Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (1309. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.195
Cevap
203
Favori
1.800.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13071308130913101311
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

jantları önce kalın sulu zımpara ile zımparalayıp,
    jantlarda ki pütür ve pisliklerden kurtuluyoruz.

jantlarda derin çizikler varsa eğer, bu aşamada polyester macunla bu çizikleri dolgu yöntemi yaparak kapatıyoruz.
    daha sonra 1000'lik ince sulu zımpara yapıp, yüzeyi pürüzsüzleştiriyoruz.

maskeleme kartlarını (iskambil kartları da olabilir) jant ve lastik arasına sıkıştırıp, primer gri astar ile spreyliyoruz.
    primer astarı kesinlikle kullanın. hem kullanacağınız boyayı daha az kullanarak kapatma yapacak, hem de boyanız daha uzun ömürlü olacaktır..
    astar kuruduktan 5-6 saat sonra, ince sulu zımpara yaparak, yüzeyi saf pürüzsüz hale getirip, jantları boyama işlemine hazır hale getiriyoruz..
    renk seçimi size kalmış. fakat bu aşamaları atlamadan, direk boya işlemine geçmeyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaqa1903 -- 12 Aralık 2016; 14:20:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• volverin33 kullanıcısına yanıt
    Ben geçen yıl değiştirdim arabayı yeni almıştım geçen sene bizim buralarda kış sert geçer antifiriz yok denecek kadar azdı komple antıfirizi 3.5 litre opet kırmızı 3 litre su karışımı yapıp değişim yaptım bunun sonucunda araç termostat ve devirdaim dan şu kaçırmaya başladı korozyon çözüldü tabi ayrıca aRaci stop ederken ciykk diye inceden bi seste oluştu devirdaim ve termostadi nissan yetkili servisinden aldım contalari ile birlikte aracım 2006 model servis bana hiçbir sorun olmasa dahi 10 yaşını doldurmuş araclarda devirdaim ve termostadi degistirmeyi öneriyoruz dedi 1 yildir sorunsuz kullanıyorum

Orijinalden alıntı: volverin33

Çok güzel olmuş.Eline,emeğine sağlık.siparişler ne kadar sürede geldi acaba?
    Su devirdaimi yenilemeliyim.Araç sık sık su eksiltmeye başladı.
    Su devirdaimi değiştirenlerden biraz bilgi almak istiyorum.

Pompa içindeki contadan su kaçırıyordur. 2 yıl önce başıma geldi.

Birader 1 yıl boyunca su eksildikçe üstüne tamamlamış bana söylememiş. Öğrendiğimde hemen antifriz seviyesini ölçtürdüm -3 dereceydi neredeyse saf su kıvamına gelmiş uzun süre bu şekilde kullanıldığı için soğutma sistemi paslanmaya başlamıştı.

Kış mevsimiydi ya böyle kullanmaya devam edip bloğun çatlama ihtimalini göze alacaktım ya da antifriz ekleyip çözülen pasların radyatörü devirdaimi boruları vs tıkayıp komple soğutma sistemini yenilemeye varacak kadar arıza silsilesini göze alacaktım.

Antifrizi ekledim 30 dk. sonra bütün suyu tahliye ettim pas artığı kalmasın diye 3 kezde suyla doldurup boşalttım. Tekrar antifiriz alıp doldurdum. Ertesi gün ilk arızalanan devirdaim pompası oldu. Meret zaten az az su kaçırıyormuş şimdiyse tamamen kullanılmaz hale gelmişti. Üstten doldurduğum su devirdaimden pompasından olduğu gibi yere boşalıyordu. O halde 8-10 km gittim 2000 deviri geçmedim hararet yükselmedi motorun çalışmasında anormallikte olmadı.

Çıkan parça orjinaldi y.servisi aradım 400 TL dedi. Yan sanayi Çin Tayvan Kore Japon fiyat/kaliteye göre 80-130 TL arasında bulunuyor daha iyi olsun isterseniz italyan Graf piyasanın en iyi yan sanayi markalarındandır.

Parçayı değiştirdikten sonra tekrar antifriz ekledim daha önce 2 kez antfiriz 3 kez suyla yıkamamdan sebep soğutma sisteminde başka arıza olmadı. Devirdaim değiştikten sonra su eksiltme yapmadı.

• Arkadaşlar lip taktırdım nasıl olmuş? Basitçe birşey istiyordum zaten bu kadar oldu

Vites topuzu muhabbeti geçmiş de, ben de değiştirmek istiyorum topuzu ama biraz orjinallikten yanayım. Primera topuzu hoşuma gitti, onu alıp demiri de 3-4 cm keserek montaj yapabilir miyim, ne dersiniz?

• Merhaba arkadaşlar aracım 2006 tekna sedan 124000 kmde lpg yi geçen hafta taktırdım aracım da mavi duman yok çekiş düşüklüğü yok aşırı yakit sarfiyatı yok herşey yolunda benden önceki sahibi sürekli 10w40 yag kullanmış ben ilk önce 5w30 koydum yağı bayağı eksilttı yetkili servise danışayım biz 5w40 koyuyoruz dedi bende 5w40 ile değişim yaptım yağı degistireli 3000km oldu bunun 1000 kmsini lpg ile 2000kmsi benzin ile 3000 kmde 1 litre kadar eksiltme yaptı bu normalmidir 5w40 yağı ilk defa koymadan kaynaklanırmi motorun yağa alışması gibi bir durum sozkonusumudur neyapmam gerekir değerli bilgi ve tecrubelerinizi paylaşırsanız sevinirim herkese kazasız belasız günler diliyorum

Orijinalden alıntı: kronk-x

Arkadaşlar lip taktırdım nasıl olmuş? Basitçe birşey istiyordum zaten bu kadar oldu

Vites topuzu muhabbeti geçmiş de, ben de değiştirmek istiyorum topuzu ama biraz orjinallikten yanayım. Primera topuzu hoşuma gitti, onu alıp demiri de 3-4 cm keserek montaj yapabilir miyim, ne dersiniz?

dostum aracının maşallahı var.
    ön farların içindeki kromajları, JDM tarzı mat siyaha boyatırsan, aracın ateş eder hale gelir..

plakana ayrıca hasta oldum.. Ufuk Karataş, adımın baş harfleri :)

vites demirini kısalttıktan sonra, primera topuzu takacağına, daha görsel bir vites topuzu takmanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaqa1903 -- 13 Aralık 2016; 22:25:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömer303

Merhaba arkadaşlar aracım 2006 tekna sedan 124000 kmde lpg yi geçen hafta taktırdım aracım da mavi duman yok çekiş düşüklüğü yok aşırı yakit sarfiyatı yok herşey yolunda benden önceki sahibi sürekli 10w40 yag kullanmış ben ilk önce 5w30 koydum yağı bayağı eksilttı yetkili servise danışayım biz 5w40 koyuyoruz dedi bende 5w40 ile değişim yaptım yağı degistireli 3000km oldu bunun 1000 kmsini lpg ile 2000kmsi benzin ile 3000 kmde 1 litre kadar eksiltme yaptı bu normalmidir 5w40 yağı ilk defa koymadan kaynaklanırmi motorun yağa alışması gibi bir durum sozkonusumudur neyapmam gerekir değerli bilgi ve tecrubelerinizi paylaşırsanız sevinirim herkese kazasız belasız günler diliyorum

almera araçlarda bir yağ eksiltme problemi var.. kullanılan yağdan olduğunu herkes düşünüyor, fakat farklı yağ tiplerinde yine eksiltme var.. lpg'den desek, benim aracımda lpg yokken, ve daha 80.000 kmde iken bile, yağ eksilttiğni görüyordum..

yalnız araç yağ yakmıyor, yağ değişiminde araçtan az yağ çıkıyor. eksilen yağı, motor ne şekilde tüketiyor, bilgim yok ??

• kronk-x kullanıcısına yanıt
    Lip çok güzel olmuş ama astra lip taksaydınız belki daha hoş durabilirmiş tabi tercih meselesi, vites topuzu orjinali üzerindeyse rengi felan solmuşsa boyatınca eskisinden daha güzel oluyor ben öyle yaptım ama fotoğraf yükleyince nedense yüklenmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msalih28 -- 14 Aralık 2016; 0:00:59 >

Orijinalden alıntı: msalih28

Lip çok güzel olmuş ama astra lip taksaydınız belki daha hoş durabilirmiş tabi tercih meselesi, vites topuzu orjinali üzerindeyse rengi felan solmuşsa boyatınca eskisinden daha güzel oluyor ben öyle yaptım ama fotoğraf yükleyince nedense yüklenmiyor

yüklemeye çalıştığın fotonun çözünürlüğü yüksekse, yüklemiyor..
    yükleyeceğin fotoğrafı galeriden bul, ekran görüntüsünü al, aldığın kopya görüntüyü buraya yüklersen, hemen yüklüyor..

Orijinalden alıntı: jaqa1903

quote:

Arkadaşlar lip taktırdım nasıl olmuş? Basitçe birşey istiyordum zaten bu kadar oldu

ön farların içindeki kromajları, JDM tarzı mat siyaha boyatırsan, aracın ateş eder hale gelir..

vites demirini kısalttıktan sonra, primera topuzu takacağına, daha görsel bir vites topuzu takmanı öneririm.

eyvallah hocam sağolun

Ufuk Koç ben de, özellikle aldım plakayı Yanlız Ufuk Karataş deyince, yakın bir arkadaşımın babası Ufuk Karataş, bi an durakladım şöyle okuyunca

Farları karartmayı çok düşündüm. Daha önce 206'ım vardı onda farları açıp karartma işlemi yapmıştım ama aşırı zahmetli bir iş bilmiyorum değer mi. Asıl ben marşpiyel yaptırmak istiyorum. Malum bizimkilere uygun fabrikasyon bulmak zor mecbur custom yaptırmak gerekecek. O da ne kadar tuzlu olur bilemedim.

Vites için öneriniz olursa çok memnun olurum

Aracın arkası da bu arada şu şekilde. Bu park sensörlerinin bazıları boyanabiliyor bazıları boyanamıyor diye öğrendim. Denemek için birini feda ettim ancak sanırım benimkiler boyanmıyor, bozdum hergeleyi Acaba ayrıca sadece 4 boyanabilir sensör bulsam bendeki tesisata dokunmadan monte edilebilir mi ki? Yani sensörün o arkadaki kutusuna uyar mı, girişleri universal mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: msalih28

Çok teşekkür ederim hocam. Astra lip denedik, ancak sizdeki bu bendeki kasa mı bilmiyorum da tamponun orta tarafı hafif içeri eğimli ya, işte o eğim mahvetti herşeyi. Bir çok değişik lip beğendim ama o ortası açık kalıyor çoğunda. Hoş bunda da biraz açıklık kaldı ama en düzgün bu durdu.

Topuzum aslında çok kötü durumda değil. Sadece biraz büyük geliyor elime ve şeklini çok beğenmiyorum. Bir de kısaltma düşüncem var. Bundan önce Astra H vardı, bilirsiniz belki oyuncak gibi küçücük vitesleri var. Onu çok sevmiştim. Almeramla da 1,5 seneyi doldurduk neredeyse ama hala alışamadım sopa gibi vitese

• quote:

quote:

quote:

eyvallah hocam sağolun

Ufuk Koç ben de, özellikle aldım plakayı Yanlız Ufuk Karataş deyince, yakın bir arkadaşımın babası Ufuk Karataş, bi an durakladım şöyle okuyunca

Farları karartmayı çok düşündüm. Daha önce 206'ım vardı onda farları açıp karartma işlemi yapmıştım ama aşırı zahmetli bir iş bilmiyorum değer mi. Asıl ben marşpiyel yaptırmak istiyorum. Malum bizimkilere uygun fabrikasyon bulmak zor mecbur custom yaptırmak gerekecek. O da ne kadar tuzlu olur bilemedim.

Aracın arkası da bu arada şu şekilde. Bu park sensörlerinin bazıları boyanabiliyor bazıları boyanamıyor diye öğrendim. Denemek için birini feda ettim ancak sanırım benimkiler boyanmıyor, bozdum hergeleyi Acaba ayrıca sadece 4 boyanabilir sensör bulsam bendeki tesisata dokunmadan monte edilebilir mi ki? Yani sensörün o arkadaki kutusuna uyar mı, girişleri universal mıdır?

far karartma yap derken, öncelikle şu videoyu izle ve favorile bence ;)

https://www.youtube.com/watch?v=lB4JtQuYtmk

fotoğraftan aracın sola yatık duruyor..tuhaf durmuş gerçekten de.. istesen beceremezsin..

marşpiyel modeli hazırda şöyle bişi var.. tek başına bu marşpiyel fena değil, ama ön-arka karlıklarla takım yapacaksan, takıma uymaz..
    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-aksesuar-tuning-nissan-almera-marspiyel-fifty-tuning-371882110/detay

vitesi ben sparconun modelini ve kendim parça deriden yaptığım, vites körüğünü kullanıyorum. vites demirini de, 6-7cm kadar keserek, kısalttım..

sensör olayı ise, bence fiii tarihte kaldı.. gece görüş kameralı ve ekranlı cihazlar 200-300lira, dıt dıt dııııttt diye uğraştığına değmez

genel olarak almera modifiye etmek, malzeme sıkıntısından dolayı zordur... şimdiden başarılar diliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömer303

Ben geçen yıl değiştirdim arabayı yeni almıştım geçen sene bizim buralarda kış sert geçer antifiriz yok denecek kadar azdı komple antıfirizi 3.5 litre opet kırmızı 3 litre su karışımı yapıp değişim yaptım bunun sonucunda araç termostat ve devirdaim dan şu kaçırmaya başladı korozyon çözüldü tabi ayrıca aRaci stop ederken ciykk diye inceden bi seste oluştu devirdaim ve termostadi nissan yetkili servisinden aldım contalari ile birlikte aracım 2006 model servis bana hiçbir sorun olmasa dahi 10 yaşını doldurmuş araclarda devirdaim ve termostadi degistirmeyi öneriyoruz dedi 1 yildir sorunsuz kullanıyorum

Kırmızı antifriz soğutma sistemi alıştırmadan direk doldurulursa yaşadığınız problemlerin oluşması muhtemelen oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yönetim sorunu çözmeden paylaşımlarımı durdurma kararı aldım.

Hepinizden kendi adıma özür dilerim

Duyurulur.
  • quote:

quote:

Plaka takası yapın o zaman

Duyurulur.

• quote:

quote:

quote:

eyvallah hocam sağolun

Boyananilir tip alırsanız sorunsuz takabilirsiniz. (2pin)

Yalnız kabloları eski yerlerinden geçirmek biraz zahmetli olacak. Sizi uğraştırabilir.

Duyurulur.

• msalih28 M kullanıcısına yanıt
    İnşallah kardeşim ben servisle gorustum nissan almera primera biir miktar yag eksiltmenin normal olduğunu söyledi ben adamlara güvenmedim 5 tane ankara İzmir bursa kayseri samsun gibi yetkili servisleri aradım hepside 5w30 olmaz 5w40 castrol köy dediler ayrıca yurtdışı bi sitede almeranin teknik bilgileri paylaşılmış nissan almera oil problems yazınca cikiyor orda 1000 kmde 0.5 litre yag tüketimi belirtmiş

Üretici firma Yokohama Tesisi
    Olarak da adlandırılır Nissan QG15
    Üretim 2000-2006
    Silindir bloğu alaşım Pikten yapılmış
    yapılandırma Düz-4
    valvetrain DOHC
    silindir başına 4 valf
    Piston inme, mm (inç) 88 (3.46)
    Silindir çapı, mm (inç) 73.6 (2.90)
    Sıkıştırma oranı 9.9
    deplasman 1498 cc (91.4 Cu)
    Güç çıkışı 5600 rpm 66 kW (90 HP)
    6000 rpm de 72 kW (98 HP)
    6000 rpm de 77 kW (105 HP)
    6,000 rpm'de 80 kW (109 HP)
    Tork çıkış 128 Nm (94 lb · ft) 2.800 rpm
    4.000 rpm 136 Nm (100 lb · ft)
    4.000 rpm 135 Nm (100 lb · ft)
    4.000 rpm'de 143 Nm (105 lb · ft)
    Kırmızı cizgi -
    litre başına, HP 60.1
    65.4
    70.2
    72.8
    Yakıt tipi Benzin
    Ağırlık, kg (lbs) -
    Yakıt tüketimi, L / 100 km (mpg)
    -City
    -Highway
    -Combined Almera için
    8.6 (27)
    5.5 (43)
    6.6 (35)
    Turbo doğal emişli
    Yağ tüketimi, L / 1000 km
    (qt. Mil başına) 0.5 kadar
    (1 qt. 1200 mil başına)
    Önerilen motor yağı 5W-20
    5W-30
    5W-40
    5W-50
    10W-30
    10W-40
    10W-50
    10W-60
    15W-40
    15W-50
    20W-20
    Motor yağı kapasitesi, L (qt.) 2,7 (2.9)
    Yağ değişim aralığı, km (mil) 5.000-10.000
    (3.000-6.000)
    Motorun normal işletim sıcaklığı, ° C (F) -
    Motor ömrü, km (mil)
    -Resmi bilgiler
    -Gerçek
    -
    250.000 (150.000)
    Tuning HP
    -Max HP
    -Hayır ömür kaybı

• jaqa1903 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.