Şimdi Ara

*** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi *** (2977. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61.730
Cevap
90
Favori
2.398.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: önceki 29752976297729782979
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SB-700'leri alalı, 2 haftayı geçti ama henüz 1 kare bile çekmedim. kullanmak için konsantre olamadım. öylece yatıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    nikon'un 2 tane videosu var. nette gördüğüm en iyi flaş kullanımı videolarından. birinci videonun ilk yarısında doğrudan, sektirerek, florasan ışık altında renkli filtre ile kullanımı gibi konuları karşılaştırmalı olarak anlatıyor. ikinci yarısını izlemenize gerek yok. ikinci video'nun ilk yarısı sıkıcı. bir bale okulunda geçiyor. devamında ise güzel bir evde tek gelin ile çekim yapıyorlar. reflektör'ün nasıl kullanılacağını gösteriyor. güzel bir örnek.

Nikon School presents A Hands-on Guide to Creative Lighting - 1

Nikon School presents A Hands-on Guide to Creative Lighting - 2

biz amatörler sürekli geziyoruz ve aslında fotoğraf çekmek üzere tasarlanmamış ortamlarda çekim yapmaya çalışıyoruz. bir ortama uygun flaş ayarlarını deneme yanılmayla buluyoruz, başka bir ortama geçiyoruz. az önceki ayalar işe yaramıyor, sıkıntı oluyor. sektirerek flaş kullanmayı öğreniyoruz, sektirdiğimiz tavanın rengi bir garip, odadaki eşyaların renkleri birbiri ile alakasız. yansıyıp gelen ışığın yarısı beyaz yarısı turuncu, yarısı mavi yani adamı flaştan soğutacak herşey var. günde 200-300 tane flaşlı çekim yapan profesyonellerin tecrübesi de yok çoğumuzda. tüm bunlara flaşın patlama sırasında tahmin edilemez saçılımı da eklenince iş epey zorlaşıyor.
    NIKON D7000 | NIKKOR 18-105mm | NIKKOR 55-200mm | NIKKOR 35mm f/1.8G | Nikon Speedlight SB-700
  • @xpug,
    çok faydalı videolar teşekkürler. böyle paylaşımlar gelişim açısından gayet faydalı.
  •  *** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***

D700 | 105 VR Micro | SB-700 Soldan | SB-900 Sağdan

İlk kareyi de ben atayım o zaman

Öyle çok fikir sahibi olacak kadar kullanmadım ama, yarım saat sonunda; bir SB-900 değil ama ben beğendim SB-700'ü diyebilirim.

Orijinalden alıntı: xpug

nikon'un 2 tane videosu var. nette gördüğüm en iyi flaş kullanımı videolarından. birinci videonun ilk yarısında doğrudan, sektirerek, florasan ışık altında renkli filtre ile kullanımı gibi konuları karşılaştırmalı olarak anlatıyor. ikinci yarısını izlemenize gerek yok. ikinci video'nun ilk yarısı sıkıcı. bir bale okulunda geçiyor. devamında ise güzel bir evde tek gelin ile çekim yapıyorlar. reflektör'ün nasıl kullanılacağını gösteriyor. güzel bir örnek.

Nikon School presents A Hands-on Guide to Creative Lighting - 1

Nikon School presents A Hands-on Guide to Creative Lighting - 2

biz amatörler sürekli geziyoruz ve aslında fotoğraf çekmek üzere tasarlanmamış ortamlarda çekim yapmaya çalışıyoruz. bir ortama uygun flaş ayarlarını deneme yanılmayla buluyoruz, başka bir ortama geçiyoruz. az önceki ayalar işe yaramıyor, sıkıntı oluyor. sektirerek flaş kullanmayı öğreniyoruz, sektirdiğimiz tavanın rengi bir garip, odadaki eşyaların renkleri birbiri ile alakasız. yansıyıp gelen ışığın yarısı beyaz yarısı turuncu, yarısı mavi yani adamı flaştan soğutacak herşey var. günde 200-300 tane flaşlı çekim yapan profesyonellerin tecrübesi de yok çoğumuzda. tüm bunlara flaşın patlama sırasında tahmin edilemez saçılımı da eklenince iş epey zorlaşıyor.

Videolar için teşekkürler, baya yararlı olacak gibi.

Orijinalden alıntı: koolandgang

*** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***

D700 | 105 VR Micro | SB-700 Soldan | SB-900 Sağdan

İlk kareyi de ben atayım o zaman

Öyle çok fikir sahibi olacak kadar kullanmadım ama, yarım saat sonunda; bir SB-900 değil ama ben beğendim SB-700'ü diyebilirim.

• Öldü buralar, sessiz - ıssız kaldı.

Buradan eskiden bağ bahçeydi, muhabbet vardı :)

-------------
    D700 + 35 AI-s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 8 Ocak 2014; 16:09:32 >

D750 + Bower 14mm f2.8 + 20mm f2.8d + 35mm f2d + Sigma 50mm f1.4 art + Rokinon 85mm f1.4 + Tamron 90mm f2.8 Macro + 300mm f4d + tc 14 ii + 24-120 f4g Manfrotto 190xprob + Manfrotto 322rc2 + KS-0 Ball Head + Mefoto GlobeTrotter

Nikon fm2n

Lenovo Y50 4k
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed -

Öldü buralar, sessiz - ıssız kaldı.

Buradan eskiden bağ bahçeydi, muhabbet vardı :)

-------------
    D700 + 35 AI-s

Cok can sikici bir yer haline gelmis buralar evet.

Bu arakada foto cok basarili tebrikler.

MCintosh C50 - MCintosh MC601 Mono Mono - Mcintosh MPC1500 Power Controller - Paradigm Signature S8 - Paradigm Signature S2 Surround - SVS Ultra Center - SVS Ultra Surround Back - SVS PB 16 Ultra SW - Lunette 2 Curve Perde 135" - JVC RS67 Projektör - Nvidia Shield TV - Onkyo 818 AVR - QNAP Nas Server - Roon Server - Oppo UDP-205, İ7 işlemci, Nvidia Quadro 2GB Ekran Kartı, SSD, 32GB Bellek, Dell Mini Kasa, TetherPro 5 Metre USB 3.0 5Gb/sn Uzatma Kablosu, Cardas Gümüş USB 2.0 USB Kablo, Mcintosh Power Kablolar, Audioguest Gibraltar, Audiquest Colorado RCA, Audioquest SKY RCA, Vandenhull Power Kablolar, Acrolink Power Kablo, Audioquest King Kobra XLR, Paugge Hdmi 2.0b Premium Sertifikalı 4K 60Hz 18Gbps HDR Dolby Vision HDCP 2.2 Destekli 1M,2M ve 25 Metre Hdmi Kablo
  • quote:

Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

Pazar'a kadar satilik 85mm f1.8g ve 20mm f2.8d

Iyi satislar olsun. 300 mm ne kadardir? :)

MCintosh C50 - MCintosh MC601 Mono Mono - Mcintosh MPC1500 Power Controller - Paradigm Signature S8 - Paradigm Signature S2 Surround - SVS Ultra Center - SVS Ultra Surround Back - SVS PB 16 Ultra SW - Lunette 2 Curve Perde 135" - JVC RS67 Projektör - Nvidia Shield TV - Onkyo 818 AVR - QNAP Nas Server - Roon Server - Oppo UDP-205, İ7 işlemci, Nvidia Quadro 2GB Ekran Kartı, SSD, 32GB Bellek, Dell Mini Kasa, TetherPro 5 Metre USB 3.0 5Gb/sn Uzatma Kablosu, Cardas Gümüş USB 2.0 USB Kablo, Mcintosh Power Kablolar, Audioguest Gibraltar, Audiquest Colorado RCA, Audioquest SKY RCA, Vandenhull Power Kablolar, Acrolink Power Kablo, Audioquest King Kobra XLR, Paugge Hdmi 2.0b Premium Sertifikalı 4K 60Hz 18Gbps HDR Dolby Vision HDCP 2.2 Destekli 1M,2M ve 25 Metre Hdmi Kablo
  • 300mm dev gibi yanimda tasiyamiyorum belki yaza getiririm.

D750 + Bower 14mm f2.8 + 20mm f2.8d + 35mm f2d + Sigma 50mm f1.4 art + Rokinon 85mm f1.4 + Tamron 90mm f2.8 Macro + 300mm f4d + tc 14 ii + 24-120 f4g Manfrotto 190xprob + Manfrotto 322rc2 + KS-0 Ball Head + Mefoto GlobeTrotter

Nikon fm2n

Lenovo Y50 4k
  • quote:

Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

300mm dev gibi yanimda tasiyamiyorum belki yaza getiririm.

Evet büyük ve ağır bir lens, bir yıl kadar kullanmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by@li -- 9 Ocak 2014; 10:06:45 >
  • Şener, fotoğrafın renkleri bir acaip olmuş. Doygunluğu basmışsın galiba. Mor-mavi-eflatun cartlamış. Sarı bile bir acaip. Hazır oradayken yere uzanıp falan çekseydin ilginç birşey olurmuş.
    Onerilen yazılar:https://goo.gl/MjvgmHTelefoto lens nedir, nasıl kullanılır:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=9215Hangi tam kare sistemi secmeli:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=8155En iyi 70-200mm lensler:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=9173
  • üstadlar,benim d90 yedek bataryasında normal olmayan bir ısınma var. benzer bir şey yaşayan varmı? bataryayı orjinal almıştım

O da aklıma geldi ama D700'ü yere koymaya kıyamamıştım :))

Gündüz netleme yaparken pek problem yaşamıyorum, akşam vizörden de sorun yaşamıyorum af aydınlatma ışığı netliyor. Ama her ne yaptıysam livewiev modunda af ışığı yanmıyor. Benmi yaktıramıyorum yoksa live modunda yanmıyormu. Eğer live'da yanmıyorsa flaşı bunun için kullanabiliyormuyuz?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.