Şimdi Ara

Nissan Pathfinder R51 Nasıl Bilirsiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
7.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • - Bu segmentteki araçların hepsi 10lt civarında mazot yakar.Ağır arazide 15 lt civarına çıkarsınız uzun yol ise 8 lt belki düşer.

    - Parçasına bağlı ama Nissan resmi olarak ülkemizde,parça bulursunuz sorun olmaz. Nissan'ın parça fiyatları ucuz değildir ama bu diğer Japon rakipleri içinde geçerli.

    - Japon iki rakibine göre ekonomik ömrü daha düşüktür onun harici Nissan arazi araçlarının belirgin bir kronik sorunu yok. Örneğin Pajero 1 milyon km giderken Nissan 600 bin km gider gibi.

    - Klasik bakım yaparsanız normal fiyatlara çıkarsınız. Ama araziye girdiğiniz zaman bakım aralıklarını düşürmeniz lazım. Örneğin 50 cm dereden geçtiğiniz zaman diferansiyel,şanzıman yağlarına su azda olsa karışır,yine aracın altına kadar gelen karlı yollarda sürerken kar suyu da illa ki yağa etki eder. Her mevsim geçişinde bakım yapmanız lazım. Kış öncesi,kış sonrası gibi. Motor yağı bakım aralıklarını da yine 5 bin km civarına çekilmesi gerekir.

    - Bütçeyi biraz arttırırsanız tabi ki Pajero çok daha arazi sürüşü başarılı,daha kemikli bir araçtır. Ama bütçe fazla yoksa zaten Pathfinder harici alternatifiniz de yok. Ancak eski kasa Discovery bulursunuz ki onlarında temizi çok zor artık.

  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim.
    Gönül isterki pajero alalım ama malesef bütçemi aşıyor. Belki bütçemi ayarlayabilirim ama 200k tl para veripte dağ bayır sürmek istemem. O yüzden biraz uygun olmalı ki herhangi bir durumda içim çok yanmasın
    Aslında öyle hard off road dedikleri gibi bir durumum yok. Yaz aylarında her hafta sonu gittiğimiz ya da gitmek isteyipte gidemediğimiz standart jiplerin gidemediği yerlere gitmek benim durumum. O yüzden bu araçlara bakıyorum.
    Hem fiyat hem bakım maliyeti hemde yakıt olarak sanırım en uygunu Pafthfinder.
    Bakım konusunda zaten çok titizimdir. Şu an iki aracım var (1.4 corsa ve 2.0 tdci smax)ikisini de 8-10 bin km aralıklarında motul yağ ve kaliteli filtreler kullanarak bakım yaptırırım. Benim merak ettiğim özellikle şehir içi tüketimi. Bizzat ölçüm yapan bir kullanıcı çıkar mı diye foruma yazdım aslında. Yaz aylarının tamamını şehir içi kullanıyorum çünkü..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.