Şimdi Ara

Nikon D700 ve 5D Mark II mi? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
2
Favori
10.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bi konuya bakıyorum,bi cevaplara bakıyorum.bir de tarihe bakıyorum... kafam mavi ekran verdi
  • : )) yorumlar enfes olmuş elinize sağlık, yorumları okuduktan sonra kişisel değerlendirmem şu oldu.

    5D Mark II'yi video çekimlerined kullanan bir yönetmen arkadaşım arkadaşım kullanıyor, bir çok sosyal projede ödül almasını sağlayan işleri yine 5D Mark II ile yaptı. Video özelliğinin öne çıktığı durumlarda evet kesinlikle 5D MII diyebilirdim, Nikon D700'ü çok da iyi tanımıyor olsam bile.

    Fotoğraf söz konusu olduğunda ise açık ara Nikon D700 önde gibi görünüyor. Benim kullanım alanımı ise ayrıca yazacağım.

    Geçtiğimiz para bir milletvekili adayının bölgesinde yaptığı 9 seçim gezisini fotoğrafladım örneğin, gerek Nikon d80 gerek 18-135 f/3.5 zoom lens bir çok yerde an'ı kurtarsa da bir çok yerde de yetersiz kaldı, makinemi güncellemeyi istiyorum fakat sırf alan çekimi yapmak için değil aynı zamanda, stüdyo hariç, ürün çekimi, iç mekan çekimi, dış mekan çekimi vb. işlerde kullanmakta istiyorum. Video özelliği önemsizmi tabiki değil, zaman zaman video özelliğini kullanmakta elbette çok işe yarayacak.

    D800 konusunda sanırım depremin büyük etkisi oldu, bu nedenle bir süre daha D700 gündemde olacak. Bu kadar para verip iyi bir lens almamak hata olur yaklaşımına ise kesinlikle katılıyorum, bir değil birden fazla lens almak da yetmeyebilir. Burada tercihi şu ayrıntı belirleyecek, yatırımınız kısa orta ve uzun vadede paraya dönecekmi yoksa hobi için mi fotoğraf çekiyorsunuz.

    Ben bu tanımın ortasındayım, biraz zorlarsam paraya azar azar dönecek bir durum biraz da iyi fotoğraflar çekmek hobi noktasında duruyorum.

    Bu durumda D700 yada 5D Mark II iy bir tercih olurmu, pahalımı kaçar bilmiyorum ama iyi bir makinenin de artık gerekli olduğunu düşünüyorum. Bugün örneğin durduk yere 1 kına gecesi 2 düğün çekimi teklifi geldi, gerekli donanımım yok çekemem diyip işi arkadaşlarıma pasladım. Durum budur :)

    Ayrıca dijital fotoğraf konusunda profesyonel çekim yaptığını tahmin ettiğim, yorumculara da şunu sormak istiyorum; şu an kullandığınız donanım ve kullanım alanınız nedir ve benim yeni bir makine alma noktasında açıkladığım nedenleri de dikkate alırsanız, böyle üst segmen bir makine almak doğru tercihmidir.

    Herkese saygılarımla, iyi çalışmalar.




  • Canon 7d yi dusunebilirsin.
  • Mynisan, D700 fotoğraf konusunda açık ara önde değil. Daha iyi olduğu durumlar var, daha geride olduğu durumlar var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    Mynisan, D700 fotoğraf konusunda açık ara önde değil. Daha iyi olduğu durumlar var, daha geride olduğu durumlar var.



    arada çok mp farkı var.bende baya daha iyi görüyorum d700 ü açık ara ama bence tamamen mp ile alakalı
  • Ben de öyle düşünüyordum, ta ki ikisini yanyana koyup fotoğraf çekene kadar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    Ben de öyle düşünüyordum, ta ki ikisini yanyana koyup fotoğraf çekene kadar


    d700 kullandım.sağolsun bi arkadaş baya bi denetti.makinamdan tiksindim resmen2500isoda filan maşşallahı var bu ff lerin ya.
    hele o vizörü yokmu o vizörü kurban olurum ben ona
    5d m2 ilede bi kaç fotoğraf çekmişliğim elime almışlığım var.
    ilerde bigün bu 2 body den birini alacak olursam video hiç önemli olmadığı için ve özellikle d700 ü iso ve sağlamlık konusunda bana daha çok güven verdiği için tercih ederim.birde tam emin değilim canon-nikon bilgim zayıf ama sanırım nikon manuel lens sevenler için daha uygun bi marka




  • quote:

    Orijinalden alıntı: photo-pentax


    quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    Ben de öyle düşünüyordum, ta ki ikisini yanyana koyup fotoğraf çekene kadar


    d700 kullandım.sağolsun bi arkadaş baya bi denetti.makinamdan tiksindim resmen2500isoda filan maşşallahı var bu ff lerin ya.
    hele o vizörü yokmu o vizörü kurban olurum ben ona
    5d m2 ilede bi kaç fotoğraf çekmişliğim elime almışlığım var.
    ilerde bigün bu 2 body den birini alacak olursam video hiç önemli olmadığı için ve özellikle d700 ü iso ve sağlamlık konusunda bana daha çok güven verdiği için tercih ederim.birde tam emin değilim canon-nikon bilgim zayıf ama sanırım nikon manuel lens sevenler için daha uygun bi marka

    Manuel lenslerden kastın m42, m39 ise Nikon bu konuda uygun değil. LAM değeri en yüksek olan marka Nikon. Pentax ve Canon daha uygun. Ama FF alacak insanın da M42 ile falan pek işi olmaz




  • Birkaç aydır çekimlerde 5D MKII de kullanıyorum bir ara D700 de kullandım. Gerçekten Full Frame in verdiği etki derinlik olarakta bambaşka. Ancak salt fotoğraf ele alındığında tam boy incelediğimde D700 ün biraz daha berrak sonuçlar verdiğini gördüm. MKII daha büyük baskılar için daha elverişli ancak o sensör için 21mp in hala fazla olduğunu hissettiriyor ince düşünmek gerekirse. Özellikle ASA değeri yükseldikçe renk bozulmaları 5D MKII de baş göstermeye başlarken D700 sukünetini koruyabiliyor.

    Nikon'un daha iyi bir gövde mimarisi geliştirdiği aşikar. Hız ve netleme konularında her 2 gövdede FF olmasına rağmen farklı amaçlara yönelik üretildikleri için farklı performanslar sunuyorlar (D700 bu konuda bariz üstün) Bunu tartışmak yersiz o nedenle. Her ikiside güzel ancak şahsi fikrim bu ara 2nci gövde ve ekipman için ikisi arasında gidip gelirken D700 bana fotoğrafçılık açısından daha yakın duruyor.




  • "Berrak" ne demek?
  • D700 de 12mp değer FF sensör ölçüsü için gayet iyi bir değer. Pixel büyüklükleri daha iri olduğu için haliyle ışığı daha iyi topluyor ve işlerken daha net işliyor. Fotoğraflar aynı boya alındığında tabiki yüksek MegaPixel olan 5D MKII deki pixel sıkışması nedeniyle daha iyi sonuç veriyor gibi görünüyor ancak her iki makinenin sonuçları full crop incelendiğinde 21MP in o sensöre fazla geldiği azda olsa belli oluyor. Netlik azalıyor. Özellikle ışığın azaldığı ortamlarda D700 bu kaliteyi daha iyi koruyor. Doku fotoğraflarında (özellikle insan portresinde ince detayda belli oluyor) daha berrak sonuç veriyor.

    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 27 Nisan 2011; 22:27:25 >
  • Benim anlamadigim nokta kac kisi oturup piksel piksel inceliyor?
    Eninde sonunda mantikli büyüklükteki bir fotografa bakarim. Gözüme d700 kareleri daha güzel geliyorsa onu alirim, yok 5dm2 ile cekilenler daha güzel görünüyorsa onu alirim.
  • Çok değil, 15-20 gün önce bende aynı ikilemdeydim. Uzun bir araştırma sürecinden sonra D700'de karar kıldım.
    Çokta memnunum. Zaten herşeyi - tüm teknik detayları geçtim, gidip 2 body'i de elinize aldığınızda ne demek istediğimi anlıyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yildiz

    D700 de 12mp değer FF sensör ölçüsü için gayet iyi bir değer. Pixel büyüklükleri daha iri olduğu için haliyle ışığı daha iyi topluyor ve işlerken daha net işliyor. Fotoğraflar aynı boya alındığında tabiki yüksek MegaPixel olan 5D MKII deki pixel sıkışması nedeniyle daha iyi sonuç veriyor gibi görünüyor ancak her iki makinenin sonuçları full crop incelendiğinde 21MP in o sensöre fazla geldiği azda olsa belli oluyor. Netlik azalıyor. Özellikle ışığın azaldığı ortamlarda D700 bu kaliteyi daha iyi koruyor. Doku fotoğraflarında (özellikle insan portresinde ince detayda belli oluyor) daha berrak sonuç veriyor.



    "Berrak"ı anlamadım hala. Doku/portre/makro fotoğraflarını genelde düşük ISO'da çekiyorum, ve düşük ISO'da 5DMarkII her durumda daha üstün.

    quote:

    Orijinalden alıntı: NovariX

    Çokta memnunum. Zaten herşeyi - tüm teknik detayları geçtim, gidip 2 body'i de elinize aldığınızda ne demek istediğimi anlıyorsunuz.


    Tabi bunlar kişisel tercih, haklı olarak içinize sineni alacaksınız.
    Ben uzun süredir ikisini de kullanıyorum, Nikon'un ele oturuşu daha rahat ama Canon'u sağ elle kontrol etmek çok daha kolay (Nikon 80-200 f2.8 gibi ağır bir lensle elde çekim yaparken ISO'yu değiştirmeyi deneyin, anlayacaksınız). Yüksek ISO'da 5DMarkII RAW kullanmak mecburi gibi, D700'ün JPEG motoru yüksek ISO'da daha iyi iş yapıyor. D700'ün farkı ISO6400 ve sonrasında meydana çıkıyor ama benim için bu çok önemli değil, sizin için önemlidir. Düşük ISO'da 5DMarkII'nin "fotoğraf kalitesi açısından" üstünlüğü tartışılmaz. Zaten linkini verdiğim karşılaştırmamda bu çok açık belli oluyor.
    Hız konusunda hemfikirim: D700, aynı 7D gibi, çok hızlı tepki verebiliyor. Geçen seneki Formula1'de 5DMarkII ile kaçırdığım birkaç poz oldu (çıplak gözle seyretmezseniz o aletlerin ne kadar seri olduğunu anlamayazsınız). Bu seneki yarışlar için D700'e bir grip aldım ki 8fps'yi deniyim. Şimdi sıra adam gibi hızlı bir lens almaya kaldı.
    Amaaaaaa (büyük "ama"), senede kaç kere bu kadar seri çekime ihtiyacınız olacak, iyi düşünmek gerek. Sokakta insanları/kedileri çekerken (evet evet, Balat'ta sümüklü çocuk, kırışık amca ve sokak kedisi çekmişliğim de var ), plajda sürat motorlarını takip ederken, makroda, akşamları evde eş-dost çekerken, manzara çekerken "muhteşem" AF sistemine ihtiyaç olmuyor. Kuş-spor çekiyorsanız zaten D7000-7D alın.
    Ben sırf yeni 16-35 f4 VR için D700 aldım, gövdeyle beraber 80-200 f2.8 ve sonradan gene çok uygun fiyata Tokina 28-70 f2.6-f2.8 alınca D700 benim için vazgeçilmez oldu (yani: lens önemli) yoksa ikinci gövde olarak 7D alırdım.




  • NovariX iki sorum var sana izninle;
    - Nereden hangi ödeme koşullarında aldın.
    - Düşük iso'da 100/200 sourn yaşadın mı?. Yorumlarda genelde düşük ISO'DA 5D Mark II'nin açık ara önde olduğu D700'ün yüksek ISO'DA açık ara önde olduğu yazılmış. Ne düşünüyorsun.
    quote:

    Orijinalden alıntı: NovariX

    Çok değil, 15-20 gün önce bende aynı ikilemdeydim. Uzun bir araştırma sürecinden sonra D700'de karar kıldım.
    Çokta memnunum. Zaten herşeyi - tüm teknik detayları geçtim, gidip 2 body'i de elinize aldığınızda ne demek istediğimi anlıyorsunuz.
  • Mp daha az olduğundan İso performansı olarak D700 çok az daha önde.
    Mp fazla olduğundan dolayı 5DM2 özellikle düşük isoda çok daha fazla detay veriyor.

    Tercihim 2'si arasından 5DM2 olurdu.
    Yada Nikon'un yeni çıkaracağı beklemek de bir ihtimal tabi ne zaman çıkar Allah bilir..
  • Alıp her iki ürünüde fotoğraf çekimi yaparken kullanmadan doğru bir tercih verilemez, son kararım bu yönde oldu. Bunun dışında her iki makinenin de artı ve eksileri var, kullanım alanınıza göre "muhteşem" diyebileceğiniz özellikleri de mevcut. Nikon'un 2011'de lanse edeceği söylenen yeni modellerini de düşününce, beklemek en iyisi gibi görünüyor. Yada acil ihtiyaçlara göre bir karar vermek için, gidip Hayyam'da yada Doğu Bank'da bizzat ürünleri inceleyip bir tercih yapmak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    "Berrak"ı anlamadım hala. Doku/portre/makro fotoğraflarını genelde düşük ISO'da çekiyorum, ve düşük ISO'da 5DMarkII her durumda daha üstün.



    Anlamak için fazla kafa yorma inan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet1980

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    "Berrak"ı anlamadım hala. Doku/portre/makro fotoğraflarını genelde düşük ISO'da çekiyorum, ve düşük ISO'da 5DMarkII her durumda daha üstün.



    Anlamak için fazla kafa yorma inan

    Yanyana 300 civari fotograf cektim, hala goremedim daha berrak fotograf :) İnternette gordugunuz farkli kosullarda cekilmis "tek" fotograflarla karar vermemek gerek.
  • NovariX soruyu görmedi sanırım;

    D700'de karar verdim gibi, en uygun fiyatı nereden alabilirim?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.