Şimdi Ara

nod32 mi Kaspersky mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • E hadi ben de katılayım.

    Ben Kaspersky kullanıyorum, bi arkadaşımın tavsiyesi üzerine kurdum. Birkaç ay güzel güzel kullandım. Sonra bir gün bi virüs uyarısı verdi.

    -Uyarı: svchost.exe bir trojendir.(sil/esgeç)?
    -iyi... sil gitsin.
    -Silemedim. Yemedi gene. (tekrar dene/es geç)?
    -Salla o zaman, sonra silersin

    .
    .
    .

    -Uyarı: svchost.exe bir trojendir.(sil/esgeç)?
    -iyi... sil gitsin. Silemedin mi sen onu hala? Hey Allahım...
    -Silemedim. Yemedi gene. (tekrar dene/es geç)?
    -Salla o zaman, sonra silersin. Ayrıca (bu oturumda hep böyle yap)

    Bir milyonuncu oturumdan sonra hala aynı muhabbet.... Hayır, bazen silememesi normal, zira kullanımdaki dosyalar silinemiyor. Böyle böyle derken kafayı yeme noktasına geldim. Hem silemiyor, hem ha bire uyarı veriyor.

    Sonra kuzenimin tavsiyesi üzerine Avast'ı kurdum. Amacım, Avas'ın başlarken tarama yapma özelliğini kullanarak dosya daha kullanıma girmeden silmekti. Binbir çabadan sonra başladı bu taramaya. Fakat o da nesi? Bu sefer Avas'a göre bilgisayarda virüs yoktu. (Aklıma şimdi geldi, belki veri tabanını güncellemesine fırsat vermeden tarattığım içindir, bilemiyorum)

    Ben de herhalde Kaspersky kafayı yedi diye düşündüm, başladım bir süre Avast kullanmaya. Bu arada da nedir bu svchost.exe diye bakındım.

    svchost.exe, her windows kullanıcısının bilgisayarında en aşşağı 4-5 (hatta 7-8 olabiliyor) adet kopyası aynı anda çalışan bir programdır. Windows işletim sistemine aittir ve silinmesi mümkün değildir. Silebiliyorsanız daha ciddi bir sorununuz oluverir. Bazen görev yöneticisinden baktığınızda işlemcinin %98'ini kullanıyor olabilir. Bazı uzmanlara (ya da uzman geçinenlere) göre bu bir sorun değildir, svchost.exe'yi rahat bırakmalısınız.

    Ben Avas'ın arayüzüne alışamadım arkadaş! Öyle ya da böyle Kaspersky'i kullanacağım dedim ve format hazırlıklarına başladım. Son bir umutla "Onar" seçeneğini denedim, ama nafile. Ben de format attım. O gün bu gündür rahatım.

    Ayrıca öğrendim ki yeni bir tür virüs svchost.exe'ye bulaşıyormuş. (nası yapıyosa artık???)




  • dün bi arkadaşımla konuştuk.onda nod32 yüklüymüş ama bilgisayarda virüs var nod32 bulamamış virüsü. kaspersky ı yükledi updateden sonra virüs silindi.sanırım bundan sonra kaspersky yorumlarınız için hepinize teşekkürler.
  • ıkısıde ıyıdır fakat sıstemın ıyı ıse kaspersky ı tavaıye ederım
  • kaspersky pc i kasıo? allah aşkına sisteminiz nedir 1.0ghz fln? güldürmeyin adamı sistemiz ii diil die mis gibi programa suç atmayın ltf ...

    Kasper Rul3z
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dabest

    kaspersky pc i kasıo? allah aşkına sisteminiz nedir 1.0ghz fln? güldürmeyin adamı sistemiz ii diil die mis gibi programa suç atmayın ltf ...

    Kasper Rul3z


    hocam herkesın senın gıbı bılgısayarı olmayabılır belkı cok eskıdır bılgısayarları nerden bılıyorsun

    kaspersky ın bazı versıyonları bılgısaarı gercekten zorluyo cok kapsamlı calısıyo cunku
  • ben hava fln atmadım istememde ztn öle bişe sadece kaspersky gibi programı eğer kullancaksanız ztn sadece bunun için geçerli diil herhangi bi software de bile "Min Gereksinimleri" yazar demi eğer bunun altındaysa kasmasa çok doğaldır ama durduk yerede programa laf atmamak lazm demi
  • programa laf atan yok cok kapsamlı calısıyo her turlu koruma mevcut dıyom zatı :)

    ama sıstemın ıyıyse daha yuksek performans alabılırsın programdan !
  • svchost.exe i yakalamasının tek esprisi senin orjinal windows işletim sistemi kullanmamandır şahsen ewdeki pc lerden biliorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dabest

    svchost.exe i yakalamasının tek esprisi senin orjinal windows işletim sistemi kullanmamandır şahsen ewdeki pc lerden biliorum



    burası ev degıl iş yerı dolayısıyla xp lısanslı
  • Güvenliği konusunda kesin bir şey söyleyemem ama Nod32 kesinlike daha hızlı ve daha az kaynak tüketiyor. Bu nedenle uzun zamandır nod32 kullanıyorum. Ayrıca bazen günde 3 defa falan güncelleştirme yayımlıyor.
  • no32..digerleri yalan..
  • Bende Mcafee kullanıyorum gayet iyi, bundan önce kaspersky vardı o da iyi biraz da makinan süratine bağlı diyorum.
  • dostum eline sağlık güzel bir yazı olmuş. Uğratırmış seni bayağı.


    quote:

    Orjinalden alıntı: klonajinsky

    nod32:

    yeni tanışan kullanıcıların dahi farkını kısa sürede algıladığı, ancak uzun süredir piyasada olan ve uzuuun süredir tartışılmaz en iyi antivirüs sıfatını götüren antivirüs.

    antivirüsler içerisinde en gelişmiş heuristic rutinlerini barındırır. ondan sonra da norton değil drweb gelir (bilginize)
    heuristic algoritmaları sahsına hünhasır bir mantık yapısına sahiptir. en gelişmiş polimorfik ve metamorfik virüsleri dahi diğer yazılımlar mal mal bakarken yakalar. heuristic rutinleri o kadar gelişmiştir ki... update etmeden dahi kullanabilirsiniz. veritabanında hiç virüs pattern yokken dahi norton'dan daha iyi yakalamaktadır (bizzat denedim)
    tüm bu hırçınlığına rağmen neredeyse hiç false alarm (sahte alarm) vermemektedir. bu nedenle yapay ve zararsız virüslerle test yapan mal güvenlik uzmanları tarafından başarısız ilan edilir. neyseki bu salak kardeşlerimizin hepsi geç de olsa öğrenmiştir. false alarm vermemek bir özelliktr. virüs testleri gerçek virüslerle yapılır...

    ben ortalama 35.000 virüsler yaptığım testte (ki bunların içerisinde hiç yakası açılmadık olanlar var) en yakın rakibini 2'ye katlamıştır. piyasada kum gibi bulunan popüler'ler ise sondan 2. ve 3. sıralarda yer alıyorlar. bunların içerisinden sadece kaspersky'nin hakkını yememek lazım. ancak yinede nod'la karşılaştırmayın...

    antivirüsü antivirüs yapan heuristic'dir. çünkü karşılaşılan virüslerin neredeyse %20'si henüz tanımlanmamıştır. ayrıca sandbox ve generic decrypter fonksiyonları çok iyi çalışmalıdır. çünkü polimorfik ve metamorfik virüsler başka türlü yakalanamazlar. işte bunları yapabilen birkaç yazılımdan birisi (önde gideni) de nod32'dir.

    gelelim sistem entegrasyon, sürat ve performans konusuna...
    nod'un en önemli özelliklerinden biriside assembly ile yazılmış olmasıdır. oldukça yüksek işlemci gücü isteyen heuristic rutinler ve tarama motoru (scan engine) gibi kritik (mission critical) modüller assembly ile yazılmıştır. bu da gösteriyor ki bunu yazanların ruh sağlığı pek iyi durumda değildir :) ama beni ilgilendiren sonuçlar. sağolsunlar.

    performans yönünden nod'dan hızlı (geçen yıl yaptığım test sonuçları) tek antivirüs mevcuttur. o da (düzeltme xramp'dir). scan engine üreticisi olan hauri'nin arama motorunu kullanan bu yazılım, %50'yi dahi yakalayamayan tarama sonuçlarıyla antivirüs bile sayılmaz :)

    antivirüs gibi antivirüsler içerisinde en hızlısı tartışılmaz nod'dur. norton, mcafee, pccilin, panda, ayı, porsuk, sincap :) vb. antivirüslerdan 2 - 15 kat daha süratlidir.
    çalıştığını hissettirmez.

    sisteme entegrasyonu son derece centilmendir. kurduğunuzda sistemin sağında solunda salak değişiklikler ve yamulmalar görülmez. size aptal toolbarlar kurmaz, çöp kutunuzun da ırzına geçmez. uninstall ederken de sorun yaratmaz. basar gider. diğer n... gibi sümük değildir.
    ona buna ve hatta şuna entegre olayım saçmalıkları yoktur. istediğiniz browseri veya yazılımı kullanabilirsiniz çünkü yazılıma entegre olarak değil direkt işlemciye giden komutlar üzerinden işini yapar. kernel...

    bu nedenle istediğiniz mail veya internet browseri kullanabilirsiniz.
    ayrıca ads (alternate data stream) taraması da yapar. ama yinede siz gerekli olmadıkça ntfs kullanmayın :)

    bu arada, nod'un yeni sürümlerinde outlook entegrasyonu var. bu sizi yanıltmasın. kullanıcılar çoğunlukla salaklardan oluştuğu için sanki desteklemiyormuş gibi bir tablo çıktı. adamlar böyle bir gereksiz modülü eklemek zorunda kaldılar. outlook tarama modülü yokken de aynı şekilde yakalıyordu hani...

    kısacası nod'u norton gibi geyiklerle karşılaştırma gafletine düşmemek gerekir.
    daha teknik detaylar var ancak yaz yaz bitmez. devam etmeye sabrım müsait olmadığı için burada kesiyorum.

    bu arada.. birkaç da not düşmek istiyorum.
    1. heuristic taramayı ilk başlatan sanırım nod değil başka bir yazılımdı. ancak emin de değilim. yıllanmış bir konu...
    2. aynı anda 2 yada daha fazla antivirüs kullanmak kesinlikle sakıncalıdır, doğru antivirüsü kullanıyorsanız zaten gereksizdir.
    3. iyi bir antivirüs engine güncellemeden sonra restart istememelidir.
    bu engine kalitesini göstermektedir.

    restart isteyen güncelleme, resident engine'i patch'liyor demektir. bu engineler de servis olarak yüklendiği için restart istemektedirler. gerçi restart etmeden de devreye sokmak mümkündür ancak siz en iyisi scan ve resident engine'inde gerekli her detay düşünülmüş, restart istemeyen antivirüsler kullanın.

    neversecure@www.eksisozluk.com




  • bu arada nod32 demeyi unutmuşum
  • nod32
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tunceri

    nod32


    Bravo sana,bunu demek için mi hortlattın konuyu...
  • ben de bir iki ay öncesine kadar nod32 kullanıyordum ancak xt-xtp dosya türlerinde çok yavaş tarama yapması ve bu xt-xtp uzantılı dosyaları arşivden çıkarırken beni çileden çıkarması ile birlikte nod32 yi kaldırdım.Hiç bir tanıdığımda bu dosya türlerini tararken nod32 yavaşlamıyor ama benim bilgsiayarda yavaşlıyor nedense.Bir türlü sorunun cevabını bulamadım.Şu anda avira antivirus var.O da gerçekten çok sağlam bir proğram.
  • ben panda kullanıyorum ama Kasperskye gecicem



     nod32 mi Kaspersky mi




  • Kasper.Tavsiye ederim
  • Ben bu kaspersky'nin kasma olayını anlamadım bir türlü. RAM.' imi kullanıyor çok fazla?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gönenç -- 14 Eylül 2007; 15:27:49 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.