Şimdi Ara

Nokia Lumia 1020 Kullananlar Kulübü | Ana Konu (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.600
Cevap
38
Favori
227.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vegola


    quote:

    Orijinalden alıntı: badtrip

    quote:

    Orijinalden alıntı: Vegola

    Arkadaşlar camera grip i olan var mı ?

    Var...

    Soru mu var?
    cevaplayalım..

    Hocam ne kadara aldınız ? , Fotoğraf çekmede ekstra batarya dışında ne gibi katkısı oldu? Ve sizce aldığınız fiyata değdimi?

    yarı fiyata aldım, telefonla birlikte alınca aksesuvarı böyle verebiliyorlardı o an.

    Doğruya doğru, telefonla rahat foto çekmek imkansız aslında.
    O veya bu biçimde titretiyorsunuz elinizi. Ayaktasınız, nefes alışınız, el titretmeniz vb. her türlü hareket fotoğrafın içine ediyor.
    Telefonun ince ve hafif olması titretmeyi arttırıcı bir etmen!

    Hand gripin bir ağırlığı var, sağ elinizle sağlamca tutabildiğiniz bir yapısı da olduğundan makineyi daha sağlam tutabiliyorsunuz titretmeden.
    Yarım ve tam deklanjör yapmak oldukça basite geliyor..
    Tek sıkıntısı kolayca çıkarılıp yerine takılamaması, gerçekten kasınç bir şey yani..

    Tripoda bağlayabilmeniz de mümkün oluyor tabi..


    Bu arada fotoğraflar gerçekten flashlı iken SARI çıkıyor.
    Aynı fotoğrafı flashsız uzun pozlamalı denediğinizde pureview devreye giriyor ve renkleri değiştiriyor.
    Fotoğraflar gerçeğine zor ortamdayken en yakın olabilecek şekilde çıkıyor ki bu karanlık vakitlerde çok güzel oluyor.

    Foto çekmek pili pek götürmüyor.. pili çok çabuk tüketen flashı.. gerekmedikçe kullanmamaya gayret edilmeli bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtrip -- 21 Kasım 2013; 8:05:33 >




  • Anladım hocam tesekur ederim ozellikle titreme konusunda çok haklısınız .

    Bu arada arkadaşlar telefonumda sadece evde kullanıp vede bi o kadar dikkatli olmama rağmen ""lumia 1020 durability report"" adlı videodaki gibi aynı yerlerde çizik oluştu …

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vegola

    Anladım hocam tesekur ederim ozellikle titreme konusunda çok haklısınız .

    Bu arada arkadaşlar telefonumda sadece evde kullanıp vede bi o kadar dikkatli olmama rağmen ""lumia 1020 durability report"" adlı videodaki gibi aynı yerlerde çizik oluştu …

    Telefonumu evde değil daha çok işte ve yollarda kullanıyorum, sürekli mp3 dinlediğimden telefonum cebimde yada elimdedir.
    Ceplerim hep metal fermuarlı.. sürekli olarak telefonumla temas halinde..

    Siz abartmadıkça o telefona hiçbir şey olmaz!
    Bence bu trip şeylere fazla bakmamak da lazım, bunun fazlası hastalık demek kanımca.
    Telefonu yeni almış olabiliriz ama bu cihaz en aşağı 3 yıl gidecek hepimizde..
    rahat kıullanamadıktan sonra, neye yarar?
  • Arkadaşlar bugün Migros'tan nokia lumia 1020 aldım. Telefon şık, fotoğraf kalitesi filan güzel fakat şöyle bir sorunla karşılaştım. Telefonu biraz kullandıktan sonra telefonun dokunmatikleri kendi kendine basmaya başlıyor. Bazen de dokunmatik ekran kilitleniyor ve yanıt vermiyor. Telefonun dokunmatik hassasiyet ayarını Normale aldım fakat sorun devam ediyor ve telefonu açıp kapayıncaya kadar düzelmiyor. Ayrıca telefonda sim kartı pin kodu değiştirme yerini bulamadım.

    Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?

    Sim kartı pin kodu yerini bilen var mı?

    Yardımcı olursanız sevinirim.

    Şunu da sorayım unutmadan Nokia Software updater ile telefonu güncellersem garanti dışı kalır mı? Telefona güncelleme aratıyorum fakat güncelleme bulmuyor ve en son sürüm de değil .50 li sürüm olması gerekirken 49 lu sürüm.

    İlk mesaja beni de ekleyin lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6D5F6704F -- 22 Kasım 2013; 1:30:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: N3R3D3

    1020 almaya karar veren ancak bu kararı vermeden bir hayli inceleme yapan biri olarak görüşlerimi paylaşayım dedim, belki ihtiyacı olanlara da yol gösterir.

    İşim gereği çok yer gezen ve gittiğim yerlerde doğa fotoğrafları çeken, bunları sosyal ağlarda paylaşan biriyim. İşim gereği iki cep telefonu kullanıyorum ve bunları salt fotoğraf çekme kalitesine göre aldım; gündüz çekimleri için iphone 5, loş ortamlar içinde 2.0 diyafram aralığı olan HTC One X.

    Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; maksadınız gündelik kullanım (sosyal ağlar+web+oyun+müzik+video) ise kesinlikle 1020 size göre değil. Yaklaşık olarak aynı maddi değer ile; LG G2, Galaxy 4, HTC One, iphone 5 alabilirsiniz. Hatta daha geniş ekrana ihtiyaç duyuyorsanız bu cihaz kesinlikle size göre değil. Mutlaka bir WP cihaz denemek istiyorsanız bence 924 (gelirse 929) daha iyi bir tercih.
    1020; fotoğraf çekmeyi seven, çektiği fotoğrafları kusursuzca çekmek isteyen ancak benim gibi her zaman DSLR makine taşıma imkanı olmayanlar için biçilmiş bir kaftan diyebilirim.

    1020’yi diğer cep telefonlarından ayıran tek özelliği kamerası. Kamerayı bu kadar özel kılan şeylerin başında ise algılayıcı sensor var. Normal cep telefonlarında kullanılan sensorden 2 kat daha daha büyük bir sensore sahip ki bu ışığı daha fazla yakalaması demek. Bu da çok fazla detay demek elbette. Ancak bu sensor her ne kadar diğer telefonların sensorlarından iki kat büyük olsa da, tam kare bir DSLR makine sensorünün üçte biri kadar. Elbette bir DSLR kalitesini veremez ama örneklerde de gördüğümüz üzere (özellikle profesyonel fotoğrafçıların örnekleri) kompakt makine ile DSLR arasında bir yerde duruyor.

    İkincisi ise, normal cep telefonu kameralarında 4 veya 5 mercek kullanılır ve özel bir plastiktendir bu mercekler. Bu sebeple de zoom yaptığınızda fotoğraf bozuluma uğrar. Ancak 1020 de 6 mercek var ve son lens safir camdan yapılma. 6. mercek aynı zamanda optik zoom işini üstleniyor ve bu sayede zoom yapılınca fotoğraf bozuluma uğramadığı gibi, 27 mm’ik bir geniş açı imkanı sunuyor. Bu da fotoğraf karesine daha fazla alan sığdırmak demek.

    Üçüncüsü ise (ki kameranın çıkıntısının sebebi de bu) sahip olduğu farklı bir optik dengeleyici. Bu video çekenlerin işine yarayacak bir özellik; siz hareket ettirseniz de kamera sabit çekim gibi kayıt yapabiliyor. (tabi abartmazsanız. Hareket ettirmeyi abartırsanız da diğerleri gibi rahatsız edici atlamalar, zıplamalar olmuyor, daha yumuşak geçişler söz konusu)

    İşin yazılım kısmının ise henüz bu cihazın tam kapasite kullanımını ortaya çıkartmadığını düşünüyorum. 3. Parti yazılımların çıkmasıyla beraber
    kameranın sınırlarını daha da zorlanacaktır. Özellikle Nokia tarafından RAW formatın eklenmesi işin rengini bir hayli değiştirecek, çekilen fotoğrafların kalitesi masa başında bir hayli yukarı çekilebilecek.

    Yaptığım araştırmalara göre salt fotoğraf çekerek açık ekranla 4 saatlik bir kullanım sözkonusu ki bence gayet yeterli. HTC One X’le de 4 saat, İpone 5 ile de en azla 3 saat kesintisiz çekim yapabiliyorum. Ayrıca 1020'de camera grip olayı da var ki kullanım kolaylığı bir yana yedek bataryası ile de %50’lik bir çekim süresi fazlalığı sunuyor.

    Sadede gelirsek; her gün onlarca fotoğraf çeken ve çekimlerinizin profesyonel olmasını isteyen biriyseniz; evet, bu cihaz size hitap ediyor. Elbette yeterli fotoğrafçılık bilginiz varsa! Aksi takdirde cihaz sizi hayal kırıklığına bile uğratabilir ki fotoğraf çekmeyi bilmeyenlerin çekip eklediği bazı fotoğrafları baz alsak bu cihaza kalitesiz kamerası var damgası bile vurabiliriz. Fotoğraf çekmekten bir haber olup da bu tip fotoğraflar ekleyen arkadaşlar alınmasınlar lütfen



    ilk sayfadaki teknik veriler dogru yazildi ise sensörü takoz n8 den çok daha küçük

    1/3.81 ile 1/1.7 arasinda korkunc fark var demektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hirotaro kullanıcısına yanıt
    1020'nin sensör boyutu 1/1,5, ilk sayfaya yazan arkadaş hatalı yazmış.
  • N3R3D3 N kullanıcısına yanıt
    N8 in sensöründen sadece %20 daha büyük hatta %20 bile değil , yani 2 kat büyük değil .
  • Hirotaro kullanıcısına yanıt
    sözkonusu olan n8 değil, 1/3 oranı diğer akıllı cep telefonlarının ortalaması; HTC, Samsung, LG, Sony'in bazı modellerii vs
  • TIMERIDER kullanıcısına yanıt
    Herşeyi çok iyi anlatmışsın teşekkür ederim zahmet edip de msjıma cevap verdiğin için.
    Ben Note2'mi sürekli wifi(dışardaysam mobil veri) açık kullanıyorum. Gün içerisinde sık sık sms, telefon görüşmesi (6saat en az), fb twitter gibi sosyal ağlarda dolaşarak 1 güne sığdırıyorum 1 şarj süresini. Ben telefonda oyun oynamam zaten pc o işimi hallediyor.

    Lumiadan beklentim tabi bir Note2 kadar olmasa da sürekli mobil veri/wifi açık kalsa bu süre zarfında 3-6saat arası telefon görüşmesi yapsam, her fırsatta sms atsam ve tabi 1020 yi 1020 yapan kamera nimetinden yararlansam ortalama günde kaç kez şarj etmem gerekir?

    Başka bir soru daha. Buna bütün 1020 kullanıcıları (daha önce iphone4s ve yukarısı, note note2 s4, htc one, xperinın ürünlerini kullananlar sadece) cevap verirse daha iyi olur.
    Sorum şu: Sizce neden gidip iphone5 5s, note3, xperia z, z1 almak yerine lumia 1020 yi tercih etmeliyim?

    Şu nokia 1200 den piyasaya sunsaydi yok satardı bu telefon. Bence kamerası haricinde bütün özellikleri fiyatındaki telefonlara göre rezalet. En azından kağıt üstünde. Acaba note çıktığında note2 yi beklediğim gibi lumianın da full hd ekranlı ve daha gelişmiş bir versiyonuni beklesem mi diye de aklımdan geçirmiyor değilim. Zaten telefon ihtiyacım yok elimdeki cihaz her türlü ihtiyacımı gideriyor ama hep hasret olduğum fotoğraf çekme dürtüm beni ele geçiriyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fiyatı ne zaman düşer acaba bu telefonun
  • Samsung bile kısa vadede çok fiyat kıriyor ikinci elleri ölü fiyattan satılıyor. Bende bekliyorum 1020 elbet düşecek Bu konuda en iyi iphone malesef. İkinci el fiyatlarda daha az oynama oluyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir gün benim olacak inşallah :D


  • Mutlaka İzleyin :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlvidaMe -- 23 Kasım 2013; 23:54:16 >
  • Nedense bana uygulamalara güncelleme geldiğinde haber vermiyor. Tek tek kendim kontrol etmek zorunda kaldım. Yeni başladı bu olay. Başka varmı böyle bir sorun yaşayan?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: salihmutlukan

    Nedense bana uygulamalara güncelleme geldiğinde haber vermiyor. Tek tek kendim kontrol etmek zorunda kaldım. Yeni başladı bu olay. Başka varmı böyle bir sorun yaşayan?

    Ben Marketin Bölgesini Değiştirdiğim Zaman Bildirim Almıyordum. Türkçe Yapınca Hepsi Düşüyor.
  • bakalım bir ihtimal bugün alacam

    EKLEME:

    alma durumuna göre ; telefona gmail deki rehberi en kolay yoldan nasıl aktarırım.
    gmail tanıtınca rehber senkronizasyonu seçeneği oluyor mu artık?
    L920 aldığımda zorlanmıştım. rehberi mail olarak kendime atıp ekteki dosyaya tıklayınca almıştı rehberi dışa aktar deyip dosya halinde mi açtıracağız ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemen_e -- 23 Kasım 2013; 11:58:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: salihmutlukan

    Nedense bana uygulamalara güncelleme geldiğinde haber vermiyor. Tek tek kendim kontrol etmek zorunda kaldım. Yeni başladı bu olay. Başka varmı böyle bir sorun yaşayan?

    Bendede başladı bu sorun.
  • @_Shinku_hayırlı olsun.hemen güncelleyin sorunlar yazılımsaldır sanırım.



    @egemen_e hotmaili açın orada gmail ile birleştir seçeneği var oradan hallolur son derece güzel yapmışlar.


    arkadaşlar kılıf arayanlar bundan alabilir ben aldığım gün sipariş ettim 2 günde geldi.son derece güzel kaymıyor ve koruyor.resmin üstünde yazan yerden aldım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIMERIDER -- 23 Kasım 2013; 12:35:47 >




  • TIMERIDER kullanıcısına yanıt
    hocam neresinde bu gmail ile birleştir :)
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.