Şimdi Ara

nokia n91 mi sonyericson w800i mi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
0
Favori
2.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KARARIN HAYIRLI OLSUN
    biz sadece fikir veririz kararı alacak olan kişi verir zaten
    ama ben pişman olacağına eminim,düşünüyorum
    1-fotoğrafları n90 dan bile kötü kin90 w800iden kötü,üstelik dahili flaşda yok
    2-fiyatı çok yüksek olacak nerdeyse w800i nin iki misli
    3-müzik dinleme süresi şarja bakarsan w800i nin açıkken kullandığın sürenin yarısı kadar olur 12 saat olacağını sanmam,
    4-n91 in çıkmasına daha çok var zaten
    5-n91 4 gb da kalır,halbuki w800iye istediğn kadar hafıza kart alırs takarsın
    6-o telefon çıkınca yurt dışından gelen telefonlar ne olacak bu konu nedir net değil
    7-hdd zarar görüp görmeyeceğini bilmek için forumları takip etmen gerekecek,hdd zarar görür mü oda belli değil
    8-dvix,vlan,edgeden bunlar daha önemli gibi
    quote:

    Orijinalinden alıntı: carbendi

    kararımı verdim :) ikisinin de özellikleri neredeyse aynı.

    ama nokiayı external harddisc olarak da kullanılabilecek kadar hafızasının olması benim çok işime gelir.(diyeceksiniz ki w800 4gb ye kadar kart destekliyo zaten. ama o karta vereceğim parayla gider ipod alırım :) şimdi de diyeceksiniz ki ipod al müzik dinlemek istiyosan. ben şu anda 6230 kullanıyorum 128 mgb hafızası var ve mini disc playerım olmasına rağmen müzik dinlemek için telefo nu kullanıyorum çünki çok daha kullanışlı. Onun için n91 i tercih ediyorum . müzik dinleme süresi w800 de 30 saat olarak gösterilmesine karşın ben müzik dinlerken aceba biri arar mı diye şüpheye düşmemek için o özelliğini kullanmam ve telefon açık olarak kullanacağım için yine yaklaşık olarak 15 saate düşer.

    n91 in işletim sisteminin olması ve veri hızını w800 de 40 kb civarlarındayken n91 de 290kb olması da çok işime geliyor. zira yükleyip divx film izlicek olsam takılmıycağından emşn olabilirim böylece (yada müzikler arasında dolaşırken yavaşlamıyacağından) :)

    çok fazla müzik dinleyen bir şahsiyetim. çok fazla film izlerim, çok fazla spor yaparım. işte şu anda aklımda kalan son iki soru işareti nden biri de sporla ilgili. n91 de hard disc var ve bilgisayarın harddisci sallanınca zarar görebiliyor. ben bu aleti belime taktığımda koşarken herhangi bir yavaşlama bozulma tekleme tükleme olur mu aceba (gerçi ipodlarda da aynı hd sistemi var millet koluna bağlıyo hopluyo zıplıyo bişi olduu yok)

    neyse aklıma takılan son şey de fiyatı!!!! gerçi telefon dünyanın heryerinde 650 euro civarı bir fiyatla satılacak deniliyo ama türkiyede daha pahalı olması da büyük ihtimal taşıyo. Gerçi buna da bir çözüm buldum. Telefonu Bakü den, orda okuyan ve şubat tatilinde türkiyeye dönecek olan bir arkadaşa aldırmayı düşünüyorum. Sonuçta telefon da o aralar çıkıcak ve ulslararası garantisi olmasına rağmen tüm dünyada satılandan daha ucuza satılıcak ( deneyimlerimden biliorum Bakü burası başka ere benzemez :)) sonuç olarak n91 de karar kıldım. ama daha 3 ay var belki ozamana kadar se yeni bi model çıkarır onu ozamna tartışırız yine. emeği ve nefesi geçen herkese teşekkürler!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 16 Ağustos 2005, 18:54:08 >




  • ben genelde telefon önerisi isteyen arkadaşlara direkt öneride bulunmuyorum. ama n91 ile w800 arasında uçurum bi fiyat farkı olacak.. bu yüzden baştan n91 mi w800 mü topiğine karşı çıkıyorum.. n91 mi imate jam mi desen hadi neyse ? fiyatları aşağı yukarı aynı/aynı olacak.. ? w800 le 6630 u karşılaştıran var, n91 le karşılaştıran var, hatta çok pahalı olmasını beklediğim n90 la bile ciddi ciddi karşılaştıran var.. iyi hoşta bence çok saçma oluyor bu karşılaştırmalar.. çünkü teknik anlamdada bi karşılaştırma yapmıyoruz .. karşılıklı atışmalar, laf dalaşları ??! bilemiyorum yane ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 16 Ağustos 2005, 10:51:42 >
  • yahu pişman olucağına eminim demişin. ben oraya okadar yazdım neden bu telefonu seçtiğimi sen bana niye pişman olacağımı söylesene:) ona göre belki vazgeçerim... Sonuçta orda yazdıklarıma ters düşüp beni pişman edicek ne olayı var ki bu telefonun ( Benim yazdıklarıma ters düşecek )
  • aynen W800 diyorum neticede sony kalitesi n91 baya ağır
  • w800 ü beklemeye karşılaştırmaya gerek yokki. k750 nin aynısı zaten. hatta w800 firmware ı kurulabiliyomuş 750 ye. mobile review de mi ne okumuştum.

    n91 de diğer smartphone ların aynısı. artısı harddisk ve wifi.

    bence symbian wifi falan akıl çelici şeyler. n91 daha ii bu durumda. w800i de k750 de olamayn pek bişi yok.
  • bu wifi olayı tam olarak ne işe yarıyo bildiğimiz normal bilgde kullandığımız wireles network mu? yani wireles networkdeki başka bi bilgisayardan müzik indirebilirmiyim?
  • www.nokia.com.tr adresinde teknolojilere bakarsan wi fi yi yazıyor
  • eet bildiin kablosuz ağ. bağlan istediini indir adsl gibi. büyük bi artı bence.
  • herkez guzel yorum yapmis ve ilginc fikirlerde cikmis arkadaslar makina daha piyasaya cikmadi ve siz daha telefonun potansiyelinin ne oldugunu bilmeden yorum yapmissiniz birazdaha bekleyin ciktigi zaman yorumlari yaparsiniz ..... bana kalirsa n91 daha cazip gelmiyor degil ama ms kartinin olmamasi insani dusunduruyor ama biryandanda su varki 4 gb azimsanacak bir seviye degil.....gorunuse gelince bakarsaniz nokia telefonlarinda genelde birbirine benzerligi yoktur ama sonyeric. k750i ile w800i arasinda gercekten bir fark yok kulakliklar ve fotoraf cekim kapaginin farkliligi (benim dusuncem k750i nin ogjektif kapagi w800i den daha guzel duruyor)onun haricindede 2 makinanin arasinda bir farklilik yok iste burada sony sanki insani biraz kekliyor olayina giriyor bilmiyorum ama ben tercigimi n91 den yana yapmayi dusunuyorum nasip kismet
    arti unutmadan hard disk olayina gelince arkadaslar Ipod kullaniyorum 3 kere bir bucuk metre yukseklikten dusurdum ve uzerinde hic bir koruma falan yoktu afedersiniz esekgibi calisiyor ve herhangibi bir problem yok olacaginida sanmiyorum cunki adamlar yaparken sarsintiya ve darbeye dayanikli bir sekilde yapiyorlar zaten......
    alan arkadaslara hayirli olsun kazasiz belasiz kullansinlar




  • k750i.................700-750 ytl
    w800i..................850-900 ytl
    n serisi...............1500-200 ytl olacak


    parası çok olan n serisinden şaşmasın
  • ozaman kesinlikle n91 almaya karar verdim artık hiç bir yorum fikrimi değiştiremez. Nedeni: Bizim okulun heryeri wireslan le dolu eğer okulun istediğim yerinden beleş internete(ultra manyak süper hızlı bir internet) bağlanıp dolanabiliyosam (gerçi pek zevkli olmaz küçük ekranda ama neysa) ve bilgisayara girip 4gb lik harddiscime istediğim video ve dosyayı indirebiliyosam, hocanın verdiği ödevi ve teslim tarihini(teslim tarihi dier telefonlarla da görülebilir ama ödevi beleş olarak internetten download edebilmek önemli) indirebiliyosam. Süper ozaman tam bana göre. Artık kararımı kıldım ve n91 diyorum başka da bişey demiyorum.


    arkadaşlar amma abarttınız fiyatını heaa dünyanın heryerinde 650 euro olacak deniyo tamam türkiyede pahalı olsun da 2000 ytl de olmaz bea baküden 650(en fazla) euro ya aldırıyorum ben bu da yaklaşık 1000 ytl eder. Daha fazlaysa (50-100 ytl oynarsa ona bişey demem) zaten almam(yada 1000 ytl ye düşmesini beklerim). ama Çıkmamış ürüne abartı fiyat verip umut kırmayalım lütfen :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carbendi -- 16 Ağustos 2005, 19:23:20 >




  • fiyatı nokia abartır
    6680 bile........1200 ytl ise
    n91 1000 ytl olacak diye kendinizi inandırmayın ,çünkü sonuç olarak hayalkırıklığı yaşarsınız fiyatta
    daha önce burda verdiğim linkte n91 almanya 700euro tr fiyatını 1000 ytl yapacaksa alkış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 16 Ağustos 2005, 19:35:20 >
  • iide sonuçta n91 in çok büyük rakibi var w800i sonuçta fiyatı abartabileceğini sanmıyorum.
  • bu da sorumu tabikide n 91
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: kane

    gorunuse gelince bakarsaniz nokia telefonlarinda genelde birbirine benzerligi yoktur ama sonyeric. k750i ile w800i arasinda gercekten bir fark yok kulakliklar ve fotoraf cekim kapaginin farkliligi (benim dusuncem k750i nin ogjektif kapagi w800i den daha guzel duruyor)onun haricindede 2 makinanin arasinda bir farklilik yok iste burada sony sanki insani biraz kekliyor olayina giriyor bilmiyorum ama ben tercigimi n91 den yana yapmayi dusunuyorum nasip kismet


    Söylediklerine genel anlamda katılıyorum ama bir forumda fikir paylaşmak ve yorum yapmak kadar tahminde önemlidir.Bizde bazı kaynaklardan edindiğimiz bilgiler çerçevesinde öngörülerde bulunuyoruz.
    Uzun yazının yukarıdaki bölümünü alıntı yaptım ve bu konuda yanıldığını belirtmek isterim.Zira W800 / K750i ile Se milleti kekliyor demek haksızlık olur.Zira sE çok iyi bir model olan K750i'yi çıkardı. Başka bir modeline ise MÜZİK özelliğini önplanda tutmak isteyince,elinde hazır bir temeli olan altyapıya bu MÜZİK özelliğini adapte etti.Sıfırdan bir model yaratmanın Ar-Ge maliyetlerini azaltmış olup bunu fiyata ucuzluk olarak yansıtmak insanları keklemek değildir.Bugün otomotiv sektörüne bakarsanız buna çokça rastlarsınız.Mesela VW Golf-Polo-Seat ibiza ve diğer modelleri-Skoda Octavia vs..hepsi aynı saşiyi kullanıyorlar.Buda maliyetleri azaltıyor.
    Yani W800/K750 benzer özellikler içersede temel farklılık Müzik telefonu olması W800ün.
    Yani Nokia'nın 6670-7610 gibi içi aynı dışı farklı olması gibi değil SE.nin yaptığı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realgs -- 16 Ağustos 2005, 19:55:16 >




  • quote:

    Orijinalinden alıntı: realgs

    quote:

    Orijinalinden alıntı: kane

    gorunuse gelince bakarsaniz nokia telefonlarinda genelde birbirine benzerligi yoktur ama sonyeric. k750i ile w800i arasinda gercekten bir fark yok kulakliklar ve fotoraf cekim kapaginin farkliligi (benim dusuncem k750i nin ogjektif kapagi w800i den daha guzel duruyor)onun haricindede 2 makinanin arasinda bir farklilik yok iste burada sony sanki insani biraz kekliyor olayina giriyor bilmiyorum ama ben tercigimi n91 den yana yapmayi dusunuyorum nasip kismet


    Söylediklerine genel anlamda katılıyorum ama bir forumda fikir paylaşmak ve yorum yapmak kadar tahminde önemlidir.Bizde bazı kaynaklardan edindiğimiz bilgiler çerçevesinde öngörülerde bulunuyoruz.
    Uzun yazının yukarıdaki bölümünü alıntı yaptım ve bu konuda yanıldığını belirtmek isterim.Zira W800 / K750i ile Se milleti kekliyor demek haksızlık olur.Zira sE çok iyi bir model olan K750i'yi çıkardı. Başka bir modeline ise MÜZİK özelliğini önplanda tutmak isteyince,elinde hazır bir temeli olan altyapıya bu MÜZİK özelliğini adapte etti.Sıfırdan bir model yaratmanın Ar-Ge maliyetlerini azaltmış olup bunu fiyata ucuzluk olarak yansıtmak insanları keklemek değildir.Bugün otomotiv sektörüne bakarsanız buna çokça rastlarsınız.Mesela VW Golf-Polo-Seat ibiza ve diğer modelleri-Skoda Octavia vs..hepsi aynı saşiyi kullanıyorlar.Buda maliyetleri azaltıyor.
    Yani W800/K750 benzer özellikler içersede temel farklılık Müzik telefonu olması W800ün.
    Yani Nokia'nın 6670-7610 gibi içi aynı dışı farklı olması gibi değil SE.nin yaptığı.




    n serisi çok mu farklı
    n70 de carl zeis yok
    n90 da titreşim -radyo yok
    n91 de flaş ve carl zeis lens yok

    k ve w serisi buna oranla daha farklı birbirinden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 28 Ağustos 2005, 11:45:50 >




  • Sorulacak soru mu yaw?
    İşletim sistemi sayesinde yapabileceklerin, kamera kalitesi (Carl Zeiss Vario Tessar) ve telefonların özellikleri bakımından tabiki de N91

    ama tabi tercih meselesidir, ben işletim sistemli falan istemem pili az gider, n91 pahalı olur, ericssonun tipi daha iyi falan dersen tamam da. özellik bakımında N91 çok ileride...
  • walla şimdi nokia nın özelliklerine baktım carl zeis yokmuş ama yine de özellikleri w800 ü 5 e katlar, 3 le çarpar 63 e böler falan falan. mp3 kalitesinin de se den eksik olacağını sanmıyorum, hatta nokia daha kaliteli de yapabilir. zira mp3 player bazında piyasada sony ye basacak dolu firmalar war. Nokia da kaliteli ürünler yapıyor, her ne kadar nokia yı fiyat olitikası yüzünden sevmesem de doğruya doğru yani. bu iki telefonun özellik ve fiyat olarak ta kesinlikle birbiriyle kıyaslanmaz bence
  • yaw bide n90 da titreşim yok geyiğini kim ortaya attı bilmiyorum ama onu yazan yabancı siteyi ben de gördüm ama o sitenin yanlış yazdığını düşünüyorum. kesinlikle bööle bişey imkansız biraz mantıklı düşünülürse.
  • yaw için sabit disk gibi birşey varmış galiba n91 vea n90 hem ben çook rahat doldururum onu film yüklerim mp3 yüklerim resim yüklerim biter bile bir film i silerim başka film yüklerim gora yı cep de izlediğinizi düşünsenize gülmekten allah korusun telefon yere düşürürsünüz




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.