Şimdi Ara

Nokia, en iyi 10 Symbian uygulamasını Windows Phone'a uyarlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
4.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• 5 Eylül'de yeni Lumia cihazlarını tanıtacak olan Nokia, bir dönem akıllı telefon pazarında liderlik koltuğunda oturmasını sağlayan Symbian işletim sisteminin izlerini Windows Phone platformuna taşımaya devam ediyor.

Symbian platformunun en iyi 3 uygulamasından birisi olan ve 105 milyon kullanıcıya sahip Nimbuzz çapraz platform sohbet uygulaması, optimize edilmiş olarak Nokia Collection grubu altında Windows Phone platformu için sunulacak.

Nimbuzz operasyon şefi Joby Babu, Nokia'nın Symbian işletim sisteminin en iyi on uygulamasını Lumia cihazlarına uyarlamak istediğini ve işe kendileriyle başladığını aktardı.

Nimbuzz uygulaması Lumia cihazları için özel olarak grafik ve performans optimizasyonlarına sahip olacak. Nokia ise cihazlarına daha iyi uygulama ve hizmet sunmak için geliştiricilerle ortaklık yapmaya devam edeceklerini açıkladı.

Lumia cihazları için Nimbuzz uygulamasının bu hafta mağazada yerini alması bekleniyor.

• Açılın WP geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Samsung Nokia'nın WP için gösterdiği çabayı bada için gösterseydi, bada daha farklı yerlerde olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: mert1907

Samsung Nokia'nın WP için gösterdiği çabayı bada için gösterseydi, bada daha farklı yerlerde olurdu.

Nokia WP için gösterdiği çabayı meego için gösterseydi meego şu an farklı bir yerde olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jesse James -- 31 Ağustos 2012; 13:27:10 >
  • windows phone önce playstore ve appstore daki ençok kullanılan 100 uygulamayı marketine entegre etsin de sonra diğerlerini.
    Özene özene symbian a mı özendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci501 -- 31 Ağustos 2012; 13:49:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: erci501

windows phone önce playstore ve appstore daki ençok kullanılan 100 uygulamayı marketine entegre etsin de sonra diğerlerini. Özene özene symbian a mı özendi. [:]

Çok doğru tespit +1

• quote:

Orijinalden alıntı: jackchilina

quote:

windows phone önce playstore ve appstore daki ençok kullanılan 100 uygulamayı marketine entegre etsin de sonra diğerlerini. Özene özene symbian a mı özendi. [:]

Çok doğru tespit +1

Entegre işlemini Windows firması değil Nokia firması gerçekleştiriyor. Yazılanları mı okumuyorsunuz, okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz yoksa amacınız fanatiklik mi? Ayrıca Windows firması bu işe bu derece ciddi şekilde yatırım yapmışken uygulama açısından müşterilerine sıkıntı çıkaracağını düşünmek -ki amaçları tek portal fantaziden başka birşey değil.
  • kendi adıma söyleyeyim amacım windows phone platformunun gelişip(özellikle marketinin) android ve ios a ciddi bir rakip olması. wp8 gelişsinki rekabet artsın tüketiciler kazansın.öncelikler en çok kullanılandan daha az kullanılana doğru olmalı.İllaki nokia doğrusunu yapıyor diyorsanız yıllardır firma nereden nereye geldi belli.Bu entegre işlemini nokia yapıyor symbianın sahibi onlar olduğu için fakat wp8 diğer popüler uygulamaları kendisi entegre etmiyorsa nokia windows a baskı kursun ya da kendisi entegre etsin. Yoksa kaybeden nokia olur windows tekel olduğu için bir şekilde yoluna devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci501 -- 31 Ağustos 2012; 14:56:57 >
  • quote:

Samsung Nokia'nın WP için gösterdiği çabayı bada için gösterseydi, bada daha farklı yerlerde olurdu.

Dostum Android bitirdi Bada'yı.Samsung baktı ki Android'de ekmek çok bakmadı Bada'nın gözünün yaşına.Donanıma geldin mi,eyvallah.Bonkördür.Fakat yazılımcı bir firma değil malesef.Olmaya çalıştı Bada ile ama olmadı.Tek acıdığım nokta 2012'de Badalı telefon alanlara oldu.Yahu Wave 3'e 1400 lira verenler oldu bu forumda.Wave M'e 800 lira

kendi adıma söyleyeyim amacım windows phone platformunun gelişip(özellikle marketinin) android ve ios a ciddi bir rakip olması. wp8 gelişsinki rekabet artsın tüketiciler kazansın.öncelikler en çok kullanılandan daha az kullanılana doğru olmalı.İllaki nokia doğrusunu yapıyor diyorsanız yıllardır firma nereden nereye geldi belli.Bu entegre işlemini nokia yapıyor symbianın sahibi onlar olduğu için fakat wp8 diğer popüler uygulamaları kendisi entegre etmiyorsa nokia windows a baskı kursun ya da kendisi entegre etsin. Yoksa kaybeden nokia olur windows tekel olduğu için bir şekilde yoluna devam eder.

Windows Phone Marketplace' de ki uygulama sayısı 100.000' i geçeli çok oldu ve emin olabilirsiniz ki bunların içinde en çok kullanılan en az 10.000 uygulama da mevcuttur ki uygulama da uygulama diyenleri de bir türlü anlayamadım gitti. BB 9700' da 2.5 yıldır kullanmakta olduğum toplam uygulama sayısı 23 ve bütün işlemlerimi gerçekleştirmeye yetiyor da artıyor bile.

• zaten toplasan digerlerinde olmayipda arayacan 10 uygulama belki cikar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jesse James

Şu Meego ve Bada' yı öve öve bitiremeyenlerle Symbian' ı yerden yere vuran bilge kişilerden(!) aflarına sığınarak yüce bilgileriyle(!) teknik ayrıntı vermelerini rica ediyorum.

Teknik ayrıntı dediğin basitçe her iki işletim sistemininde Linux tabanlı olması ve Android ile benzer özellikler taşımasının,MeeGo ve Bada'yı,kullananlarının gözünde Kral olmasa da Prens,dolayısıyla da geleceğin Kralı yapıyordu.Şimdi her ikisi de tarih olduğuna göre ince özellikleri tartışmak gereksiz.

android halen iosda ki kadar uygulama zenginligine sahip degilken wp8in gelisim surecini merak ediyorum.

akilli telefon sadece islemci,ram,kamera vs demek degil.

en onemli etken bence uygulama cesitliligi ve zenginligi.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkcombil

quote:

Dostum Android bitirdi Bada'yı.Samsung baktı ki Android'de ekmek çok bakmadı Bada'nın gözünün yaşına.Donanıma geldin mi,eyvallah.Bonkördür.Fakat yazılımcı bir firma değil malesef.Olmaya çalıştı Bada ile ama olmadı.Tek acıdığım nokta 2012'de Badalı telefon alanlara oldu.Yahu Wave 3'e 1400 lira verenler oldu bu forumda.Wave M'e 800 lira

Umarım Tizen bizim cihazlarda yerini alır.

• quote:

quote:

Şu Meego ve Bada' yı öve öve bitiremeyenlerle Symbian' ı yerden yere vuran bilge kişilerden(!) aflarına sığınarak yüce bilgileriyle(!) teknik ayrıntı vermelerini rica ediyorum.

Teknik ayrıntı dediğin basitçe her iki işletim sistemininde Linux tabanlı olması ve Android ile benzer özellikler taşımasının,MeeGo ve Bada'yı,kullananlarının gözünde Kral olmasa da Prens,dolayısıyla da geleceğin Kralı yapıyordu.Şimdi her ikisi de tarih olduğuna göre ince özellikleri tartışmak gereksiz.

Şahsen hiç kullanmadım, hiçte incelemedim ancak öyle bir bahsediliyor ki Bada, Meego ve Tizen' den imkansızlık derecesinde mükemmel bir yazılım bekliyor insan. QNX firmasnın yazılımının onlarca ödülü varken bu kadar dillendirilmemesi ise kral, prens ilan edenlerin bu konu hakkında ki bilgi düzeylerini belli etmeye yarıyor. Meclise bir sorum olacak yüksek müsadeleriyle; uygulama derken ve kullanırken oyunları bu kategoriye sokmazsanız kaç tane kullanıyorsunuz? Tüm forumda böyle bir anket gerçekleştirilip dürüstçe yanıtlansa aslında ak koyun kara koyun belli olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jesse James -- 31 Ağustos 2012; 16:37:06 >

• quote:

quote:

quote:

Umarım Tizen bizim cihazlarda yerini alır.

Gerçekçi düşünmek gerekirse Wave 1-2 ve aynı dönemde çıkmış Badalı cihazlarda Tizen'i görmemiz imkansız gibi birşey.Belki Wave 3 ve Wave M-Y güncelleme alabilir.Malum İlk Wave modelleri 2010'da çıktı.Tizen'inde 2013'de boy göstereceğini düşünürsek,3 yıllık bir cihaza güncelleme vermek Samsung için görülmemiş birşey.Ama yaparsa da hakkı ödenmez.

• quote:

quote:

quote:

Şahsen hiç kullanmadım, hiçte incelemedim ancak öyle bir bahsediliyor ki Bada, Meego ve Tizen' den imkansızlık derecesinde mükemmel bir yazılım bekliyor insan. QNX firmasnın yazılımının onlarca ödülü varken bu kadar dillendirilmemesi ise kral, prens ilan edenlerin bu konu hakkında ki bilgi düzeylerini belli etmeye yarıyor. Meclise bir sorum olacak yüksek müsadeleriyle; uygulama derken ve kullanırken oyunları bu kategoriye sokmazsanız kaç tane kullanıyorsunuz? Tüm forumda böyle bir anket gerçekleştirilip dürüstçe yanıtlansa aslında ak koyun kara koyun belli olacak.

QNX dediğin firmayı sadece duydum.Dediğin gibi kamuoyunda pek bilinen bir firma değil.Bilmediğimiz içinde bizi bilgisiz ilan etmektense,kendini gösteremeyen QNX firmasına kızmak bence daha mantıklı olacaktırSonuçta ben ve bu forumu kullananların %99'u profesyonel yazılım geliştirici ya da uygulama yazan insanlar değil.Burada tasarlanmış,yapılmış ve önümüze hazır olarak konmuş şeyler üzerinde tartışıyoruz.Uygulama olayına gelince şahsen bende cihazımda yüzlerce uygulama olsun.Kullansam da kullanmasam da orada bir köşede dursun diyen bir insan değilim.Bu yüzdendir ki parçalı da olsa toplamda 1 yıla yakın Bada kullandım.Onun dışında şimdi elimde birde Android var.Ve oyunlar hariç 15-20 tane uygulama kullanyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.