Şimdi Ara

Nikon P1000 125x Optic Zoom (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
5.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Vatana millete hayırlı uğurlu olsun p1000 gelmiştir



    https://youtu.be/BMLYl-1GIv8



    Fiyat 999$ olacak 4k video kaydı 125x zoom

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arranger. kullanıcısına yanıt
    Cihaz çıkmış. 1000dolar bize 5-6 bin TL arası gelir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her ne kadar konusu ölü olsa da birileri görebilir;


    Ben bu ürünü; teleskop öncesi geçiş süreci ve sonrasında almaya karar vereceğim teleskoba uyarlamak için düşünüyorum. Ne dersiniz 125x zoom özelliği gerçekten aşağıda vermiş olduğum videodaki gibi mi olur?






    Gökyüzünü fotoğraflamak ve video çekimi yapmak istiyorum. Farklı tavsiyelere de açığım...
  • BLacKeLDiaBLo kullanıcısına yanıt
    gökyüzünden kastınız ne? ay mı gezegenler mi yoksa yıldızlar ve diğer derin uzay objeleri mi? ona göre tavsiye vermeye çalışalım.
  • Derin uzay, ikinci aşamada teleskop ile beraber olacak iş...

    Bu makina ile anca Ay’ı ve video gerçekse, biraz da Satürn’ü ve Jüpiter’i gözlemlerim. Yanılıyor muyum?

    Bir de tabi full karanlık ortamda Samanyolu’nu falan...

    Yani bu makina ile ilk etapta Ay’ı ve 1-2 gezegeni incelemek ve bunu daha sonrasında (maddi imkanlar ölçüsünde) iyi bir teleskop ile harmanlamak. Bu konularda acemiyim, zoom üzerine tekrar zoom olur mu pek aklım da almıyor açıkçası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLacKeLDiaBLo -- 4 Eylül 2019; 22:5:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BLacKeLDiaBLo kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bu kamera ile derin uzay objelerini çekemezsiniz zira sensörü telefon sensörü ile aynı boyutta. (Eğer çok karanlık bir ortamdaysanız ancak M42 (Avcı Bulutsusu) ve M45 (Ülker) fotoğraflarda belirebilir.

    Şuna da bir açıklık getirelim: Gözlemlemek farklı şey, fotoğraflamak ayrı şey.

    Bu makine ile çok güzel ay fotoğrafı çekersiniz (aslında ay videosu oluyor biraz ilginç bir işlem) Venüsün evrelerini, Jüpiterin üzerindeki bantlarını ve galileo uyduların, Satürn’ün halkalarını fotoğraflayabilirsiniz. Burada bitiyor.

    Fotoğraf makinelerini teleskopa bağlamak için T-ring denilen bir adaptör kullanılır ve bu adaptör fotoğraf makinesi lenssiz durumdayken takılır. Nikon P1000 sabit lensli olduğu için bu mümkün olmayacaktır.

    Samanyolunu fotoğraflamak için geniş açı ve hızlı bir lense ihtiyacınız var, bu fotoğraf makinesi ile oldukça zor.

    Sanırım fotoğrafçılığa da yeni başlıyorsunuz. Öncelikle “zoom” kavramını araştırmanızı tavsiye ederim. Örnek vereyim bende şuanda 40-150 bir lens var, zoom oranı 3X. Bu lensin bir de 14-150 olan bir varyantı var, mesela o da 10X civarı. Şimdi 10X olduğu için o -mesela- ayı daha büyük gösterecek diye düşünebilirsiniz ama öyle değil. İki lens ile çekilen fotoğraflarda ay aynı büyüklükte olacaktır. Burada önemli olan odak uzaklığı. 150mm lensim benim makinemde 300mm’e eşdeğer oluyor. Size çektiğim ay ve jüpiter fotoğraflarını yollayabilirim (karşılaştırma açısından). Ayrıca “genelde”
    zoom arttıkça lensin kalitesi azalır.


    Teleskoplara gelirsek. Teleskoplar tamamen farklı bir alan, benim bütçem dar olduğu için “gözlem” yapmaya 10x50 dürbün ile başladım. Oldukça güzel bir görüntüsü var, ama fotoğraf makineme lens almak için satmaya karar verdim. Benim de size tavsiyem ikinci el ya da 0 bir dürbün alıp “gözlem” yapmaya başlamanız. (Sakın yanlış anlamayın, kendi sattığım şey satılsın diye yazmıyorum, tamamen samimi görüşüm. Ben de bu düşünce ile dürbün aldım.) Eğer gözlemlemek istemiyorum direkt fotoğraf çekmeye başlayayım diyorsanız... İşte o zaman daha farklı birşeyler yazabiliriz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle ayrıntılı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Oldukça aydınlatıcı oldu. Fotoğraçılık bende sıfır dersem yanlış olmaz. Amacım derin uzay gözlemi olmakla beraber ilk etapta gezegenler, biraz samanyolu...vs gözlemlemek.

    Çocukluğumdan beri gökyüzü beni hep kendine çekmiştir. Çocukken yaz dönemlerinde köye gittiğimizde, aynen Vizontele filminde olduğu gibi damda yatar ve Samanyolu'nun olağanüstü güzelliğini ve meteor yağmurlarını büyük bir hayranlıkla izler, hayaller kurardık. Şimdi çok şükür bulunduğum ev açık alana sahip ama şehir ışıkları malesef gözlemi engeller vaziyette... İstanbul dışında gözlem yapabileceğim başka bir yer de var. Bu sebeple gökyüzü aşkım yeniden canlandı.

    ilk etapta bir teleskop alayım diye düşünürken; yanlış seçim yapmamak adına, sizin de dediğiniz gibi,dürbünle başlamak gerektiğine inandığım için Olympus 10X50 dürbün aldım. Çok da memnun kaldım ama benim ihtiyacım olan "Uzaya daha yakından bakma hevesimi" daha da arttırdı. Ayrıca bu dürbün sayesinde ellerimin çok titrediğini farkettim. Sonrasında internette gezerken yukarıda videosunu(eğer gerçekse) vermiş olduğum P1000'i keşfettim. Şöyle düşündüm; her defasında kurulum yapmamı gerektirmeyecek, portatif, tripod ile istediğim yere rahatça taşıyıp kullanabileceğim, hem fotoğraf hem de video çekebileceğim bir alet olduğu için teleskop öncesi bir de fotoğraf makinası ile gözlem yapmayı düşünüyorum

    Fotoğraf makinasının teleskoba bağlanma amacı sadece çekim yapmak için midir? Zoom üzerine zoom yapamaz mı(zoom konusunda cahilim)? En azından bu makina değil de başka bir makinada olabilir mi?

    Mesela fotoğraf makinasından sonraki aşama şu aşağıdaki videodaki gibi(tabi bunlar da gerçek mi emin değilim) derin uzay gözlemi yapmak;





    Yukarıdaki sistemi kurmak 3000 dolara mal oluyor. "Celestron NexStart 8E" de var o biraz daha kompakt belki onu da almayı düşünebilirim. O daha ucuz... Yine de bu saydıklarımı almak maddiyat açısından epey bir zaman alacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLacKeLDiaBLo -- 5 Eylül 2019; 12:54:33 >
  • BLacKeLDiaBLo kullanıcısına yanıt
    yazdıklarım derin uzay için geçerlidir:

    derin uzay fotoğrafı çekmek için size "zoom" gerekmiyor. 400-500mm genelde yeterli olur. size gerekli olan bir kundak ve hızlı bir lens (lens direkt fotoğraf makinesine de takılabilir, teleskop da kullanılabilir.) derin uzay objelerinin (bundan sonra DSO diyeceğim) parklaklıkları çok düşük olduğu için, ışık kirliliğinin düşük olduğu bir yerde çok uzun pozlamalar yapılarak fotoğrafları çekilir. zaten teleskoptan bakınca renkli büyük şeyler görmüyor kimse. daha çok gri bulutlanma tarzı düşünün.

    dünyanın dönüşünden dolayı yıldızlar sürekli hareket ediyor biliyorsunuz. yıldız izlerini engellemek için 2 yöntem var. ya fotoğrafları engellemeyecek kadar kısa pozlama yapacaksınız ya da kundak alacaksınız. (kundak dünyanın tersine aynı hızda dönen bir araç.)

    zoom üzerine zoom yapabilirsiniz ama dediğim gibi zoom gerekli değil.

    bu yazıları incelemenizi öneririm:
    https://astronomidefteri.com/temel-astrofotografcilik-bilgileri/
    https://astronomidefteri.com/dslr-ccd-fotograf-makinesi-secimi/
    https://astronomidefteri.com/lens-secimi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akzidenz -- 5 Eylül 2019; 16:29:0 >
  • Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Vermiş olduğunuz linkleri inceleyeceğim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım Merhaba ; bu konuyu ilk ben açmıştım ve yakından nikon p1000 i takip ediyordum ve almak nasip oldu. Diğer arkadaşımızın dediği gibi derin uzay için düşünüyorsan Bu cihazı alma, Fakat benim gibi gezegenleri incelemek veya uzak mesafelerde bulunan görüntüleri yaklaştırmak(doğa ve gökyüzü aşığı biri olarak söylüyorum) amacı için düşünüyorsan mutlaka almanı tavsiye edebilirim. Makinanın en büyük avantajı malum portatif bir şekilde her yere taşıya biliyorsun, zamanında orta ölçek bir teleskop kullanan biri olarak söylüyorum çok zahmetli her zaman gözlem yapmak içinden gelmeyebilir.

    Ayrıca yukarıda paylaşmış olduğun her iki inceleme videosu gerçek.

    Ayrıca teleskop kadar kaliteli ve detaylı olmasa da bazı objeleri bu cihaz ile (nikonp1000)derin uzayıda görüntüleme şansına sahipsin. Aşağıdaki videoyu izleye bilirsin

    https://www.youtube.com/watch?v=x4V7dAIX54Y&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haberci1981 -- 22 Ekim 2019; 22:18:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bende aslında bu cihazı almayı düşünüyordum. Manzara fotoğrafları için. Sizce kalite açısından almak akıllıca olmaz mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • omero34 kullanıcısına yanıt
    makinenin tek özelliği zoomu. manzara fotoğraflarında zoom kullanılmıyor diye biliyorum. muhtemelen daha ucuza daha kaliteli fotoğraflar çekecek bir makine+lens alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Haberci1981

    Arkadaşım Merhaba ; bu konuyu ilk ben açmıştım ve yakından nikon p1000 i takip ediyordum ve almak nasip oldu. Diğer arkadaşımızın dediği gibi derin uzay için düşünüyorsan Bu cihazı alma, Fakat benim gibi gezegenleri incelemek veya uzak mesafelerde bulunan görüntüleri yaklaştırmak(doğa ve gökyüzü aşığı biri olarak söylüyorum) amacı için düşünüyorsan mutlaka almanı tavsiye edebilirim. Makinanın en büyük avantajı malum portatif bir şekilde her yere taşıya biliyorsun, zamanında orta ölçek bir teleskop kullanan biri olarak söylüyorum çok zahmetli her zaman gözlem yapmak içinden gelmeyebilir.

    Ayrıca yukarıda paylaşmış olduğun her iki inceleme videosu gerçek.

    Ayrıca teleskop kadar kaliteli ve detaylı olmasa da bazı objeleri bu cihaz ile (nikonp1000)derin uzayıda görüntüleme şansına sahipsin. Aşağıdaki videoyu izleye bilirsin

    https://www.youtube.com/watch?v=x4V7dAIX54Y&feature=youtu.be
    Cevaplar için teşekkürler... bu cihazla derin uzay amacım yok. O ikinci aşama... Bununla gezegenleri(Satürn ve Jüpiter) ve özellikle de Ay'ı incelemek istiyorum...Geçenlerde 4000 TL'ye kaçırdım, alamadım. Şimdi ise o fiyatlara bulamıyorum. Ayrıca kış da geliyor. Havalar kapalı ve gözleme de uygun olmadığı için de muhtemelen (4000 ve altına bulursam alırım) beklemeye geçeceğim.
  • Nikon p1000 ile çektiğim bazı resim ve videolar...

    Nikon P1000 125x Optic Zoom
    Nikon P1000 125x Optic Zoom
    Nikon P1000 125x Optic Zoom
    Nikon P1000 125x Optic Zoom
    Nikon P1000 125x Optic Zoom

    https://www.youtube.com/watch?v=rENwXKTeeXk&feature=youtu.be
    https://www.youtube.com/watch?v=baIUVwSPt5A&feature=youtu.be
    https://www.youtube.com/watch?v=EFu_ppNTGfg&feature=youtu.be
    https://www.youtube.com/watch?v=1aG9ts3W0bM&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haberci1981 -- 8 Kasım 2019; 0:19:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.