Şimdi Ara

Nokia Kamera Konusunda Herkesi Kandırıyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
1
Favori
7.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nasırlı Eller

quote:

Orijinalden alıntı: redbest

925 ve 820'yi S4'ün karşısında denedim, az ışıklı ortamda S4 bildiğin sildi süpürdü. Purevie, 6. lens falan hikaye. 920 de bu iki telefondan iyi değil kamera konusunda.

Yazık Nokia gibi koca markaya.

ekleme: daha ağır konuşurdum da Nokia'ya ama forum sitesi işte.

Iso 100 pozlama otomatik s4 süpürür tabi Iso 3200 pozlama 1 dene bakalım bay çok bilmiş. Cehalet zor iş vallahi

İşine karışmak gibi olmasın ama, iso yükseldikçe fotoğrafta daha çok noise olur. Ortamın ışığına göre isoyu ne kadar az tutarsan o kadar başarılı fotoğraflar alırsın.

Ayrıca gece otomatik modda iso 100'le çekmez. Daha fazladır.

Adama fotoğrafçılık kasmadan önce önce siz bir şeyler öğrenin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

quote:

925 ve 820'yi S4'ün karşısında denedim, az ışıklı ortamda S4 bildiğin sildi süpürdü. Purevie, 6. lens falan hikaye. 920 de bu iki telefondan iyi değil kamera konusunda.

Iso 100 pozlama otomatik s4 süpürür tabi Iso 3200 pozlama 1 dene bakalım bay çok bilmiş. Cehalet zor iş vallahi

İşine karışmak gibi olmasın ama, iso yükseldikçe fotoğrafta daha çok noise olur. Ortamın ışığına göre isoyu ne kadar az tutarsan o kadar başarılı fotoğraflar alırsın.

Adamın bahsettiği ortam az ışıklı ortam. Siz az ışıklı Bi ortamda Bi 400iso yla çekin fotoğrafı bide 3200le sonra gelin tekrar konuşalım

• quote:

quote:

quote:

quote:

Adamın bahsettiği ortam az ışıklı ortam. Siz az ışıklı Bi ortamda Bi 400iso yla çekin fotoğrafı bide 3200le sonra gelin tekrar konuşalım

Bana ders verebilecek kapasitede degilsin. Manual ayar yapacak olsam isoyu 3200 yapip rezil bi fotograf alacahima, isoyu 400de tutar, pozlama suresini uzatirim.

Bi halttan anladiginiz yok ama cok sey biliyorsunuz. Gece otomatik modda iso 100le mi cektigini saniyorsun? Berbat oldugunu dusundugum fotoda isoyu 1000in uzerine cikarmisti otomatik mod.

Bi de diger konuda profesyonel makinelere tas cikartir demis. Hey allam.

• quote:

820
     Nokia Kamera Konusunda Herkesi Kandırıyor

S4

bu ne bu. bu s4deki dandikliğe bakar mısın, arkadaki panelvan araç çıkmamış resimde hiç. eksik resim çekiyo bu olmamış.

• redbest R kullanıcısına yanıt
    ondan sonra da diyorsun ki ben ayar yapmak zorundamıyım auto modda iyi çeksin. o zaman kaldıralım fotoğrafcılık mesleğini piyasadan. madem cihazlar böyle ışığı isoyu pozlamayı mükemmel bir şekilde algılayıp çekiyo ne gerek var fotoğrafcılığa. hele o nikonun canonun SLR makineleri direk çöpe atalım. nasıl olsa luma 925 8.7 MP kamerasıyla hem de auto modda bunları yapmak zorunda. dikkat edersen kendinle çelişiyorsun. auto ayarları üst düzey fotoğraflar için yetersiz be kardeşim.
  • Sol 820, sağ 925

Otomatik mod. iso 800 ile çekmiş ikisinde de.

Nokia Kamera Konusunda Herkesi Kandırıyor  Nokia Kamera Konusunda Herkesi Kandırıyor

ISO 200 pozlama süresi 1/2 sn

Nokia Kamera Konusunda Herkesi Kandırıyor  Nokia Kamera Konusunda Herkesi Kandırıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: tracygrady

ondan sonra da diyorsun ki ben ayar yapmak zorundamıyım auto modda iyi çeksin. o zaman kaldıralım fotoğrafcılık mesleğini piyasadan. madem cihazlar böyle ışığı isoyu pozlamayı mükemmel bir şekilde algılayıp çekiyo ne gerek var fotoğrafcılığa. hele o nikonun canonun SLR makineleri direk çöpe atalım. nasıl olsa luma 925 8.7 MP kamerasıyla hem de auto modda bunları yapmak zorunda. dikkat edersen kendinle çelişiyorsun. auto ayarları üst düzey fotoğraflar için yetersiz be kardeşim.

Aniden bi fotoğraf çekmen gerektiğinde "durun bi ayar yapıyım ben" diyerek anı bekletirsin. Sanki doğaya hobi fotoğrafçılığına çıktınız. Hey allahım. Harbi komedisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 7 Eylül 2013; 20:19:02 >
  • L720 fena çekmiyor
  • L520 kullanıyorum. Arka kamerası fiyatına göre çok iyi. Hem de bayaa iyi.. 520 böyleyse 920 nedir kimbilir
  • Utku kullanıcısına yanıt
    ben de onu diyorum işte. arkadaşlar hobi fotoğrafçılığı kalitesinde sonuçlar istiyor. ben de diyorum ki auto modda ancak koltukta yatan dayınızı çekersiniz
  • Nokia Lumia 920 kullanıcısıyım. Fotoğraf kalitesi kişiden kişiye göre değişir ancak ben Lumia 920'nin oldukça başarılı olduğunu düşünüyorum. Çok fazla telefonla kıyaslama yapmadım. Öyle bir derdim yok. Bir telefona göre oldukça iyi fotoğraflar çekiyor bana göre. Keskinlik konusunda biraz daha iyi olabilirmiş ama bu hali de fena değil.

Amber güncellemesini daha yüklemedim. Aşağıda üç ayrı kategoride ikişer fotoğraf paylaşıyorum. Tamamı benim çekimimdir. Nokia ProCam uygulaması ile çektim.

Video kalitesini göstermek amaçlı bir de video paylaşacağım. Youtube'a yüklenmesini bekliyorum.

Gündüz Çekimleri

Fotoğraf 1
    Fotoğraf 2

Düşük Işıklı Ortam Çekimleri

Fotoğraf 1
    Fotoğraf 2

Yakın Çekimler

Fotoğraf 1
    Fotoğraf 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirKipi -- 7 Eylül 2013; 21:24:12 >

• quote:

ben de onu diyorum işte. arkadaşlar hobi fotoğrafçılığı kalitesinde sonuçlar istiyor. ben de diyorum ki auto modda ancak koltukta yatan dayınızı çekersiniz

Yahu lafi nerelere cekiyorsunuz. Ben diyorum ki; auto modda s4 bu iki telefonu da sildi supurdu. Millete auto mod lazim. Ayrica olayin sadece modla alakasi yok. Ben diyorum ki, keskinlik yok. Sen telegonunda hangi ayati vererek degistirebileceksin bu keskinligi?

ben de bi mesajımda belirttim ki nokia biraz daha pro kaçıyo bu işlerde. yani biraz anlamak gerekiyo. şahsen ben anlamıyorum. iso nedir pozlama kalitesi nedir ışığı nerden almak lazım falan hiç anlamam. telefonu alalı 1 hafta oldu toplasan 5 resim çekmemişimdir. ama kuzenim çözmüş olayı keşke ulaşabilsem de çektiği fotoğrafları alabilsem
  • quote:

ben de bi mesajımda belirttim ki nokia biraz daha pro kaçıyo bu işlerde. yani biraz anlamak gerekiyo. şahsen ben anlamıyorum. iso nedir pozlama kalitesi nedir ışığı nerden almak lazım falan hiç anlamam. telefonu alalı 1 hafta oldu toplasan 5 resim çekmemişimdir. ama kuzenim çözmüş olayı keşke ulaşabilsem de çektiği fotoğrafları alabilsem

Ben sana soyleyim. Pro camin ayar yelpazesiyle fotografa keskinlik katamazsin.

• Lumia 920 Video Çekimi (1080p izleyin)

YouTube'a yüklerken video kalitesini düşürüyor nedense. Örnek olması amacıyla yükledim ama bundan çok daha iyi normal hali.

tmm ya sen haklısın. hatta benim 925'im acil vesikalık çekmiyo atayım çöpe gitsin :S:S:S
  • quote:

tmm ya sen haklısın. hatta benim 925'im acil vesikalık çekmiyo atayım çöpe gitsin :S:S:S

Bozulacak bir şey yok ki. Doğru söylüyor.
  • Lumia 820

Otomatik ayar

Manual ayar

• Ne yapıyoruz şimdi? Neye karar verdik? 925 alacakları 1020'ye mi yönlendirelim yani?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.