Şimdi Ara

Nokia Lumia 1020 Kullananlar Kulübü | Ana Konu (341. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.600
Cevap
38
Favori
227.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 339340341342343
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • insallah bakalim bekliyoruz

    bu arada degisim cikmisti cihaza ne kadar beklerim bilmiyorum insallah 1020 gonderirler
  • Burak** kullanıcısına yanıt
    L1020 olursa iyi olur tabi hem senin hemde bizim için
  • tek dilegim bu umarum olur eskisi gibi resimler cekip paylasmaya devam ederim.

    unutum valla resim cekmeyi ya elimde resim ceken baska cihazda yok

    olsada 1020 gibi cekmiyecegi icin yine beni tatmin etmeyecek vede resim cekmekten vazgececem

    oyuzden 1020 olursa super olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak** -- 12 Ocak 2016; 19:32:27 >
  • Burak** kullanıcısına yanıt
    Cihaz gelince alışırsın :D L1020 yerine L950 gelse yine iyi fotoğraflar çekecersin
  • sanmiyorum ki 950 gondersin

    keske gonderse 1020 nin yeri baska tabi ama 950 kabul edilebilir tabiki
  • Burak** kullanıcısına yanıt
    Öyle kesinlikle bu sistemdeki en beğendiğim telefon oldu L950 tabi kamera dışında
  • sony Z5 compact alıp 2 gün sonra iade ettim.Sonra bir araştırma yaptım,yabancı forumlarda Z5 compact'la çekilen fotoların gayet iyi olduğunu görüp ham halini bilgisayarıma indirdiğimde gördüğüm şu oldu; Sony Türkiye pazarına 5803 Model numaralı telefonları göndermiş.Avrupa ve Amerika'da ise 5823 Model numaralı telefonlar var.
  • skayTR kullanıcısına yanıt
    Ben de inceleme fotolarına aldanıp Z3+ almıştım, 15 gün dayanamadan aldığımın yarı fiyatına bir ayda anca satabildim. Tavsiyem, Android'e geçecekseniz Samsung Galaxy S6 veya benim gibi LG G4'ü denemenizdir. Kamera haricinde neredeyse her konuda Lumia 1020'ye göre "bana" daha başarılı geldi G4.

    Bu akşam çektiğim, azıcık manuel ayarlı filtresiz fotoğrafı değerlendirmeniz için eklemek istedim, aşağıdaki ayı gibi önizlemeye bakılırsa tam beceremedim. Affedin, öğrenirim yakında :)

    Yine de hatırlatıyorum, kamera konusunda hala Lumia 1020'nin yanına yaklaşamaz. Bu yüzden Lumia 1020 özel günlerde yanımda gezmeye devam ediyor.

     Nokia Lumia 1020 Kullananlar Kulübü | Ana Konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarzanabi -- 13 Ocak 2016; 17:07:21 >




  • yani 950 yi begeniyorum donanimi gayet iyi heleki wp icin
  • Burak** kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle şekli şemalide yerinde bir cihaz
  • tarzanabi T kullanıcısına yanıt
    Foto gayet güzel çıkmış.F/1.8 diyafram farkından olsa gerek.Peki ayni şartlarda kıyaslamalı (1020-G4) fotolarınız da var mı?Aralarındaki farkı görmek enteresan olurdu.
  • opxito kullanıcısına yanıt
    Art arda çektiğim üç çift fotoğrafı eklemeye çalışacağım. Neden bilmiyorum, forumun kendi resim ekleme özelliği bende çalışmıyor. O yüzden yükleme biraz çorba oldu, kusura bakmayın.

    Bu çekimler yapıldığı zamanda Lumia 1020'deki son ufak güncelleme yüklenmemişti ancak onun bir kamera güncellemesi olduğunu sanmıyorum. Battery Grip takılı halde, kendi Lumia Camera uygulamasıyla çekildi. 5MP'e indirgenmemiş hallerini yükledim.
    G4 ise Android 5.01 yüklü durumdaydı, sonrasında birkaç güncelleme ile Android 6.0'a güncelledim ve kamera konusunda birkaç ufak iyileştirme gördüm. Yine de, belirgin bir fark olduğunu sanmıyorum.

    Bu çekimleri Eylül ayında eşimle yaptığımız Ege turumuz esnasında, Efes ve Şirince'de, henüz yeni olan G4'ümü emektar Lumia 1020'm ile kıyaslamak amacıyla çektim. Tam olarak aynı açıdan çekilmediklerini görebilirsiniz ama ışık farkları sanıyorum LG'nin biraz daha aydınlık çekmesinden dolayı. Altı fotoğraf da otomatik ayarlarda çekildi.

    Düzgün bir karşılaştırma yapmak için, kıyaslamaya daha uygun çekimler yapılması gerektiğinin farkındayım. Bu konuda eğitimli olmadığımı, sadece eğilimli olduğumu hatırlatıyorum

    Son olarak, seyahatimiz boyunca Sony Xperia Z3 Plus da vardı (biraz elim bollaşmış demek ki). Kamerası o kadar kötü çekiyordu ki, belki yüzden fazla çekim içinde buraya koyabilecek güzellikte bir adet çekim bulamam muhtemelen. İyi ki dayanamayıp tatile çıkmadan bir G4 almışım diyorum. Ha nerede faydası oldu, su geçirmezliği sayesinde Gizli Cennet şelalesinde şelale altında çekim yapmayı başardı.

    G4 çekimleri:

     Nokia Lumia 1020 Kullananlar Kulübü | Ana Konu


     Nokia Lumia 1020 Kullananlar Kulübü | Ana Konu


     Nokia Lumia 1020 Kullananlar Kulübü | Ana Konu



    Lumia 1020 çekimleri:

     Nokia Lumia 1020 Kullananlar Kulübü | Ana Konu


     Nokia Lumia 1020 Kullananlar Kulübü | Ana Konu


     Nokia Lumia 1020 Kullananlar Kulübü | Ana Konu




  • tarzanabi T kullanıcısına yanıt
    1020 farkını belli ediyor ya kim ne derse desin güzel resimler eline sağlık

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merabalar. eski bir lumia 1020 kullanıcısıyım. Tekrar aranıza dönmeyi bekliyordum fakat win10 güncellemesi sonrası telefonun zamanla yavaşladığını, kasıldığını okudum birkaç yerde.. bu yüzden 1020 yi atlayıp, yeni çıkan 950 XL modelini almayı düşünüyorum ilerleyen zamanlarda. Şu anda elimde bir adet, sıfır ayarında, hiç kullanmadığım neredeyse "DEKLANŞÖRLÜ FOTO GRİP " mevcut.. siyah renk (kahverengi miydi yoksa:)).. dolapta öylece bekliyor, zor bir karar ama satmaya karar verdim.. ilk buradan duyuru yapmayı uygun buldum, sonra ikinci el forumuna da konuyu taşıyacağım. istediğim rakam 100 tl.. düşünürseniz buyrun... herkese hayırlı forumlar, hep aklımda 1020 var.. selamlar saygılar
  • bestnewyorker kullanıcısına yanıt
    Kararlı sürüm çıkana kadar beklemeni öneririm ben ondan sonra net bir karar vermen daha iyi olacaktır.
  • Burak** kullanıcısına yanıt
    Bu fotoğraflarda bence tam tersi bir durum söz konusu. G4 daha detaylı ve kontrastlı fotoğraflar vermiş. Çekim açısı, lensin temizliği falan etkilemiş olabilir ama gözüken durum bu. Bu 1020 fotoğrafları biraz başarısız şekilde çekilmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VYC Majoris

    Bu fotoğraflarda bence tam tersi bir durum söz konusu. G4 daha detaylı ve kontrastlı fotoğraflar vermiş. Çekim açısı, lensin temizliği falan etkilemiş olabilir ama gözüken durum bu. Bu 1020 fotoğrafları biraz başarısız şekilde çekilmiş.

    İşte o muhtemelen, benim beceriksizliğimdir Şöyle bir şey daha var, bu çekimleri yaparken G4 ile daha rahattım zira Lumia 1020'mi battery grip'e bağladığım bilek bağı ile tutuyordum; içim rahattı. G4'ü elime aldığımda dikkatim biraz da onda kalıyordu. Her neyse, bu seyahatimiz boyunca Lumia 1020 bana hala belirgin bir şekilde önde geldi. Ancak Windows Phone'dan sıkılan, Android'i denemek isteyen kullanıcılar için G4 nihayet adam gibi kameraya sahip bir Android alternatife sahipler diyebilirim. Zira kamera konusunda Lumia 1020'yi mumla aratmayan tek cihazım bu oldu. Yine de, sadece işletim sisteminden sıkılanlara en azından bir iki ay daha beklemelerini, Windows 10'un kararlı sürümünü bir denemelerini tavsiye ederim. Ben olsam, öyle yapardım. (Zamanında ben de, uygulama mağazasının o zamanki yetersizliğinden ve pil ömründen dolayı LG G2'ye geçmiştim. G2 de iyi cihazdır ama o kameradan neler çektiğimi bir ben bilirim.)

    G4 kamera konusunda açılma ve odaklama hızı, HDR ve tekrar çekime hazır hale gelme konusunda bir adım önde görünüyor benim tecrübemde. Lumia 1020 ise doğallık, yüksek doğal dinamik aralığı (HDR gerektirmeyecek kadar), içerilen detay, manuel kullanım arayüzü (hastasıyım), ayrılmış mekanik çekim tuşu ve özellikle gece çekimlerinde daha iyi. Düşünüyorum da, en başta Lumia 1020'ye kamera için ayrı bir işlemci koysalarmış hala tamamen rakipsiz olacakmış.




  • tarzanabi T kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.Emegine saglık.G4 ün fotoları açılmadı bende.Farkli bir bilgisayarda tekrar deneyecegim.Kamera açısı olarak 1020 gayet geniş çekiyor ya G4 nasıl o konuda fark var mı?
    Bir de zannedersem G4 ün esas belirgin iyi oldugu konu video konusudur herhalde.
  • opxito kullanıcısına yanıt
    Açı olayını ben de merak ettim, neticede kendime bir şeyler ararken bir ihtimal size de yarayacak iki inceleme buldum :) Aslında, ben de emin olamadım hangisinin çekim açısı daha geniş diye.
    G4 ile şu ana kadar çok fazla video çekmedim. Video çekme ihtimalim olan her yere hala Lumia'm ile gidiyorum zira :) Özellikle grip varken, inanılmaz dengeli videolar çekiyor. Bir sürat motorunda sarsıntısız video çekmeyi beklemiyordum. G4'ün bu konudaki performansı konusunda ben yorum yapamam, yeterince denemedim çünkü.

    http://allaboutwindowsphone.com/features/item/20669_Camera_head_to_head_Lumia_9301.php

    http://fortheloveoftech.com/2015/08/13/nokia-lumia-1020-vs-lg-g4-camera-comparison/

    Bu iki inceleme size kameralar konusunda daha iyi bir fikir verebilir umarım. Ufaktan bu muhabbeti kesmem gerektiğini düşünüyorum, zira iş iyice kıyaslamaya döndü. Eminim rahatsız olmaya başlayan arkadaşlar vardır.




  • Arkadaşlar aracında 1020 ile bluetooth üzerinden navigasyon kullanan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 339340341342343
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.