Şimdi Ara

Nikon J1 - Sony Nex Serisi (Hangisi tercih edilmeli?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iç mekan ve dış mekan çekimlerinde çok farklı amaçlardada olmak üzere kullanılacak fotoraf makinesi almak istiyorum. SLR olması benim için önemli yalnız yeni çıkan bu sony nex ve nikon j1 ler şu anda bana hem görsel hemde küçük boyutlarda olan profesyoneller olması hoşuma gidiyor. yani tercihim bu ikisi ama hangisi? Esas soru bu.

    Sony hd çekim kalitesinin daha iyi olduğunu bir yabancı forumdA okudum ama gerisini çok profesyonel olmadığım için anlamadım. Fotoğrafçılara duyrulur.

    nikon j1 mi? sony nex c5 mi?



  • Sony Nex serisinden tercih edin.Nex-5N tavsiye ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freddysis

    Arkadaşlar iç mekan ve dış mekan çekimlerinde çok farklı amaçlardada olmak üzere kullanılacak fotoraf makinesi almak istiyorum. SLR olması benim için önemli yalnız yeni çıkan bu sony nex ve nikon j1 ler şu anda bana hem görsel hemde küçük boyutlarda olan profesyoneller olması hoşuma gidiyor. yani tercihim bu ikisi ama hangisi? Esas soru bu.

    Sony hd çekim kalitesinin daha iyi olduğunu bir yabancı forumdA okudum ama gerisini çok profesyonel olmadığım için anlamadım. Fotoğrafçılara duyrulur.

    nikon j1 mi? sony nex c5 mi?

    nikon j1 sony nex5n i yanina bile yaklasamaz en basiti sensör olarak ;)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony Nex 5N biçilmiş kaftan hocam şu an için . Biraz inceleme fırsatım oldu . İso konusunda gerekse fotoğraf ve video kalitesi konusunda DSLR makinaları aratmıyor Nikon daha yeni bu konuda . Daha iyi ufak gövdeler çıkarırsa olabilir ama şu an için uygun fiyatlı en iyi makina bu
  • teşekürler. Amerikadan 5n siparişi için harekete geçtim. 1 aya geleceğini düşünüyorum. nikonun tipide hoşuma gitmedi zaten. satıcılar yüzeysel konuşup nikonuun işi bu desede sony farklı gibi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freddysis

    teşekürler. Amerikadan 5n siparişi için harekete geçtim. 1 aya geleceğini düşünüyorum. nikonun tipide hoşuma gitmedi zaten. satıcılar yüzeysel konuşup nikonuun işi bu desede sony farklı gibi...

    Nikon'un işi bu diyorlar ama bir çok kişi bilmiyorki yine Sony Nikon'un bir çok sensörünü üretiyor. Kaldı ki sony bu aynasız seride o kadar başarılı ki hasselblad ile yeni bir çalışmaya girdiler!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turans

    quote:

    Orijinalden alıntı: freddysis

    teşekürler. Amerikadan 5n siparişi için harekete geçtim. 1 aya geleceğini düşünüyorum. nikonun tipide hoşuma gitmedi zaten. satıcılar yüzeysel konuşup nikonuun işi bu desede sony farklı gibi...

    Nikon'un işi bu diyorlar ama bir çok kişi bilmiyorki yine Sony Nikon'un bir çok sensörünü üretiyor. Kaldı ki sony bu aynasız seride o kadar başarılı ki hasselblad ile yeni bir çalışmaya girdiler!

    bak bu güzel bi haber, sony nin bu konuda başarı sağlaması hoş, nikon ve canon multimedya ve ileriye yönelik çalışmalarda sony kadar ufku açık değil. en azından araştırıp bu hd görüntü olayına verdiği önemi taktir ettim.




  • sonynex5n ile nikon j1 v1 karşılaştırılamaz videoda sony çok çok üstün sensörü daha büyük tartışmasız nex5n al
  • sony nex 3f . millet bellemis 5n i ya alin bi deneyin neex3f i ondan sonra konusun. 3f 5n den geri kalmiyor üstelik daha ucuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: konsoldede

    sony nex 3f . millet bellemis 5n i ya alin bi deneyin neex3f i ondan sonra konusun. 3f 5n den geri kalmiyor üstelik daha ucuz

    ben de nex f3 düşünüyorum da . Sensör boyutunu ürün açıklamasında yazan hangi değer ile öğreniyoruz .

    bir de genel olarak sorayım. nikon j1'de sanırım ağır çekim de var. nex'de yok. Ağır çekim çok gerekli midir. Yani ağır çekim videoları muhteşem güzellikte mi oluyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 2 Ocak 2013; 12:33:52 >
  • j1 ile nexf3-nex5n kıyaslanamaz iç mekanda düşük ışıkta nex bariz daha iyi artı olarak nikonun videoları ile sony videosunda yine bariz sony nin üstünlüğü var. nexf3 de 24mbt avchdfull hd kayıt var
  • Ben de sony f3- nikon j1 arasında kaldım ama cevap sanırım sony f3k tercih ediliyor. 1 hafta önce hb da 50 tl daha ucuz ve 250 tl hediye çeki varmış ama kaçırdık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: şubat

    sonynex5n ile nikon j1 v1 karşılaştırılamaz videoda sony çok çok üstün sensörü daha büyük tartışmasız nex5n al

    http://halkboyleistiyor.blogspot.no/2012/12/nikon-v1-incelemesi-sayfa-3.html
    Karşılaştırma burada yapılmış sen karşılaştırma yapılmaz diyosun.İnceleme ve karşılaştırma tam 3 sayfa.J1 ile v1 aynı sensöre sahip benzer özellikleri var.Algılayıcısı küçük olsada bir çok özelliği 5n in önündedir.Örneğin netleme hızında sony bu cihazın yanına yanaşamaz, video çekiminde j1 çok çok üstün.Yanlızca karanlıkta daha net fotoğraf çekecektir nex.j1 in 2. elini 500 TL 5n in 2. eli 1300 TL civarında.O kadar fark yanlızca karanlık çekim içinse bence gerek yok.5n ile fotoğrafı netlemeye çalışırken nikon çoktan işini bitirip2. 3. fotoğraf için hazırdır.Elektronik deklanşör ile 1/16000 sn de fotoğraf çekiyo nikonj1.Saniyede tam 60 kare fotoğraf çekiyor. Demek istediğim bu iki cihaz gayet iyi karşılaştırılır ve nikon nex serilerine bazı özelliklerde fark atar...Nikon v1 kullanıcısıyım makine süper bir makine desem yeri var.Netlemeyi okadar hızlı yapıyorki bulanık fotoğraf çekmiyor.Odağı kaçırma, olayı kaçırma bu makinede bir acemi için bile nereyse imkansız.Yanlış anlama 5n kötü veya nikon j1 daha iyi demiyorum bak.İkisininde avantajları ve dez avantajları mevcut. Hareketli çocukları, nesneleri çekmek için 5n alırsa kullanıcı nedemek istediğimi anlar...Verilen onca paraya rağmen cihazı elden çıkarmak zorunda kalabilir.Durağan nesneler çekilecekse 5n uygun olur...Durağan nesneleri gece çekiyorum diyen biri bu iki cihazdan 5n i tercih etmelidir.Ama samsung nx 1000 kullanıcıları cihazın nex 5n den daha kaliteli durağan resim çektiğini söylüyor.Bu durumdada alınacak cihaz daha uygun fiyatlı ve resim kalitesi yüksek olan samsung nx 1000 olmalıdır bana göre....Saygılar.




  • gündüz çekimler için nikon alınabilir nexle arasında fark olmayacaktır dış çekimlerde .fakat ev içi çekimide düşük ışıkta nex5n varkende j1 ve v1 alınmaz sensör farkı bariz resime yansıyacaktır.Ayrıca nex5n full hd 50p avchd aşamalı video çekiyor titreşim engelleme olarakda active mode destekli videoda bariz nex5n daha iyi . dediğim gibi gündüz çekimler için fark olmayacaktır
  • video konusunda incelemeyi yapan ozturert arkadaşımın yorumunu aynen yazayım.Sen karar ver hagisinin iyi olduğuna.
    Alıntıdır;
    " VIDEO

    Nikon 1 serisi video da cekiyor. Valla.

    Video boyutlari ilginc. V1 teoride 1080@60i, 1080@30p ve 720@60p yuksek cozunurluklu video cekebiliyor (aslinda 60 degil 59,94). Bunlarin yaninda 640x240 boyutlarinda saniyede 400 kare ve 320x120 saniyede 1200 kare video da cekebiliyor (sonra bunlari saniyede 29,97 karelik filmler halinde seyredebiliyorsunuz). Bir tane de 640x480 olsaydi iyi olurdu, ornegin saniyede 120 kare. 1080@60i ve 1080@30p seceneklerinde saniyede 24Mbit kayit yapabiliyor ve 1080 kayit 20 dakikayla sinirli. 720@60p'de saniyede 16MBit ve kayit siniri 29 dakika.

    Guzel, degil mi? Evet, ama bunlari sadece mod tekerinde Video modunu secerseniz gorebiliyorsunuz. Fotograf modunda V1 sadece 1072x720 @60p video cekebiliyor! Yazim hatasi yok, filmin boyutlari gercekten de 1072x720 oluyor. Neden boyle bir kisitlamaya ihtiyac duymuslar anlamadim.

    Video modunda F tusu su ise yariyor: Videoyu HD film ya da Agir cekim arasinda gecis yapabiliyorsunuz.

    24p secenegi yok, bu secenek sadece "Motion Snaphot" modunda var, orada da 1 saniyelik 60p video cekip 24p'de oynatiyor, boylece agir cekim bir videonuz oluyor. 24p olmamasi iyi olmamis sanki. Ayrica, algilayici 1080@60p cikti verebiliyor ama video seceneklerinde boyle birsey yok.

    50i, 50p ya da 25p secenegi de yok.

    Dahili mikrofon stereo. Gain ayari yapabiliyorsunuz (Otomatik, az, orta ve cok), ayrica ruzgar sesini azaltma secenegi var. Dahili mikrofonu begenmezseniz harici mikrofon girisi de var (3.5") (J1'de ve J2'de yok). Buradaki sorun, mikrofonu takacak yer olmamasi. Standart flas baglantisi olmadigi icin Nikon'un AS-N1000 adaptorunu almaniz lazim. Fiyati cok degil ama Turkiye'de zor bulunur diye tahmin ediyorum.

    Video cekerken V1 ile fotograf da cekebiliyorsunuz. 1080p ya da 720P video sirasinda sadece 1920x1080 ya da 1280x720 piksellik fotograf cekebiliyorsunuz ama 1080i modunda 10 MP'lik (16x9 kirpilmis, yani 9MP civarina denk geliyor) 20 taneye kadar fotograf cekebiliyorsunuz ve video bu sirada duraklamiyor. Bunu yapabilen baska makine var midir bilmiyorum (Olympus SZ-31 yapabiliyor mesela).

    Video sirasinda otomatik odaklama var. Aslina bakarsaniz, bazi durumlarda otomatik odaklama bir video kamera kadar iyi diyebilirim. Algilayici uzerinde hibrit odak sistemi cok iyi calisiyor. Iyi isikta objenizi ortalarda tutarsaniz ya da obje arka plandan ayriysa (renk ve/veya kontrast farki), V1 odagi cok iyi takip edebiliyor. Burada ornek bir video var, bakmanizi tavsiye ederim. Kesinlikle NEX-5N ve E-PL2'den daha basarili. Yeni NEXlerdeki hibrit odaklama sistemini denemedim, belki o da bu kadar iyidir.

    Ve bir surpriz: Video sirasinda enstantane ve diyaframi degistirebiliyorsun! M modunda (ve tekerlek video modundayken) ayni anda hem diyaframi hem enstantaneyi degistirebiliyorsun. Hangi Nikon DSLR'inda boyle bir secenek var? Su anda D600 ve D7000'de bile yok. "



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soghan -- 22 Mart 2013; 10:24:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: spirituals

    Sony Nex 5N biçilmiş kaftan hocam şu an için . Biraz inceleme fırsatım oldu . İso konusunda gerekse fotoğraf ve video kalitesi konusunda DSLR makinaları aratmıyor Nikon daha yeni bu konuda . Daha iyi ufak gövdeler çıkarırsa olabilir ama şu an için uygun fiyatlı en iyi makina bu

    Hocam peki NEX 6 MI NEX 5N Mİ ?

    Görüntü kalitesi için..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GeorgeClooney

    quote:

    Orijinalden alıntı: spirituals

    Sony Nex 5N biçilmiş kaftan hocam şu an için . Biraz inceleme fırsatım oldu . İso konusunda gerekse fotoğraf ve video kalitesi konusunda DSLR makinaları aratmıyor Nikon daha yeni bu konuda . Daha iyi ufak gövdeler çıkarırsa olabilir ama şu an için uygun fiyatlı en iyi makina bu

    Hocam peki NEX 6 MI NEX 5N Mİ ?

    Görüntü kalitesi için..

    Oyle cok aman aman farklar olmaz lakin daha yeni teknoloji bu se iye urunler arasinda azda olsa farklar yaratiyor . Nex6 incelemedim bu arada net konusamam .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: soghan

    video konusunda incelemeyi yapan ozturert arkadaşımın yorumunu aynen yazayım.Sen karar ver hagisinin iyi olduğuna.
    Alıntıdır;
    " VIDEO

    Nikon 1 serisi video da cekiyor. Valla.

    Video boyutlari ilginc. V1 teoride 1080@60i, 1080@30p ve 720@60p yuksek cozunurluklu video cekebiliyor (aslinda 60 degil 59,94). Bunlarin yaninda 640x240 boyutlarinda saniyede 400 kare ve 320x120 saniyede 1200 kare video da cekebiliyor (sonra bunlari saniyede 29,97 karelik filmler halinde seyredebiliyorsunuz). Bir tane de 640x480 olsaydi iyi olurdu, ornegin saniyede 120 kare. 1080@60i ve 1080@30p seceneklerinde saniyede 24Mbit kayit yapabiliyor ve 1080 kayit 20 dakikayla sinirli. 720@60p'de saniyede 16MBit ve kayit siniri 29 dakika.

    Guzel, degil mi? Evet, ama bunlari sadece mod tekerinde Video modunu secerseniz gorebiliyorsunuz. Fotograf modunda V1 sadece 1072x720 @60p video cekebiliyor! Yazim hatasi yok, filmin boyutlari gercekten de 1072x720 oluyor. Neden boyle bir kisitlamaya ihtiyac duymuslar anlamadim.

    Video modunda F tusu su ise yariyor: Videoyu HD film ya da Agir cekim arasinda gecis yapabiliyorsunuz.

    24p secenegi yok, bu secenek sadece "Motion Snaphot" modunda var, orada da 1 saniyelik 60p video cekip 24p'de oynatiyor, boylece agir cekim bir videonuz oluyor. 24p olmamasi iyi olmamis sanki. Ayrica, algilayici 1080@60p cikti verebiliyor ama video seceneklerinde boyle birsey yok.

    50i, 50p ya da 25p secenegi de yok.

    Dahili mikrofon stereo. Gain ayari yapabiliyorsunuz (Otomatik, az, orta ve cok), ayrica ruzgar sesini azaltma secenegi var. Dahili mikrofonu begenmezseniz harici mikrofon girisi de var (3.5") (J1'de ve J2'de yok). Buradaki sorun, mikrofonu takacak yer olmamasi. Standart flas baglantisi olmadigi icin Nikon'un AS-N1000 adaptorunu almaniz lazim. Fiyati cok degil ama Turkiye'de zor bulunur diye tahmin ediyorum.

    Video cekerken V1 ile fotograf da cekebiliyorsunuz. 1080p ya da 720P video sirasinda sadece 1920x1080 ya da 1280x720 piksellik fotograf cekebiliyorsunuz ama 1080i modunda 10 MP'lik (16x9 kirpilmis, yani 9MP civarina denk geliyor) 20 taneye kadar fotograf cekebiliyorsunuz ve video bu sirada duraklamiyor. Bunu yapabilen baska makine var midir bilmiyorum (Olympus SZ-31 yapabiliyor mesela).

    Video sirasinda otomatik odaklama var. Aslina bakarsaniz, bazi durumlarda otomatik odaklama bir video kamera kadar iyi diyebilirim. Algilayici uzerinde hibrit odak sistemi cok iyi calisiyor. Iyi isikta objenizi ortalarda tutarsaniz ya da obje arka plandan ayriysa (renk ve/veya kontrast farki), V1 odagi cok iyi takip edebiliyor. Burada ornek bir video var, bakmanizi tavsiye ederim. Kesinlikle NEX-5N ve E-PL2'den daha basarili. Yeni NEXlerdeki hibrit odaklama sistemini denemedim, belki o da bu kadar iyidir.

    Ve bir surpriz: Video sirasinda enstantane ve diyaframi degistirebiliyorsun! M modunda (ve tekerlek video modundayken) ayni anda hem diyaframi hem enstantaneyi degistirebiliyorsun. Hangi Nikon DSLR'inda boyle bir secenek var? Su anda D600 ve D7000'de bile yok. "



    v1 ve j1 nex5n den daha iyi video çekemez 1080p 50p aşamalı kayıt ve active mode titreşim engelleme var nex5n de.
    bende bu yorumu nikon d5100-canon 600d-olympus emp1-panasonic fz150-sony hx100-hx200-hx9-nex5n-nexf3
    kullanmış biri olarak yapıyorum.

    birazdaha detaya inersek 600d sabit tripotda iyi video çekiyor fakat ele aldığınızda videoda titreşim engelleme vasat.aynı şekilde olympus emp1 vasat titreşim engellemesi var videoda .sony nex5n de bulunan active mode titreşim engelleme diğerlerinden çok daha üstün elde çekimde bi 600d ye göre çok çok daha iyi emp1 le kıyaslanamaz bile .videoda sadece çözünürlüğü dikkate almamak gerek her full hd yazan malesef aynı kalitede çekemiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: şubat

    quote:

    Orijinalden alıntı: soghan

    video konusunda incelemeyi yapan ozturert arkadaşımın yorumunu aynen yazayım.Sen karar ver hagisinin iyi olduğuna.
    Alıntıdır;
    " VIDEO

    Nikon 1 serisi video da cekiyor. Valla.

    Video boyutlari ilginc. V1 teoride 1080@60i, 1080@30p ve 720@60p yuksek cozunurluklu video cekebiliyor (aslinda 60 degil 59,94). Bunlarin yaninda 640x240 boyutlarinda saniyede 400 kare ve 320x120 saniyede 1200 kare video da cekebiliyor (sonra bunlari saniyede 29,97 karelik filmler halinde seyredebiliyorsunuz). Bir tane de 640x480 olsaydi iyi olurdu, ornegin saniyede 120 kare. 1080@60i ve 1080@30p seceneklerinde saniyede 24Mbit kayit yapabiliyor ve 1080 kayit 20 dakikayla sinirli. 720@60p'de saniyede 16MBit ve kayit siniri 29 dakika.

    Guzel, degil mi? Evet, ama bunlari sadece mod tekerinde Video modunu secerseniz gorebiliyorsunuz. Fotograf modunda V1 sadece 1072x720 @60p video cekebiliyor! Yazim hatasi yok, filmin boyutlari gercekten de 1072x720 oluyor. Neden boyle bir kisitlamaya ihtiyac duymuslar anlamadim.

    Video modunda F tusu su ise yariyor: Videoyu HD film ya da Agir cekim arasinda gecis yapabiliyorsunuz.

    24p secenegi yok, bu secenek sadece "Motion Snaphot" modunda var, orada da 1 saniyelik 60p video cekip 24p'de oynatiyor, boylece agir cekim bir videonuz oluyor. 24p olmamasi iyi olmamis sanki. Ayrica, algilayici 1080@60p cikti verebiliyor ama video seceneklerinde boyle birsey yok.

    50i, 50p ya da 25p secenegi de yok.

    Dahili mikrofon stereo. Gain ayari yapabiliyorsunuz (Otomatik, az, orta ve cok), ayrica ruzgar sesini azaltma secenegi var. Dahili mikrofonu begenmezseniz harici mikrofon girisi de var (3.5") (J1'de ve J2'de yok). Buradaki sorun, mikrofonu takacak yer olmamasi. Standart flas baglantisi olmadigi icin Nikon'un AS-N1000 adaptorunu almaniz lazim. Fiyati cok degil ama Turkiye'de zor bulunur diye tahmin ediyorum.

    Video cekerken V1 ile fotograf da cekebiliyorsunuz. 1080p ya da 720P video sirasinda sadece 1920x1080 ya da 1280x720 piksellik fotograf cekebiliyorsunuz ama 1080i modunda 10 MP'lik (16x9 kirpilmis, yani 9MP civarina denk geliyor) 20 taneye kadar fotograf cekebiliyorsunuz ve video bu sirada duraklamiyor. Bunu yapabilen baska makine var midir bilmiyorum (Olympus SZ-31 yapabiliyor mesela).

    Video sirasinda otomatik odaklama var. Aslina bakarsaniz, bazi durumlarda otomatik odaklama bir video kamera kadar iyi diyebilirim. Algilayici uzerinde hibrit odak sistemi cok iyi calisiyor. Iyi isikta objenizi ortalarda tutarsaniz ya da obje arka plandan ayriysa (renk ve/veya kontrast farki), V1 odagi cok iyi takip edebiliyor. Burada ornek bir video var, bakmanizi tavsiye ederim. Kesinlikle NEX-5N ve E-PL2'den daha basarili. Yeni NEXlerdeki hibrit odaklama sistemini denemedim, belki o da bu kadar iyidir.

    Ve bir surpriz: Video sirasinda enstantane ve diyaframi degistirebiliyorsun! M modunda (ve tekerlek video modundayken) ayni anda hem diyaframi hem enstantaneyi degistirebiliyorsun. Hangi Nikon DSLR'inda boyle bir secenek var? Su anda D600 ve D7000'de bile yok. "



    v1 ve j1 nex5n den daha iyi video çekemez 1080p 50p aşamalı kayıt ve active mode titreşim engelleme var nex5n de.
    bende bu yorumu nikon d5100-canon 600d-olympus emp1-panasonic fz150-sony hx100-hx200-hx9-nex5n-nexf3
    kullanmış biri olarak yapıyorum.

    birazdaha detaya inersek 600d sabit tripotda iyi video çekiyor fakat ele aldığınızda videoda titreşim engelleme vasat.aynı şekilde olympus emp1 vasat titreşim engellemesi var videoda .sony nex5n de bulunan active mode titreşim engelleme diğerlerinden çok daha üstün elde çekimde bi 600d ye göre çok çok daha iyi emp1 le kıyaslanamaz bile .videoda sadece çözünürlüğü dikkate almamak gerek her full hd yazan malesef aynı kalitede çekemiyor.



    http://www.youtube.com/watch?v=hvcxpyPw534
    Yukarıdaki linkte nex 6 ile v2 video karşılaştırmaları var.(videoları 1080p izlemeni öneririm) Bir makine ye iyi veya kötü demiyorum yanlış anlama lütfen. Alıntıda kastedilen video özellikleri(takipte netleme(inceleyen arkadaş daha iyi diyor , inceleyen kişinin 5n cihazıda var),slow motion ki sn 1200 kareye kadar(you tube de videoları var),video kaydı sırasında fotoğraf çekimi gibi özellikler,enstantane ve diyafram ayarlama) kıyaslarsak v1 üstün. Videoyuda izleyip hangisinin daha başarılı olduğuna sen karar ver.




  • o videolar satış stratejisi örneğin kompak bi cihaz alacaksınız almadan önce araştırıyorsunuz çektiği resimlere bakıyoruz cam gibi fakat aldıktan sonra ev içi çekimini görünce veya hafif düşük ışıkta malesef çok kötü olabiliyor. benim anlatmak istediğim özellikle dikkat çekmek istediğim nokta nex5n deki veya yakın türevlerindeki cihazlarda bulunan active mode titreşim engelleme ve avchd 50p kayıt.
    active modu seçtiğinizde makina elinizde dahi olsa çok az titreşim oluyor bu özellik 600d d5100 gibi dslr lerde dahi yok ayrıca 50p aşamalı çekim 28bmt kayıt ile cam gibi video kalitesi . bunu sony hx100 hx9 nex5n kullananlar bilir . nikona resimde lafım yok fakat videoda sony giriş ve orta seviyede diğer firmalardan çok önde en yakın rakibi panasonic
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.