Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (1306. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28.195
Cevap
203
Favori
1.800.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13041305130613071308
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    👍👍👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, konu belki daha önce açılmıştır araştıramadım ama sorunum acil olduğu için yazıyorum. 2006 model 134 bin de Aracım 2 bin km de 1lt yağ eksiltiyor. Kime sorduysam segmanlardan, motor açılması lazım diyor. Motor açıldığı zaman da 3 4 bin gibi maliyeti olucak sanırım. Yok mudur bunun başka bi çaresi?

Orijinalden alıntı: FD216

quote:

Orijinalden alıntı: ARISOYSOFT

Alkol %88 üstünü bulabilirsen kullanabilirsin. Medikalcilere sor. Saf alkol var mı? Damıtma oranı kaç?

En az %88. Yoksa sorun çıkartabilir.

yaptığım mini araştırma sonucunda özetle:

medikal ve eczanede satılanların etil alkol olduğunu, hastanelerde mercekli aletleri bozduğu (metalleri paslandırdığı) için tıbbi alet ve cihazda dezenfektan olarak tercih edilmediğini öğrendim. belkide bu tam saf olmayan etil alkol için geçerlidir, emin değilim.
    izopropil alkolün ise %96 saflıkta olduğu, kimya ve sanayide kullanıldığını, temizlik ve kurutma ajanı olduğunu, elektronik parçaların üretimi, metaller, fotoğrafik filmler için ve kağıtlar için kullanıldığını öğrendim.

şu an beynim tıkandı. hangisi zarar vermeden temizleyecek.
    işin ucunda maf bozmakta var ya hadi hayırlısı.

Araştırman doğru. En az %88 demem bundan kaynaklanıyor.

Gerçek saf olmayanlar temizlendikten sonra beyaz katman bırakır.

Biz damıtma oranı %70 olanları devre kartı temizlemekte kullanıyoruz. Temizlendikten sonra fırça ile temizliyoruz.

Ama flaman, lens, cam, polikarbon, lcd vs... yerlerde gerçek alkol yani en az %88 kullanıyoruz.

Bu oran ne kadar büyük olursa o kadar iyidir.

Piyasada asla %99 ve %100 saf alkol bulamazsınız.

Eğer bulursanız bana 10kg hemen alın.

Ben en iyi %98 buldum. Bununla sorunsuz temizliyorum.

%96 da fena sayılmayacak kadar iyi.

Kafanıza çok takılıyorsa Tekzen, koçtaş gibi yerlerden philips yağsız kontak spreyi bulmata çalışın.

Not : yerel market veya mağazalardan almanızı hiç tavsiye etmem. Çünkü sorun anında büyük marketler zararınızı karşılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yönetim sorunu çözmeden paylaşımlarımı durdurma kararı aldım.

Hepinizden kendi adıma özür dilerim

Duyurulur.

• quote:

Orijinalden alıntı: msalih28

Merhaba arkadaşlar, konu belki daha önce açılmıştır araştıramadım ama sorunum acil olduğu için yazıyorum. 2006 model 134 bin de Aracım 2 bin km de 1lt yağ eksiltiyor. Kime sorduysam segmanlardan, motor açılması lazım diyor. Motor açıldığı zaman da 3 4 bin gibi maliyeti olucak sanırım. Yok mudur bunun başka bi çaresi?

emin ol sorduklarının çoğu kendini usta zanneden, herşeyi kendilerinin bildiklerini sanan ustacıklardır.

ben böyle ustacıklar söyledi diye, motorumu açtırıp, müdahale ettirmezdim.

işin aslını öğrenmek için, aracını yetkili nissan servisine götür, eğer gerçekten de buna ihtiyacı varsa, 2.adıma geç. benim şahsi fikrim.

sana şöyle örnek vereyim.
    ön tamponumu boyatmak için boyacıya verdim. hazır boyanacakken, içi su dolmuş ve özelliğini kaybetmiş sis lambalarımı da değiştireyim dedim.
    depo marka orjinal olmayan sislerden, 50 liraya alıp, boyadan sonra taksın diye, ustacık'a verdim.

bugün arkadaşla konuşurken, konu sis lambasına geldi. merak ettik, sis lambasını kontrol ettik. bu salak ustacık, sisleri arkadan vidalamış. vidaları tamponun önünden çıkartmış.. bak bunu yapan kişşye, orada usta diyorlar. hani ilkokul çocuğu zekasıyla, sisleri montaj yapmış.

benim aracımda da yağ eksiltme var. aracımı 20bin km'dir lpg kullanıyorum.
    aracım 2006 1,5 full dolu tekna paket.
    şu anda 108 binde ve bana motor açılacak diye, daha 90bin km'de söyledi bu ustacıklar.

aracım 90bin km'de daha 2bin km'dir lpg kullanırken bile bu yağ eksiltme olayı bende vardı. şu an lpg'li ve yine var.

yağ değişmek için 10-15bin km beklemeden, 6-7bin km'de yağ azalmadan değişim yaparak, motorsilk bor uygulaması ve carbon clean temizliği gibi dışarıdan müdahale ederek, bir şekilde devam edecez.

bu km'lerde yorulmamış, hor kullanılmamış bir aracın motorunu açtırıp, rektefiye yaptıracaksak, ohooooo işimiz var.

• jaqa1903 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim önerin için. Yani bukadar düşük km lerde japon araçlarının yağ eksiltmesi sence de anormal değil mi?

quote:

Orijinalden alıntı: Denge08

Almera kalorifer rezistansı tamiri yapılır. Eger kaloriferinizin hız ayarı yapilamiyorsa ve surekli calisiyorsa kapatıp acamiyorsaniz tamiri yapilir. Sıfırı çıkması 200 250 tl isteniyor. 120 liraya yaparim tamirini. İlgilenen arkadaşlara duyurulur.

Arkadaşım sen kimsin bilmiyorum. Sırf bu mesaj için üye olmuşsun sanki. Daha ilk mesajını bunun için atmışsın.

Bunu neden yazdım. Senin yazdığın 120tl para için.

120tl tamir ederim yazmışsın.

Bir kere bu sorunlar üzerindeki rezistans yani dirençler var. Bunlar genelde bacakları lehimlerin erimesinden yani soğuk lehimden dolayı yapar.

Daha birkaç sayfa önce bir arkadaşımız 30tl yaptırmış. Bankonun arkasında ne yaptığını görememiş 2dk sonra vermiş. Ben ne yaptığını biliyorum. Lehim tazelemesi.

Bu forum ticaret sayfası değil bu 1.
    Yardımlaşma sayfası bu 2.

Bu forumde nice insan bana bulunduğum ile baskı balata değişimi, adaptasyon vs... için geldi. Ben hiç birinden ücret almadım. Sadece sanayide liftini kullandığımız kişiye biraz para verdik o kadar.

Aldığımı bilen varsa bu mesaja yanıtlasın.

Ben o çıkması 200-300tl dediğiniz rezistansı Yurtdışından N16 1 kasa için 70tl. N16 2 kasa için 115tl sıfırını getirtiyorum.

Hani el emeğine eyvallah derim 20-30tl desen neyse. Ama 120tl kusura bakma. Yerden yere çalarım.

Dinimiz bile %40 kar izin veriyor.

Yapacağın lehim ile 120tl insaf denir. Vurgunculuk denir. Soygunculuk denir.

Desen ki dirençlerini değiştirecem.

5w 100ohm taş direnç dayanabilir.

İstanbul Kadıköy'de tanesi 1TL.
    Ankara Konya Sokak tanesi 0.75TL
    Konya istanbul caddesi tanesi 1.5TL

Daha da Elektronikçilerin olduğu illeri yazarım ve piyasalarını biliyorum.

Toplam 4 kanat var. En sondakinin direnci yok 12v direk motora veriyor. 3 direnç takılacak.

Birde lehim parası en baba 35tl istenilir.

Arkadaşım o yazdığım mesajını görünce beynime kan sıçradı.

Bu forumda sen kimseye yardım etme. Yardım edecek o kadar çok üstat, arkadaş var ki sana sıra gelmez emin ol.

DENGE nikiniz ile beraber SİZ ile hitap edebilirim. Çünkü bu yaptığınıza ancak uyuyor.

Şimdi lütfen mesajınızı siliniz.

arısoysoft eline dilene sağlık yüzsüze haddini bildirmiş söyleyecek söz bırakmamışsın. ALLAH senden razı olsun. bu dengesizi site yönetimine şikayet ettim.

• Ustam Allah razı olsun senden gerçekten senin gibi seçkin insanların da bu dünyada kaldığını bilmek çok güzel.

Akşam ailecek bi alışverişe gittik, ama malum Japon 100 km hızda bile içeriye bildiğimiz rüzgar alıyor ne yapabiliriz bu konuda, daha önceki sayfalarda baktım ama telefondan girdiğim için bu bilgi elde edemedim.

Arkadaşlar nedir bu infaz? Bende bir adet içi sağlam, bir adet de kartı jakı kasası saglam (iki parçadan bir tam sağlam çıkıyor) parça var. Benim aracım için uğraşıp hallettim. Ve bana maliyetine göre 120 liraya birine lazımsa tamirini yapıp toparlar ve veririm dediğim bir parça. İsteyen alır ya da almaz. Bunda ne abeslik var? Kaldı ki çok sorun oluyorsa kalsın kenarda bende. Madem daha uygun olarak parcanızı onarma durumu varsa elbette oyle yaptirmak mantıklı. Peki ben böyle birşey atmadim ve yazmadım varsayin. Vazgectim.
    Sacmalamaya gerek yok. Altı ustu tenekelerden bahsediyoruz. İleri geri konuşan arkadaşlara da laflarını iade ederim. Hoşçakalın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Denge08

Arkadaşlar nedir bu infaz? Bende bir adet içi sağlam, bir adet de kartı jakı kasası saglam (iki parçadan bir tam sağlam çıkıyor) parça var. Benim aracım için uğraşıp hallettim. Ve bana maliyetine göre 120 liraya birine lazımsa tamirini yapıp toparlar ve veririm dediğim bir parça. İsteyen alır ya da almaz. Bunda ne abeslik var? Kaldı ki çok sorun oluyorsa kalsın kenarda bende. Madem daha uygun olarak parcanızı onarma durumu varsa elbette oyle yaptirmak mantıklı. Peki ben böyle birşey atmadim ve yazmadım varsayin. Vazgectim.
    Sacmalamaya gerek yok. Altı ustu tenekelerden bahsediyoruz. İleri geri konuşan arkadaşlara da laflarını iade ederim. Hoşçakalın.

Lafı kıvırma şimdi. Öyle bir durumun varsa yazardın. 2 parçadan toplayın diye.

Sen bildiğin 120TL yaparım yazmışsın.

Ayrıca içindeki parçalar arızalı ise bunu elektronijden anlamayan birine sen değil 2 parça 20 parça versen anlayamaz. Toplayamaz.

Hiçde önyargı yapmadık.

Lafları net konuşmak gerekir. Farkında mısınız bilmiyorum. Ben yazdıklarımda destan gibi uzun yazarım. Çünkü herkesin kapasitesi farklıdır. Anlamayabilir. Empati kurarak karşıdakinin anlayabileceği kadar yazıyorum. Bu çok uzun kelimeler oluyor bazen. Ama olsun. Ben yardım edebilecek isem anlatırım.

Forumda beni bilenler telefon ile aradıkları zaman detaylı anlatırım. Çünkü en ufak tereddüt kalmamalı.

Çok güzel bir sözü var ve bu konuşmaya nokta koyalım.

"Ne söylediğiniz kadar, Nasıl söylediğiniz önemli"

Umarım bu söz açıklayıcı olmuştur. İyi günler sizede.

Duyurulur.

• Arkadaşlar 2006 model Almera için VİTES TOPZU nu nerden bulurum .

Kaç liradır. Yurt dışı sitelerde varmıdır ?
    Yaradan kanar mı bunlara?
  • quote:

Orijinalden alıntı: evvela

Arkadaşlar 2006 model Almera için VİTES TOPZU nu nerden bulurum .

Yurtdışı sitelerde var ancak gümrük istiyor. Gümrük kaydınız yoksa sorun olabilir.

Ben VW topuzunu deri kılıfı ile 2 ay önce 25tl almıştım. Hadi şimdi olsunda 35tl olsun. Siz buna birde gümrük ekleyin size 40tl malolur.

Duyurulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msalih28

Arkadaşımda accent era var 1.4 lpg li geçen gün bakıma gitmiş 1 gram eksilme yok yağın rengi de sarıydı kararma da yok dedi, kıskandım yani, kıytırıktan hyundai bile böyleyken bizim araçlar niye bu halde isyan edicem biraz daha konuşursam.

kardeşim önceki sayfalarda bu konu ile ilgili ustaların yorumları ve almeracıların tecrübeleri var. incelersen faydalı olur.

jaga1903 kardeşimin dediği gibi bende de yağ 8000 km`yi görmez bile. 6000 - 7000 km gibi değiştir gitsin. yağa acıma. en fazla 1 - 1.5 senede 100 liran gider. ama almeranın motoru sağlam kalır. eneos 5w30 kullanırım ben. bahsettiğin hyundaıdaki gibi sarıdır hep. yağını kendir değiştir hep. yağ değişiminde üstten fazlaca yeni yağ koy ki süzülmeyen siyah renkli yağı aşağıya indirsin. onu tekrar alttan alabilesin. sanayide kimse yapmaz bunu.

sendeki durum ne bilmiyorum. 10w40 tan 5w30 a mı geçildi. pistonlarda çizik mi var. bi yerden damlama varmı. tespit etmek lazım.

yorumları okursan iyi olur. almeracı ustalarımızın değerleri yorumlarıda sana yol gösterecektir.

• quote:

quote:

Yurtdışı sitelerde var ancak gümrük istiyor. Gümrük kaydınız yoksa sorun olabilir.

Ben VW topuzunu deri kılıfı ile 2 ay önce 25tl almıştım. Hadi şimdi olsunda 35tl olsun. Siz buna birde gümrük ekleyin size 40tl malolur.

almera vites topuzunun orjinalini arıyorsan, bende vardı, kullanmadığım için, forumdan bir arkadaşa ücretsiz hediye ettim.
    probleminin ne olduğunu tam olarak anlayamadım?? zaten bütün vites topuzları, almeraya birebir uyuyor. çünkü bizim araçlar mandallı değil, düz tip.. bulunmayan hint kumaşı değil yani. zaten vites topuzlarının yanında, farklı vites demirlerinin kalınlıklarına göre, farklı farklı, 3-4 ayrı plastik aparat bulunuyor. bu aparatlar sayesinde, 5 dakikada montaj yapabilirsin.

yurtiçi sitelerde yüzlerce model var, yurtdışı sitelerde ve aliexprestte de var..

ARISOYSOFT arkadaşımızın dediği, gümrük kaydı yoksa sorun olabilir kımından birşey anlamadım. ben yıllardır yurtdışı sitelerden aracıma aksesuarlar alıyorum.. ayrıyeten spor ayakkabısı, mont, gömlek, iphone 5s, fotoğraf makinası gibi birçok ürün aldım..
    çok şükür gelmeyen ürünüm olmadı..

•  NISSAN ALMERA KLÜBÜ

Orijinalden alıntı: jaqa1903

quote:

quote:

almera vites topuzunun orjinalini arıyorsan, bende vardı, kullanmadığım için, forumdan bir arkadaşa ücretsiz hediye ettim.
    probleminin ne olduğunu tam olarak anlayamadım?? zaten bütün vites topuzları, almeraya birebir uyuyor. çünkü bizim araçlar mandallı değil, düz tip.. bulunmayan hint kumaşı değil yani. zaten vites topuzlarının yanında, farklı vites demirlerinin kalınlıklarına göre, farklı farklı, 3-4 ayrı plastik aparat bulunuyor. bu aparatlar sayesinde, 5 dakikada montaj yapabilirsin.

yurtiçi sitelerde yüzlerce model var, yurtdışı sitelerde ve aliexprestte de var..

ARISOYSOFT arkadaşımızın dediği, gümrük kaydı yoksa sorun olabilir kımından birşey anlamadım. ben yıllardır yurtdışı sitelerden aracıma aksesuarlar alıyorum.. ayrıyeten spor ayakkabısı, mont, gömlek, iphone 5s, fotoğraf makinası gibi birçok ürün aldım..

Pahalı modeller var. Hani gümrük sınırını geçilirse diye yazdım. (Bir uyarı yani)

Duyurulur.

• Sağ ol JAQA1903 VE ARISOYSOFT arkadaş.

Bana çok spor olmayna vites topuzu linki yazarsanız sevinirim. Jaqa hocam senin vites topuzu çok şık fakat çok genç işi , malum bizler yaşlandık :). Daha evvel passatın vites topuzunu almıştım fakat oturtamadım topuzun yiv kısmına. Geri yolladım. Passatın ki, normal plastik yivin iç kısmı. Bastırarak çevirdim fakat yiv açamadım.
    Yaradan kanar mı bunlara?
  • quote:

Sağ ol JAQA1903 VE ARISOYSOFT arkadaş.

Bana çok spor olmayna vites topuzu linki yazarsanız sevinirim. Jaqa hocam senin vites topuzu çok şık fakat çok genç işi , malum bizler yaşlandık :). Daha evvel passatın vites topuzunu almıştım fakat oturtamadım topuzun yiv kısmına. Geri yolladım. Passatın ki, normal plastik yivin iç kısmı. Bastırarak çevirdim fakat yiv açamadım.

vites topuzunu takarken yiv açmaya gerek yok ki. vitesin içinden çıkan plastiklerden, aracınıza uygun olanı aracınızın vites demirine takıyorsun. sonra onun üstüne vitesi takıyorsun. çevirmeli olmuyor yani. genelde aldığınız vites topuzlarının yanında, alyan anahtarı da koyuyorlar. ve aşağı yukarı vites topuzlarının çoğunda, yan taraftan alyan anahtarıyla sıkabileceğin, vitesi sabitleyebileceğiniz, minik vidalar bulunur. o vidaları alyan anahtarıyla sıkarak, montajı tamamlamış oluyorsun. benim şimdiye kadar kullanmış olduğum bütün vites topuzları bu şekildeydi. farklı modeller var da, bana mı denk gelmedi, onu bilemiycem.. yani yiv miv gibi işlerle uğraşmaya gerek yok.

hani bir söz vardır.. jant işi, zevk işidir diye. bence diğer aksesuarlar da da geçerli. benim beğendiğimi siz, sizin beğendiğinizi ben beğenmeyebilirim. size vites topuzu önersem de, beğenip beğenmeyeceğinizi bilemem. aslında kimse bilemez.
    bizim yerli sitelerde, ücretsiz kargo olan, gayet güzel ve şık modeller var. onlardan alacağınız vites topuzu zaten, %99 almeraya uygundur. içiniz rahat olsun.

bu arada benim hala ruhum genç sanırım. değişikliği ve aksesuarı seviyorum. 1976 doğumlu olmama rağmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaqa1903 -- 8 Aralık 2016; 23:19:49 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Pahalı modeller var. Hani gümrük sınırını geçilirse diye yazdım. (Bir uyarı yani)

Hocam alacağı sadece 1 topuz. gümrük sınırı ihlali falan olmaz
    ama yerli malı, yurdun malı misali düşünüp, paramız burada kalsın mantığındaysan, tebrikler

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam alacağı sadece 1 topuz. gümrük sınırı ihlali falan olmaz
    ama yerli malı, yurdun malı misali düşünüp, paramız burada kalsın mantığındaysan, tebrikler

Sen orjinal Alman grup arabaların ebay ve amazonda fiyatlarını incelesen neden uyarıda bulunduğumu anlarsın üstadım.

Satıcılar orjinal parça diyerek 83$ fiyat yazmışlardı. Açıklamada Made in Germany. Fabrica in PRC (yani çin)

Eee şimdi bu çin malları ile farkı ne.

Yurtdışından çoğumuzun ve benim aldığım PU deri. Yani imitasyon.

Ama o 83$ hakiki deri. Dolayısı ile fiyat pahalı. Ama sende biliyorsun ki hakiki deriyi kimse almaz ülkemizde. Ki bende almam. Hani klasik arabam olsa belki.

Ama dediğim gibi vites topuzu takımına 83$ yazılıyor. Ülkemizde alan var mı orasını bilemem.

İstersen sana sipariş edelim bakalım hakiki deri vites topuzu nasıl birşeymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 9 Aralık 2016; 0:7:7 >

• FD216 F kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Evet aracı ilk aldığımızda babam bakıma götürmüş usta 5w30 yağ kullanmış,şuan içinde 10w40 var. Haftaya yağı yenilemeyi düşünüyorum 10w60 koyucam bakalım etki edicek mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msalih28 -- 9 Aralık 2016; 3:26:55 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.