Şimdi Ara

nikon d7000 icin dis ve ic mekan icin mod onerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar nikon d7000 aldim 18 *105 ve 17*50 lenslerim var bebek ve dugun fotografciligi yapmayi dusunuyorum birkac deneme yaptim cok istedigim gibi sonuclar alamadim ic mekanda ve dis mekanda hangi mod iso estantine ve diyafram ayarlari genelde ne kullaniliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nymphess -- 30 Aralık 2014; 22:36:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Dostum bu soruya cevap yazmak o kadar zor ki. Bu işi profesyonel olarak yapacaksan zaten manuel ayarda çekmen en mantıklısı fakat kompozisyonun hareket durumu, ışık durumu, çekeveğin kişi ya da nesnenin arka fon renkleri hepsi bu dediğini 3 ayarı tamamen farklı noktalara götürür. Anladığım kadarıyla bu konuda da çok tecrüben yok. En güzeli al p moduna ya da autoya onunla çek. Bu arada kapalı mekanda fotoğraf çekme niyetindeysen mutlaka harici flas alman gerekir. Düşün fotoğrafı ve bebek fotoğrafı çekeceksen mutlaka 50 mm ve 35 mm lens alman gerekli elindekilerle bu iş olmaz. Prime lens açısı kadar fotoğraf keskinliği açısından da önemlidir. Mutlaka battery grip edinmen lazım düğün dediğin yerde gecede en az 2000 fotoğraf çekilir ve harici flash ile çekildiği için senin pil ömrün yarı yarıya azalır. Sonuç itibarıyla ofotğrafçılık dediğimiz şey forumda sorayım sonra da gidip düşümde çekeyim diye bir şey değildir. Oğlumun kreşinde bir fotoğrafçı takvim için çekim yapmış. Sonra bize takvim ve fotoğrafları gönderdiler. Bu gün adamın yanına gideceğim kendini fotoğrafçı zanneden adamların bu kadar önemli fotoğraflatı çekememe beceriksizleri yüzünden anı falan kalmıyor. Düğünümden sonra bu işleri kendimin yapması gerektiğine karar verdim. Lütfen bu işi yapacaksanız benden daha fazla bilgiye sahip olun öyle yapmaya başlayın. Benim bilgi düzeyim henüz amatör seviyesinde bile değil...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • nymphess N kullanıcısına yanıt
    Benden önce yazan arkadaşında dediği gibi şöyledir böyledir diye anlatmak çok doğru değil bence. Burada önemli olan diyafram enstantene ve iso nedir nasıl kullanıldığını kavramınızdır. Bunlardan sonra bu sorular kendi kendine cevap bulacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • __FuEGo__ _ kullanıcısına yanıt
    Yanlış ne yazdım diye iki kere daha okudum yazdıklarımı. Sonra senin yazdıklarını okudum. Teknik bilgi konusumda hem fikiriz öncelikle mantığı anlaman ve çekeceğin şey ve yeri analiz etmen gerekiyor demişiz. Ekipman konusunda ben bir şeyler yazmaya çalıştım siz birşey yazmamışsınız burada da fikir ayrılığı yok. Neyi yanlış yazdığımı ifade ederseniz kendime gelişim alanı bulacağım. Bir şey yoksa eğer yazdıklarımı okumadığınızı düşüneceğim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enclosure kullanıcısına yanıt
    Size yardımcı olmaya çalışan arkadaşların takıldıkları kısım şu:"bebek ve dügün fotografcılıgı yapmayı dusunuyorum"
    Buna başka bir alandan örnek vermek gerekirse :"profesyonel olarak taksi şöförlüğü yapmak istiyorum ama altımdaki arabayı tam olarak nasıl kullanacağımı bilmiyorum" gibi birşey oluyor.
    Gerek bebek fotoğrafçılığı gerekse düğün fotoğrafçılığı bir takım incelikler içerir ve bunlar sağlam bir teorik ve teknik altyapının deneyimle birleşmesiyle öğrenilir.
    Düğün fotoğrafçılığını düşünürsek burada yapılan bir hatanın geri dönüşü yoktur. Kimseye "fotoğraflar iyi çıkmadı düğününü tekrarlayabilir misiniz" diyemezsiniz.
    Bol bol fotoğraf çekip gerekli dökümanları okuyup bunları günlük yaşamda uyguladıktan sonra bu tür soruların bu formun kısıtlı imkanlarıyla yanıtlanamayacağını siz de anlayacaksınız.
    Şöyle bir soru belki size daha çok yardımcı olabilirdi:"Düğün ve bebek fotoğrafçılığında kendimi eğitmem için ne önerirsiniz ?"
    Yılmadan ve bıkmadan devam etmeniz dileğimle..




  • muyasar M kullanıcısına yanıt
    Muyasar kardeşim aynen söylediklerine katılıyorum. Arkadaşımız umarım bu konuda söylenenleri dikkate alır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.