Şimdi Ara

Niye herkes askerliği kötülüyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
0
Favori
8.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bordo klavyeliler iş başında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZeroSystem

    quote:

    Orijinalden alıntı: -Pisagor-

    quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    quote:

    Orijinalden alıntı: jeodempp

    quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    quote:

    Orijinalden alıntı: jeodempp

    zaman kaybı gereksiz bir şey

    Bu vatana canını veren şehitlerden utan, terbiyesiz....!

    askerde intihar edenlerin sayısı şehitlerden fazla.kesin hepsi intihardır zaten

    Askerlik yaptınızmı ? Kulaktan dolma bilgilerle atıp tutmayın

    Ağabeyim gitti askere kesinlikle yalan söylen birisi değildir, nöbet esnasında g3 piyada tüfeği ile kendi kafasına sıkarak intihar ettiği arkadaşı var bir diğeri ise kendisini palaska ile asmış.

    bunun sebebi tsk mı ?

    tsknın tek suçu akıl sağlığı yerinde olmayan adama silah vermek bu durumda

    Akıl sağlığın yerinde olsa bile sonradan kafayı çiziyorsun zaten ayrıntıya grmek istemiyorum askerlikten soğutan kişiye hapis cezası varmış boşuna sicilimi kitletemem.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: [Eren]

    Bir de bazıları askerliği vatan millet sakarya olayına döndürmüş ya Eskide kaldı o günler artık savaş olsa bile topla tüfekle savaşmıyorsun onun yerine adam gibi oku ülkene yararlı ol bin kat daha hayırlı. Ki öyle olmasa bile askerlikte askerlik yapılmıyor komutanların hizmetçisi oluyorsun mıntıka temizlersiniz anca

    sonunda doğru bir yorum
  • Amcam ABD'nin Irak'a girdiği zaman Şırnak sınırda askerlik yaptı. Böyle bir zulüm yok. Bazen 3 4 hafta ulaşamadığımız zaman oluyordu. Can güvenliği sıfır, maddi manevi destek sıfır, psikoloji sıfır. 3 4 gün 4 5 saat uyku ile ayakta durmak zorunda kaldıkları olmuş. Sadece erler değil. Tüm rütbeliler. İçlerinde çoluğu çocuğu olan bir sürü insan varmış. Düşünün adamın aklında çocukları sınırda askerlik yapıyor ne olacağı belirsiz. O dönemde biliyorsunuz ABD taş üstünde taş bırakmıyordu. Adamı sağlıklı olarak gönderdik askere hem fiziki hem psikolojik olarak tramva geçirerek geldi. Kendini toparlaması 2 yılı aştı.

    Diğer amcamda Kıbrıs'ta yaptığı askerliğini. Fotoğrafları vardı yemin ediyorum askerlik değil bildiğin tatile gitmiş gibiydi. Adam nöbette viski içerken, komutanları ile birlikte deniz keyfi yapıyordu. Birde aşçıydı en kaliteli yemekler filan elinden geçiyordu adamın. Hatta askerden dönmeyip full orada kalmak istediğini belirtiyordu. Bizde birikmiş biraz parası vardı göndermiştik ona lazım olur diye. Kumarda kaybetmiş onlarıda.

    Kısacası askerlik ne iyi ne kötü. Önemli olan uzun veya kısa dönem kötü bir yere düşmemeniz. Kötü bir askerlik yerine düşerseniz bitti olay. Duygusal bir insansanız ve psikolojiniz çabuk bozuluyorsa bittiniz demektir. Tabi bana sorarsanız gitmemek için elinizde geleni ardınıza koymayın. Her yolu deneyin. Çünkü bu vatanı en son korumaya çalışanlar Çanakkale'de şehit oldu. Şimdiki vatan millet sakaryacıların kimyası bozuk. Zorunlu bir hal olsa bu ülkeden kaçacak ilk kişiler.




  • Çünkü üni mezunu milyonlarca genç işsiz. İş bulana kadar ailesinin emekli parasıyla aynı evde kalmak zorunda kalıyor. Geçim sıkıntısını tüm benliğiyle günden güne hissediyor. Zorluklarla okuyup bir noktaya gelenlerinse durumu ortada. Doktora,Öğretmene,Polise kutsal saydığımız mesleklere saygı yok.İnsana değer yok. Koridorda yürüyen öğretmen daha ergenliğine ulaşmamış biri tarafından sırtından bıçaklanabiliyor.Doktor kalbinden bıçaklanabiliyor,polis faturasını ödemeye giderken kalleşçe arkasından vurulabiliyor. Ülkenin gerçekleri bunlar tüm bu meslekleri yapan insanların can güvenliği ortadayken askerliğini yapmamış insanların endişe etmesi normal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sulanx

    Yaşım 17 ve açık liseden menzun olur olmaz.Direk askere gitmeyi düşünüyorum. Ama ailem "Okuyabilirsen üniversiteyi de oku" diyor.Yani askerlik benim için daha değerlidir.Büyüklerime hep sormuşumdur."Askerlik nasıldır?" diye kimilerine göre zaman kaybı, kimilerine göre çok gereksizmiş...Nedense herkes askerliğin kötü yanlarını sayıyor.Hiç mi iyi yanları yok?

    Askerlik kadar Şerefli bir mertebe var mı sen bakma milletin dediğine




  • şuanda tunceli ovacikta komando olarak askerlik yapmaktayim. Safagım 277. Suana kadar gecen zamanı dusunuyorumda, gercekten cekilecek dert degil, hele terör bölgesinde yapıyorsan, batıda yapanlar askerlik yapmıyorlar kim ne düşünürse düşünsün. Bu genç yaşında sürekli araziye göreve çıkıp, bu benim işim degil deyip kafayı yiyo insan, sırtta 25 kg çanta, çelik yelek çelik başlık elinde silahın şarjörlerin, hadi bide böyle düşünün askerligi, nefret ediyosun nefret...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: POSE1DON

    Benim babam 23 senelik emekli astsubay..

    Ben bu mesleğin içinde büyüdüm sayılır. Hemen hemen herşeyi bütün gerçekliğiyle gördüm. Genelde çocukluğum ve gençliğim annem ve babamın evimizi oradan orada taşımasıyla geçti. Ülkemizin birçok şehrini gördüm. 13 şehir gezdik. Ama inanın bana bu meslek çekilecek türden birşey değil.

    İyi ki babam emekli olmuş , iyi ki kurtulmuşuz bu meslekten.

    Elimde olsa inanın bana askere falan gitmem. Gitmekte istemiyorum zaten.

    Kendimi gördüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sulanx

    Yaşım 17 ve açık liseden menzun olur olmaz.Direk askere gitmeyi düşünüyorum. Ama ailem "Okuyabilirsen üniversiteyi de oku" diyor.Yani askerlik benim için daha değerlidir.Büyüklerime hep sormuşumdur."Askerlik nasıldır?" diye kimilerine göre zaman kaybı, kimilerine göre çok gereksizmiş...Nedense herkes askerliğin kötü yanlarını sayıyor.Hiç mi iyi yanları yok?

    Sen Hiç Askere Gittin Mi?
  • Askerden bi süre yırtmak ve 6 ay yapmak için açıköğretim okuyan sayısı az değil.
  • 100 yıl önce yaşıyor olsak askerlik mutlak yapılması gereken bir husustur
    Lakin artık bu askerlik mevzusu bitmelidir ve bitmek zorundadır
    Adam oturduğu yerden senin yatak odandaki fısırdasmanı dahi dinleyebilme şansına sahip
    Askerimiz mıntıka temizliği yaparken adamlar teknolojiye kafa patlatarak işi bitirdiler
    Ben iddia ediyorum İsrail istese bir gecede bütün askeri üslerimizi yerle bir eder ve o çok güvendiğimiz askerimiz canımız ciğerimiz dakikalar içinde yok olur
    Bunları bilmeyip yada gözardı edip askerlikle alakalı yorum yapmak manasızdır
    Sahip olduğumuz nükleer silah kaç tane bir bakın araştırın. Birde İsrail'e bakın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik bu ülke gençlerine bahşedilmiş ygs'den sonra en büyük yaradır ( Beladır ).Askere gidersin.Rütbeli personel sana mall gibi bakar.Dengesiz dengesiz konuşur.Dışarda deseler o sözleri annn.. siii... dim de neyse başlamayayım.

    İyi yanları yok mu var .Kafa dengi elemanlar-yeni kişiler -15 aylık uzun bir maraton.Ama aklında kalan sadece o geçirdiğin eğlenceli günler olur.Hele nöbet yerinden gece 2'den sonra dürüm alıp yemek pahabiçilemez.Hele o gün senin bölgeden dürüm geçerse miden bayram eder.Ben her düürm geçişinde 1 dürüm alırdım.

    Dostum Üni'ye devam et.Bıraz daha sık.İsteseler de istemeseler de TSK'da askerlik dönemi bitmiştir.Şu paralı erlik bir otursun.AB yoluna biraz daha girsin devlet.AB diyecek kaldırın bu rezilliği.

    Askerlik yüzünden gül gibi işimden oldum.Terhis olduk.Kriz vardı.İş bulamadım.2 yıl sigortadan gitti.Prim yatıramadım.Emeklilik hayal oldu.Zaten hayaldi.

    ÜNİ'Yİ BIRAKMA.GEREKİRSE 8-10 YIL OKULA DEVAM.ÜNİ'DE ORTAM CANLIDIR.BEN OKUYAMADIM AMA BİZİM ELEMANLARLA ÇOK TAKILDIM.UNİ İN ASKERLİK OUT.




  • askere gitmeden önce çoğu insan vatan millet sakarya der. askerde ise %95 ı erkek olduğuna bu ülkede doğduğuna lanet eder. askerlik bitince kaldığı yerden vatan millet sakarya olayına devam eder. o yüzde %5 lik kesim de askerde kalmaya bakar. 15 ay veya 6 ay boyunca robot gibi yaşarsınız.

    askerliği yaptığım bölükte 2 kısa dönemdik. bizde dahil olmak üzere 3.5 ay ırzımıza geçtiler. biz kurtulduğumuza şükrettik. 92-2 ler yeni gelmişti daha. hala askerdeler şu anda. ve hala o komutan çektiriyordur onlara. öyle bir komutan düşününkü gece yatmıyor yarın yapacağı kıllıkları planlıyor. askerden tiksindiğim gün "45 derece diyarbakır sıcağında yaptığımız yarım saatlik hücum yelekli silahlı içtima ve yanaşık düzen hareketlerinden sonra gölgeye çekildiğimizde" uzun dönemlerden bir çocuk komutandan izin istedi hemen dibimizdeki çeşmeye gitmek için. adam sandalye fırlattı çocuğa. "işeyim attırayım da iç dedi" .. o gün artık gerçekten eve gitmek istedim. eve gitmek bu toplam iq su 50 yi geçmeyen insanlardan kurtulmak istedim. ama önümde daha 1 ayım vardı. üstüne üstlük tam da o zamanlar il jandarma komutanlığından emir gelmişti. saat 11:00-15:00 arası içtima yapmak yasaktı ama bizim yüzbaşı takmıyordu bize eziyet edebilmek için.

    yeni mezun olmuş astsubaylara hiç girmiyorum bile. egolarını tatmin etmek için yapmayacakları şey yok.

    işbu yazı askerden soğutmak amacı ile yazılmamıştır. gidin askere . çok zevkli.




  • İyi yönü bazı şeylerin değerini çok iyi anlıyorsun bu da göreceli bir kavram(Ben mesela anne baba sevgisini kat ve kat anladım) Gerisi hikaye.

    Kötü yönleri yazsam buraya sığmaz. Yeni küfürler üretecek kadar kabiliyet kazanıyorsun.

    Kısacası lanet olsun o geçen 15 aya. Bana şu an deseler git askere 1 dakika bile gitmem. Bana göre değil arkadaş hayvan muamelesi görmek.
  • Forumdakilerin nedeni

     Niye herkes askerliği kötülüyor?


    +siz askere gitmeyin zaten ülkeyi rezil edersiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al*Muallim -- 12 Şubat 2013; 21:08:37 >
  • Askerliği doğuda tuncelide yapan biri olarak ve acemi birliğide katarsak genel yorumum her gencin yaşı ve zamanı geldiğinde çürük değilse vatani görevidir ve gitmelidir türkede bu yakışır...Fakat tekrar askere git deseler aman allah kesinlikle hayır,neden dersen askerlik ırgatlıktan başka bişe değil hiçbir değerin yoktur o nizami kapısından adımını attığın andan itibaren hiçbir mantık arama sana doğru gelen herşey orda değersizdir 15 ay köle gibi satın alınırız kar kürersin,mıntıka yaparsın,tuvalet,kömürlük,temizlik işleri hepsi dahil rutün hergün bitene kadar devam eder.

    Sabah akşam nöbet tutarsın uykuya hasret kalırsın askerlik bu zamanda yapılmaz oku kısa dönem yap sana tafsiyem..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Al*Muallim

    Forumdakilerin nedeni

     Niye herkes askerliği kötülüyor?


    +siz askere gitmeyin zaten ülkeyi rezil edersiniz

    ne şimdi bu?
  • Gidip vatanı miileti koruyacağına ortadaki pislik komutanların köleliğini yapıyorsun.STRESS TOPU oluyorsun sadece.Saçma sapan mantıksız işler gidenler bilir.Hani sınırda nöbet beklenilen zaman bundan müstesna.Ama çoğu zaman komutanların oyuncağısın.Bu düzen değişmeli !!!

    Komutan xxx : ''Asker benim .... kılı.Keserim yeniden çıkar. .... kılı kadar değeriniz yok gözümde (... yeri anladınız sanırsam)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: t8nx81tn

    Atatürk şu konuyu okusa kahrolurdu.
    İşine geldiğinde her cümlesinde Atatürk, bayrak, vatan edebiyatı yapanların haline bak.
    Bu ülkede önce aile yapısı bozuldu, ahlak yerlere düştü, değerlerimiz unutuldu, geçmişimize hakaret etmek çağdaşlık sayıldı, inançsız olmak karizma sebebi sayıldı, askere gitmemek de marifet oldu. Neden diye sorduğunda adam saçma sapan bir sürü sebep sayıyor, yok şunun için can mı vereceğim yok bilmem ne. sanırsın kışladan içeri girince can verecek, sanırsın bu hükümet veya belli bir şahıs için askerlik yapacak. Kurtuluş savaşında ne şartlar altında savaşılmış, daha sonra ne kadar süre askerlik yapılıyormuş bir öğrenin ve düşünün. Sizin mantığınızla şimdi askere gitmemek için bir sebep üretiliyorsa o zaman yüzlerce sebep bulunabilirdi.

    ben askerliğimi yaptım. gittim gördüm. "zorunlu" askerliğin ne kadar saçma birşey olduğunu gördüm. astsubayların uzmanların bile zorunlu askerliği saçma bulduğunu gördüm. sen ne diyorsun daha. bölüğümdeki astsubay başçavuş 100 kişilik bölüğümüzün yıllık giderini gösterdi bana. senelik 4 milyon. evet 4 milyon yeni para ile. ülkede kaç karakol kaç bölük kaç tabur kaç alay var sen hesapla. ne tarafından tutarsan tut koca bir sistem elinde kalıyor. bu sistemi savunmak, bu sistemi senin gibi "milliyetçi" tutumla savunmak, saçmalığın daniskası. hiç kusura bakma.

    yazdığınız şeyler bildiğin ezberden yazılmış şeyler. kulağınıza fısıldanan herşeyi doğru kabul etmeyin. biraz düşünün önce.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: d_v_a87

    quote:

    Orijinalden alıntı: t8nx81tn

    Atatürk şu konuyu okusa kahrolurdu.
    İşine geldiğinde her cümlesinde Atatürk, bayrak, vatan edebiyatı yapanların haline bak.
    Bu ülkede önce aile yapısı bozuldu, ahlak yerlere düştü, değerlerimiz unutuldu, geçmişimize hakaret etmek çağdaşlık sayıldı, inançsız olmak karizma sebebi sayıldı, askere gitmemek de marifet oldu. Neden diye sorduğunda adam saçma sapan bir sürü sebep sayıyor, yok şunun için can mı vereceğim yok bilmem ne. sanırsın kışladan içeri girince can verecek, sanırsın bu hükümet veya belli bir şahıs için askerlik yapacak. Kurtuluş savaşında ne şartlar altında savaşılmış, daha sonra ne kadar süre askerlik yapılıyormuş bir öğrenin ve düşünün. Sizin mantığınızla şimdi askere gitmemek için bir sebep üretiliyorsa o zaman yüzlerce sebep bulunabilirdi.

    ben askerliğimi yaptım. gittim gördüm. "zorunlu" askerliğin ne kadar saçma birşey olduğunu gördüm. astsubayların uzmanların bile zorunlu askerliği saçma bulduğunu gördüm. sen ne diyorsun daha. bölüğümdeki astsubay başçavuş 100 kişilik bölüğümüzün yıllık giderini gösterdi bana. senelik 4 milyon. evet 4 milyon yeni para ile. ülkede kaç karakol kaç bölük kaç tabur kaç alay var sen hesapla. ne tarafından tutarsan tut koca bir sistem elinde kalıyor. bu sistemi savunmak, bu sistemi senin gibi "milliyetçi" tutumla savunmak, saçmalığın daniskası. hiç kusura bakma.

    yazdığınız şeyler bildiğin ezberden yazılmış şeyler. kulağınıza fısıldanan herşeyi doğru kabul etmeyin. biraz düşünün önce.



    Neden ezberden olsun ?
    Ben askerliğimi şanımla şerefimle yapacağım ve askerliğin nasıl bir şey olduğu zaten bilinmeyen bir şey değil ki, yer altında yapılmıyor bu iş, benim de askerlik yapan akrabalarım, arkadaşlarım oldu hepsi de gururla döndüler geldiler. Zaten nasıl yaptığın değil bence neden yaptığın önemlidir. Sizler bu neden sorusunun cevabını yitirmişsiniz o nedenle ne yazsam boş.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.