Şimdi Ara

NİYE YAZILIMCILAR HEKİMLERE GÖRE AZ ALIYORLAR AMERİKADA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
3.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam neden boyle bir mesaj attiniz onu diyom ben biliyim yoksa sizin ankara okudugunuzu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Neyse orda trooluk yapmissiniz uzatmayalim yanlis anlamisim ozur dilerim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tugrulgm456 T kullanıcısına yanıt

    sizin ne işiniz var yazılım sayfasındaNİYE YAZILIMCILAR HEKİMLERE GÖRE AZ ALIYORLAR AMERİKADA NİYE YAZILIMCILAR HEKİMLERE GÖRE AZ ALIYORLAR AMERİKADA (oraya nedenini yazdım)

  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Niye bakamaz mıyım?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tugrulgm456 T kullanıcısına yanıt

    NİYE YAZILIMCILAR HEKİMLERE GÖRE AZ ALIYORLAR AMERİKADA NİYE YAZILIMCILAR HEKİMLERE GÖRE AZ ALIYORLAR AMERİKADA 

  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Beni üzüyorsunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tugrulgm456 T kullanıcısına yanıt

    hocam keyfinize bakın şakasınıa diyorumNİYE YAZILIMCILAR HEKİMLERE GÖRE AZ ALIYORLAR AMERİKADA NİYE YAZILIMCILAR HEKİMLERE GÖRE AZ ALIYORLAR AMERİKADA NİYE YAZILIMCILAR HEKİMLERE GÖRE AZ ALIYORLAR AMERİKADA 

  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Evde boş boş oturuyorum bu yüzden yazılıma merak saldım. forumda bakıyorum.gelme sebebim buydu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gec cevap veriyorum, kusura bakma, islerim çok yogundu 2-3 haftadır. Cuma itibari ile biraz rahatladım.

    Demissin ki:

    """ TensorFlow, Keras and deep learning, without a PhD

    Gördüğün gibi, Deep Learning konularını diplomasız kişilere öğretme çabası içinde Google. """


    Sozumu geri alıyorum, ayni fakirdeymişiz. Ben "diplomasiz" derken, lisans diplomasini, derece derken üniversite eğitimini kastettiğini düşünüyordum :). Demek PhD, yani doktora derecesini kastediyordun :). Ben de ayni fikirdeyim o zaman. Zaten buna kendim bir ornegim. Doktoram yok, elektronik masterim var ve "Google çok değişti değdin 2017 ve sonrasında" Google'da calistim.

    Ben de diyordum ki, dereceye gerek yok derken, bu arkadas lisans derecesinden bahsediyor. Yanilmisim :)


    1) "Son yıllarda cok şey değişti. Değişimin farkında değilsin, orası belli.". Hocam benim gördüğüm en akademik calışma ortamı olan sirket Google. Mühendislerinden de, ayni akademik araştırma raporları gibi rapor/design dokümanı bekliyorlar. Iyi bir eğitim olmadan oraya giremezsin, girsen bile orda tutulamazsın. Zaten dediğim gibi, tutunanini degil, diplomasız gelenini bile görmedim senin degisim oldu dediğin yillarda. O yillarda, 100den fazla mülakat yaptim Google icin. Ne hikmetse mülakat yaptıgım insanların büyük cogunlugu doktora dereceli insanlardı.


    Dışardan ahkam kesmek kolay. Ne hikmetse, olayın kalbinde olan biri degisimi farkedemiyor ama, siz degisimi farkediyordunuz çok çok uzaktan bile alakanız olmamasına ragmen. Helal olsun. Takdirlerimi kazandınız.


    2)"Aynı Google $100'a TensowFlow testi de düzenliyor, 5 saatlik test, geçene Google tarafından imzalı TF Sertifikası veriliyor.". Hocam Google hakkında hicbirsey bilmediğini belli ediyor bu cümle. Google, tensorflow sertifikası alan adamla ilgilenmiyor, o tensorflowu tasarlayabilecek seviyedeki adamlarla ilgileniyor. Benim etrafımda, tanidiklarim arasında, Google, Facebook Apple gibi şirketlerde, sertifika sayesinde ise giren kimse yok. Sertifika alan bile yok. Sertifika dediğin seyle zaman kaybedecek zamanları yok cunku. Iste gerekirse, max 1-2 haftada öğreniyorlar. Bu sekilde öğrenebilecek kapasitedeki adamı istiyor Google.

    Bu arada, sertifika dediğin seyler, karsisindakinin kalitesini, bilgisini, eğitim düzeyini olcemeyecek şirketler icin var. Onlara yardimci olmak icin.

    2) Hala ceviriyi yapmiyor, laf geveleyip duruyorsun :). Adamın cümlelerinin tam çevirisini (en azından benim bahsettigim kisminin) yap da görelim. Adamın altta açık açık yazdigini görmezden gelmek icin çabalayıp duruyorsun. Adam açık açık "unlu olman lazim" diyor. Ortaokuldaki paragraf okuma, okuduğunu anlama kısmına mi donelim simdi? Bu ve ".. without a PhD" den anladigimiz kadarıyla, bu konuda biraz eksik var. "2017 ve sonrasinda olan degisim" hakkında edindiğin bilgileri, okuduklarını bu sekilde yorumlayarak edindiysen zaten sorun anlasiliyor. Daha fazla konuşmaya hiç gerek yok :).


    "Forumdaki yorumlarda da haberlerde ..." diye baslayan yerde, cogu tartışmalarda da, bence yaptiginiz hatalar var, mantıklı düşünmekte, argüman üretmek uzerine, yapılan yanlislari anlatan su kaynağı bırakıyorum: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies. Bu konuda daha da sizinle zaman harcamayacağım.



    Forumu okuyan arkadaslara not: Bu arkadas hiçbir vasfı olmamasına ve konularla alakalı hiçbir bilgisi olmamasına ragmen atıp tutuyor burda. (Ornegin, Google'da calismis, Google'a başvuran adaylar mülakat yapmis birinden daha iyi bilebiliyor Google'in ise alim prosedürlerini).


    Eğer bolum tercihi felan yapacaksanız, bu adamın yazdigi hiçbir seyi dikkate almayın. Hele Google'da calismak istiyorsanız, gidin Google'da calisan ya da onceden calismis adamlara sorun sorularınızı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 7 Eylül 2020; 5:41:55 >




  • bak kaptan şunu değerlendirelim! doktorluk zor programcılıkta zor! niye kaç kişi doktor olabilmiş uzman olarak! kaç tane pratisyen! var? kaç tane programcı üniversiteye girmişte 2 yıllık 4 yıllık kaç tanesi programcılıkta çalışıyor! buna bakılırsa demek ki programcılık daha zor çünkü programcılık kolay bir meslek zannediliyor? öyle değil bunu içine birde O.S. tarzı üst düzey bilgiler girdin mi? Hekimler kadar fazla çaba harcıyorsun!


    birde şuna bakalım hangisi daha zahmetsiz!


    çaba yönünden aynı!


    fakat dert bela yönünden bakılınca Amerikadakileri pek bilmem lakin Türkiyede hasta yakınlarının şiddet haberlerini duyarsın sonra dünyanın her yerinde böyle yanlış bir şey yaptın mı açılan davalar çok! şun açılmış olmaması bunu tersini ispat etmez! yönetim ile alakalı!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 21 Mayıs 2021; 14:19:7 >
  • NİYE YAZILIMCILAR HEKİMLERE GÖRE AZ ALIYORLAR AMERİKADA

    @vonderplanitz

    bu sen misin NİYE YAZILIMCILAR HEKİMLERE GÖRE AZ ALIYORLAR AMERİKADA 

  • berce B kullanıcısına yanıt
    Doktorluk zorsa tezgahtarlık da zor ona bakarsan. Tezgahtar olduğunda gidip gelen müşterilere bakıyorsun, doktor olunca da gidip gelen hastalara reçete yazıp göndererek ilaç tezgahtarlığı yapıyorsun çaba yönünden sıradan bir tezgahtarlıkla aynı ve ikisi de aynı, rutin işler. tezgahtar diplomasız, doktor diplomalı fakat o diploma nasıl alınıyor? 6 yıl boyunca telefon rehberi ezberler gibi ders kitapları ezberleyerek alınıyor, bunu ben değil, 6 yıl tıp okuyup bitirmiş alman tıp doktoru Ryke Hamer söylüyor. Tezgahtar bir doktordan daha cok sorumlu ayrıca. Tezgahtar sattığı bir ürünü yanlış paketleyip ürüne zarar verse, hesabı soruluyor, maaşından kesiliyor ancak doktor, hastayı öldürüyor, hiç hesap sorulmuyor, sorulmadığı gibi "doktor kahramanca mücadele etti ama hasta kurtarılamadı" oluyor. Gerçi sağlığını başkasının insiyatifine bırakan, diplomalı beyaz önlüklü diye başkalarına güvenen hastaların da bu sonuçta rolü var. Hasta yakınlarının şiddetiymiş ahah magduriyet ayakları onlar. Acılan davaların %99'u hastane ve doktor lehine sonuçlanıyor, bunu bizzat bir doktor söyledi. Fazla uzattık, sonuç: doktorluk kitap ezberleyerek diploma alınan ve sonra ezbere yapılan, ezbere yapıldığı, düşünsel faaliyet gerektirmediği için tezgahtarlık kadar kolay bir iş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 21 Mayıs 2021; 15:14:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berce B kullanıcısına yanıt
    Hayranı olduğum adamdır. Sayesinde


    Fransız profesör ve yazar Dr. Antoine Béchamp (1816-1908)
    Fransız Fizyolog Claude Bernard (1813-1878)
    İngiliz Dr. Montague R. Leverson (1830–1925)
    Avusturyalı filozof Rudolf Steiner (1861-1925)
    Alman Zoolog Günther Enderlein (1872-1968)
    İngiliz Dr. Henry Pratt Newsholme (1885-1960)
    Fransız Dr. Jean Elmiger (1935- )
    Amerikan sağlık çalışanı ve yazar Robert Catalano (1935- )
    Amerikan Dr. Lorraine Jeanette Day (1937- )
    Amerikan Dr. Dwight Lundell (1943- )
    Fransız Dr. ve yazar Eric Ancelet (1953- )

    gibi, biyoloji ve sağlık alanında yaptıkları sayısız deney ve çalışma ile insanlığa tarafsız bilgi armagan etmiş kişileri (Antoine Bechamp'ın 1899'da yayımladığı son belgesi The Blood And Its Third Element te geçen dönemin 10-20 diger degerli biyoloji ve kimya alanında araştırmacı bilim insanlarına ek olarak) tanımamı ve gerçek sağlığı keşfetmemi sağlamıştır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ne diyeyim işemekte zor tuvalete gitmek yemek yemekte zor bazılarına sıçmakta(tuvalet yapmak)zor! sonra konuşmakta zor zor mu zor zaten bu kişilere hayat zor!


    belli bir seviyeye gelmek çok uğraşmak gerekiyor. yani herkes programcı olmak için okuyorda kaç kişi olabiliyor onu düşün üsteki postta onu yazdım!


    Tezgahtar sattığı bir ürünü yanlış paketleyip ürüne zarar verse, hesabı soruluyor, maaşından kesiliyor ancak doktor, hastayı öldürüyor, hiç hesap sorulmuyor, sorulmadığı gibi "doktor kahramanca mücadele etti ama hasta kurtarılamadı" oluyor. bunu sebebini söyledim yönetim yönetim! şuan kendi adamları ile dolmuş dünyada bir yönetim var! hani dedin ya Tek yönetim bu tüm dünyanın benzer kararlar alması tek bir yere düşman tek bir şeyle aynı mücadeleyi vermesi amerikanın siyasi belirsizliği yıllardır uzun bir dönem doktorlardan kimse hesap sorulamayacağını gösteriyor!


    doktor kahramanca mücadele etti ama hasta kurtarılamadı" oluyor. insafız doktorlar denk geldin mi? paranda gidiyor sağlığında!





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Doktorluk zorsa tezgahtarlık da zor ona bakarsan. Tezgahtar olduğunda gidip gelen müşterilere bakıyorsun, doktor olunca da gidip gelen hastalara reçete yazıp göndererek ilaç tezgahtarlığı yapıyorsun çaba yönünden sıradan bir tezgahtarlıkla aynı ve ikisi de aynı, rutin işler. tezgahtar diplomasız, doktor diplomalı fakat o diploma nasıl alınıyor? 6 yıl boyunca telefon rehberi ezberler gibi ders kitapları ezberleyerek alınıyor, bunu ben değil, 6 yıl tıp okuyup bitirmiş alman tıp doktoru Ryke Hamer söylüyor. Tezgahtar bir doktordan daha cok sorumlu ayrıca. Tezgahtar sattığı bir ürünü yanlış paketleyip ürüne zarar verse, hesabı soruluyor, maaşından kesiliyor ancak doktor, hastayı öldürüyor, hiç hesap sorulmuyor, sorulmadığı gibi "doktor kahramanca mücadele etti ama hasta kurtarılamadı" oluyor. Gerçi sağlığını başkasının insiyatifine bırakan, diplomalı beyaz önlüklü diye başkalarına güvenen hastaların da bu sonuçta rolü var. Hasta yakınlarının şiddetiymiş ahah magduriyet ayakları onlar. Acılan davaların %99'u hastane ve doktor lehine sonuçlanıyor, bunu bizzat bir doktor söyledi. Fazla uzattık, sonuç: doktorluk kitap ezberleyerek diploma alınan ve sonra ezbere yapılan, ezbere yapıldığı, düşünsel faaliyet gerektirmediği için tezgahtarlık kadar kolay bir iş.

    NİYE YAZILIMCILAR HEKİMLERE GÖRE AZ ALIYORLAR AMERİKADA NİYE YAZILIMCILAR HEKİMLERE GÖRE AZ ALIYORLAR AMERİKADA 


    ya hocam önemli olan hastayı anlamak siz de bilirsiniz insanı anlamak zor ve doktora olsa bile çekince ile yaklaşır ne istediğini direkt söylemeyemez ama tazgahlıkta bu böyle değil


    doktorlukta sherlock holmes olmanız gerek vaakyı çözümlemeniz gerek iletişiminiz çok iyi olmalı etkin dinlemeyi en iyi biçimde yapmanız gerek




    eğer tezgahlıktaki gibi olsaydı o zaman hekime ihtiyaç duyulmazdı çünkü hasta kendi hastalığını bilirdi ama öyle bir durum yok ortada





  • quote:

    Orijinalden alıntı: berce

    ne diyeyim işemekte zor tuvalete gitmek yemek yemekte zor bazılarına sıçmakta(tuvalet yapmak)zor! sonra konuşmakta zor zor mu zor zaten bu kişilere hayat zor!


    belli bir seviyeye gelmek çok uğraşmak gerekiyor. yani herkes programcı olmak için okuyorda kaç kişi olabiliyor onu düşün üsteki postta onu yazdım!


    Tezgahtar sattığı bir ürünü yanlış paketleyip ürüne zarar verse, hesabı soruluyor, maaşından kesiliyor ancak doktor, hastayı öldürüyor, hiç hesap sorulmuyor, sorulmadığı gibi "doktor kahramanca mücadele etti ama hasta kurtarılamadı" oluyor. bunu sebebini söyledim yönetim yönetim! şuan kendi adamları ile dolmuş dünyada bir yönetim var! hani dedin ya Tek yönetim bu tüm dünyanın benzer kararlar alması tek bir yere düşman tek bir şeyle aynı mücadeleyi vermesi amerikanın siyasi belirsizliği yıllardır uzun bir dönem doktorlardan kimse hesap sorulamayacağını gösteriyor!


    doktor kahramanca mücadele etti ama hasta kurtarılamadı" oluyor. insafız doktorlar denk geldin mi? paranda gidiyor sağlığında!

    katılamıyorum maalesef şu an kadın doğumcuların %70i açılan davalarla uğraşıyor ve çoğu doktor da mesleğinden men edildi ve milyonlarca liralık borca maruz bırakıldı


    türkiye bunu uygulayan 1. ülke


    almanyada şu ana kadar kimse görevinden men edilmedi ve hakları elinden alınmazken türkiyede bu olay oldu




    arkadaşın yukarda dediği komplikasyonlar sonucu hasta kaybedilebilir onda yapacak bir şey yok. çünkü hekim hatası değil





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Doktorluk zorsa tezgahtarlık da zor ona bakarsan. Tezgahtar olduğunda gidip gelen müşterilere bakıyorsun, doktor olunca da gidip gelen hastalara reçete yazıp göndererek ilaç tezgahtarlığı yapıyorsun çaba yönünden sıradan bir tezgahtarlıkla aynı ve ikisi de aynı, rutin işler. tezgahtar diplomasız, doktor diplomalı fakat o diploma nasıl alınıyor? 6 yıl boyunca telefon rehberi ezberler gibi ders kitapları ezberleyerek alınıyor, bunu ben değil, 6 yıl tıp okuyup bitirmiş alman tıp doktoru Ryke Hamer söylüyor. Tezgahtar bir doktordan daha cok sorumlu ayrıca. Tezgahtar sattığı bir ürünü yanlış paketleyip ürüne zarar verse, hesabı soruluyor, maaşından kesiliyor ancak doktor, hastayı öldürüyor, hiç hesap sorulmuyor, sorulmadığı gibi "doktor kahramanca mücadele etti ama hasta kurtarılamadı" oluyor. Gerçi sağlığını başkasının insiyatifine bırakan, diplomalı beyaz önlüklü diye başkalarına güvenen hastaların da bu sonuçta rolü var. Hasta yakınlarının şiddetiymiş ahah magduriyet ayakları onlar. Acılan davaların %99'u hastane ve doktor lehine sonuçlanıyor, bunu bizzat bir doktor söyledi. Fazla uzattık, sonuç: doktorluk kitap ezberleyerek diploma alınan ve sonra ezbere yapılan, ezbere yapıldığı, düşünsel faaliyet gerektirmediği için tezgahtarlık kadar kolay bir iş.

    o gelenekselci tıp eskide kaldı şimdi modern tıp dönemindeyiz hocam


    textbooku aç kitabı ezberle şeklinde gitmiyor, öyle yapan fakülteler var mı var



    bizim uyguladığım yöntem pdö sistemi probleme dayalı öğrenim


    bizim işlemediğimiz dersin üzerinde ama o konu ile ilgili vaka verili ve o vaka üzerinde gizemli bir şeyi çözmeye çalışıyoruz gibi sherlock holmes (biliyorum çoğu yerde onu örnek veririm)gibi vakaları çözmeye çalışırız


    2010 öncesi dönem farklı 2010 dönem sonrası farklı


    2010dan önce tıp hiç ve hiç gelişmemişti nerdeyse ölüydü ama sonrasında genlerin analizleri yapılınca tıp acayip derece çap atladı



    tüm hastalıkları artık genlerdeki mutasyonlarla ilişkilendirebiliyoruz, genlerdeki mutasyonları düzelterek çoğu genetik hastalıkları tedavi edebiliyoruz



    o ezber dönemi eskide kaldı





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

    katılamıyorum maalesef şu an kadın doğumcuların %70i açılan davalarla uğraşıyor ve çoğu doktor da mesleğinden men edildi ve milyonlarca liralık borca maruz bırakıldı


    türkiye bunu uygulayan 1. ülke


    almanyada şu ana kadar kimse görevinden men edilmedi ve hakları elinden alınmazken türkiyede bu olay oldu




    arkadaşın yukarda dediği komplikasyonlar sonucu hasta kaybedilebilir onda yapacak bir şey yok. çünkü hekim hatası değil



    Alıntıları Göster

    doğrudur hocam!

    benim buradaki kastım, dünya genelinde programcılık daha fazla tercih edilmesine rağmen iyi bir dereceye gelen sayısı tercih edilmesinden az ve şunu hekimlik kadar zor ve tecrübe dayalı bir kariyer yapmak için çok fazla çaba sarf etmek gerektirdiğini ifade etmek istemiştim.

    doktor olmanın tehlikesini açıklamış oldunuz. tabi doktorların men edilmesine taraftar değilim en azından insanlara katkısı olanların mesleği korunması taraftarıyım onlara ihtiyaç var fakat burada söz konusu iyi olmayan doktorlar!


    arkadaşın yukarda dediği komplikasyonlar sonucu hasta kaybedilebilir onda yapacak bir şey yok! işte ısrarla yanlış tehişte ısrar eden doktorların yüzünden kaç kişinin öldüğünü biliyorum. bunlar insanı ön yargıyla bakıp verdikleri yanlış ilaçlar yüzünden oldu!

    umarım iyi doktorlar çoğalır!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Yazım hatasını ne kadar büyüttün. Okey bir yazım hatası.

    Google soruma cevap vermedin ki. Google iş ilanlarında üni diplomasını şart koşmuyor ve sen yanlış ceviri yaparak, demediğim şeyleri ben demişim gibi yaparak ve güncel olmayan bazı anılarını anlatarak bu gerçeği gizlemeye çalıştın sadece. Google IK şefine e-mail cekip sormaya kadar gider bu iş. Google şefinden gelecek yanıt ile rezil mi olmak istiyorsun yoksa :::

    İçeriden çalışanın referansı lazım. Öbür türlü Google'da staj yapma imkanı bulabilirsiniz ki, orada başarı gösterirseniz o zaman çalışmaya aday olabilirsiniz. Yada gerçekten çok başarılı biri olmanız lazım.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.