeee sessizlik açısından puanlama yaparak karşılaştırırsanız sonuç ne olur.Fiyat ve ömür olayını çok takmıyorum.Çünkü tedbirli olmak için enfazla 30000 de değiştiriyorum ve aracımın en önemli parçalarını seçerken işin maddi tarafı benim için etken olamaz.Islak-kuru tutuş ve fren çok önemli ama bunlar varken yumuşaklık,konfor ve sessizlik olmaz ise en kaliteli araba bile çekilmiyor.Sanırım beklentimi anlatabilmişimdir.

    1-NOKİAN V
    2-YOKOHAMA C.drive AC01
    3-YOKOHAMA AVS db V550

    (Temin edilebilirlik açısından nasıllar.Çünkü Ankara'da C.drive haricindekilere piyasada olmadığı için fiyat alamadım)

    Evet söz işin ustasında,yani sizde Ali bey.

    Tecrübelerinize ve bu işin profesyonel ticaretini yapmanıza dayanarak bilgilerinizi harmanladığınızda,ticari sebepleri bir tarafa bırakırsanız siz olsanız bu lastiklerden hangisini kullanırdınız?

    Üçü arasında puanlama yaparsak sıralama nasıl olur?

    Ama gerçekten objektif olarak gerekçeleri ile beraber düşüncenizi ve fikrinizi öğrenmek istiyorum.Sorularım biraz sınav gibi oldu ama kusuruma bakmayın fikirlerinize güvendiğim için soruyorum.
    Çünki üç yılda memnuniyetsizlikten dolayı üç takım lastik değiştirmiş bir kişi olarak kafamdaki soruları karşılaştırmaları ile beraber cevaplayıp lastik olayını çözmek istiyorum.
    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruhani-06 -- 5 Nisan 2010; 13:06:01 >




  • Ali bey iyi günler dilerim. Forumu uzun uzun araştırdıktan sonra nokian almaya karar verdim. 95 model c200 aracım için için hangi modeli onerirsiniz. 205 55 olurmu yoksa 195 55 60 veya 65 almalımıyım. Nrhi ve h model aynımıdır. Antepte bayi varmıdır. İlginize teşekkür ederim.
  • SENCER33

    memnun ollmadığımı söylemiyim ama çok fazla şey beklediğimden dolayı hayal kırıklığına uğradım,
    fren mesafesi ses konusu ve konforu açısından eski kullandığım lastiğe oranla % 40 - 50 fark göreceğimi düşündüm hayal kırıklığım bu yüzden.
    benim algıladığım kadarıyla fark % 15 diyebilirim.
    eski lastiklerim bridgestone turanza idi. ama gerçekten o lastikler çok sertti buna ramen çok fark göremedim. belkide v serisi olduğu için bu böyle. ben H serisi istiyordum ama benim lastik ölçülerimde H serisi NOKİAN da yok..

    ama şunu söyliyim desen ve görüntü on numara
  • Selamlar;

    Burayı epeyce okudum başka forumları da araştırdım.
    Nokian H serisi almaya karar verdim.
    Ama maalesef Ankara'da bulamadım.
    Ankara'da zaten Nokian satan sadece iki yer bulabildim.
    Birinin elinde hiç yoktu birinin elinde de İ3 serisi vardı ve son 4 lastik kalmıştı.
    İ3 serisi lastikleri almaya karar verdim.
    Bugün öğlen 185-60-14 lastikleri takıcam arabaya.
    Önceki lastiklerim Good Year 175-65-14'tü.
    Onlar zaten arabayı aldığımda üzerinde olan lastiklerdi.
    72.000 km yaptım o lastiklerle artık fren yaptığımda kayarak ilerliyordum :)
  • Bu marka lastiği bir süre araştırsam da tatmin edici ve sağlıklı bilgilere ulaşamadım. Ben de bugün Ankara'da birkaç yere sordum, ellerinde olmadığını söylediler. Hatta içlerinden biri de distributörlük anlaşmasının feshedildiğini, şu anda bu markanın Türkiye'de temsili ve ithalatının olmadığını söyledi. Ne kadar doğrudur orasını bilemiyorum. Sonuç olarak Michelin Primacy HP 205/55 R16 V serisi lastik aldım. Umarım doğru bir tercih yapmışımdır.
  • Yukarda lastik almaya gittiğime dair mesaj attım.
    Lastiğe almaya giderken kırmızı ışıkta en sağda bekliyorduk.
    Bir anda kavga ettiği adamlardan kaçan biri sol kapıdan girdi benim arabaya.
    Neyse tutanağımızı vs tuttuk arabayı servise bıraktık.
    Lastik değiştirmek nasip olmadı kapıyı değiştireceğiz şimdi...
  • Bizim burda michelin bayisi var hem nokianda satıyor bize nokianı önerdi çok iyi lastikler diyordu bakam bizde karar veremedik michellinimi tavsiye edersiniz yoksa nokian mı
  • Merhaba Ali bey, sizin ve @CSM mersan ın anlattıkları ışığında kontrol ettim. Şu sıralar 1 2 3 4 rakamları üzerinde turuncu lamba yanıp sönme işi artık olmuyor. Sarı düğmeye bastığımda tepedeki lamba bir kez yeşil yanıp sönüyor. Buraya kadar bir sorun var mı?
    Sıfırlama düğmesine bastırdım ince bir demirle, bir kez bipledi, aracı hareket ettirmeye başlamadan yine bir kez daha bipledi, önceden böyle yapmıyordu, ilk bipten sonra rakamlar üzerinde turuncu ışık yanıp sönüyordu, ardından bir müddet aracı kullandıktan sonra tekrar bipleyip hafızaya alırdı, şimdi üstteki dediğim gibi oldu.
  • Paylaşımlar oldukça hızlı gidiyor. Son verilen fiyatlara kıyasla 195/15lik lastikler için goodyear ve michelin çift lastik fiyatları da ortalama 300-350tl arasında değil mi? Nokian'ın çok ucuz lafları geçmiş ama aynı fiyatlara geliyor yaklaşık.
  • Arkadaşlar
    1997 volvo 850 t5 aracım var.

    6 aylık 4 adet kumho solus kh15 205-55-16

    Araba ağır ve Süratli frenlemede hemen abs devreye giriyor hiç memnun değilim.

    Önlere 2 tane yeni lastik alacağım fakat kararsız kaldım.

    yumuşak lastik olmalı yolu tutmalı ancak balon yapmamalı. (Anlıyomusunz beni :)) Araç hem patinaja düşmesin hemde frenlemede kızaklamasın.

    Continantel Contisport2 mi?

    Michelin primicy Hp mi?

    Nokian ZG2 mi?
  • evet forum gayet hızlı ılerlıyor. gercekden nokian lastiklerinden son kullanıcılardan baya olumlu geri dönüşler alıyoruz. hatta ıkıncı ucuncu arabalarınada memnun kaldıkları ıcın nokıan lastık takanlar var. bu arada bazı ebatlarda stok sorunumuz mevcut olmakla bırlıkde cok yakında bu sorun ortadan kalkıcak. yakında her ebatta stok fazlası ıle olucagından lastık yok gıbı sızlanmalarda ortadan kalkıcak bu ay ıkıncı yarısı veya en gec 1 ay ıcınde sanırım dedıgım gerceklesıcek. bu zaman zarfında arac lastıgını değiştiricek olanlar bız bayılerle bağlantıya gecsınler lütfen. stoklarımızda nokian lastik mevcuttur. stoklarımız da mevcut olmayan ebatlarıda talep topluyoruz. bu arada özellıkle c grubu mınıbus hafıfı tıcarı arac grubunun nokıan lastiklerini denemesını cok ısterım cünkü cok ıyı sonuclar aldım özellıkle mercedes sprenter vito viano vosvagen cady,transporter lt35,46 ve crafter ve transit,ducato vs araclarda nokian lastiği öneriyorum cunkü sattıgıma raclardakı kullanıcılar diğer lastıklerde almadıkları sessızlıgı ve konforu aldıkalrını bızzat belirttiler bu yuzden özellıkle bu tur aracları olanlarada önerim nokıanı bizzat denemeleridir.




  • nokianın sıkıntısı dediğiniz gibi stok sorunu ve fazla yerde satışının olmaması bu yüzden fiyatlarıda yüksek...genelde internet üzerinden veya başka şehirlerden alınıp kargoyla gönderiliyor...iyide ben onu alcam gidip başka lastikçiye taktırcam balans yaptırcam bide ona para vercem...nokian çok kaliteli bir lastik olabilir ancak bayilerini artırmadığı sürece satışları çok artmayacaktır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samet

    nokianın sıkıntısı dediğiniz gibi stok sorunu ve fazla yerde satışının olmaması bu yüzden fiyatlarıda yüksek...genelde internet üzerinden veya başka şehirlerden alınıp kargoyla gönderiliyor...iyide ben onu alcam gidip başka lastikçiye taktırcam balans yaptırcam bide ona para vercem...nokian çok kaliteli bir lastik olabilir ancak bayilerini artırmadığı sürece satışları çok artmayacaktır...


    Belirttiğiniz problemlerden dolayı ben çok istediğim halde vazgeçtim mesela, mail order-balans-kargo vs. bir sürü uğraştırıcı işi var. Ben bunlarla uğraşmak zorunda değilim lastik alacak bir müşteri olarak. Bayi sayısı ve kalitesi gerçekten en önemli problem dediğiniz gibi...
  • Ali bey merhaba öncelikle. 97 model nissan primera sahibiyim. Aracımın üstünde standart 195/60/r15 v ebadında, Bridstone Turanza lastik var. Lastiklerimden genel olarak memnunum. Daha önceki aracım olan Peugeot 307 aracımada takmıştım. Fakat artık farklı bir model tercih etmek istiyorum. İnanın bu konuda bayağı bir araştırma yaptım. Michelin mı, Continantel mi vs. derken Nokian V serisi ile karşılaştım. İstediklerimi sıralarsak; Konfor, Sessiz sürüş, yol tutuş ve uzun km ömrü olarak sıralayabiliriz. Nokian V lastik için dünyanın en sessiz lastiği deniliyor bunu doğruluyabilir misiniz ve istediklerimi bir arada sunabilecek lastik midir ? Lastiklerimi internetten alacağım için alış,verişimizi sizinlede gerçekleştirebiliriz. Cevabınız için şimdiden teşekkür eder, hayırlı işler dilerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sedobey

    SENCER33

    memnun ollmadığımı söylemiyim ama çok fazla şey beklediğimden dolayı hayal kırıklığına uğradım,
    fren mesafesi ses konusu ve konforu açısından eski kullandığım lastiğe oranla % 40 - 50 fark göreceğimi düşündüm hayal kırıklığım bu yüzden.
    benim algıladığım kadarıyla fark % 15 diyebilirim.
    eski lastiklerim bridgestone turanza idi. ama gerçekten o lastikler çok sertti buna ramen çok fark göremedim. belkide v serisi olduğu için bu böyle. ben H serisi istiyordum ama benim lastik ölçülerimde H serisi NOKİAN da yok..

    ama şunu söyliyim desen ve görüntü on numara


    Teşekkür ederim Sayın Sedobey...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cormen

    Bu marka lastiği bir süre araştırsam da tatmin edici ve sağlıklı bilgilere ulaşamadım. Ben de bugün Ankara'da birkaç yere sordum, ellerinde olmadığını söylediler. Hatta içlerinden biri de distributörlük anlaşmasının feshedildiğini, şu anda bu markanın Türkiye'de temsili ve ithalatının olmadığını söyledi. Ne kadar doğrudur orasını bilemiyorum. Sonuç olarak Michelin Primacy HP 205/55 R16 V serisi lastik aldım. Umarım doğru bir tercih yapmışımdır.


    Evet, malesef bu markanın distribütöründe iş yok.
    Web sitelerinde bile iş yok. Bu kafayla satışları zor arttırırlar.
    Bence de Nokian bu distribütörden kurtulmalı.
    Konya'da satan yer bulamadım.
    Bayisi var görünüyor, elinde lastik yok.
  • guven oto karsılıklı olarak nokianla distrübitorluğunu fes etmis

    bakalım yeni distrübitor kim olacak ve fiyat politikası nasıl olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sith_master

    guven oto karsılıklı olarak nokianla distrübitorluğunu fes etmis

    bakalım yeni distrübitor kim olacak ve fiyat politikası nasıl olacak

    Söylenenler doğruymuş.
  • Arkadaşlar sorun yapmayın,yakında Nokianın yeni bir distribütörü olur.
    Şunun için söylüyorum bu tip kaliteli ürünleri diğer markaların reklam ve pazarlama stratejilerine yenik düşürtmeyelim.Çünkü bayisi az,bulunmuyor falan gibi çeşitli bahanelerle BİZLER kaliteli ürünü talep etmezsek bizleri piyasadaki bilindik ve
    reklamı kuvvetli marka ve ürünlerle AVUTMAYA DEVAM EDERLER

    Ben lastik çi değilim.Sadece bilinçli bir tüketici olarak az da bulunsa öz de bulunsa ZOR da BULUNSA her konu da böyle kaliteli ürünleri bi şekilde ülkemde bulmak istiyorum.İthal de olsa yerli de olsa reklam yapmayan ve ihtiyaç duymayan kaliteleli ürünler ancak bizler talep ettikçe varolur.Yoksa reklamı ve pazarlama stratejileri iyi olan KALite? ürünlere mahkum kalırız.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.