Şimdi Ara

nokia ve hmd’den iki yeni internet sitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • nokia, hmd global ile bir lisans sözleşmesi imzalamıştı malumunuz. “nokia” markalı android’li akıllı telefonların ve feature phone’ların tasarımını ve bu esnada nokia patentlerinin kullanılmasını kapsayan bu anlaşmadan sonra ortalık biraz durulmuş, özellikle hmd global tarafı kapalı kapılar ardında çalışmalarına devam etmişti.

     nokia ve hmd’den iki yeni internet sitesi

    arada bir haberler çıkmış, kimi zaman nokia ceo’sunun yaptığı bir açıklamayla ortalık alevlenmiş; kimi zaman da nokia ve hmd global’ın mwc ile ilgili attığı adımlar dikkat çekmişti. tüm bunlardan sonra şu anda elimizde ne gibi bilgiler var, bir bakalım:

    nokia, hmd global, microsoft ve fih mobile’ın arasında yapılan anlaşmaların ardından, microsoft’un elinde sadece Lumia telefonlar kaldı (a.k.a. microsoft babayı aldı). hmd global, nokia’dan patent kullanım hakkını, microsoft’tan feature phone’ların tasarım hakkını aldı.
    android nougat’lı yeni nokia’ları da hmd global üretecek. fih mobile ise bir zamanlar nokia’nın olan, son zamanlarda microsoft’un eline geçen kimi fabrikaların yeni sahibi.
    nokia_feature_phones_

    feature phone’larda (bildiğin gerizekâlı telefonlar) global manada birinciliği elinde tutan nokia markasına sahip olan telefonlar, geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başlayan nokia phones sitesinde sergilenmeye başladı. buyrun.
    hmd global, “hmd.global” isimli web sitesini yayına açtı. Bağımsız bir firma olduğunu üstüne basarak söyleyen firma, motto olarak kendine “the home of nokia phones (nokia telefonlarının evi)”u seçmiş.
    bu yılın sonunda herhangi bir nokia modeli görür müyüz meçhul. ancak gelecek yılın şubat ayında düzenlenecek olan mobile word congress’te (mwc) hmd’nin standının olacağının kesinleşmesiyle birlikte kesin olarak bildiğimiz bir şey var. “nokia” ismi, akıllı telefonlara en geç 2017’nin şubat’ında kesin dönüş yapıyor.

    tanıtılacak olan yeni cihazlar arasında bir adet tablet, bir adet orta sınıf akıllı telefon, iki adet de üst sınıf telefon olduğu (biri phablet) belirtiliyor. sızan tasarımlardan bazıları iphone esintileri taşıyor ki hiç hoş değil. nokia denince akla bambaşka bir imaj geliyor akla. gelmeli ya da. apple’ın peşinden koşturan çakma koreliler değil.

    bir diğer şey de, nasıl bir android arayüzünün kullanılacak olması. z launcher’a ne gibi yeni özelliklerin ekleneceği de merak konusu. z launcher’ın diğer cihazlarda kullanılıp kullanılamayacağı da bir diğer husus. n1’de kullanılan z launcher sürümünün sadece o tablete özgü olması, nokia’nın bu konuda benzer bir adım atmasının bir işareti olabilir.

    sözün kısası, nokia geliyor. hem de sağlam geliyor. en az 10 yıl daha, sevdiğimiz finli devle birlikte olacak gibiyiz. haa, aklıma gelmişken… nokia türkiye’ye gelecek mi? işte o da belirsiz.

    bekleyip göreceğiz.

    Kaynak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5E274E432 -- 3 Aralık 2016; 1:17:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Gelsin gelsin görelim bakalım Android'e Nokia'nın eli değdiğinde yine de farkını hissettirecektir. Genelde Nokia prensipleri gereği kontrolü dışındaki platformlarla iş yapmayı sevmez ama mecburen Android kullanacak. Olur da pazar payını istediği seviyeye getirirse Samsung'un Tizen girişimi gibi Nokia da kontrolü altındaki bir platform geliştirme işine girer mi acaba diye düşünüyorum ama zor görünüyor. Şu MeeGo'yu geri getirse neler olur neler ah Nokia..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu HMD GLobal denilen şirket paravan şirket galiba. 6-7 ay önce kurulmuş Finli bir şirket olması, Nokia'nın lisans haklarını henüz doğrudan alamıyor olması tesadüf değil bence.Bence Nokia,bazı şeyleri kılıfına uydurmak için planlama yaptı.Yani umarım düşündüğüm gibidir. Yoksa yine Nokia olmayacak. Sonuçta farklı bir firma, sadece markası Nokia olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.