Şimdi Ara

Noctua NH-U14S & NH-U12S İncelemesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
7
Favori
16.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akbak12

    Yani hocam stock fan dönüş hızı çok fazla bence bu sıcaklıklar için. İnceleme yaptığınız soğutucu işimi görür mü? Başka bir şey tavsiye eder misiniz?
    Bu mesaja eklenen görseller:

    Noctua NH-U14S & NH-U12S İncelemesi

    Net bir yorum yapabilmem için beklenti ve bütçenizi bilmem gerekiyor.




  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Hocam bence buradaki ısı değerlerinde anormal bir şey yok. Sadece ekran kartı ısınmış gibi, makine boşta sayılır o değerler olduğunda.
    Beklentim sessiz çalışan bir işlemci fanı. Stok fanın sesi çok rahatsız edici, bütçem ise en fazla 300 lira bütün dertlerimden kurtulacaksam.
  • akbak12 A kullanıcısına yanıt
    Sizce buradaki ısı değerlerinde anormal bir durum var mı? Yoksa sadece asıl mesele fanın sesi mi?
  • işlemci soğutucunda sıkıntı yok, bu sistem şu an boşta ise anakart ve kuzey köprüsü ısısı artacaktır, biosunu güncelle birde kasa için hava sirkülasyonu zayıf gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ErKaN-23 kullanıcısına yanıt
    Bios güncel, ilk iş onu yapmıştım zaten. Hava sirkilasyonu için (daha önceden yoktu) Akasa Viper 12cm S-Flow fan taktım egzoz fan olarak. Onun dışında fotoğraftaki fanlar mevcut. Sizce ekran kartının ısısı nasıl. Yani ortalama bir işlemci fan ve bir adet de içeri üfleyen fan ile bütün sokıntı çözülür mü?

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1717409/91b1fdf7-d72b-48ec-9120-a151fb7d0d6b.png
  • Yahu kaç gün oldu neden kimse cevap vermiyor. Fanın sesi yüzünden bilgisayarı açamıyorum.
  • akbak12 A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle zamanında bende senin gibi sıvı soğutma ile hava soğutma arasında kalmıştım. Sonra dedim ki daha yeni ve performanslı olsun diye sıvı soğutma aldım H100 kasaya uzun uğraşlar sonucunda taktım sonra ne göriyim içinden sıvının geçtiği kablolardan birinde çatlak varmış, anlıyacağın daha kullanamadan sıvı soğutma maceram bitti. Tek temennim iyiki pc yi çalıştırmadan önce son kontrol etmişiml yoksa komple pc çöpe gidecekti. Neyse acı tecrübeden sonra noctuanın Noctua NH-U14S modelini aldım. işlemcim de 2500 K 4.5 Ghz de çalıştırıyorum biraz önce o kadar işlemciyi zorladım 5 dkka sonraki halinin fotoğranını ekliyorum Dikkat edersen asus un fan expert yazılımında cpu soğutucusunun fan devirlerinin test değerleri var oradan bakabilrisin. Ancak seninki çok gürültülüyse için de gürültü azaltıcı adaptör var onu kullabilirsin. eğer o da olmassa anakartında 4 pinli giriş olan yere tak fanını. 3 pinli yere taktığında fan max. da çalışır
    Bu mesaja eklenen görseller:



    Noctua NH-U14S & NH-U12S İncelemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan6423 -- 20 Mart 2016; 2:07:50 >




  • furkan6423 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben açıkcası bu stok fanı değiştirecem. Şu an sıkıntım şu: Noctua NH-U14S benim kasaya sığar mı?
  • akbak12 A kullanıcısına yanıt
    Kasanın özelliklerine internet sitesinden baktım genişliği 209 mm noctua da ise en az 158mm isteniyor. Anlıyacağın bir sıkıntı olmaz altta da gerek senin kasanın ölçüleri gerek soğutucunun özelliklerinin internet sayfalarının linkini yazdım oradan da kendin bakabilirsin.

    Senin kasanın özellikleri

    Noktua NH-U12S özellikleri




  • furkan6423 kullanıcısına yanıt
    Bence olur zira anakartın da belli bir yüksekliği var. cetvelle ölcüyorum ucu ucuna bir mesafe kalıyor. Alıp işe yaramazsa bi anlamı yok.
  • akbak12 A kullanıcısına yanıt
    anakartın yüksekliği 1 cm i geçmiyordur herhalde nasıl geçiyor anlamadım
  • akbak12 A kullanıcısına yanıt
    Kasanız için max. soğutucu yüksekliği 155 mm deniliyor. Ona göre bir soğutucu seçin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • noctua 158mm olduğundan benim kasaya uymayacak sanırım. Halen elle tutulur bir soğutucu bulamadım.
  • Ben de işlemci soğutucu bakıyorum ve bu model epey bir dikkatimi çekti. Ağırlığı da dahil

    CM HAF 912 Advanced kasa kullanıyorum işlemci 1150 soket i5 4670. Anakartım ise MSI b85-g43 gaming. OC yok zaten yapılamıyor da çarpan kilidi kapalı olduğundan. İşlemci boştayken 35-50 derece civarlarında, yükte iken ise örneğin The Forest'da 80'i gördüm, Dark Souls 3'de de 75-80 aralığında geziniyor. The Long Dark'da ise mesela 60-63 derecelerde falan mesela. Boştayken ses konusunda sıkıntı yok haliyle ama özellikle ilk 2 oyunda ısının yükselmesi sonucu fanların da devir sesinin yükselmesinden ötürü ses rahatsız ediyor beni. Bu soğutucu hem ısınmaya hem de ses konusunda çözüm olur mu sizce?

    Sizce almalı mıyım? Alırsam da montaj için anakartı sökmem gerekecek mi? Ve şu an 4 ram slotum da dolu bunları engeller mi bu soğutucu?

    Edit : Bunun yerine C14S daha mı uygun olur? Benim kasanın tepesindeki fan ile daha uyumlu soğutma sağlar gibime geliyor. Sizce U14S mi C14S mi? Inventus'da her ikisi de aynı fiyat görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulfly1 -- 15 Nisan 2016; 14:49:05 >




  • corsair h75 sıvı soğutucum vardı. yeni bilgisayarımı toplatırken patlattılar ve amazon'dan noctua nh-12s ile değiştirdim. şu ana kadar memnunum. i5 6600k x44 multiplier oc 4.4mhz'de sistem boşta iken 28-35 derece. aida64 sistem kararlılık testi sırasında asus ai suite görüntüsünde cpu maximum 41-56 derece.

    iyi ki sıvı soğutucudan buna geçmişim. hem sıvı soğutucunun akıp sistemi kullanılamaz hale getirme riski yok.
  • Skylake işlemcilerin pcb yapısı ince olduğu için almakta endişe duyuyorum biraz, sizce U14S işlemciyi yamukturur mu? 6700K ile kullanmayı düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ckaracar

    Skylake işlemcilerin pcb yapısı ince olduğu için almakta endişe duyuyorum biraz, sizce U14S işlemciyi yamukturur mu? 6700K ile kullanmayı düşünüyorum.

    Yurtdışında U12S, U14S ve D15 i , i7 6700K ile bir çok kişi kullanıyor.
    Hiç bir şey olmaz.
  • Noctua U12S 'i 4790K ile kullananlar sıcaklık değerleriniz ne durumda şu yaz ayında ?
  • 2. fan ile 450tl'ye geldi u12s, 8600k ile kullanmak için aldım. 450tl'ye alınacak bir sıvı soğutucudan daha iyi ve uzun ömürlü olacağını umarak aldım. Sizden tam not almış olması beni sevindirdi. Elinize sağlık hocam, çok güzel inceleme yapıyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ø

    2. fan ile 450tl'ye geldi u12s, 8600k ile kullanmak için aldım. 450tl'ye alınacak bir sıvı soğutucudan daha iyi ve uzun ömürlü olacağını umarak aldım. Sizden tam not almış olması beni sevindirdi. Elinize sağlık hocam, çok güzel inceleme yapıyorsunuz.

    Vay be incelemeyi yapalı dört sene olmuş. Ayrıca incelemenin şimdi yaptıklarıma göre geride olduğunu fark etmemde iyi oldu. Belki ilerleyen günlerde yenilerim. Maalesef şimdi o fiyatlara geldi orta sınıf soğutucular. Dolar bu inceleme yapıldığında baktım da 1.9 muş. Direkt iki katı yani.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.