Şimdi Ara

Nokia 5800 Ses problemi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
50.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bugünwww.dokundinlepaylas.com adresinden indirdiğim şarkıları açınca dosya kilitli uyarısı alıyorum onlarca şarkı gitti zide de bu sorun oldumu veya nasıl bir çözüm bulabilirim müzik dinleyemiyorum
  • Arkadaşlar Artık bu konulara bir açıklık getirmek istiyorum

    Bu telefonu haftasonu Teknosa , Nokia shop ve Vatan bilgisayarda yanimda götürdüğüm birbirinden değerli shure e4c , sennheiser cx300 , ve Sony MDR-E818 kulaklıklarla test ettim ve bunun üzerine yerli, yabancı forumlarda çok kapsamlı bir araştırma yaptım.

    Avrupa Birliği’ne bağlı çalışan Sağlık Tehditleri Bilim Komitesi tarafından hazırlanan raporda, gündelik hayatımızda pek çoğumuzun yanımızdan ayırmadığımız MP3 çalarların, yüksek ses çıkış güçleri nedeniyle, uzun vadede sağırlığa yol açma riski bulunduğu kaydedilmişti.

    FAKAT TABİKİDE BU KISITLAMA YENİ ÇIKAN BİRŞEY DEĞİL ..!! bu olay yıllardır var !
    normalde bu sınır gelmeden önce DB (ses yüksekliği seviyesi) 100 ila 120 aralarında dolaşmaktaydı.. bu sınır geldikten sonra 80 db e düştü..

    ama 5800 80 DB OLSA NE ALA! DENEDİĞİM BÜTÜN 5800 LARDA KULAKLIK SESİ İNANILMAZ DERECEDE DÜŞÜK! BENİM ŞAHSİ TAHMİNİM SON VOLÜMDE 30 DB DEN YUKARI DEĞİL! ÜSTELİK IN EAR KULAKLIK KULLANMAMA RAMEN İNANAMADIM VE HAYAL KIRIKLIĞNA UĞRADIM.

    ses kalitesine gelince idare eder.. ki neden idare eder derseniz.. 5310 un verdiği ses çok daha kaliteli geldi.. ki bana göre 5310un bile ses kalitesi iPod , Sony gibi mp3 playerların yanına yaklaşamaz

    diğer bir konu ise telefonun dışa verdiği ses.... TAM ANLAMIYLA KALİTE RE-ZA-LET ! BÖYLE BİR TELEFONA BU HOPARLOLER NEDEN ENTEGRE EDİLMİŞ ANLAYAMADIM.. ÇİN MALI ANYCOOL TELEFONLARIN BİLE DIŞA VERDİĞİ SES NOKIA 5800 DAN DAHA İYİDİR.. (İDDALI KONUŞUYORUM DENEYİN GÖRÜN)

    BİR DİĞER PROBLEM İSE (DENEME FIRSATIM OLMADI FAKAT GENE ÖZELLİKLE YABANCI FORUMLARDA SIKCA KONUSU GEÇEN EARPIECE (TELEFON GÖRÜŞMELERİMİZİ YAPARKEN KULAĞIMIZA DAYADIĞIMIZ HOPARLÖRDEN BAHSEDİYORUM) PROBLEMİ ! BU PROBLEMİN TEMAZSIZLIĞA DAYALI OLDUĞUNU ÖĞRENDİM VE NASIL YAPILDIĞINI DA GÖRDÜM.. AMA YAPTIRAN ÇOĞU KİŞİDE AYNI SORUN TEKRAR ORTAYA ÇIKABİLİYORMUŞ..

    BİR DİĞER KARŞILAŞTIĞIM SORUN.. BU SYMBIAN İŞLETİM SİSTEMLİ TELEFONA DAHA HİÇ BİR PROGRAM VEYA ÜZERİNDE GELEN MP3 LERİN DIŞINDA MÜZİK DOSYASI ATILMADAN MENÜDEKİ VE MESAJ YAZMADAKİ YAVAŞLIKTI.. KİMBİLİR PROGRAMLARI VE MP3 LERİ ATTIKTAN SONRA , KABARIK TEL REHBERLERİNİ YÜKLEDİKEN SONRA TELEFON NE KADAR YAVAŞLAR VE ZAMAN GEÇTİKCE KENDİNE NE KADAR RESET ATTIRIR BİLİNMEZ.

    BİRAZ DA NOKIANIN YALANLARINA DEĞİNMEK İSTİYORUM..
    NOKIA TÜRKİYE SİTESİNE GİRDİĞİNİZDE 5800 EXPRESSMUSIC SES ÖZELLİKLERİNE BAKIN. ŞUNLARIN YAZDIĞINI GÖRÜCEKSİNİZ.

    MÜZİK ÇALAR ÖZELLİKLERİNDE: BAS GÜÖLENDİRİCİ , STEREO GENİŞLETME VE GÜR SES (SANIRIM NOKIA ÇALIŞANLARININ KULAKLARI NORMAL İNSANLARIN KULAKLARINA GÖRE 3 KAT DAHA FAZLA İŞİTME GÜCÜNE SAHİP)

    SES ÖZELLİKLERİNDE : SURROUND SES KALİTESİ SUNAN BÜTÜNLEŞİK STEREO HOPARLÖRLER VE DURU , YÜKSEK SES KALİTESİ İÇİN ÖZEL SES ÇİPİ
    (ALLAHTAN BU ÇİPİ TAKMIŞLAR EĞER TAKMASAYLARDI MÜZİK DİNLEME YERİNE EKRANDAN MÜZİK ÇALARKEN SADECE GRAFİK EKOLAYZIRI İZLERDİK)

    ALAN ARKADAŞLARIN ÇOĞUNUN BU TELEFONA NE KADAR SİNİR OLDUĞUNU VE BİR ŞEKİLDE İADE ETMEK İSTEDİKLERİNİN FARKINDAYIM.
    FAKAT NOKIA ESKİSİ GİBİ NE DEĞİŞTİRME YAPIYOR NE DE İADE ALIYOR... bir sene önce aynı hatadan yaklaşık 4 kere servise giden telefonuma hiç bir işlem yapmamaları kendilerine iyice uyuz olmamı sağlamıştı.... şikayet var a defalarca mesaj yazdım defalarca telefon aramalarım oldu... sonuç olarak paramızla rezil olduk.

    SONUÇ OLARAK BAHSETTİĞİM HATALARIN DÜZELME GARANTİSİ YOK... BELKİ KULAKLIK PROBLEMİ GÜN GELİR HERHANGİ BİR GÜNCELLEME DÜZELEBİLİR.. AMA UZUN ZAMAN GEÇMESİNE RAMEN GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ DÜNYA ÇALKALANIYOR.. NOKIA'DAN HALA SES YOK!

    KİMSE 5800 IN MÜZİK TELEFONU OLDUĞUNDAN BAHSETMESİN! , BU TELEFONUN TELEFON ÖZELLİĞİNİ BİLE KULLANMAK SORUNLUYSA
    VE ŞU YAZDIKLARIMI OKUYUPTA HALA BU TELEFONU ALMAYI DÜŞÜNEN VARSA O KİŞİNİN AKLINDAN ŞÜPHE EDERİM.




  • ben um1 ile dinliyorum ve gayet kaliteli verdiği ses. sizin telefonunuzda ,kulaklık girişinde sorun olabilir.
  • ipod touch ve nokia 5800 kullanıyorum, ses kalitesi olarak aralarında hiç bir fark yok..

    nokia 5800 cx300 ile mükemmel ses veriyor ve gayette yüksek, dışa verilen sesde hiç bir sorun yok ACER 5920 laptop'um dan daha temiz ses veriyor,

    bence sen bi kulaklarını yıkat sonrada telefonu servise ver bi ses testine soksunlar bakalım ne çıkacak
  • Bu telefonu haftasonu Teknosa , Nokia shop ve Vatan bilgisayarda yanimda götürdüğüm birbirinden değerli shure e4c , sennheiser cx300 , ve Sony MDR-E818 kulaklıklarla test ettim ve bunun üzerine yerli, yabancı forumlarda çok kapsamlı bir araştırma yaptım.
    yani telefonu tek bir yerde dinlemedim . hatta işin asıl durumu telefonu satın almak için gittim ve tabikide almadım. UM1 mükemmel bir kulaklıktır hatta bana göre e4c den çok daha kalitelidir .5800 verdiği ses kalitesi size iyi gelebilir zaten kulaklıklarınız güzel fakat o kulaklıklarla iPod (iphone dışında) gibi playerlarla denerseniz aradaki farkı görebilirsiniz. ..ben sürekli kıyaslama yapıyorum ... özellikle mp3 playerlara aralarında uçurum olduğunu gördüm hatta yanımdada arkadaşım vardı o da beğenmedi ..
    quote:

    Orjinalden alıntı: kujeste

    ben um1 ile dinliyorum ve gayet kaliteli verdiği ses. sizin telefonunuzda ,kulaklık girişinde sorun olabilir.




  • öncelikle sana birkaç şey yazmak istiyorum bu sana karşı forumda yazdığım ilk ve son yazı olucak.
    ilkönce iPod touch dediğin aletin volume out özelliği 100 db bu telefonla arasında hiçbir fark olmadığını söylüyorsan 5800 'ın 100 db ses verdiğini idda ediyorsun. Malesef böyle birşey yok telefon 50 decibel bile değil. zaten 100 db ses verseydi Avrupa Birliği’ne bağlı çalışan Sağlık Tehditleri Bilim Komitesi tarafından sesi düşürüldüğüne dair yorumlar yazılmazdı ve bütün forumlarda millet 5800 sesi çok düşük diye basbas bağırmazdı

    dışa verilen seste hiçbir sorun yok demişsin ACER 5920 laptop kullanıyorum demişsin acer 5920 donanim haber forumuna bak benim de acer 5920 laptop kullandığımı görüceksin.. sürekli yazılar yazarım.. acer 5920 sesi ve nokia 5800 expressmusic sesini kıyasladığını okuduğum anda gülmekten apartman inledi
    bi kere acer 5920 de kalitesi tartışılmıyacak dolby surround özelliği ve yüksek ses seviyesi için inanılmaz hoparlörleri ve de laptopun altında 2 inchlik subwoofer war . sen bunu 5800 la kıyaslıyorsun inanamıyorum.

    Bir diğer olay şu kulaklarını yıkat muhabbeti... bu şekilde arabesk konuşmalar bana göre değil. senin kulaklarındaki problem baya ilginçmiş..demekki 5800 kalitesi dışında iPod touch ve acer 5920 gibi mükemmel cihazların ses kalitesini yabana atıcak bir kulak yapın var : ))))))))

    bana karşı bu yazdığın yazıları araştırmadan ve bilgisizce cevap vermek için yazdığını düşünüyorum.. bunun en büyük kanıtı ise nokiayardim nickinin olması.. Bence sen kimseye yardım falan etme. Bu forumdaki insanların senden yardım alabilmesi için ilk olarak onlara karşı üslübunu düzeltmen gerek, ikinci olarakta bu tarz konularda bilgi sahibi olman gerek.


    quote:

    Orjinalden alıntı: nokiayardim

    ipod touch ve nokia 5800 kullanıyorum, ses kalitesi olarak aralarında hiç bir fark yok..

    nokia 5800 cx300 ile mükemmel ses veriyor ve gayette yüksek, dışa verilen sesde hiç bir sorun yok ACER 5920 laptop'um dan daha temiz ses veriyor,

    bence sen bi kulaklarını yıkat sonrada telefonu servise ver bi ses testine soksunlar bakalım ne çıkacak




  • @ Trailblazzer

    1..ÇİN MALI ANYCOOL TELEFONLARIN BİLE DIŞA VERDİĞİ SES NOKIA 5800 DAN DAHA İYİDİR.. (İDDALI KONUŞUYORUM DENEYİN GÖRÜN)
    Yorumsuz…!!! Dediğin şey imkansız.

    2. DENEDİĞİM BÜTÜN 5800 LARDA KULAKLIK SESİ İNANILMAZ DERECEDE DÜŞÜK! BENİM ŞAHSİ TAHMİNİM SON VOLÜMDE 30 DB DEN YUKARI DEĞİL!

    Kulaklık sesi biraz düşük ama 30 dB olması imkansız.o kadar da değil.

    3. ses kalitesine gelince idare eder.. ki neden idare eder derseniz.. 5310 un verdiği ses çok daha kaliteli geldi.. ki bana göre 5310un bile ses kalitesi iPod , Sony gibi mp3 playerların yanına yaklaşamaz

    !!!Kalite idare eder!!! demişsin.YUH BE! O kadar yerli yabancı sitede cep telefonları arasında en kaliteli ses 5800 seçilmiş.Sen hala idare eder diyorsun.

    4. BİRAZ DA NOKIANIN YALANLARINA DEĞİNMEK İSTİYORUM..
    NOKIA TÜRKİYE SİTESİNE GİRDİĞİNİZDE 5800 EXPRESSMUSIC SES ÖZELLİKLERİNE BAKIN. ŞUNLARIN YAZDIĞINI GÖRÜCEKSİNİZ. MÜZİK ÇALAR ÖZELLİKLERİNDE: BAS GÜÇLENDİRİCİ , STEREO GENİŞLETME VE GÜR SES (SANIRIM NOKIA ÇALIŞANLARININ KULAKLARI NORMAL İNSANLARIN KULAKLARINA GÖRE 3 KAT DAHA FAZLA İŞİTME GÜCÜNE SAHİP) SES ÖZELLİKLERİNDE : SURROUND SES KALİTESİ SUNAN BÜTÜNLEŞİK STEREO HOPARLÖRLER VE DURU , YÜKSEK SES KALİTESİ İÇİN ÖZEL SES ÇİPİ
    (ALLAHTAN BU ÇİPİ TAKMIŞLAR EĞER TAKMASAYLARDI MÜZİK DİNLEME YERİNE EKRANDAN MÜZİK ÇALARKEN SADECE GRAFİK EKOLAYZIRI İZLERDİK)

    Ya ben ne diyim artık ya… ARKADAŞLAR:::SES KALİTESİ SÜPER DIŞA VERDİĞİ SES GAYET GÜR.BAS VE TİZ DENGELERİNİ ÇOKİYİ TUTTURUYO CCCİİİDDDİİİYYYİİİMMM!!!!!!!!

    5. KİMSE 5800 IN MÜZİK TELEFONU OLDUĞUNDAN BAHSETMESİN! , BU TELEFONUN TELEFON ÖZELLİĞİNİ BİLE KULLANMAK SORUNLUYSA
    VE ŞU YAZDIKLARIMI OKUYUPTA HALA BU TELEFONU ALMAYI DÜŞÜNEN VARSA O KİŞİNİN AKLINDAN ŞÜPHE EDERİM.

    SEN NOLDUDA DİĞER İNSANLARIN AKLINDAN ŞÜPHE EDİYORSUN..VE DE HER YERDE OLDUĞU GİBİ TEKRAR SÖYLÜYORUM. 5800 BİR MÜZİK TELEFONUDUR VE @MAVİUSER ARKADAŞIMIZIN DEDİĞİ GİBİ BASMATİK DEĞİL GAYET GÜZEL ÇALIŞAN DOKUNMATİK.
    YAFTALAMADAN DÜŞÜNÜN. ( ZAMAN’IN SLOGANI)



    BU ARADA TRAİLBLAZER ... AMACIM SENİ KÖTÜLEMEK DEĞİL. SADECE YORUMLARINI ELEŞTİRMEK BENİM AMACIM.ELEŞTİRMEK HER İNSANIN DOĞAL BİR HAKKIDIR.İNŞAALLAH ARAMIZDA BİR HUSUMET OLMAZ DEĞİL Mİ???




  • +1903
  • ses çıkışı düşük diyen arkadaşın kulaklarından şüphe ederim.
  • Bir 5800 kullanıcısı olarak sesinin gayet iyi olduğunu hatta kulaklık performansının ipod'dan aşağı kalmadığını aynı zamanda bir ipod kullanıcısı olarak kesin bir şekilde ifade edebilirim. speaker'ları da mümkün olabildiğince başarılı. Ama malum sıkıntılar yaygın bir şekilde görülüyor. (kasa açıklığı, ahize speakerı)
  • kesinlikle kulaklık ve hoparlör kalite gürlük çok iyi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: anilozler

    +1903

    sağol dostum
  • arkadaşlar 27 nisan 2009 saat 17:46:31 saatinde attığım mesajda bir arkadaşı mızın sözünü yazarken nick'ini yanlışlıkla maviuser olarak yazmışım.
    DOĞRUSU MAVİTURK OLACAKTIR.DÜZELTİR,OKURLARIMIZDAN ÖZÜR DİLERİZ.
  • kalite bir kulaklık kullanırsınız ses gerçekten tatminkar.
    Dış hoparlörden bahsedeceksek orda gerçekten durmakta bir fayda var. Hayatımda ilk defa bir zil sesini son seviyeden daha düşük kullanıyorum.
    Buda ölçü değil yani ses yüksekliği bugün işyerinde her zaman dinlediğimiz gibi telden müzik dinleyelim dedim millet başıma üşüştü nerden geliyo bu ses nası olur telden böyle kaliteli ses çıkar mı diye. Bass sesleri bile alıyorum daha iyisini görmedim... Bu arada daha önce walkman telefon kullanıyordum yani oda fena ses çıkarmıyodu hani ama bu başka...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: NomadCRY
    5310 un verdiği ses çok daha kaliteli geldi.. ki bana göre 5310un bile ses kalitesi iPod , Sony gibi mp3 playerların yanına yaklaşamaz

    o zaman bu denkleme göre

    Nokia 5130>Nokia 5310>Nokia 5800
    Çünkü 5130 ses kalitesinde 5310 a ciddi anlamda fark atıyor
  • Yeni real den aldım 5800'mı..Ses kalitesi mükemmel...Alırken renkte kararsız kalmıştım.Satış elemanı eski versiyonlarda ciddi kulaklık problemlerinin olduğunu söyledi.Renge bakmadan bunu almamın daha iyi olacağını söyledi.Gerçekten de ses kalitesini test etmek için Panasonic RP-HS45 kulaklıklarımla denediğimde mükemmel ses verdiğini gördüm.Hatta en yüksek ayarda dinleyemiyorum , çok gürültülğüü geliyor.En yüksek ayarda cızırı da duymadım ayrıca.Telefen hızına gelince , tek kelimeyle mükemmel.Çok memnun kaldım.İlerki dönemlerde telefon ile ilgili yazamaya devam edeceğim....Esen Kalın....
  • İPhone aldım geçen hafta ve 5800 ile aynı kulaklık ve aynı parçayla karşılaştırma imkanı buldum (Sennheiser Cx300 / Britney Spears - Womanizer / 320 kpbs) ve ses çıkışı olarak İPhoneun bariz şekilde üstünlüğü söz konusuydu. kalite olarak herhangi bir farklılık göremedim. 5800 kulaklık ses çıkışı gerçekten de düşük idi.
  • Telefonu Alalı 1 hafta oldu suan ahize sesinde bir problem yok. müzik dinlerkende gayet iyi geliyor sesi kulaklıktan. kullandığım kulaklık sennheiser. Sony Mp3 çalarım var aynı kaliteli sesi nokiada da alıyorum.
  • cx500le kullanıyorum. Kulaklığı zorluyor bazen Amaz bassları çok yoğun değil zaten cx500 de dengeli bir kulaklık.
  • Bu konuyla ilgili bir gelişme var mı? Ses dandik bir mp3 playerdan çıkan ses ile tabiki aynı kalitede değil, ancak seviyesi cidden düşük .. farklı kulaklık çözüm olmuyor.
    Telefonu aldığım Genpa bayisi kendilerine böyle bir şikayetin daha önce gelmediğini söyleyip benden kulaklığı istediler tamirata göndermek için, telefonu vereyim 1 ay sonra gerisin geri alayım isterseniz dedim. Ses sorunu yoktur diye geri verecekler bekletip bekletip.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.