Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (201. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
28.185
Cevap
201
Favori
1.718.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çağrı Kendigül- 07 -

    sanırım lpg olarak 100 de sehır dısında 90 km/h ıle 5.5 - 6.0 lt arası gıbı degerlerde gıdıyor bıraz olctm ancak lpg benzın kadar kolay olculemıyor tanklardan dolayı.


    bende zavolli lpg şehiriçi 9-10 litre, şehirdışı 7-8 litre. lpg kitinin markası nedir ve hiç motor arıza lamban yandı mı.
  • hayır motor arıza lambam hıc yanmadı atiker lpg var. şehır dısı sakin kullanımda 90 km/h sabıt hızla 5.5 - 6.0 lt arası bıse yakıyor.
  • gördüğünüz gibi 1. fotografta ilk aşama var dikkatlice bakıldıgında sökülen parçayı gorebılıyorsunuz çok basit şekilde cıkabılıyor bıraz sert cekmelısınız elınızle cıkartabılırsınız bunu. en arkadan uc kısımlarından cekeceksınız sert sekılde, korkmanıza gerek yok saglam bı parca cıkıyor sorunsuz sekılde. cıkarttıktan sonra hemen ordaki vidayı görüyosunuz aynı şekılde sol tarafta da mevcut bu vida. sadece üsttekiler sökülecek alttakiler değil.

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ
  • 1 aşamadan sonra vidalar söküldükten sonra bu orta konsol ıcın baska vida söz konusu degıl. sadece tırnaklar tutuyor. yukarı kısım yerınden cıkmış vazıyette gordugunuz gıbı. bunu cıkartmak ıcın en üst kısımdan en arkadan ıkı elınızle pres yaparak kendınıze dogru cekın ve cıkacaktır. sonrada incitmeden komple yerinden cıkarın cok basit bi işlem.

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ
  • sıradaki işlem göründüğü gibi ik adet kablo fiş soketi var bu soketleri sökmeniz gerekiyor. üstteki soketin tırnak kısmı iç tarafta kalıyor dıkkatlıce aracınızda uygularken gorebılırsınız .

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ
  • işte bu tuş takımının olduğu kablo fiş soketi. küçük tırnakcıgı goruyorsunuz o tırnağa torna vida ucu vs. herhangı uygun bır aracla çöktürüyorsunuz bir yandan soketı geriye sertce cekıyorsunuz. oldukca saglamdır kırılma riski cok az içiniz rahat olsun.

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ
  • kabloları çıkarttıktan sonra orta konsolu ana konsoldan tamamen ayırmış bulunuyorsunuz bu hale gelıyor :D

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ
  • orta konsolun tuş takımının olduğı kısımın arka tarafı. bu kısmı sökmek ıcın sag ve soldakı altta ve ustte toplam 4 vıda var en buyuk vıdalar bunları sokuyorsunuz sonra konsoldan tus takımını ayırıyorsunuz.

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ
  • tuş takımını konsoldan ayırdıktan sonraki bölüm..... tuş takımının arkasındaki diğer tüm vidaları söküyorsunuz 10 adet. ve arka kapagı cıkartıyoruz gördgunuz gibi çip ortaya cıkıyor.

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ
  • yazmayı unutmuşum çip i gördükten sonra çip in üstünde 2 adet vida var o vidalar da sökülecek. bir önceki fotografta gorebılırsınız... cip i o kısımdan ayırmak biraz zor olacak bu foto da gordugunuz sol taraftaki müzik sistemini çalıştıran on/off tuşu ve sağ tarafta klima yı çalıştırma tuşu var. ikisinden birine ilk olarak arkaya doğru olabıldgınce sert şekilde yitmelisiniz. yani ters tarafa iç kısımda doğru, çip in çıkacagı kısma dogru çipin cercevesnden tutarak bu ıkı tusa press yapmalısınız çıkana kadar. çıkarken cat cat sesler gelecek korkulacak bırsey yok bunda. :))

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ




  • çip in tuş takımından çıkartılmış hali. klıma ve muzık tuşunu gorebılıyorsunuz bu parçaya sabitlenmiş durumda.

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ
  • parçayı geri takarken çıkarttıgınız gibi aynı şekilde geri takıyorsunuz. klima ve muzık sıstemı tuşlarının altındaki beyaz yuvarlak parcalar var onlar onemlı degıl sıkışmayacak sekılde yuvaya oturması yeterlidir...4 numaralı tuşu sorunlu olan arkadasım ise bu aşamada 4 numaralı tuşu gözden geçirip kontrol edebilir mutlaka faydası olacaktır. sökmüşken nemli bezle tamamen temizlemekte fayda var cunku oldukça toz ve siyah maddeler var yapışmış durumda, gözle görülemiyor. tamamen temizleyebilrsin.

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ
  • Eline koluna emeğine sağlık dostum. almera adına güzel bir hizmet. hemen sitemizde yayınladım. bildiklerini herzaman bizlerle fotolu-fotosuz paylaşman dileğiyle...
  • rica ederim her zaman ;)

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertatem

    çağrı bu 2001 almera 1.6 otomatiklerin üretim yeri neresi biliyormusun?



    Şase numaranız;

    J............Z olarak yazıyorsa Japonya
    S...........U olarak yazıyorsa İngiltere
  • merhaba arkadaşlar ben bu arabalarda nasıl olmazda araba kilitlendikten sonra camlar kendiliğinden kapanmaz(bence güzel bir özellik, katılmayan olabilir ) anlayamıyorum reno clio da bilem var hiç yakıştıramadım bizimkilere .yada içimizden bir arkadaş bu konudaki bilgisizliğimizi giderir mi bilmiyorum artık sanırım mesaj yerine ulaşmıştır umutla bekliyoruz hayırlı iftarlar.allah orucunuzu kabul etsin inş.
  • kapılar kilitlendiği zaman camların otomatık olarak kapanması ıcın bi parça var bunu sanayilerde bulabilirsiniz kendi aracıma taktırdım ben
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çağrı Kendigül- 07 -

    kapılar kilitlendiği zaman camların otomatık olarak kapanması ıcın bi parça var bunu sanayilerde bulabilirsiniz kendi aracıma taktırdım ben


    bu parçanın linkini paylaşırmısınız?
    kaça maloldu?
  • bu parcanın linkini paylaşabileceğim herhangi bir link yok malesef. ancak bulunabilir bi parça. oto alarm takan tüm servislerde bulabılırsınız veya oto elektirikcilerde. benim aldığım kit 2 parça. her bir parça iki kapıyı kontrol ediyor. sadece önler veya sadece arkalar olarak. ancak ikisinide kullanırsak 4 kapının camı otomatik oluyor kapılar kilitlendiği zaman. tek birinin fiyatı 50 tl idi ancak 2 sini alınca işçilik dahil 90 tl ye mal oldu.
  • biraz araştırdım, gördüğüm bir kaç model alarm ile kombine çalışıyormuş, sizin arabanızda alarm varmı, alarmsız kullanabiliyormuyuz?

    edit: merkezi kilit olması yeterliymiş, kullanabiliyormuşuz

    http://www.hepsiburada.com/Liste/modacar-termikli-4-cam-otomatik-kaldirma-modulu-840296/ProductDetails.aspx?productId=otm840296&categoryId=20024923



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin -- 22 Ağustos 2011; 18:50:14 >
  • 
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.