Şimdi Ara

^^^## Nokia 6120 Classic Radyasyon Denizi ##^^^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bundan 1 hafta önce nokia 6120 classic modelini beğendim ve aldım. Uzun araştırmalar sonucu symbian serisinin en hızlı telefonu olduğunu, sadece wireless in eksik olduğunu (benim için farketmez notebook taşıyorum) öğrendim. Fiyatı da 500 ytl idi. Sadece çok radyasyon yaydığını gördüm ve pek fark edilemeyeceğini düşündüm. Ama yanılmışım. Dün telefonu belime taktım ve tahmini 12 saat belimde durdu. Gece yatmadan önce belimdeki ince sızı beni biraz şüphelendirdi. bir bakayım dedim ve inanamadım. Telefonu koyduğum belimin sağ tarafı telefonun tam durduğu alan sanki darbe almış gibi morarmış. Aldığım yere gittim ve böyle bir problemle ilk defa karşılaştıklarını söyleyip telefonları aldıkları merkezi aradılar. Aynı cevabı merkezden aldık ki kimse sattığı malı kötülemez (daha doğrusu böyle delikanlı toptancılar kalmadı). Velhasılı kelam bu problemle tek karşı karşıya kalan ben miyim? Başka kullanan arkadaşlardan böyle şikayetler var mı? Şuan telefondan buz gibi soğudum ve bilgisayarıma bile yaklaştırmıyorum.

    Acaba ne yapabilirim? Tavsiyeleriniz, tecrübeleriniz ve sizin de şikayetleriniz nelerdir?

    Hepinize teşekkür ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ModDoctor -- 29 Kasım 2007; 12:17:40 >







  • dostum öncelikle geçmiş olsun...bende bu hafta sonu 6120 almak istiyordum...ve 1haftadır SAR la uğraşıyordum...çok etkilimi değilmi diye...
    artık vazgeçtim....

    tekrardan geçmiş olsun..
  • arkadaşım geçmiş olsun. Cep telefonlarının çoğunun aslında zararlı olduğu bilinen bir gerçek. Kiminin Sar değeri daha fazla kimininse daha az. Bu genel bir problem ve bunu tek bir telefon markasına yönlendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum ben. Hem bi de söyle düşün eğer hakkaten cep tel kaynaklı bir morarmaysa, beline N73 taksan daha mı az moraracaktı sanki ?

    Vucuduna çok yakın yemasta ve çok uzun süre tutmuşsun telefonu. Burada senin de hatan var. Hem belki başka birşeyden de meydana gelmiş olabilir o morarma. Örneğin fazla sıktığın bir kemer bile 1 saat sonra insanın belini mosmor yapabiliyor. Ben de aynı telefonu kullanıyorum şimdilik problem yok ama genel olarak cep telefonlarının hepsi zararlı üzerinde tutmaman lazım. Kafayı takma, telden soğuyup ta canını da sıkma, telefonu da belinde 12 saat tutma ok ;)
    Sevgi ve saygılar..
  • Evet SAR değerlerini pek dikkate almadığımız doğrudur.Ancak bu değerlere hadi biz Türkler bakmıyoruz.Yabancı ülkelerde bu cihazları alanlardamı bakmıyor? Acaba diğer ülkelerdeki vatandaşlarda böyle problemler oluşmuşmu? Ben şu zamana kadar bir şey duymadım ,okumadım.Sadece buradaki yazıyı okuyana kadar.
  • bu zamana kadar sar değeri yüksek olmasına rağmen satılan tek telefonun 6120 olduğunu zannetmiyorum ve böyle bir şikayeti de ilk defa duyuyorum.Ama sizin vücudunuzda hassaslık olablir bu ayrı.. Bence bunu araştırın.
  • radyasyon öyle bel morarması şeklinde olur mu? Tüplü televizyonlardan monitörlerden x-ray kapılardan hergün alıyoruz zaten. SAR değeri biraz yüksek bir model olabilir ama insan sağlığı için bir tehlikesi yok sonuçta sınırlar içinde. 12 saat belinde plastik oyuncak telefon taşırsan da morarma olabilir. bunu SAR değeriyle ve radyasyonla bağdaştırmanız pek doğru değil. başlık biraz ağır olmuş ve hiçbir teknik dayanağı yok.
  • bende kullanıyorum bu teli günde yaklaşık bende 7 8 saat üzerimde taşıyorum ama hiç böle problem olmadı ilginç valla ama geçmiş olsun yani
  • SAR degeri nedir hic bilmiyorum ilk defa simdi okudum, ama sunu anlatayim

    bir tanidigim kalp hastasi ve cep telefonunu yanina almak zorunda kaldiginda el cantasina koyuyor ve kapali mekanlarda mumkunse telefonu kendinden uzaga koyuyor eger gomlegin cebine koyarsa cok kisa bir sure icinde kalp agrisi basliyor,

    bazi arkadaslarinda dedigi gibi bu tur tehlikeler ile her gun karsilasiyoruz, teknolojinin getirdikleri kadar bide goturdukleri var
  • morarmanın sebebi başka olabilir ama radyasyon olduğunu zannetmiyorum..


    Bir insan vücudunun kısa bir süre belirli bir radyasyon dozuna maruz kalması sonucu görülebilecek rahatsızlıklar kişiden kişiye değişebilir. Ancak, bu rahatsızlıkların genel özellikleri şu şekilde özetlenebilir:
    50 rem gözlenebilir bir biyolojik etki meydana getiren en küçük radyasyon dozudur. Bu doz kandaki akyuvar sayısında geçici bir değişiklik meydana getirir.
    100 – 200 rem arasında radyasyona maruz kalan bir insanda 3 saat içerisinde kusma ile birlikte yorgunluk ve iştahsızlık görülür. Bu tür hastalarda bir kaç hafta içinde iyileşme gözlenir.
    300 rem radyasyon dozuna maruz kalan kişilerde 2 saat içinde kusma ve halsizlik başlar. Yaklaşık 2 hafta sonra ise saçlar dökülmeye başlar. Bir ay ile bir yıl arasında bu kişilerin %90’ı iyileşir. Vücut tarafından alınan radyasyon dozunun artmasıyla gözlenen etkiler daha belirgin ve ciddi olmaya başlar.
    400 rem radyasyon dozuna maruz kalan kişilerde bir kaç saat içerisinde başlayan bulantı ve kusma dönemini iştahsızlık, halsizlik, ateş ve saç dökülmesi izler. Yaklaşık iki hafta sonra ağızda iltihaplanma görülür, ishal ile birlikte hızlı kilo kaybı başlar. Bu dozda radyasyona maruz kalan fertlerin %50’si 2 ile 4 hafta içinde ölür.
    Doz 600 rem’e çıktığında ise ölüm oranı %90’a çıkar. Kalanların iyileşmesi ise çok uzun süren tedaviler gerektirir.

    ---

    ayrıca konuyla pek alakalı olmasada sigara içen birisinin aynı zamanda radyasyona maruz kaldığınıda belirtmek lazım;

    "Günde 1-9 adet sigara içiminin sonucu kansere yakalanma riskinin Japonya’ya atılan atom bombasına maruz kalanların sadece %1’inden azının almış olduğu 3 Sv’lik bir dozun neden olacağı riske eşdeğer olduğu da belirtilmektedir. 3 Sv’lik bir doz ancak 10,000 göğüs röntgen filmi çektirilmesiyle alınabilen çok yüksek bir dozdur. Günde iki paket sigara içen bir kimsenin akciğer kanserine yakalanma riskine eşdeğer risk oluşturan atom bombası dozu ise anında öldürücüdür..."http://www.taek.gov.tr/ogrenci/bolum4_02.html




  • sonyericson t650 baya yüksek 1.85 gibi bir değeri var sınır değer 2.0 w/kg.nokiaların sar oranları yine düşük se ye göre.
  • arkadaş herkes anca yazmışta yazmış,kimsede dememiş şu telin sar değerini...sar.nokiadaki bilgiye göre, 1.18-1.19 w/kg sar değeri gözüküyo bu telde...ki bu inanılmaz derecede yüksek bi değer, 0.50 w/kg gibi bi değerin bile avrupada orta derecede radyosyan yayan telefonlara grubuna girdiği düşünüldüğünde yukarıdaki değer en yüksek risk grubunu oluşturur..fiziki şartlarda yapılmış testlere göre her ne kadar insan vücuduna 1.5-2.0 w/kg miktara kadar bir zarar olmadığı söylensede,yinede en düşük değeri kullanmak akıllıcadır bana göre...bide şu mantığı bırakalım artık,birazcık telde hava değilde avrupadakiler gibi sar değerlerini arayalım adamlar sar değerine bakmadan telefon almıyolar tabiri caizse,bizdekilere sar desen o ne diyolar....ve bunları üreticilerde biliyo ve yüksek sarlı modelleri pazarlamaya devam ediliyoo..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 30 Kasım 2007; 18:10:08 >
  • hocam fikirlerine kısmen katılıyorum türkiyede insanlar hava atmak için kıytırık erikson telefonlara milyarlar verdiler zamanında bu doğru...
    Ancak ben bu düşüncelerine genelde katılmama rağmen özellikle bu tel için çok geçerli olmadığını düşünüyorum. Hava atmak isteyen gidip nokianın takoz gibi telefonlarını alır ne bileyim kamerası oto fokuslu zengin gösteren telefonlarını alır. Ama bu telefonu bilen araştıran adam alır.. Düşünsene 500 ytl veriyosun kücücük telefon, ööle çok çok kocaman gösterişi de değil. Ama insanlar bu telefonu alıyosa işletim sistemi ve işlemcisi için alıyor. Yani kısacası bu telefonu işi bilen adam alıyor. Ama genelde sana katılıyorum.. Memleketimizde telefonu gösteriş olsun diye alan adam çok..
  • tamam sar değeri önemli bir veri buna rağmen teknik özelliklerde belirtilmiyor. Anca araştıran öğrenir.
    Ama bunu sağlığa zararlı radyasyon yayıyor diye sadece bir modeli kötülemek yanlış. Sağlam bir pazarlama konusu olsaydı sar değeri nispeten düşük telefonlar için çok iyi bir reklam kampanyası olurdu. ama mesela sigara üreticileri hiç benim sigaram sağlığa daha az zararlı diye reklam yapar mı?
    başlığı atan arkadaş nokia 6120 radyasyon denizi diye yazmış. Onun yerine zaten SAR değerinin insan sağlığına etkileri ve hangi telefonun ne kadar diye bir topik oluşabilirdi zaten var da. Bi arkadaş da avrupalının bizden daha bilinçli olduğu yönünde yorum yapmış. Kısmen doğru olabilir. Ama bu konuda biz de en az avrupalılar kadar araştırmayıcız. Sanmıyorum ordaki bir kullanıcı yeni telefon ihtiyacı için SAR değerini kontrol etsin. Türkiyeden önce Avrupada pazara sunuluyor bunlar. ve bizden çok satılıyor. Avrupalı SAR değeri yüksek diye almıyor mu telefonu yani.
    Ben 6120 aldım niye aldım.
    işletim sistemi sağlam ve hızlı olduğu için
    ince şık, hafif ve karizmatik olduğu için,
    geleceğe yönelik uygulamalara açık olduğu için gerek symbian, gerek 3g vs
    ekranı ve görünümü muhteşem olduğu için. öyle büyük karakterli, çocuksu menüleri yok.
    eski telefonum 6021 ile aynı bataryayı kullandığı için yedek batarya avantajım da oldu.
    SAR değerini de almadan önce kontrol ettim. hepsi bu.








  • dediğim gibi sonyericsson t650i coşmuş 1.85 ne demek.sonyericsson daha duyarlı olmalı kimseye t650 önermeyin.
  • valla yukarda arka cok i demiş bu telefonu alan adam bu işi bilen araştırarak alan adamdır diye kesinlikle katılıyorum sar değeri yüksek yüksek hep deniliyo aslında öle değil yine yukarda arkadas arastırmıs önümüze sunmuş araştırmasını
  • Arkadaşlar bu konu benimde uzun zamandır kafamı kurcalıyordu. Telefon ile çok fazla konuşmamama rağmen günde ortalama 15 dk. kadar kullanıyorum. 3-4 dk.lık görüşmeler yaptığımda ise kulağımda bir yanma hissi ortaya çıkmaya başladı. X300 samsung ile konuşurken hiç bir problem yok. Ama ne zaman ki çıktığı gün ayıla bayıla aldığım 6120 Nokia ile konuşursam kulağım yamnıyor ve bu işten iyice kıllanmaya başladım. Telefonu çok seviyorum ancak sar değeri daha düşük bir telefon almayı kafama koydum. Özellikleri ile 6120ye yakın F/P açısından da güzel bir ürün bulursam hemen alıcam. Bu telefona sahip olmak isteyenler gerçekten bence bir kere daha düşünsün derim, tecrübeyle sabittir!
  • telefon belinde sızı yapacak, morartacak
    yok artık yanlışın var o işte
  • Sony Ericsson K790i, 0.50 W/kg.
  • Bence 1.25 çok abartı bir rakam değil arkadaşlar bence fazla büyütüyorsunuz.

    Alın size kullandığım sony ericsson K700i sar oranı 1,39 ve bu telefon baya da sattı.Çok başarılı bir telefon.Ha yatarken kapatıyorum.Ve arka cebimde taşıyorum.Biri 6120 ye 3 adet telefonluk radyasyon yayıyor yazmıştı.Bir yerde okumuştum.Şaşırmıştım.Niye bu kadar abartıldı.Oysa daha yüksek sar değeri olan telefonlar vardı. Ha ne yapılabilir.Yatarken kesinlikle kapatın.Yattığınız odaya koymayın.Ve de şu satılan radyasyon engelleyen ürünler var.Hatta telefon etrafına koyuluyor.Onları düşünün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducatine -- 11 Aralık 2007; 23:00:20 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.