Şimdi Ara

★★★ NINTENDO® SWITCH ANA KONU ★★★ (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
48.365
Cevap
454
Favori
1.648.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Amaçladıkları besbelli ucuza üretim. Hadi konsola o kadar şey koyamadın bari dock'a sistem koyda birşeye benzesin. Nintendo almış yine eline bir bomba oynayıp duruyor. Hayır ben alırım sen alırsın ama 3'üncü parti oynamak isteyen kaç kişi alır hele ki açık ara daha iyi görsellik veren konsollar piyasadayken ve 2017 sonu gibi scorpio geleceği sırada.

    Evet ben alırım ama istesemde istemesem de 2'inci konsol olarak bundan da gocunmasın nintendo, bu algıyı bu durumu kendileri yarattı. Ne olurdu sanki yanlarına nvidia gibi bir devi almışken güzel bir ev konsolu çıkarsalardı. Ya da ucuz olacak diye diretmeselerdi. Henüz cihazın tüm özellikleri ortaya çıkmadı ama şu duyduklarımız ve konuşulanlar Maxwell falan hiç mutlu etmedi beni.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ewferofking


    quote:

    Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

    El konsolu el konsolu diyerek alttan almalar, Nintendo oyunlarını küçümseyici laflar, yeri gelince Nintendo'yu topyekün küçümseyici laflar. Bu zihniyet hiçbir zaman değişmeyecek. Her neyse.

    Nintendo'nun kendi oyunlarıyla kervanı döndüremediğini Wii U ile herkes gördü zaten ona değinmiyorum. Şimdi buraya gelip "Nintendo'nun zaten donanıma ihtiyacı yokmuş, Nintendo sadece oyun deneyimi yaşatmak istiyormuş(Sanki sadece Nintendo oyun çıkaracakmış gibi lafa bak), çoluk çocuk oynayacakmış" falan demek altı boş ve komik laflardan başka bir şey değil. Her oyun geliştiricisinin Nintendo dahil donanım gücüne ihtiyacı vardır. Yoksa Nintendo'da gidip eski oyunlarına HD versiyon çıkartmazdı.

    Switch'i diğer konsolların yanına alınabilecek çerez bir el konsolu gözüyle bakanlar var. Yazık. Yani haksız da sayılmazlar çünkü Nintendo mobil donanımları kullanmada erkenci davranmanın cezasını böyle çekecek.

    Hocam ben de açıkçası yanda durması için alacağım konsolu, spor oyunları ve excler dışında hiç oynamayacağım yani, onun dışındakileri zaten PC'de oynarım. Bu arada Maxwell mi Pascal mı daha belli değil erkenci değildir belki de Nintendo, sakin olalım.

    Erkenci olmasını şu bakımdan söyledim Pascal mimarisi kullansa bile onun bile yetemeyeceği durumlar var. Yani en son mimarinin bile Xbox One seviyesine yetişip yetişmeyeceği belli değil. Teknolojinin gelişmemesinde tabii ki suçlu Nintendo değil fakat kullanmayı tercih eden Nintendo. Fiyatının da 250-300 dolarlar da gezindiğini düşünürsek mobil donanım olsa bile ister istemez diğer konsollarla kıyaslamaya sokulacaktır.




  • Nintendo oyuncuları bile yanda dursun diye düşünüyorsa durumun vahimiyeti ortada. Mantıken üçüncü parti oyunları insanlar daha iyi grafik veren konsollarda oynamayı tercih etmeyi düşünür. Aradaki uçurum Scorpio çıktığında daha net anlaşılacaktır.

    Piyasaya ayak uydurmak adına güçlü bir ev konsolu çıkarmalarını yeğlerdim. Varsın ikinci GameCube vakası olsun Nintendo'nun kaybedecek neyi var ki? Güçlü bir el konsolu insanları ne kadar mutlu edebilecek zaten insanlar hali hazırda 3DS ile mutluydu.

    Hibrit konsolu tercih etmek için 2017 doğru bir zaman değil. Mobil donanımlarda sıçratmayı yaşanacak gelişme yaşanmadı 2020'lerde 5 nanometreye inileceğinden konuşuluyor.
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Yinede pascal vs. kötünün iyisini yapıp piyasaya sürmeliydi belli farkları insanlar el taşınabildiği için daha kötü kaplama vs gözardı edebilirdi ancak sen onlara yaklaşamayan bir sistem ve görseller ile geliyorsan hele ki bunu daha da ucuz olsun diye yapıyorsan bunun özürü olmaz. Nintendo Wii U başarısızlığından bizim anladığımızdan farklı çıkarımlar yapmış gibi.
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bugün nintendonun en büyük satış kozu pokemon diğer satış oranları da ps4 xbox exc oyunlardan çok daha fazla olsa da yani 3'üncü partilere bariz ihtiyacı var belli. El ve ev konsolu ayrıyken kimse karşılaştırmıyordu diğerleriyle hem daha taşımaya uygundu 3ds sempatikti. Şimdi swtich her karşılaştırma da yer alacak ve en geride olacak. Bunun iyi bir pr çalışması olmayacağı açık. Neyse ne yapalım satmazsa da artık doğru yola gelir herhalde güçlü bir ev konsolu ile ama biz bir 4 yıl daha bekleriz yeni konsol için o zaman da umalım da switch birinci parti oyunları güzel olsun.
  • Kennnn K kullanıcısına yanıt
    Wii PS3-X360 dönemindeki kadar fark kalmadı. Wii'ye bile downgrade ile oyunlar geliyordu. Yani Scorpio'nun 4K oynatabildiği oyunu aynı kalitede 1080p oynatabilmeli en azından. Çok mu şey bekliyoruz...
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Hayır tabi ki de çok şey beklemiyorsun ya da beklemiyoruz ama adamlar ucuz olsun herkese satalım düşüncesinde oldukça daha çok bekleyeceğiz gibi. Yalnız es geçmeyelim mutlaka belirtmekte fayda var Scorpio 400 dolarlık bir konsol olmayacak 100-200 dolar daha pahalı olacak gibi zaten bunu az çok belirtti adamlar ama şu haliyle scorpio'yu geçtim normal ps4 - xbox one oyunlarını bile oynatması için fena çözünürlük kısılmalı onların 60 açtığı oyunu bile 30 fps'de oynatmalı. Oyunların ps4 ve xbox one sürümlerindne dahi memnun olmayan o kadar insan varken 3'üncü parti oyunları nasıl switch'te satacaklar bilemiyorum. 23-24 gün kaldı galiba nintendo sunumuna hep birlikte öğreniceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kennnn -- 20 Aralık 2016; 1:13:0 >
  • Valla ben artık umudu kestim. Ardı ardına kötü haberler geliyor. Nintendo yine bizi üzecek gibi. Napalım, bizde artık PC MASTER RACE+Cemu emülatörü ile idare ederiz
  • Ortada birşey var yokken herkes kendi kendine beklentiye girdi. Adam gibi birinci parti oyunları, iyi bir Network sistemi olsa yeter. Kimse AAA oyunları diğer platformlar varken Nintendoda oynamaz zaten. Bırakın da 30-60 fps, 900p-1080p tartışmaları şu platformdan uzak dursun gına geldi artık
  • Ben hala bu iddiaların dogru ya da yanlışlığından emin değilim.



    Çünkü Switch ticari anlamda gerçekten Nintendo'nun son şansı olabilir. Bu yüzden eski bir mimariyi kullanmanın internette nasıl bir kara kampanya oluşturacağını eminim Nintendo mühendisleri benden daha iyi biliyordur.



    Üstelik bu sefer işin diğer ucunda Nvidia var. Nintendo o bildiğimiz retro tavrını takınsa bile Nvidia bence en güncel, en kullanışlı, en güçlü donanımı ortaya koymaya çalışmıştır. Milyon dolarlar dönüyor burada. Nvidia kendini Amd karşısında kaybeden göstermemek için elinden geleni yapmıştır, eminim.



    Yani kısacası 13 ocaktaki sunumda baaam diye başka bir spec ile çıkarlarsa hiç şaşırmam.



    Ha ben hep dediğim gibi her türlü alacağım o ayrî. Şu ana kadar aldığın hiçbir Nintendo'dan pişman olmadım.
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    dostum bence her konuda kesin bir yargıya varmak için Ocaktaki sunumu beklemek lazım,sürekli başka başka haberler çıkıp duruyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: White Room by a Window

    Ben hala bu iddiaların dogru ya da yanlışlığından emin değilim.



    Çünkü Switch ticari anlamda gerçekten Nintendo'nun son şansı olabilir. Bu yüzden eski bir mimariyi kullanmanın internette nasıl bir kara kampanya oluşturacağını eminim Nintendo mühendisleri benden daha iyi biliyordur.



    Üstelik bu sefer işin diğer ucunda Nvidia var. Nintendo o bildiğimiz retro tavrını takınsa bile Nvidia bence en güncel, en kullanışlı, en güçlü donanımı ortaya koymaya çalışmıştır. Milyon dolarlar dönüyor burada. Nvidia kendini Amd karşısında kaybeden göstermemek için elinden geleni yapmıştır, eminim.



    Yani kısacası 13 ocaktaki sunumda baaam diye başka bir spec ile çıkarlarsa hiç şaşırmam.



    Ha ben hep dediğim gibi her türlü alacağım o ayrî. Şu ana kadar aldığın hiçbir Nintendo'dan pişman olmadım.

    bende bu konuda Eurogamer tarafından paylaşılan bilgiler %100 doğru diye düşünmüyorum,kaldı ki en son alınan sertifikalar konusunda şöyle bir paylaşım yapıldı:

    https://mynintendonews.com/2016/12/19/nintendo-switch-listed-as-vulkan-and-opengl-conformant/




  • Haberde yine trollün biri "Bu ne Mario mu oynayacağız, Witcher yoksa ne yapayım ben bunu, bu konsolu alan salaktır." falan yazmış. Vallahi gına geldi artık böyle saçma sapan yorumlardan, gerçi bu olay Nintendo'nun suçu. Hiç TR'de konsol satmadılar, reklam yapmadılar. Bu sefer böyle insanlar çıktı.
  • Boşver dostum onlar bildiği gibi desinler, biz bakalım keyfimize, onlar bizim Nintendo dan ne anladığımızı hiç bir zaman anlamayacaklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her haberde illa ki var bunlardan. Artık dejavu yaşadığımı hissediyorum haberin tarihine bakıyorum "Bugün" yazınca anlayabiliyorum yeni haber olduğunu. Super Mario veya Zelda ile uzaktan yakından ilgisi yok ama fikri var. Ciddiye alınacak en son kişilerden. Nintendo'nun Türkiye'de yarattığı tablo desek daha doğru olur. Keşke bu tür mesajları sadece troller atsaydı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

    Her haberde illa ki var bunlardan. Artık dejavu yaşadığımı hissediyorum haberin tarihine bakıyorum "Bugün" yazınca anlayabiliyorum yeni haber olduğunu. Super Mario veya Zelda ile uzaktan yakından ilgisi yok ama fikri var. Ciddiye alınacak en son kişilerden. Nintendo'nun Türkiye'de yarattığı tablo desek daha doğru olur. Keşke bu tür mesajları sadece troller atsaydı...

    İlgisi yok ama fikri var diyince aklıma şu geldi hocam





  • Yahu bi de tutturmuslar cocuklara hitap ediyormus. Cogu modern oyundan daha komplike ve daha zor Zelda, Mario, Pokemon yav.



    Bi çocuk Super Mario Galaxy ya da Twilight Princess i bitirsin de göreyim.
  • dostlar boyle tiplerin hepsi kotu niyetli.iyi olan herseyi kotulerler, kotuyude cok severler cunku kendiside kotudurde ondan.ben boyle sahsiyetsizleri seyime bile takmiyorum sizde takmayim.bir eksisozluk'te Super Mario Run hakkinda ne demisler diye bakayim dedim.lan bide ne goreyim.Mario'nun suralesinden girmisler Nintendo'nun diger cok degerli oyunlarindan cikmislar.kufursuz yorum yok.bir tane iyi niyetli yorum yok.insana kucucuk bir bilgi katan bile bir yorum yok.malesef ulke herkes kafayi yemis kisaca.iyi olanlara hep kufur kotuleride hep bir savunma var.sizler Nintendo'nun sucu diyorsunuzda bunlar ne anlasin insanlari mutlu eden, zekayi gelistiren, bambaska duygular yasatan, yani herseyiyle mukemnel olan seylerden ne anlar bu kalbi taslasmis ezikler.zaten ulkeyi ne hallere getirdiler bunlar gibi tipler ve bunlar yok olmadigi surece biz iyi insanlara asla rahat yok.malesef bunlar yuzunden daha cok kotu haberler alacagiz ulke olarak.

    not: bu yazdiklarim sadece Nintendo'yu yada baska iyi birseyi kotuleyenlen tipler icin degil ulkenin genelindeki tipler icin yazilmistir.iyi niyetli insan sayisi coooooook az malesef bu ulkede.herkesin icinde bir pislik var.herkes baskasi hakkinda kotu, kotu seyler dusunur olmus.son olarak bunlari gorup bunlar gibi olmayalim.benim amacim boyle tiplerin hep tamtersi olmaktir.cunku bunlarin tamtersi cok iyi insan demektir.cunku bunlar cok kotuler ve kotunun tersi iyidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ayrıca redditte bir arkadaş teknik olarak güzelce açıklamış bu spec bile pratikte Xbox One a yakın performansta.



    Millet hemen sayı karşılaştırması yapıyor ama bu pratikte işlemez. Zaten ben de tahminimde xone a yakın olacağını söylemiştim. Birebir aynı donanımı o ebatlara sığdırmak imkansız.



    Şöyle diyeyim tflops hesabı yapanları hiç sevmem ama sadece fikir olarak söylüyorum,



    Xbox one 1.3 ps4 1.8 tflops kabaca. Baktığınız zaman ps xbox ın 1.5 misli güçte dersiniz ama pratikte çıkan oyunlara bakın, reele bakın fark var mı ? Yok.



    Ya da ps4 pro kabaca 4.2 standart ps4 1.8



    Oransal olarak 2.5 katı deriz ama oyunlara bak dramatik bir fark var mı? Takıntılı biri değilseniz fark yok bile denilebilir.



    Yani direk oran orantı hesabı hiçbir işe yaramıyor.



    O arkadaş tabii ki şu an sadece öngörü olarak Switch in Wii U dan 2.5 kat daha performanslı olabileceğini, xbox one a da yakın olabileceğini teknik olarak açıklamış. Üstelik bu yerden yere vurulan hız iddialarıyla.



    Üstelik Dark Souls 3 ün Switchte çalıştırıldığını duymuştuk bu bile yeterli. Xbox Oneda 1080p 30fps olan oyun, Switchte 900p 30fps olur mesela en kötü. Demek istediğim bu. İş geliştiricilerde bitiyor. Gerekli optimizasyonlar yapılırsa gayet yeterli olur bu donanım da. DS3 ü çalıştıran alet ki en az 30 fpsde açmıştır, yetersiz olamaz.




  • Benim konsolu alma amacım sadece Nintendo kendi oyunları oynamak için o yüzden benim için teknik özellikleri önemli değil 3.parti oyunları PS4 oynuyorum zaten ama işte wiiU da 3.parti desteği az olunca az sattı umarım bunda sıkıntı olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.