Şimdi Ara

Nikon D90 yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar fotoğraf,lens ve gövde konusunda çok fazla bilgim yok o yüzden bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.Bir arkadaşımın 2. el Nikon d90 gövdesini aldım. Üzerinde 3 adet lens var . 10-20mm , 55-200mm , 18-55mm . Daha önce hiç orta seviye bir gövde kullanmadım. Şimdi merak ettiğim sorular şu şekilde :

    1. Hangi lens hangi işe yarıyor . Yani hangi lens ile portre hangi lens ile manzara çekebilirim.
    2. Bu lensler yeterli mi yoksa tavsiye edebileceğiniz bir lens var mıdır bu model için ?
    3. Temizliğini nasıl yapmalıyım ?
    4. Genellikle hangi lensi kullanmalıyım ?



  • Sorularinin cevabi cok uzun.



    Makineyi auto moda al. Lensleri makineye takip dene.



    10-20 genis aci.



    55-200 zoom sayilir. Bu lensle portre cekebilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim
  • 10-20mm manzara çekebilirsin. Diğerlerini arkadaş cevaplamış daha geniş detaylı bilgiler almak için googlede bi araştırma yapman gerekiyor ilk önce makineyi kavramaya bak ilk önce modları öğren bol bol fotoğraf çek anca öyle öğrenirsin. Sonra istediğine göre geliştir kendini gündüz pozlama ve gece pozlamaları vs vs tripod kullanarak 55-200mm doğa, spor, portre, makro çekimlerinde işine yarar zoom bi lens tak gezde işini görür bende bunun bi alt versiyonu var. 18-55 ise portre çekimlerinde işe yarar.
  • 10-20 çok ta yanında taşımana gerek yok. çok geniş alanlar çekmek istemedikçe

    diğer iki lensi yanında taşıyabilirsin.
    18-55 takılı olarak gezerken fotoğraflar çekebilirsin.
    55-200 uzaktaki objeleri yada insanları rahatsız etmeden doğal insan pozları çekebilirsin.
  • hocam bismillah daha neyin ne işe yaradığını bilmeden öğrenmeden ne lens tavsiyesi

    bi önce öğren bakalım fotoğraf neymiş nasıl oluşurmuş makinenin özellikleri neymiş fotoğrafçılık neymiş fotoğraf nasıl çekilirmiş. lens tavsiyesi istemeye çok var daha. önce bir kurcalayın tonla eğitim var gerek youtube da gerek forumda. takıldığınız yerde gelin konu açın soru sorun elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce yardım edelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cannavaro1903

    hocam bismillah daha neyin ne işe yaradığını bilmeden öğrenmeden ne lens tavsiyesi

    bi önce öğren bakalım fotoğraf neymiş nasıl oluşurmuş makinenin özellikleri neymiş fotoğrafçılık neymiş fotoğraf nasıl çekilirmiş. lens tavsiyesi istemeye çok var daha. önce bir kurcalayın tonla eğitim var gerek youtube da gerek forumda. takıldığınız yerde gelin konu açın soru sorun elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce yardım edelim.

    tabiki hocam çok haklısınız fakat şu yüzden sordum açıkçası .2. el aldığım için içerisinden 3 tane lens çıktı ben hangisi ne işe yarar bilmeden nasıl başlayabilirim yani sürekli hangisini takmam lazım başlangıç aşamasında. Asıl sormak istediğim buydu aslında.Gövdeye hakim olmaya çalışıyorum şuan tuşların ne işe yaradığını ne bileyim diyafram nedir bunları öğrenmeye çalışıyorum. Bunları öğrenirken de sürekli videolar seminerler buldu onları izliyorum sürekli ve bol bol foto çekiyorum tanıyabilmek adına.




  • genel olarak 18 55 kullanın. en genel kullanım lensiniz o. manzara falan çekeceğiniz zaman 10 20yi kullanabilirsiniz. 55 200 çok kullanılacak bi lens değil hocam açıkçası. bol bol fotoğraf bakın. kompozisyonları inceleyin. kadrajınız gelişir. çektiklerinizi dehttps://forum.donanimhaber.com/18-55-lensler-ile-cekilmis-fotograflar--58072200 burada paylaşabilir yorum isteyebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cannavaro1903

    genel olarak 18 55 kullanın. en genel kullanım lensiniz o. manzara falan çekeceğiniz zaman 10 20yi kullanabilirsiniz. 55 200 çok kullanılacak bi lens değil hocam açıkçası. bol bol fotoğraf bakın. kompozisyonları inceleyin. kadrajınız gelişir. çektiklerinizi dehttps://forum.donanimhaber.com/18-55-lensler-ile-cekilmis-fotograflar--58072200 burada paylaşabilir yorum isteyebilirsiniz.

    eyw hocam saol bilgiler için , takipteyim..
  • başarılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.