Şimdi Ara

Nohut Dürüm hiç yemedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tadını çok merak ediyorum yiyen varsa tadını betimler mi lütfen.

• Gaziantep dışındakilere tuhaf geliyor fakat oldukça mükemmel bir lezzettir. Fakat Gaziantep dışında yemenizi pek önermem sevmeyebilirsiniz, Anarada yedim pek iyi değildi. Buradakini özetlemek gerekirse sıcacık tırnaklı pide arasına tane tane duran ama ısırınca ağızda krema gibi dağılan, kemik iliği suyunca iyice pişmiş, yağ, pul biber ve çeşitli baharatlarla hamanlanmış nohut üstüne patates kızartması, onun da üstüne marul domates ve mor lahandan oluşan salatası, yanında tercihen acı biber turşusu, yeşil biber ve isteğe bağlı ketçap mayonez ve limonla anlatılamayıp tadılacak efsane bir lezzet.

Dediğim asıl diyarı Gaziantep dışında güzel bulunur mu bilmem özellikle eskşehirdeki çok rezil diye duydum fakat olmazsa olmazı o sıcacık yumuşak Antep'e özgü ekmeğiyle müthiş kıvam ve terbiyedeki nohutu. Biliyorum kiminize çok tuhaf gelecek ama o nohut bambaşka bir hal alıyor.

Bu arada Nohut dürümü bir zafer yiyeceğidir. Gaziantep istiladan kurtulduğunda ellerinde yiyecek sadece nohut ve ekmek bulunmasından doğan bi yiyecek olmuştur.

• +18 kullanıcısına yanıt
    Çok iyi geldi sağolll
  • Gaziantep disinda yenmez kesinlikle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.