Şimdi Ara

Nokia tuşlu telefonlar ile ilgili yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese,


    Akıllı telefon kullanmayan annem için yıllardır Nokia telefonlar alıyorum, 4-5 senede bir de yeniliyorum. Şimdiki Nokia'sını da tekrardan yenilemek ihtiyacı doğdu. Ancak zannedersem şu an Nokia Türkiye resmi olarak herhangi bir telefon getirmiyor. Aslında geçtiğimiz yıllarda çıkan 8110 4g telefona bayıldım ama piyasada orijinalini bulamadım. e-ticaret sitelerinde aynı telefonun çift hatlı c2-00 isimle satıldığını fark ettim ancak sanırsam bu telefonlar orijinal değil, çakma ve kalitesiz aletler olsa gerek. Bildiğim kadarıyla orijinal aletler çift hatlı olmuyor ve bu çakma aletlerin fiyatları da 350-400 Lira falan. Bu cihazın orijinal Nokia ithalatlı olanların geçen sene ve önceki sene dahi 600-700 Lira gibi fiyatlara satılmış olması, şu an piyasadaki bu ürünlerin çakma olduğunun da bariz kanıtı zannedersem.

    Neyse en azından yeni nesil, android olmayan, 4g voice kaliteli ses ile görüşme destekleyen düzgün bir Nokia modeli bakayım dedim ancak; bulduğum modeller genellikle çift hatlı çakma modeller sanırım. Çift hatlı olmayanlar da var ama bunlar da e-ticaret sitelerinde ne idüğü belirsiz satıcılar tarafından satılan ürünler olduğundan dolayı, bunların da orijinalliği konusunda ciddi tereddütlerim mevcut.


    Bu tür telefonlar ile ilgili bilgi sahibi arkadaşlardan ricam; android olmayan orijinal Nokia hangi modelini bulabilirim, nereden almalıyım ve orijinalliğinden nasıl emin olabilirim gibi konularda yardımcı olabilirlerse çok sevineceğim.




  • ceyarr kullanıcısına yanıt
    +
  • Yenilerin orjinallik durumunu yabancıların videolarını izleyerek anlamaya çalışabilirsin. Satıcı tarafından kapalı kutu ve IMEI sorgulaması için IMEI gösterirse sorgulayıp emin olabilirsin anca. Ha sana aynı kutuyu göndereceğini garantisi yok. Görüp alman gerekli.
  • Valla artık Nokia diye bir şey Türkiye'de kalmamış. Dünya'da da pek yok zannedersem ama Türkiye'den iyice elini ayağını çekmiş adamlar. Yalnızca bazı satıcıların elinde kalan birkaç android model Nokia Türkiye garantili falan diye satılıyor. Ki bunları bile almak pek akıl karı değil, çünkü adam gibi servis hizmeti bile verebileceklerini pek zannetmiyorum açıkçası. Tuşlu modellerin ise alayı çakma. Zaten kendi sitesinde de akıllı olmayan Nokia modelleri yalnızca yeni nesil 3310 ve 8110 olarak gözüküyor.

    E-ticaret sitelerine girdiğinizde dünya kadar tuşlu Nokia modeli var.. 10 sene önce çıkmış modellerin sıfırları vs. anladığım kadarıyla alayı çakma. Yurtdışında falan bu 8110 4g bulunuyormuş sanırım ama gelen birine aldırtıp getirsek bile imei kaydedip açtırmak vs yaklaşık 2 bin Liraymış. O yüzden böyle bir seçenek de yok. Türkiye' de Nokia kullanmak caiz değil bu saatten sonra, Allah rahmet eylesin :)

  • Sadece Nokia değil bilindik doğru düzgün hiçbir markanın eski usül telefonu yok piyasada. Annem için arıyorum dandirik telefonlardan alıyorum 150-200 liraya 1 sene bile doğru düzgün çalışmadan çöp oluyor.

    Yaşlılar için kullanılacak tuşlu telefon önerisi olan varmı? Bütçe 600 e kadar çıkabilir orjinal faturalı filan olmak kaydıyla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.