Şimdi Ara

NİSSAN almayın ALDIRTMAYIN!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
6.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

geçen hafta arkadaşımın 2013 dize qashqaisi motor arızası sebebiyle bostancıoğlu servisine götürüldü, aracıda buradan almıştı bakımlarınıda hep oraya yaptırır. Araç arızası olarak turbo hortumunun patladığını ve turboya zarar verdiğini, turbo ve turbo hortumunun değişeceğini 7500 TL masrafı olduğunu söylediler. Sonra iyi niyet garantisiyle %85 ini kendilerinin karşılayacaklarını geri kalanın müşteri tarafından ödeneceğini söylediler. servis görevlisi ibrahim bey 1.5 dizel modellerin hepsinde bu sorun olduğunu ve kronik olduğunu kendisi itiraf etmiştir. aracın garantisi 3 ay önce bittiği için %85 servis karşılayacak %15 biz. sonra müşteri hizmetlerini aradık durumu anlattık kavga gürültü %90 yaptılar. %10 bize kaldı. Nissan Sorunu farketmiş olmalıki bu durumla alakalı bir yazılım güncellemesi çıkartmış. servis görevlisi ibrahim bey bu yazılımla sorunun ortadan kalkacağını düşünüyoruz diye iyimser bir cümle kullandı. özetlersek; 50000km de ki bir aracınızın turbo borusu patlamadıysa yakın zamanda patlayacak arkadaşım. ve siz bu turboyu ve hortumunu değiştirsenizde 3 yıl sonra yada 30 bin-50 bin km sonra yine patlayacak. 7500 lira daha vereceksin çünkü yaptıkları işin arkasında durmuyorlar. nissan ayıplı ürettiği bu aracların arkasında durmuyor. zaten bir dünya para verip arac alıyorsunuz ve bu ayıplı bir mal 50 binde hortum patlatıp turbo bozuyor. nissan kendi hatasını kabullenmiyor. buradan nissan almayı düşünen herkesi bir kez daha düşünmeye davet ediyorum. google da qashqai turbo arızası yazıp aracın şikayet var sitesinde bir dünya şikayet var aynı sekilde.. ayrıca bundan 1 yıl önce dh de aynı durumdan açılmış bir kkonuda var.

donanımhaber forum
    Qashqai Turbo Arzası ve 7500 TL Fiyat » Sayfa 1 - 1
    http://forum.donanimhaber.com/m_106696331/tm.htm

https://www.sikayetvar.com/nissan/otomotiv/otomobiller/turbo-sistemi/model

Nissan Pişmanlıktır almayın aldırtmayın !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambursman -- 4 Temmuz 2016; 11:52:25 >

• Nissan 1.5 DCI larin hepsinde ayni sorun mevcut..Enjektor ve turbo hortum cok gecmis olsun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işlerden anlamam fakat meraktan şöyle bir baktım

Sanırım araçtaki turbo şu :

http://www.sitiloto.com/

Sanırım buradaki Renault no: 77 01 473 122
    Renault dan alınca 1800TL civarı fakat pazarlıkla %20 indirim yapıyorlar

1450TL ye alınır.

250TL de işçilik desen ,
    Turbo borusuda 300 desen %20 indirimle 240TL eder

Taş çatlasa 2000TL ( orjinal olduğu %100 emin olunan parçalarla) Tutan şey nasıl 7500Tl tutuyor

Orjinal olduğuna emin olmadığın parçalarla 1000TL ye yaptırırsın :-))

7500tl nin %10 bile 750TL..
    Sağlam kazık mış.

• ben de Qashqai black edition 2015 lere bakıyordum.
    bakmamakta fayda var o zaman?
    2015lerde de olabilir mi dersiniz?
  • nissana bulaşma arkadaşım, arkadaş gecen aylarda kaza yaptı ufak bir kaza, ters yöne girmiş araçla kafa kafaya çarpıştı, ara yol olduğundan yavaş vurmuştu. neyse aradık kaskoyu çektirdik bostancıoğluna yine. baktılar ettiler. araçla ilgili hasarları çıkardılar. turbo hortumuyla ilgili hasar var gibi belirsiz bir bilgi verildi. bakılacak sıkıntı varsa değişecek dendi. 1 hafta geçti araç servisten cıktı, aracı alırken sorduk turbosuyla alakalı sıkıntı cıktımı değişen oldumu diye, yok dediler sıkıntı yokmus onunla ilgili işlem yapılmadı dediler. ertesi gün araç istanbuldan izmite gitti. yarı yolda araç gaz yemiyordu, gazı köklesen 100 geçmiyor. mecburen o şekilde istanbula gelindi. ertesi gün pazar olduğundan servis kapalıydı, kısa mesafe kullanırken araba küt diye durdu. motor arızası verdi. kasko arandı arac servis otoparkına çekildi. ne deseler beğenirsiniz? turbo borusunda sıkıntı varmış. tabi bu kendilerinin hatası olduğu için eksperede göstermediklerinden dolayı servis kendisi karşılamak zorunda kaldı. böyle saçma sapan servisi olan, kaza yapmış aracı tam test etmeden teslim eden nalet bir firma. almayın kardeşim almayın yaa servis ücreti bile kazık. kendim ford kullanıyorum. nissanın bakım maliyetine ben fordun kendi servisinde 2 -3 kere bakım yaptırabiliyorum hesap edin artık. arabaların ikiside 2013 dizel.

• Mercedes Actros turbosu hem de KKK yada Holset gibi marka olarak 500-600 dolar 12 litre dizel motor turbosu diyorum. Dci turbosu nasıl 7500 olur arkadaş.
  • Benim araç Nissan Qashqai.

Araç 7,5 yaşına geldi. Kilometreside 144binde. Ne turbo arızası ne de başka bir arıza yaşadık.

Yeni kasalarda büyük çoğunluğunda akü arızası var. Ayrıca otomatik şanzımanlı modellerde şanzıman arızası sıkça duydum.
  • Bizde 1.5 dCi Black Edition almayı düşünüyorduk. Alınmaz mı? Ne yapsak? Alternatifi nedir sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_ir -- 12 Nisan 2017; 15:12:58 >
  • Pulsar düşünüyordum tırstım
  • Benzinli mı dizel mı yoksa ikisindede problem var mı?

• Kronik bir arıza mı bilemiyorum, ama şöyle birşey de var. Bir araca bakarsanız, dinleyerek kullanırsanız ve özellikle dizel motorun kullanımına uyarsanız (çalışınca ve durunca rolantide bekleme vs.) arıza çıkarmaz kolay kolay. 2016 Nissan Xtrail otomatik, 2009 Renault Megane 2, 2006 Hyundai Accent admire, 2011 Kia Ceed otomatik ve 1999 BMW 520i kullandık yıllarca. Sadece Kia arıza verdi bir kez. O da dediğim gibi yaz sıcağında uzun yolda yeni ehliyet alan birisinin düzensiz, devirsiz kullanmasından dolayı oldu.

• Benim 2012 model qashqai ninde 65 bin km'de patlamıştı turbo borusu.. allahtan hemen özel servise gittim orada değiştirdim , arıza ışığı yanıyordu onuda hallettiler yanlız değişimden sonra 15-20 km tam gaz TEM'de turbo açma çalışması yaptım ve düzeldi. Sonra serviste duyduğum kadarıyla kronik problemmiş ve ücretsiz değiştiriliyormuş ama patladıktan sonra.. yani yolda patladı servise gitme imkanı bulamadın 50-60 km kullandın turboya zarar verdin gitti paralar.. ya arkadaşım madem böyle bir problem var üretsene bunun sağlamını ve araç sahiplerine bilgi versene.. ayrıca bu olay kullanımla ilgili değil kullanılan malzemenin kalitesiz olmasından özel serviste 10-15 tane patlamış vardı silikonlamışlar ve vida takviyesi yapmışlar isteyene 100 TL'den takıyorlar

• Aldık valla, geç kaldın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nıssan Lansman fiyatında, renginde anlaştığımız ve Kasım 15te teslim alırsınız sizde arabanızı o zamana kadar satın diye bilgi verildi. Kasım 13te kur farkından dolayı araba temin edemeyeceklerini arabanın gelmediğini ve ne zaman hangi fiyattan geleceğinin belli olmadığını söylediler.(Şikayetvar.com da 10larca baslık var.) Bu firmadan uzak durun. Bize arabamızı sattırıp arabayı anlaşmamıza rağmen dalga geçer gibi teslim etmeyen ciddiyetsiz ve kur farkını zamma çevirmeye çalışan bir firma.. Ne yazık ki Ülkemin güzel insanları benim gibi araçlarını satıp hala Nıssandan araba bekliyorlar. Araçlara zammı yansıtmadan vermeyeceklerini söylemiyorlar. Alacak olanlar lütfen sikayetvar.com' u incelesinler.. Amacım arabasız kalan onlarca insanın daha fazla madur olmamaları. Çünkü doğruyu söylemiyorlar ve söylemeyeceklerde..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.