Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (1403. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
28.185
Cevap
201
Favori
1.718.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14011402140314041405
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emniye+

    Yav anlamıyorum son zamanlarda her konuda her yerde mutlaka tartışma oluyor . Konu ne olursa olsun saçma sapan şeylerden birbirine giriyorlar . Ne oluyor bize hic bir seye tahammul kalmadi . Herkes haklı. Yazarak birbirine tehditler hakaretler halbuki üç günlük dünya kırmaya dökmeye ne hacet .
    Allah sonumuzu hayr etsin
    Hayırli cumalar arkadaşlar
    Maaleseff dediğiniz gibi birbirimizi görmeden dahi ne dostluklar ne muhabbetler kurduğumuz kardeşlerimiz vardı o iyi insanların çoğu böyle pervasızca hareket edenlerle muhatap olmaz olmamakta da sonuna kadar haklılar toplum da ne kadar bağırırsan o kadar haklısın algısı var ve çirkeflikte sınır tanımıyorlar maalesef... İyi güzel insanlarla karşılaşın her daim.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜNÜRB -- 15 Mart 2019; 9:38:23 >
  • Teşekkür ederim iyi dileğıniz için .
    Kazasiz belasiz sürüşler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler. 2 gün önce nissan almera 2000 1.5 aldık ama 2 gündür moralim pert, arabayi ustaya götürdük ama usta motorda problem yok dedi, aldigim günün ertesi yokuşta vites düşürünce egzozdan duman atıyor ve bu moralimi mahfetti, motor bitik diye korkuyorum sorunu yaşayan varmı ustaya gideceğim önerisi olan varsa özelden yazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende nissan almera almayı düşünüyorum. Konuyu okumaya fırsatım olmadı kısaca bir kaç soru soracağım;

    1-) Başlangıç arabası için ideal mi?
    2-) Yedek parça fiyatları uygun mu?
    3-) Güvenlik bakımından yeterli mi?
  • lewizsthank1 kullanıcısına yanıt
    Başlangıç için iyi bir araba olmayabilir. Eğer acemiseniz. B sınıfı hatcback araçlara bakmalısınız. Ayrıca direksiyonu biraz serttir. Elektrik destekli bir direksiyon şehiriçi kullanim acısından daha igi olur. Birde genis ve uzun bir araba nispeten. Acemiler park yapmada biraz prpblem yaşayabilir.
    Yedek parça bulunur. Ancak bir renault fiat gibi de değildir. Orta hallidir fiyatları. Orjinal parça sever. Orjinal kullanirsaniz kolay kolay arizalanmaz.
    Güvenlik konusunda gayet iyi. 4 airbag, abs ebd gibi yılına göre oldukça dolu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fecrisaadet

    hocam arka ve ön hoparlör boyutları kaç santim biliyor musunuz. bir çift pioner öne bir çift arkaya alıcam. benimkilerin hepsi patlak.
    Düzenleme: ön kapılar için pioneer 280 watt hoparlör taktım. Bence hiç iyi degil maksimum seste rezalet. Arka hoparlörlerin boyutlarını hala bilmiyorum söktüm ama bişey yazmıyordu
    Buradan yazınızhttp://dhbr.co/bryg
  • Selamünaleyküm sayın sayfa yöneticileri ve arkadaşlar bende bir nissan almera 2005 tekna sahibi olarak aranızda olmaktan mutluluk duyarım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kbt58

    Selamünaleyküm sayın sayfa yöneticileri ve arkadaşlar bende bir nissan almera 2005 tekna sahibi olarak aranızda olmaktan mutluluk duyarım
    hoşgeldiniz
  • Arkadaşlar,

    Arabam 20 gündür kız kardeşimdeydi. Bu gün beni aradı abi arabanın sağ ön tarafından yağ damlatıyor diye.

    Arabanın altını vurdun mu diye sordum . Vurmadım diyor.

    Akşam üzeri arabayı bana bırakacak. Sizce neden olabilir.
  • ARISOYSOFT kullanıcısına yanıt
    imzanda bahsettiğin sitenin linkini verir misin? uzun süredir foruma girmiyordum yeni gördüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piastre -- 20 Mayıs 2019; 5:14:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mc_aliko

    Merhaba

    Artık 2006 1.5 tekna almera aracımın süspansiyonlarını artık değiştirmek istiyorum çünkü resmen 0 haldeler. zaten çok sert oluyor deniyor bu araba için süspansiyonlar, başka arabanınkini falan takıp bir şekilde mümkün olduğunca hafif bir çözüme ulaşma yolu yok mudur ön ve arka çift için ne düşünürsünüz;?

    teşekkürler.
    airmatic veya hidropnömatic benzeri özel süspansiyon sistemleri haricinde standart helezon yay+amortisör kullanan araçların sertliği/yumuşaklığı birbirine yakındır.

    hangi araç olursa olsun standart süspansiyonlarda en önemli etken lastik seçimidir. lassa bridgestone pirelli genelde sert hamur kullanır en yumuşak araçları bile sertleştirirler. michelin ve goodyear genelde yumuşak lastiklerdir. almerayı michelin vs bridgestone ile sürmek; at vs eşşek sürmek gibi farkeder.

    16 lık jantların yerine 2004 öncesi makyajsız kasada kullanılan 15 inç jantlar ve geniş yanaklı lastik seçimi de konforu etkiler. mevcut lastikler 195-55-16 eğer 15 inçlik eski jant takarsanız 195-60-15 kullanırsınız. yanak büyür jant küçülür konfor artar bir de michelin takarsanız yumuşacık olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piastre -- 20 Mayıs 2019; 5:3:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrt_yzc

    Bu yağ bizim için uygundur

    https://www.hepsiburada.com/motul-8100-x-clean-fe-5w30-4-litre-p-OTYAGCRSI592?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.tum.universal-genel.pla&gclid=Cj0KCQiApvbhBRDXARIsALnNoK1fOqzlA-Ka92XpEVUngAFfgecTujjFaZiaNIEG0fm2SsmnLqfYe6IaArX5EALw_wcB
    lpg varsa bu yağ olmaz. hem ince 100C 12.1 hem de fazla deterjanlı acea c3.
    motul 8100 x-cess 5-40 kullanın 100c 14.2 acea b4




  • quote:

    Orijinalden alıntı: defansagelsenizelan

    Merhaba hocam. donanımhaber moderatörlerinin bazı keyfi davranışları oluyor diye bu başlığın çok tecrübeli almera sahipleri artık facebook'ta. Ben de oradayım. Çok güzel ve hızlı paylaşımlar oluyor. Linki aşağıya bırakıyorum.
    https://www.facebook.com/groups/1302917203128171/

    Alıntıları Göster
    burası için çok emek verildi kimler geldi kimler geçti... kendini bilmez birkaç mod yüzünden böyle büyük bilgi hazinesinin kaderine terk edilmesi uygun olmaz. bu kadar boşlamamak lazım ara sıra yazın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cubukcu

    Merhaba 2001 Almera araca sahibim, aracın bana açtığı masraf ve problemleri şimdi sıralayamayacağım fakat bir sorunuma çözüm bulmak istiyorum.
    Araçta elektrik kaçağı var fakat ben sonradan farkettim ilk zaman aküyü bitirdi kapılar açılmadı araca binemedim haliyle kaputu açıp aküyü değiştiremedim. Kapıyı kanırtıp uzun bir telle kapı kolunu içeriden açmayı başardım sonra aküyü değiştirdim 4 ay sonra yine aküyü kaçak bitirmiş ben olayı daha yeni anladım, şimdi yine kapılar açılmıyor kumanda işlev görmüyor şoför kapısındaki anahtar deliğide kabloyla elektrikle çalıştığı için onu da açamıyorum hangi mantıkla yapılmışsa artık! Kısacası aracın içine arka kelebek camı kırıp girmeyi düşünüyorum tekrar kapıyı kanırtıp zarar vermek istemiyorum. Başka bir çözümü önerisi olan var mı? Aküyü değiştirmeyip bu sefer takviyeyle şarj etmeye bakacağım, kaçak için de oto elektrikçiye gideceğim fakat arabaya binemiyorum kapılar açılmıyor :) Araba konforlu rahat fakat arabadan nefret ettim yüzüne bakasım gelmiyor. Hortumlar, sensörler, radyatör, hararet vs birsürü sorunlar yaşadım hala daha başka sorunları var. Bana yardımcı olabilecek birisi varsa sevinirim. Teşekkürler.
    problemin çözülmüştür fakat yaşadığın sorun silsilesinin sebebini örnek olması için yazayım. 2. el araç alırken radyatör kapağını çıkarıp üstten şöyle bir bakının eğer pas görürseniz muhtemelen antifriz seviyesi yetersiz şekilde birkaç yıl boyunca kullanılmıştır. böyle durumlarda 2 senaryo olur. birincisi hiç dokunmadan paslı şekilde kullanmak, fakat çok soğuklarda motor içindeki su donarsa blok çatlar masrafın altından kalkamazsınız. ikincisi ise mecburen antifriz koymak ki antifriz nedeniyle çözülen paslar yüzünden devirdaimdi radyatördü hortumdu vs. ne varsa sıra sıra patlatabilir ne olacağı tamamen şanstır. şansınız yaver giderse devirdaim pompasının değişimiyle yırtarsınız. çubukçu gibi şanssızsanız tüm soğutma sistemini tek tek değiştirirsiniz... sensör arızasından bahsetmişsin hangi sensördü?




  • Merhabalar, 2006 model 1.5 Tekna N16 satın aldım. Araçtan memnunum, OBD-2 diye birşey duydum. Bizim araçlarımıza Uyumlu mu? Uyumlu olan model hangisi ? Bilgisi olan var mı?
  • Öncelikle hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Doğru bir tercih yapmışsınız. Benim ilk arabam ve 6,5 senedir kullanıyorum. Birkaç sorum olacak size;
    Aracı ne kadara aldınız? Km kaç binde? Boya hasar vb durumları nasıl? Renk ve kasa tipi ( sedan - hb) ne? Biraz fazla soru sordum ama ben de birkaç ay içerisinde aracımı satmayı düşünüyorum. kafamda bir fiyat oluşturmam için piyasadaki alış - satış fiyatlarını bilmem yararıma olur. Şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piastre

    burası için çok emek verildi kimler geldi kimler geçti... kendini bilmez birkaç mod yüzünden böyle büyük bilgi hazinesinin kaderine terk edilmesi uygun olmaz. bu kadar boşlamamak lazım ara sıra yazın.

    Alıntıları Göster
    Tesadüfen ne var ne yok diye bakayım dedim.Eskisi kadar paylaşım olmasada burada çok değerli bilgiler mevcut.Sadece anahtar kodlama için ekip gibi geceli gündüzlü çalıştıgımızı bilirim.Ne arkadaşlar emek verdi.Hepsine çok teşekkür ederim.Arısoysoft arkadaşımız vardı onu göremedim.En son bizim bayragı almış devam ediyordu.Yaş ilerledi artık.Çoluk çocuk büyüyünce başka işlere bakar oldum.Ara sıra beyin tamirine gidiyorum.


    1-volverin33 (Webmaster)
    2-renegade1xxx(moderatör)
    3-bitirgic (moderatör)
    4-vipmail123(Almera Einstein'i)
    5-Alphaville85 (Makine müh.)
    6-murazi
    7-ozas_91(Josef Sudek)
    8-Çağrı Kendigül- 07
    9-ymantalya
    10-prince_of_alanya
    11-pesimistadana01
    12-toni74
    13-w_ashburn
    14-celtic_frost
    15-ŞAHİN414
    16-israfiliz
    17-ozkanduzgun
    18-valiante
    19-dostsmyrna
    20- esenkaya20
    21-muallim70
    22-zyozkan
    23-zeusn
    24-yoğutluçivi
    25-fatpo
    26-bakalov
    27-ismayil007
    28-bdogan2002
    29-toni74
    30- sanli
    31-Murat ÖZBEK
    32- sarigul32a
    33-m_alpay
    34- coolwolf82
    35- tryagain35
    36-ayhankiraz
    37-perakende
    38-metin
    39-samsun
    40-07_infazci
    41-eskote
    42- elanor42
    43-kadirceki
    44-mertatem
    45-mita55
    46-manager79
    47- forbidden_man
    48- snr_silencer
    49-teknokrat_1
    50- metinnitem1
    51-belen51
    52-expert_mcse
    53-bilopinto
    54-merihanac
    55-yasin5119
    56-alpzoom




  • Herkes facebookta ki gruba gittiler hocam. Arisoysoft orda devam ediyor. Sen gitmiş olsanda geride biraktiklarin bile hala işimizi gormeye devam ediyor. Ozellikle almera.gg.tr. Allah razı olsun sizdende, emegi geçenlerden de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar elimde satılık Nissan Almera uyumlu ince stepne var.
    İlgilenen varsa pm ile ulaşabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar
    Ben aranıza yeni katıldım. Ben 2002 almera sedan aldım. Yeni Tüp takıldı. Benzinde de olsa araçta beyinden bujilere mi ne fazla yük bindirmesinden dolayı motor ışığı yanıp sönüyor. Araç ta da çekiş düşüyor. Bu beyine nasıl çözüm bulabiliriz de motor ışığı söner.


    ACİL YARDIMMMMMM
  • 
Sayfa: önceki 14011402140314041405
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.