Şimdi Ara

nikon d60

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    d 80 le karşılaştırdığımda çok fark var sanırıım
    işte çok bütcem de yok o yüzden bilgilendirirseniz sevinirim

• iyidir güzeldir hatta hakkında da bir çok forum da vardır..
    Her neyse D80 kadar özellikli değildir ama D80den üstün yönleri de yok değildir.
    bu yönler de :
    -Sensor toz temizleme sistemi
    -Expeed görüntü işlemcisi
    -VR özellikli kit lens
    ve en önemlisi
    -Ve yüksek ISO da D80 den daha iyi sonuç veren sensör
    Bence bu yönler kesinlikle yabana atılacak yönler değildir.
    Sanırım D80 in üstün yönlerini yazmaya gerek yok ama tercih meselesi ben alırken bütçemi biraz zorlasam D80 de alabilirdim ama bu özellikler bana daha önemli göründü ve D60 tercih ettim, pişman değilim iyiki de D60 tercih etmişim diyorum.
  • D40 ve D60 fiyat olarak ucuzdur sebebide govdede AF motor olmayısıdır. İlerde objektiflere yatırım yapılırken fiyat farkı fazlasıyla cıkar. Bunuda goz onunde bulundurun. AF motorlu objektifler digerlerine gore daha pahalıdır. Standart objektiflerle D60 ta otofocus yapamazsınız. Ayrıca digerlerine gore daha az olan 3 nokta netlemesi var. Artık giris seviyesinde 11 nokta netleme sistemleri mevcut. Kit lensin vr olması avantaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 20 Eylül 2008; 12:31:09 >
  • yani lens temizleme sistemi
    vr olması avantaj
    3 netlik noktası
    otofokus dezavantaj
    peki tekrar soruyorum hangisini tercih ederdiniz benim pek bilgim yok o yüzden soruyorum
    fotoğraf öekmeyi çok severim o yüzden i slr makine almak istiyorum
  • Bence pentax K200D yi listeye alın. Giris seviyesinde cok iyi makinadır. Kesinlikle pisman etmeyecek urun. Kit lensleride cok basarılı uzun sure idare eder.

11 netlik noktası, 9 adet cross type sensor, govdede dairesel calısan titresim onleyici, patentli nano teknolojili toz onleme icin sensor kaplama, ayrıca titresimle sensor temizleme, turkce menu, toz ve suya dayanıklı govde, kalem pil kullanım avantajı gibi bir suru artı yonu var. Giris seviyesinde bu kadar imkan sunan baska urun yok. Ustelik SLR mucidi pentax tecrubesi ile.

nikon d60

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 20 Eylül 2008; 12:59:51 >
  • öncelikle 3 fokus noktası ciddi bir dezavantaj değildir bence bunu önemsemeyim.Makineyi alıp fotoğraf çekmeye başladığınızda bunu daha iyi farkedeceksiniz.
    D40 ve D60 için sürekli Af motoru olmaması dezavantajı söyleniyor sürekli cevaben de bunun da hiç bir dezavantaj yaratmadığı söyleniyor.Nedenine gelince yeni çıkan lenslerin zaten çoğu motorlu lensler.Nikkor lensler konusunda fiyat fikrim şu anda yok ama Sigma ve Tamron'un D40 ve D60 ta Autofokus özelliğini kullanabileceğiniz lensleri diğer makineler için kullanıcalak lensler ile aynı fiyatta.Yani örnek olarak 18-200 Sigma bir lens alacaksınız gövdesinde AF motoru olan bir makine için de alsanız D40, D60 için de alsanız fiyatı aynı olacaktır.Yani AF motoru olmaması hele ki giriş seviyesi bir makinede sorun değildir.
    Pentax ı toz su geçirmeme ve titreşim engelleyicisinin gövdede olması çok büyük artı da olsa dpreview sitesindeki incelemede görülecektir ki özellikle JPEG çekimlerinde fotoğraf kalitesi olarak rakipleri olan Nikon D60, Canon 450D gibi makinalardan daha geridedir.
    quote:

Orjinalden alıntı: nisso

yani lens temizleme sistemi
    vr olması avantaj
    3 netlik noktası
    otofokus dezavantaj
    peki tekrar soruyorum hangisini tercih ederdiniz benim pek bilgim yok o yüzden soruyorum
    fotoğraf öekmeyi çok severim o yüzden i slr makine almak istiyorum

• bende d60 almayı düşünüyorum
    teknosadaki vr lensli olanımı almalıyım ? yardımcı olursanız sevinirim ilk defa slr alıcam
  • arkadaşlar fotoğraf makinesinin asıl işlevi fotoğraf çekmek olduğuns göre dikkat etmeniz gereken en önemli şeyin fotoğrafın kalitesi olması gerekir.İyi fotoğraf üretemeyen bir makinede livewiev de dahil olmak üzere istediği kadar özellik olsun bir anlam ifade etmez.Bu bağlamda:) özellikle yeni başlayacak arkadaşlara d60 ı tavsiye ederim. sizin eksikliğini hissedeceğiniz hiçbir yönünü bulamayacaksınız.

korsanlar15;

Kesinlikle vr olan lensi al bir kit lense göre gayet başarılı bir lens ayrıca vr nin büyük faydasını göreceksin.
  • K200D kesinlikle tavsiye ediyorum diğer giriş seviyesi modellere göre çok iyi bir kaliteye ve yapıya sahip

ben olsam K200D yi alırdım bizzat kullandım ele çok iyi oturuyor boyut olarak ufakta değil kalitesi zaten belli

bukadar avantajı (ki üste arkadaşlardan biri saymış)varken bence alınınca pişman olunmayacak bir alet

K200D

Nikon D60 (8sayfalık inceleme)
    http://www.letsgodigital.org/tr/camera/review/156/page_1.html

buda sayfalarca süren uzun bir inceleme ama ingilizce
    http://www.dpreview.com/reviews/nikond60/

---------------------------------------------------------------------------

Pentax K200D ön inceleme
    http://ww.letsgodigital.nl/tr/18142/pentax-k200d/

buda sayfalarca süren uzun bir inceleme ama ingilizce
    http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk200d/

• @reddes sen yorumsuz koyduğun için ben de yorumumu PM den gönderdim
    Ama iki resim arasında özellikle renklerde ciddi farklılıklar var dolayısıyla herkes kendi gözüne ve zevkine karar verebilirim kanısındayım.
  • babamla konustum belki spot alabilirmişiz ucuz sa spot alıcam d 80 düşünüyorum d 60 tan daha iyi değilmi
  • bu gün teknosaya gittim büyük ihtimale d80 alıcam pentax almayacağım
  • geride diye sadece ben demiyorum ama benim şahsen genelde incelemelerine güvendiğim dpreview da diyor.Ama D60 için çok eskiği olan bir cihaz demek bence daha büyük bir haksızlık.Forumların hiçbirinde kimse Af motoru ve 3 odak noktası dışında bir eksiklik ortaya sürmüyor.Varsa onları da konuşalım.Evet D60 kullanıyorum 5 ay oldu alalı ve bu süre içinde elime başka bir çok makine de geçti ama inan ben hiç bir eksiklik hissetmedim.Resim kıyaslarına gelince dediğim gibi burada 3 resimde herkes kendi zevkine göre karar verebilir ben Nikon'un renklerini seviyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: reddes

@parantez farketmez geride demek k200dye haksızlık olur. d60 çok eksikleri olan bir cihaz nikon bu bakımdan çok kaybediyor.. d60 kullanıyorsun sanırım.. yeni aldıysan ilerde sıkıntı çekmeye başladığında beni anlarsın.. kit lensi pentax kadar kalite değil..k200'ün renklerindeki canlılık ve doğallık diğerlerinden ayırıyor... d60'daki resme dikkat edersen sarı ağırlıklı olmuş resimde doğal olan pentax daha iyi gözüküyor.. 450d'ninki buz gibiydi onuda koyabilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parantezz -- 21 Eylül 2008; 15:28:13 >

• K200D tekrarlıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: parantezz

geride diye sadece ben demiyorum ama benim şahsen genelde incelemelerine güvendiğim dpreview da diyor.Ama D60 için çok eskiği olan bir cihaz demek bence daha büyük bir haksızlık.Forumların hiçbirinde kimse Af motoru ve 3 odak noktası dışında bir eksiklik ortaya sürmüyor.Varsa onları da konuşalım.Evet D60 kullanıyorum 5 ay oldu alalı ve bu süre içinde elime başka bir çok makine de geçti ama inan ben hiç bir eksiklik hissetmedim.Resim kıyaslarına gelince dediğim gibi burada 3 resimde herkes kendi zevkine göre karar verebilir ben Nikon'un renklerini seviyorum.

quote:

@parantez farketmez geride demek k200dye haksızlık olur. d60 çok eksikleri olan bir cihaz nikon bu bakımdan çok kaybediyor.. d60 kullanıyorsun sanırım.. yeni aldıysan ilerde sıkıntı çekmeye başladığında beni anlarsın.. kit lensi pentax kadar kalite değil..k200'ün renklerindeki canlılık ve doğallık diğerlerinden ayırıyor... d60'daki resme dikkat edersen sarı ağırlıklı olmuş resimde doğal olan pentax daha iyi gözüküyor.. 450d'ninki buz gibiydi onuda koyabilirim..

lüks araba almak gibi birşey bu.. sen ferrari seçersin ben porsche herşey renk zevk artık kötü çeken cihaz yok dediğim gibi bu tartışmalar çok gereksiz aslında. Hangi nikon alan geri götürmüş bu kötü çekiyor diye ya da hangi pentax alan elbette aralarında bi takım avantajlar var.. birinde olmayan diğerinde var.. ama bu direk fotoyu ciddi etkileyen unsurlar değil.. sony'nin ilk slrsi bi a100 le bile çekilmiş ne kareler gördüm ben..

edit, yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reddes -- 21 Eylül 2008; 16:34:19 >

• quote:

Katılıyorum Pentax K200D , Nikon D60 dan daha iyi...Pentax bu kategoride çok üstün...Özellikle canlılık bakımından...
    D60 asla almam.zaten AF motoru dahi olmayan bir makina
  • quote:

@parantez yorumsuz jpg çekimlerini koyuyorum..

Oncelikle jpg kalitesi icin %100 crop alıntılarla ayrıntılara bakmak lazım. Birde renklerin canlılıgı onemli degil ne kadar dogal renk verebildigi onemli. Cansız cıkan canonda makina uzerinde tonlamaları arttırın oda daha canlı renk ve kontrast sunacaktır. Mesela nikonda vazoda duran o gullerin kırmızı tonları cok patlamıs, gozle oyle goruldugunu hic sanmıyorum. Zaten asıl kalite raw da bitiyor. Jpg 8 bit ken Raw 12 bit ile 16 kat daha fazla bilgi tasıyor. Mesela Pentax K10D nin raw kalitesi, renklerin dogallıgı meshurdur Mamiya ile kıyaslanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 22 Eylül 2008; 10:58:40 >
  • Govdeye AF motoru koymamanın asıl amacı fiyatı asagı cekmek, cazip hale getirmek ve daha fazla satmak. Sonrada AF motorlu objektif satmak tabi. K200D D60 tan cok daha ustun bir makina ve pentax kullanıcı dostu. 20-30 yıllık objektifleri bile kullanabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 22 Eylül 2008; 10:58:00 >
  • Nikon d60

http://
    r a p i d s h a r e
    .com/files/164077272/www.softarchive.net.nikond60.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kopernik -- 15 Kasım 2008; 22:01:55 >
  • konum hortlamış
    ben d80 alacam inşallah hala para biriktiriyorum
    şu anda alamayacağımı bildiğim için bi tripotla idare edeceğim
    en azından compact makinem le gece çekimi yapcağım biraz
    bu arada hayyama gideceğim d 80 i en ucuza kaça bağlayabilirim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.