Şimdi Ara

NOKIAN LASTİKLERİ ve LASTİK HAKKINDA GENEL BİLGİLER (135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.044
Cevap
65
Favori
518.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Nokian 205/55 R16 91H WR D4 RFT kış lastikleri dün taktırdım, 2016 48 hafta üretimli, öncesinde stoklarda yoktu vs derken Beylikdüzü'de Nokian bayiinde taktırdım.
    Eşim lastikçiden çıkınca deneme yaptı ve buzlu yolda sert fren yaptı, araba küt diye durdu biz şokk bu kadarını beklemiyorduk açıkcası, aracım 1.18 arkadan itişli olduğu için çok kolay pati atıyordu, sert frenin ardından hızlı bir kalkış yaptık bir şok daha :D ve inanılmaz derecede konfor sağladı, yazlık intercontinental lastikleri bir daha kullanmamayı düşünüyorum ( Borusan'ın orjinal lastiği) olmasına rağmen.
    Değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim artık yolda çok daha güvende hissediyorum.
    Ufak bir dipnot; eşim kendisine de nokian lastik alacak :) ve bayii Nokian'ı keşif ettiyseniz bir daha vazgeçemeyeceksiniz, dedi. Tekrar teşekkürler




  • multispace M kullanıcısına yanıt
    Nokian 205 55 16 line 91 V 2 haftalık kullanım sonucu izlenimlerim.

    Lastiği taktırdıktan sonraki 3 gün üzerindeki mum erisin diye çok zorlamadım daha sonra birçok alanda denedim.



    1. Yol tutuşu: erturanza 300 ve pirelli p7 ye göre çok daha iyi diyebilirim.ıslak zemin ve kuru zeminde birçok kere ani fren yaptım. 1 kerenin dışında abs devreye girmedi. Tem de boş yolda 170 i görüp şerit değiştirirken(ki başkasına tavsiye edilmez) güvensizlik hissetmedim hiç.Hergün kullandığım yolda keskin viraj var inatla hep sert girdim en ufak kaydırma olmadı.bu açıdan şimdilik çok memnunum.

    2. Yakıt tüketimi: eski lastiklerimle aynı değerler hala değişmedi. Bunu ancak havalar ısındıktan sonra kıyaslamasını yapabilirim.



    3.Ses seviyesi: Şimdilik tek sıkıntım bu konu.pirelli p7 ye göre ses seviyesi biraz daha arttı sanki.birde kasis ve düseklerde biraz fazla ses alıyor gibi.Lastiği degistiren usta 34 hava basmıştı(bunun standartı buymuş) bende düşürmedim belki bundandır.belki de daha yeni olduğu içindir. Ama çok rahatsız ediyor mu,bridgestone erturanza 300 kullanmış biri olarak kesinlikle hayır.



    4.Dayanıklılık: i line modelinin yanaklardan çok sıkıntılı olduğunu duydum. O yüzden line aldım ama bu lastiklerde de kaldırıma sürtme konusunda dikkat edilmesi lazımmış p7 ler 50 bini devirmişti bunlar 40 bin bile gitse iyi sayarım.

    Genel olarak:mükemmel bir lastik diyemem ama iyi lastik diyebilirim.Efg ile bunun arasında çok gel git yaşadım o lastiklerin de 4 kanallılarin piyasada bulunmaması ve sıkıntı yaşayanları duyunca nokianda karar verdim.4 adet çelik sibopta dahil 750 lira bu lastikler için çok güzel fiyat performans ürünü bence.o yüzden bütçe sıkıntısı yaşayanlar 1. sırada tercih edebilirler.

    Şimdilik memnunum ve iyi ki almışım diyorum.haziran ayında yine görüşlerimi yazarım burdan.sıcak mevsimde bu aldigim modeli çok övüyorlar çünkü. Düşünenler için yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.alacak olanlara şimdiden hayırlı olsun diyorum.




  • Bir yil oldu 185x65Xr15 Nokian Line serisi lastik alali, en fazla da 8 bin km yol yapmisimdir.
    Garanti disi dediler, dis etkene maruz kalmismis.
    Nokian almadan once okuyun!

    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=123101591

    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=123074922
  • Line konusunda bir iki yerde daha sıkıntılı yorumlar okumuştum. Bende z line var. Çok beğendim geçen yaz almıştım 2 adet bu yaz 2 adet daha alacağım. Z line bence gayet başarılı. Önceki lastiklerim Michelin pilot sport 3 idi.
  • Nokian 195/65 R15 91H adet fiyatı 140 tl den taktırdım ist- ümr ' de. eski lastiklere göre ses olayı azaldı performans olarak henüz kısa mesafede olduğum için pek test edemedim. ama fena bi lastik değil bence. evin önündeki eğimi çok yüksek yokuşta önceki lastikler pati çekerken bunda öyle bişy yok , olmamasıda normal sıfır lastik. ilerleyen zamanlarda dahada detaylı yazarım sanırım.
  • beautifuljin B kullanıcısına yanıt
    Fiyatı nedir aldığınız lastiklerin?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar F30 kullanıp runflatleri söktürerek nokian kış lastiği taktıran var mı? Sökme takma için bayi öneriniz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seytim

    Fiyatı nedir aldığınız lastiklerin?

    tanesi 340 TL
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza_2828

    Nokian 195/65 R15 91H adet fiyatı 140 tl den taktırdım ist- ümr ' de. eski lastiklere göre ses olayı azaldı performans olarak henüz kısa mesafede olduğum için pek test edemedim. ama fena bi lastik değil bence. evin önündeki eğimi çok yüksek yokuşta önceki lastikler pati çekerken bunda öyle bişy yok , olmamasıda normal sıfır lastik. ilerleyen zamanlarda dahada detaylı yazarım sanırım.

    Merhaba, Kesinlikle Nokian farkı, benim aracım 1 yıllıktı, sürekli pati atıyordu, Nokianda her türlü rahat ettim.
  • beautifuljin B kullanıcısına yanıt
    Geçen yıl ben aldığımda adedi 240 liraydı,çok pahalanmış...



    Ama çok memnunum lastiklerimden...


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seytim



    Geçen yıl ben aldığımda adedi 240 liraydı,çok pahalanmış...



    Ama çok memnunum lastiklerimden...



    Hala aynı fiyat normal lastikler, benimkiler run of flat olduğu için daha pahalı malesef




  • line ve iline arasındak fark nedir? birde 91V yerine 91H al gibi öneriler var. lastik ölçüm 205/55/16
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsch

    line ve iline arasındak fark nedir? birde 91V yerine 91H al gibi öneriler var. lastik ölçüm 205/55/16


    Bildiğim kadarıyla aralarında yanak farkı var. iline modeli düz line a göre biraz daha ince yanaklı. 91v ise maximum 240 km hız.91 h ise 210 km maximum hız değerlerini işaret ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bynuterx B kullanıcısına yanıt
    nokian kısmıda karışıkmış, egp ye yönelebilirim.

    nokian 91h nin 72db yazan etiketine kullanıcı çok sessiz gibi yorum yazıyor. bakıyorsun ıslak zemin A, yakıt tasarrufu C

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsch

    nokian kısmıda karışıkmış, egp ye yönelebilirim.

    nokian 91h nin 72db yazan etiketine kullanıcı çok sessiz gibi yorum yazıyor. bakıyorsun ıslak zemin A, yakıt tasarrufu C

    Bende sizin gibi Nokian ile Egp arasında gel git yaşadım ama nokianda karar verdim.Nokian line ile ilgili yorumum aynı sayfada mevcut belki yardımcı olur.Çokta memnunum lastiklerden.Egp de çok iyi lastik kullanıp çok memnun olanların sayısıda fazla. İşin nihayetinde tercih meselesi tabi karar sizin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • waterprof 4 mevsim aldım yoğun karda yokuş yukarı veyadağı dik yokuş aşağıda çok tatmin edici sonuçlar karda makas attığım bile oldu çok güven veren bir lastik tavsiye ederim
  • AliC. kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bizde uzun araştırmalardan sonra duster a nokian ın suv 3 modelini aldık. Şimdilik gayet memnun.
  • Nokian Line lastiklerimle 3 yılda sadece 25000 km yol yaptım. Genel olarak memnundum ama son zamanlarda ıslak zeminde fren mesafesi uzamıştı. Lastiklerden biri sürekli hava kaçırdığı için geçenlerde lastikciye gittim. Lastiklerin bitmiş değişsen iyi olur dedi. Daha 25 bin km kullandığımı söyleyince, bu lastikler böyle zaten ancak o kadar gidiyo dedi. Bu model lastikleri kullanan varsa kaç km/yıl kullandığını söyleyebilir mi rica etsem? Ben rahat 1 yıl daha kullanırım diye düşünüyodum, lastik fiyatları da iyice uçmuş bi sürü masraf çıktı şimdi.

    Lastiklerimin üretim tarihi 2013



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anxiolytic -- 29 Ocak 2017; 14:6:13 >
  • hamza_2828 kullanıcısına yanıt
    Slm kardeşim. Bende aynı ebat için HB de satılan Line düşünüyorum. Nasıl tavsiye edermisin. HB de şuan 150 TL ve + %10 indirim var (03/2016), yani 135 TL. Sen 140 TL ye nerden taktırdın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anxiolytic

    Nokian Line lastiklerimle 3 yılda sadece 25000 km yol yaptım. Genel olarak memnundum ama son zamanlarda ıslak zeminde fren mesafesi uzamıştı. Lastiklerden biri sürekli hava kaçırdığı için geçenlerde lastikciye gittim. Lastiklerin bitmiş değişsen iyi olur dedi. Daha 25 bin km kullandığımı söyleyince, bu lastikler böyle zaten ancak o kadar gidiyo dedi. Bu model lastikleri kullanan varsa kaç km/yıl kullandığını söyleyebilir mi rica etsem? Ben rahat 1 yıl daha kullanırım diye düşünüyodum, lastik fiyatları da iyice uçmuş bi sürü masraf çıktı şimdi.

    Lastiklerimin üretim tarihi 2013

    Epey km Yapmışsınız zaten, daha fazla ne bekliyorsunuz anlamadım, o kadar km den sonra belirtiler normal sayılabilir, zaten yumuşak hamurlu bir lastik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.