Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
28.185
Cevap
201
Favori
1.718.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nidus3


    quote:

    Orijinalden alıntı: onurphl


    quote:

    Orijinalden alıntı: onurphl


    quote:

    Orijinalden alıntı: cev_ned


    quote:

    Orijinalden alıntı: celtic_frost

    Benim sorunum kırılan anteni. Serviste 80 lira istiyorlar ama ben bir şekilde yapıştırıp kullanmayı düşünüyorum. TAvsiyesi olan var mı ? Egzosculara gittim kaynatamayız dediler. Silikon gibi birşeyle denesem mi diye düşünüyorum.



    Aynı dertten bende muzdaribim.. Ben orjinalinin fiyatına ulaşamamıştım, yazdığınız iyi olmuş. Şık duran bir anten alıp taktırmak en iyi çözüm gibi oluyor. Bir sıkıntı yaratırmı acaba...



    arkadaşlar ben de aynı dertten muzdariptim...bugün yaptırayım dedim artık...servisi aradım fiyatını sordum tam tamına altı üstü bi antene 145 lira fiyat biçtiler...ömürboyu antensiz sürerim ama 145 TL vermem bi araca kimse kusura bakmasın :)) gittim sanayide girişleri aracıma uygun aynı montaja sahip bi anten aldım 20 TL dedi pazarlık yaptım 15 TL verdim...montajı içinde elektrikçiye gittim 10 TL verdim etti mi 25 TL...Servis 145 TL die dursun :))



    Buarada mevcut ne kadar var sa full çekiyor,aynı zamanda samimiyetle sölüyorum orijinal anteninden daha şık...ki zaten başından beri almeranın orj anteninib eğenmem çok uzun die...Piyasada en çok kullanılan kıvrımlı anten modeli taktırdığım....Bilgilerinize....



    Yeni antenli haliyle fotoğraf ekleyebilir misiniz. Merak ettim doğrusu.



    Elbette en kısa zamanda eklerim arkadaşım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zyozkan

    Arkadaslar merhaba,
    2 gün önce bende aranıza katıldım.81 binde 2004 tekna HB. ile.uzun zamandır aradığım ve istediğim araçtı.nasip oldu aldım.ancak araç oksijen sensörü-fakir karışım uyarısı veriyor hep.özel serviste benzin deposuna bir katkı koydular.yılda 1 defa konuluyormuş.kısa .bir sure için uyarı ışığı söndü fakat yine yandı.Nedeni kalitesiz ve oktani düşük benzinmiş.Sizler bu duruma bir çare bulabildiniz mi?
    Ayrıca benzin tüketim 10 lt altina düşüremedim.Bu tüketim anlıkmı yoksa 100 km de bir mi hesaplanıyor?Bujileri değiştirmeyi düşünüyorum.Belki faydası olur...

    Uzun yıllar dertsiz kazasız ve tasasız binmek için aldım,umarım doğru karar vermişimdir.herkeze selamlar.


    Uzun yıllar dertsiz kazasız ve tasasız binersin İnşaallah, aracın hayırlara vesile olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatpo

    Öncelikle bu forumu başlatan arkadaşa çok teşekkürler. ben de 24 mayıs ta, 2006 model almera sedan b sınıfı otomobil sahibi oldum. 1994 hyundai exell den sonra bu mercedes gibi geldi valla. öyle çok fazla araba kullanan biri değilim ama ben çok beğendim. özellikle iç kısmı harika. 30 tl ile 100 km şehir içi giderim diye tahmin ediyorum (tüp yok) normalmidir acaba? genede 100 km dolunca bilgi veririm. bide airbag kapatılabiliyor mu, kapatılabiliyorsa nereden? yardım eden olursa şimdiden teşekkürler. almera forum gerçekten iyi olmuş. başarılar dilerim.




    bu arada arabam.com almera sedan ı test etmiş ilgilenenler için linki verim dedim

    http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=186&baslik=Almera%20Sedan%201.5%20-May%C4%B1s%202004

    ha birde hepsiburada dan " takmatik arka cam perde "

    http://www.hepsiburada.com/takmatik-delmeden-takilan-arka-cam-perdesi-401122/ProductDetails.aspx?productId=otm401122&categoryId=264131

    almayı düşünüyorum ama nasıl bişey dir ve nissan almera sedan a uyar mı bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen. herkese kazasız belasız yolculuklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatpo -- 19 Haziran 2010; 22:38:15 >




  • arkadaşlar ben de aynı dertten muzdariptim...bugün yaptırayım dedim artık...servisi aradım fiyatını sordum tam tamına altı üstü bi antene 145 lira fiyat biçtiler...ömürboyu antensiz sürerim ama 145 TL vermem bi araca kimse kusura bakmasın :)) gittim sanayide girişleri aracıma uygun aynı montaja sahip bi anten aldım 20 TL dedi pazarlık yaptım 15 TL verdim...montajı içinde elektrikçiye gittim 10 TL verdim etti mi 25 TL...Servis 145 TL die dursun :))

    ALIN SİZE FOTOĞRAFLARI...

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ
  • ...

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ
  • Biraz daha aydınlık bir ortamda foto. çekme şansınız var mı? Çünkü hiç birşey belli olmuyor.
  • Harici giriş açıkken radyo kapanıyor.Anahtar yerine anahtarlamalı bir dişi jack da kullanılabilir.Mp3 fişi takıldığında radyo devre dışı kalıp mp3 devreye girebilir.Kullanım şekline göre farklı uygulamalar yapılabilir
  • arkadaslar,bujilerimi değiştirdim.eskiler kurumdan simsiyahtı.sanki ateşin içinden çıkarmışız gibi.neyse 4 adet bosch marka ile değiştirdim.ve uzun yola çıktım.yakıt en sonunda 9 lt nin altına indi.ama halen motor uyarı ışığı yanıyor ve 2000 devir çivarlarında silkeleme yapıyor.bu oksijen akışmetresi problemi yaşayan bir ben varım heralde.bugün servisi arayıp parça+işcilik fiyatı soracağım.benzine eklenen katkı ile çözülecek iş değil.parçayı değiştireceğim..yinede arkadaşlardan bu problem hakkında deneyimi olan varsa lütfen yazsın.

    Herkeze kazasız belasız kullanımlar..
  • merhaba;
    hava debimetresi sorunu 7-8 ay önce benimde basıma geldi..eğer servise sorduysa su anki yüz halini tahmin edebiliyorum..benim araba 2000 almera.ve serviste yaklasık 1000 tl dediler..ama arastırdım ve aynı parcayı (bosch marka) ankara uraz otomotivde(bosch servis diye geçiyor) 220 tl kdv dahil buldum..sadece seri no son rakamı değişik oluyor..o da yedek parca olduğu için.
    baska sprun olursa bu konuda yardımcı olmaya calısırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X_DeNoN_X

    Harici giriş açıkken radyo kapanıyor.Anahtar yerine anahtarlamalı bir dişi jack da kullanılabilir**** fişi takıldığında radyo devre dışı kalıp mp3 devreye girebilir.Kullanım şekline göre farklı uygulamalar yapılabilir


    MP3 açıkken CD-çaların kapalı olması için nasıl bağlamamız lazım?
  • arkadaşlar benim 2001 almeram var.yeni lastik almayı düşünüyorum.ve bir türlü karar veremedim.aracın sütündeki hankok marka ve gayet memnundum.ama şimdi başka bir marka denemek istiyorum.bu konuda düşüncesi,fikri ya da bir tavsiyesi olan arkadaşlar olursa sevinirim.
  • esalm arkadaşım saolasın.Uraz otomotivi aradım.fiyat olarak 294tl dediler.ben eskisehirde pesin 315 e yada 370 e 6 taksit, montaj dahil anlastım.yarın sabah aracımı gotureceğim.nissan eskisehir servisi 1040tl fiyat verdi.nasil bu kadar fiyat farki oluyor anlamadım.sonucta bosch markasıda sanmıyorum nissan in orjinal markasindan kotü olsun...
    peki ben bu akışmetreyi değistirince yakitim da dusecek mi?205 tabanli lastiklerle kac lt ye dusurebilecegim bakalim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vipmail123


    quote:

    Orijinalden alıntı: X_DeNoN_X

    Harici giriş açıkken radyo kapanıyor.Anahtar yerine anahtarlamalı bir dişi jack da kullanılabilir**** fişi takıldığında radyo devre dışı kalıp mp3 devreye girebilir.Kullanım şekline göre farklı uygulamalar yapılabilir


    MP3 açıkken CD-çaların kapalı olması için nasıl bağlamamız lazım?

    Benim yapmış olduğum sistemle o mümkün değil.Ben tuner ile anfi arasına girdim.Sizin istediğiniz cd ile anfi arasına girmek.Onun için tekrar devre üzerinde bir işlem yapmak gerekir,o zaman da mp3 dinlemek için cd çaların içinde devamlı bir cd nin olması gerekir.Cd çalar içinde cd yokken sistem otomatik kendini tuner e geçirir.Olmaz demiyorum ama sağlıklı değil çünkü cd dinlemediğiniz halde cd devamlı çalışır durumda olacak bu da ömrünü kısaltır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: R e d L o c k


    quote:

    Orijinalden alıntı: X_DeNoN_X

    Orjinal teypde anfi çıkışı olmadığından düşürücü kullanmamız gerekiyor,ben o şekilde yaptım sorunsuz çalışıyor.Arka hoparlörlerden cihaza giriş yap,cihazın çıkışını da düşürücüye gir.Düşürücü çıkışını da anfiye girersin.Gerekirse ayrıntılı anlatabilirim.



    DeNoN , ayrıntılı anlatırsan gerçekten sevinirim ve markaları yani hangi ürünleri kullandığını, bende yapmayı düşünüyordum ama açıkçası tesisatçılara pek güvenim yok
    para kapmak için yalan yalnış şeyler yapıyorlar. Mümkünse birkaç resim ekleyebilirmisin?

    Teybin arka hoparlörlerinden alacağın bağlantıları düşürücüye girmen gerekiyor.Düşürücü olarak osawa HL-50 kullanabilirsin fiyatı 25 TL.Anfi ve woofer olarak ben JBL kullandım.Düşürücünün çıkışlarını da anfiye gireceksin.Şekille anlatmaya çalıştım umarım yardımı olur.

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ




  • @ zyozkan
    arkadasım eskişehirde anlastığın yerin parcası orjinalmi..buna dikkat et yan sanayi olmasın...çünkü bende eskişehirdeyim ve cok aradaım bulamadım burada..bu arada montajıcok basit sen bile yapabilirsin.yani montaj dahil diye bişey olmaz.parcayı alıp benim ustaya goturdugumde para bile almayacaktı nerdeyse..bi de hangi servise yada ustaya gidiyosun..ben uzel otoya gidiyom.baska varmı bildiğin.
  • @ zyozkan

    nissanın orjinal parcasıda zaten bosch marka..serviste fiyatlar yaklasık 3 katı..senin anlayacagın adamlar parcadan kazanıyo..ben değiştirdikten sonra yakıtta bi azalma hissetmedim.ayrıca onceki yazdıklarında belirttiğin sorun bende de var..sehir içi tuketim 12,5 lt civarında..bende mi bujileri değiştirsem acaba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esalm

    @ zyozkan

    nissanın orjinal parcasıda zaten bosch marka..serviste fiyatlar yaklasık 3 katı..senin anlayacagın adamlar parcadan kazanıyo..ben değiştirdikten sonra yakıtta bi azalma hissetmedim.ayrıca onceki yazdıklarında belirttiğin sorun bende de var..sehir içi tuketim 12,5 lt civarında..bende mi bujileri değiştirsem acaba.

    Tüketimin yüksek olmasının sebebi ya bujilerdir ya da geniş lastik.205 lastilke benim tüketim 8.0 L civarında.Bujilere baktır mutlaka.
  • Esalm arkadasim,
    Teksan sanayi sitesindeki ÖZDEN OTO-Bosch servisine gittim.hoş artik isim hakki kullanamiyorlar ancak bosch marka yedek parça kullanıyorlar,gordum.bu sabah aracimi tekrar bilgisayara bagladılar.uzel servisin bana dedigi oksijen akis metre arızasi bu sefer ciikmadi.lamda sensoru arızasi cikti.inatla iyice bakin dedim.arabanin beyini vermis oldugu ariza kodlarını hafizasina aliyormus.incelediler ve akismetre arızasi degil lamda sensoru-cok fakir karısım- arızasi oldugunu netlestirdiler.simdi uzel mi hakli burasimi hakli bilemiyorum.ancak uzel in bana vermis oldugu arıza kodunu el kadar bir bilgisayarda bakmisti.burasi kallabi bir bilgisayara bagladi araci.cok alakasi yok biliyorum ama bu bilgisayar gecmis ariza kodlarinada ulasabildi.ve arıza kesinlesti.315 tl ye akismetre degistirecegime 220 tl ye bosch marka lamda sensoru degistirecegim.sordum km deki benzin sarfiyatini 1e1 etkileyen bir aparatmis.arac fakir karisim uyarısı verdikce cekisten dusmemek icin bol hava ve bol benzini gerekli goruyor ve harcamasi artiyormus.ancak ellerindeki yedek parca benim aracima uymadigi icin yarına kaldi degisim.
    bujilerimi uzelden aldim.bosch platin buji.yucel usta siddetle tavsiye etti ve inan 12-13 lt yazan bilgisayar artik 10-9 lt yaziyor.bu lamda sensorunude degistirirsem ortalamayi iyice dusurecegim..




  • @X_DeNoN_X
    @zyozkan
    teşekkür ederim..
    zyozkan , bujileri o mu verdi yoksa piyasadanmı aldın.aldıysan nerden aldınvs?
  • esalm arkadaşım,
    bujileri Uzel den aldım.tanesi 11 tl.
    aklıma takılan bir konu var.Uzel bana hiç bir zaman parça değişiminden bahsetmedi.katkı konularak çözülebileceğini söyledi.ben carbon clean yapalım dedim,olmaz bu araçlara dedi.ancak katkı konulmuş halde ben şehirler arası yolda 9-10 lt yakıt sarfiyatı ve 2000 devirde silkeleme ile gidip geldim.Uzele gelip durumu anlattım bana olabilir dedi.Hiç aklına gelmedi parçayı değiştirelim demek.Yani ona göre bu halde araca binilebilirdi.Ben değiştirelim dediğimde al gel parçayı değiştireyim dedi.Yani Uzel benim cebimden para çıkmamasını mı düşündüğünden böyle yaptı.
    Yada;
    Özden oto bilgisayara bağladı.Uzel in akışmetre arızası dediğinin yalnış olduğunu bulup lamda arızası dedi.Arıza veren parçanın ömrünü katkı maddeleriyle uzatabilirsin ancak değiştirmek gerekir deyip değiştirdi.Zaten ben almerama uzun zaman binmek için her halukarda parçayı değiştirecektim.Carbon clean yapılabilir mi diye sordum,tabiiki yapılır ama şuan için gereksiz dedi.Ayrıca Uzele kalsa 315 tl lik bir parça arıza veriyordu ve ben değiştirmek istemiştim,şimdi 220 tl ye değiştirdim.Buda Özden oto nun çakallığı mı?

    Bilmiyorum kafam karıştı ama birinden birine güvenmek gerekiyordu.




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.