Şimdi Ara

Nokia Lumia 1020 Kullananlar Kulübü | Ana Konu (248. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.600
Cevap
38
Favori
227.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 246247248249250
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultiMance

    quote:

    Orijinalden alıntı: bloody_hunt

    Arkadaşlar temiz L1020 buldum ihtiyaçtan satıyormuş 550TL fiyat olarak ne diyorsunuz ve telefonu incelerken salladığım zaman içinden tıkır tıkır bir ses geliyor acaba o ses nedir L1020'si olanlar lütfen kendileride ileri geri ve sağa sola doğru sallayıp sonucunu bana ilete bilir mi? Telefon hiç düşmedi garantiside 1 yıl devam ediyor diyor baktım hakikaten darbe filan yok kamera camı pırıl pırıl ama şüpheleniyorum ikinci eli bu fiyatta bulamadım sahibindende ehliyet için satıyorum filan dedi babası kullanmış.

    Telefonun kamerasında optik görüntü sabitleme var. Lens küçük bilyelerin üzerine oturtulmuş hareket edebiliyor hafif sesler duymanız normaldir.

    Hatta bu videoda açıkça gözüküyor.

    http://www.youtube.com/watch?v=ezIZjFt80kQ

    Ekledim listeme Liste uzuyor ancak pili kötü etkileyebilecek uygulama çıkar diye daha cesaret edip yükleyemiyorum.

    Ayrıca denemedim ancak fotoğraf için Fhotoroom uygulaması da iyi gibi duruyor.




  • Biz üvey evlatlara inat lumia Camera 5 yine güncelleme aldı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefona kılıf ararken bir çok farklı yardımcı araç da karşıma çıktı ve ben de faydalı olabileceğini düşündüğüm için paylaşıyorum.

    Camera Grip'in fiyatını fazla bulup tripoda sabitlemek isteyenler için uygun fiyatlara tripod adaptörü ve/veya tripodlar var. Yine elde çekim yapma imkanı veren bir araç da mevcut.


    Fotoğraf çekimi için işinize yarayabilecek araçlar:


    Lensler:

    - Link-1

    - Link-2

    - Link-3

    - Link-4

    - Link-5

    - Link-6

    - Link-7



    Lens ve Tripod Seti:

    - Link-1

    - Link-2



    Tripod ve/veya Tripod Adaptörü:

    - Link-1

    - Link-2

    - Link-3

    - Link-4

    - Link-5

    - Link-6



    Elde çekim Standı:

    - Link



    Masa vb. kenarlarına sabitleme aracı:

    - Link


    Özçekim (Selfie) Çubuğu:

    - Link




    NOT: Ürünlerin Türkiye'de satılıp satılmadığını ve fiyatları hakkında bir bilgim yok. Ürünlerin hiçbirini denemediğim ve detaylı olarak incelemediğim için %100 uyumlu olup olmadığı hakkında yorum yapmak doğru olmaz.




  • Bilgisayardan telefona bluetooth ile resim gönderebileyor ama telefondan bluetooth ile bilgisayara resim göndermek istediğim zaman, "Gönderilemiyor. Göndermek istediğiniz cihaz Bluetooth üzerinden paylaşmayı desteklemiyor" yazısı çıkıyor.
    Telefondaki resimi, Bluetooth ile bilgisayara neden bilgisayara gönderemiyorum?
  • Fotoğraf çözünürlüğü nereden ayarlanıyor? Sadece 16/9 ve 4/3 ayarı var. 41mp 5mp gibi seçenekler nerede var? Ayrıca çekilmiş resimlerin çözünürlük, iso gibi özelliklerini nasıl göreceğim?
  • WarmaN W kullanıcısına yanıt
    Güzel ürünler işe yarayacak parçalar var.
  • kadirt kullanıcısına yanıt
    Lumia camera ile aç diye bi seçenek var fotoya tık yaptığında çıkar ordan açınca sağdaki ... Uç nokta gibi bişey var oraya tıkayınca resim bilgisine girip bakabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bu +/- poz telafisi diğer ayarları özellikle çekim hızını manuel olarak ayarlayınca kendi kendine değişiyor ve ayarlanmıyor el ile bu normalmi? ( Lumia camera )
  • Diğer konuda konuşamıyoruz doğru düzgün. Burada ben cevap vereyim buna olmazsa :D Pozlama telafisi demek kameraya daha aydınlık veya daha karanlık fotoğraf çekmesini söylemektir. Bunu da 3 şekilde yapabilirsin. Diyafram, enstantane ve iso. Diyafram telefonlarda sabit olduğu için diğer 2 ayarı değiştirmemiz lazım. Sen manuel moda alıp enstantane ve isoyu kendin manuel olarak değiştirdiğin zaman pozlama telafisini kendin değiştirmiş oluyorsun. Dolayısıyla verdiğin değerlere göre otomatik ayardan daha karanlık veya daha aydınlık olup olmamasına göre pozlama telafisini yazar orada. Mesela otomatik modda 1/1000sn ve iso 200 ile çekim yaptığın bir sahne varsa ve sen manuel modu açıp 1/500sn ve iso 200 veya 1/1000sn iso 400 ya da her ikisini birden değiştirince daha aydınlık fotoğraf elde edeceğin için pozlama telafisi + değere çıkar. Makinenin 1/1000sn ve iso 200 ayarlamasını yaptığı yerde pozlama telafisi +1 yaparsan yukarıdaki gibi ya isoyu 2 katına çıkarır ya da enstantaneyi.

    Biraz uzun oldu ama kısacası pozlama telafisi demek fotoğrafın ne kadar aydınlık veya karanlık olmasını istediğindir. Sen manuel olarak ayarladığın zaman o telafinin iplerini eline almış oluyorsun. Bu yüzden verdiğin değerlere göre o telafiyi artırıp azaltabilirsin ve makine sadece senin normale göre onu artırıp artırmadığını belirtir orada. Umarım anlatabilmişimdir. Biraz karışık anlattım galiba :) Anlatamadığım yer varsa söyleyebilirsin.

    EDİT: Noktalama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 27 Mart 2015; 23:16:01 >




  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ne demek genel olarak çok iyi anlatmışsın anladım ne olduğunu açık bir şekilde fakat benim demek istediğim şey sanırım bu yazının içinde var ama daha açık bir şekilde yazayım şimdi kamerayı açınca tüm seçenekleri manuel olarak seçebiliyorum ilk başta fakat iso ve enst. hızını el ile ayarlayınca pozlama kendini kapatıyor ben ayarlayamıyorum kendisi ayarlıyor iso ve hıza göre bu normal yani değilmi
    Diğer konu sıkmaya başladı artık hocam adamların hiç bir katkısı yok yinede laf ediyorlar sanki biz kameralar hakkında değilde havadan sudan konuşuyoruz
  • Evet normal ama dikkat edersen pozlama telafisi sabit kalmıyor. Bak şimdi dene istersen. Telefonu al ve bir fotoğraf çek. Sonra onun iso ve enstantane değerlerine bak. Bu sefer gidip kendin o değerleri manuel modda ayarlayarak bir fotoğraf çek. Gördüğün üzere iki fotoğrafın parlaklığı, kumlanması vs komple aynıdır. Ve manuel olarak ayarlamana rağmen pozlama telafisi 0 (sıfır) olur. Şimdi o ayarlardan isoyu 2 katına, 4 katına falan çıkar veya enstantaneyi daha uzun tutup pozlama telafisinin değişimine bak. Bir de isoyu azaltmayı, enstantaneyi kısaltmayı falan deneyerek pozlama telafisine bak. Ve neler gördüğünü bize anlat Ödev ister gibi oldu kusura bakma


    NOT: Yalnız fotoğrafları telefonun açısını, aldığı ışığı falan değiştirmeden çemelisin çünkü aksi taktirde tamamen farklı bir fotoğraf olur)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 27 Mart 2015; 22:59:06 >




  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde denemedim ama anladım şimdi durumu tamamen denedim çünkü bunu manuel olarak ayarlayınca + veya - ye oynuyor duruma göre
  • Evet. Dediğim gibi pozlama telafisi diyafram, enstantane ve isoyu değiştirir ama telefonlar genelde isoyu değiştiriyor pozlama telafisi olarak. Sen pozlama telafisini +1 yapınca isoyu 100'den 200'e çıkarıyor mesela. Manuele alıp kendin 100'den 200'e çıkarırsan telafiyi sen 1'e çıkarmış oluyorsun ve orada yazar zaten 1'e çıktığı. Manuel moda alarak pozlama telafisinin yaptığı işi kendinin yapacağını belirtiyorsun ve bu yüzden o ayar pasifleşiyor. Yine de değişimini görebil diye değerini belirtiyor telefon. Durum bu yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 27 Mart 2015; 23:18:30 >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Evet bilmediğim için kafama takılmıştı bu geçen gün bunuda sayende öğrenmiş oldum daha çok şeyim var öğrenecek bu arada bu konuda görüşlerini ve bilgilerini paylaşabilirsin rahatlıkla
    Yukarıda bir arkadaş aksesuar paylaşmış uyumlu bir bak istersen güzel şeyler var benim önceliğim makro için balık gözler
  • Gördüm onları. Tripodlar güzel gözüküyor. Lenslerden de 4. iyiymiş. Bu makro lensler 1cm mesafeye kadar girdiği için telefonun gölgesi düşüyor cismin üstüne. 4. linkteki lensin led ışıkları var. O yüzden bu sorunu çözebilir. Balık gözler de güzel ama çok net olmuyor ve birkaç denemeden sonra sıkıldım ben. Zoomlu olanlar da görüntüyü çok bozar muhtemelen. Özelikle köşelerde.
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Evet 4. iyiymiş 60X zoom diyor ne kadar kaliteli olur bilemem tabi dediğin gibi diğerleri bozar fotoğrafları bir tane bu tarz birşey bir tane tripod ve son olarak NDfiltre pek işime yaramaz benim sanırım ama almak istiyorum
  • Dünden bir kaç kare
     Nokia Lumia 1020 Kullananlar Kulübü | Ana Konu Nokia Lumia 1020 Kullananlar Kulübü | Ana Konu Nokia Lumia 1020 Kullananlar Kulübü | Ana Konu Nokia Lumia 1020 Kullananlar Kulübü | Ana Konu




  • Evet arkadaşlar, bugün bir çılgınlık edip, deli cesareti ile hareket edip, Lumia 1020 telefonumu teleservice heyecanına ve sürprizlerine teslim ettim. :) Bakalım ne olacak. Ses arızası ve kamera ois sesi nedeniyle gönderdim. Gelişmeleri size buradan yazacağım.
  • Güzel fotoğraflar adı aklıma gelmedi şimdi sarıyer tarafları sanırım
    Hayırlısı bakalım umarım sorunlar çözülür
  • Teşekkürler, evet Sarıyer tarafı Büyükdere
  • 
Sayfa: önceki 246247248249250
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.