Şimdi Ara

Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
946
Cevap
22
Favori
68.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ya da Nikon Coolpix p510 makinenin diyafram,estantene ayarlarının nasıl yapıldığını anlatan bir site varsa oraya yönlendirin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erennere

    Ya da Nikon Coolpix p510 makinenin diyafram,estantene ayarlarının nasıl yapıldığını anlatan bir site varsa oraya yönlendirin.

    Onu kullanım kitabından öğrenirsiniz. Bunların ne gibi durumlarda nasıl gerektiğini ise bir siteden öğrenirsiniz. Önce bilmeniz gereken bu ayarların makina üzerinde nasıl yapıldığını kullanım kitabından okuyup, öğrenmek. Makinaya hakim olur iseniz internet sitelerinden öğreneceğiniz bilgileri kolayca uygulayabilirsiniz...
    -
    Bu link sizi epeyce bilgilendirmeye yetecektir...
    http://www.bascek.com/kategori/cekim-teknikleri/
    http://www.bascek.com/kategori/cekim-teknikleri/page/2/




  • tamam ya buldum manuel ayarlar nasıl yapılıyor :)
  • Adam saturnu p510 la cekmis :D Facede gordum

     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam arkadaşlar, makina için bi filtre seti gibi bişi buldum, bunun ne kadar faydalı olabilecegi hakkında bilgisi olan varmı aceba

    http://www.sanalpazar.com/Nikon-Coolpix-P500-P510-Icin-6-Parca-Lens-Seti__isp6702822#imgd
  • arkadaşlar kitapçıkta sahne modunda yani SCENE moduna getirip menü ye basınca 16 ya yakın mod çıkması gerekiyor ama makinada denedigimde hiçbirşey olmuyor. makinalarınıza bakıp bana yardımcı olurmusunuz. kitapçıktaki sayfa no:41 bir türlü alt sahne modları gelmiyor.
  • kutudan çantası çıkıyor mu arkadaşlar ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beytepeli06

    kutudan çantası çıkıyor mu arkadaşlar ?

    kutudan çanta çıkmıyor. ben vatandan almıştım 40 tl civarı bir paraya. ben lowpro edit 120 modelini aldım. tam içine sığıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leblebi_

    arkadaşlar kitapçıkta sahne modunda yani SCENE moduna getirip menü ye basınca 16 ya yakın mod çıkması gerekiyor ama makinada denedigimde hiçbirşey olmuyor. makinalarınıza bakıp bana yardımcı olurmusunuz. kitapçıktaki sayfa no:41 bir türlü alt sahne modları gelmiyor.

    dostum özelden cevapladım gerçi ama buraya da yazayım. scene moduna alıp menü'ye giriyoruz ve scene yazan kısımda aşağı doğru ilerlediğimizde ir sürü çekim modu çıkıyor. fakat bunlardan biri seçildiğinde ve menüden çıkıldığında makine tekrar açılırsa o modda kalıyor. dolayısıyla tekrar o kısma girip aşağı doğru ilerlenirse tüm çekim modları tekrar görünür. çünkü bakıldığında o menüler görünmüyor, sadece aşağı doğru ilerlenince görülüyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trenzo

    Öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim.
    Foruma tekrar üyeliğimi Nikon Coolpix p 510 almayı düşündüğüm için yaptım.
    Grupta makine ile ilgili birçok bilgilendirici yazı mevcut. Özellikle Zoom konusuna değinmiyorum bile.
    Yakın zamanda 1000 - 1200 tl bütçe arası bir makine almak düşüncesindeyim ve amatör olarak başlangıç seviyesindeyim diyebilirim.
    Sizlere sormak istediğim soru ki en önem verdiğim konulardan biridir bu makinanın gece çekimleri, özellikle flaşsız nasıldır? Yani bir Slr makine kalitesindemidir? Her iki tür birbirinden farklı özelliklere sahip olduğunu biliyorum fakat eğer kullananınız var ise Nikon d 3100 de başlangıç seviyesinde düşünülebilir mi?
    Bir teknoloji marketinde Nikon p 510 u incelediğimde gerçekten beğendim ve bütçem dahilinde çok sıcak bakmaktayım fakat daha önce de dediğim gibi gece modu çekimleri
    kafamı kurcalamakta. Bu konuda yardımcı olup bir kaç fotoğraf paylaşırsanız memnun olurum.
    İyi günler
    Teşekkürler.


    biraz geç bir cevap oldu ama bence iyi çekiyor. özellikle denedim senin için. birinci resim benim normal gözle gördüğüme yakın bir sahne hattta biraz daha karanlıktı. havuzun içindeki harfler görmekle görmemek arasındaydı. ben onu pozlamayı mümkün olduğunca düşürerek çektim, fikir versin diye. ikinci resim ise normal modda çektiği fotoğraf. oldukça iyi aydınlattığını söyleyebilirim. neticede flash'siz bir çekim bu. bence güzel. ayrıca yine bir başka fotoğraf çektim. bizim evin holü ki ışık kapalı. sadece benim arkamdaki salonun ışığı ile bu kadar aydınlatabiliyor. fikir verebilmiştir umarım. ayrıca yine pozlamalar ile ışık ayarlarıyla oynanarak daha koyu yada daha açık fotoğraflar alınabiliyor aynı yerde. not: üçüncü resim yeniden boyutlandırılarak yüklendi. ayrıca fotoğraflar sehpasız çekildi.
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 12 Haziran 2013; 0:25:14 >




  • gece çekimine bir örnek olsun diye çektim. bizim sitenin gece 12'deki görünümü. fotoğraftakinden karanlık olmasına rağmen oldukça güzel aydınlık yaparak çekmiş ama istenirse pozlandırma ışığı kısılarak daha karanlık çekilebilir. bir altındaysa macro çekime bir örnek olsun diye çektim.
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 12 Haziran 2013; 0:38:35 >




  • ampulün şu günlerde çok revaçta olduğu bir dönemde gerçek bir ampulün yakın çekim bir fotoğrafını paylaşayım dedim. biraz farklı bir çalışma
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erennere

    evet fotoğrafcılık bilgim yok,Estantene ve diyafram ayarı nasıl yapılıyor, 1/ 60 iken 1/ 1200 e nasıl çıkartıyoruz,orasını anlayamadım.ISO ayarını biliyorum.

    biraz geç oldu ama şehir dışı seyahatlerindeydim ve ancak eve gelip fırsat bulabildim. alta bir fotoğraf ekliyorum ve oraya basitçe ok ve yazılarla açıkladım. makineyi m yani manuel ayarlara alırsan fotoğrafta gösterdim. bu şekilde manuel ayarlar yaparak istediğin enstantene ve diyafram açıklıklığını seçebilirsin. tabii uygun ışık koşullarını sağlamalı bu, aksi takdirde koyu yada açık fotoğraflar çıkar. ayrıca yine normal ayarları yaptıktan sonra o arkadaki menü tekerleği ile sağdakini tıklayarak ışığın miktarını aşağı ve yukarı şeklinde az yada çok olarak seçebilirsin. denemeler yaparak ne kadar farkettiğini görebilirsin
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü




  • Akadaşlar bende beyaz renk Samsung S3 var ama ( pasaport kayıtı yok ) önceden pasaport kayıtı vardı dışarıda kullanıyordum ama pasaport kayıtı düşünce kullanmamaya başladım telefonum evde duruyor slr makina ile takas yapmayı düşünüyorum düşünürseniz kutusu vs. hepsi duruyor

    Düşünürseniz Cevap Olarak pm mesaj atarsınız yeter ki arada para alma verme durumu olmasın kafa kafaya değişmek istiyorum.
  • Arkadaşlar beni de bugün itibariyle Kulübe alabilirsiniz

    Cihazı henüz detaylı kurcalayamadım ama görüntüsü yeter...SLR den farkı yok gibi mükemmel bir cihaz....




  • @KafzieL, aramıza hoşgeldin . Listeye ekledim seni de . Hayırlı olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoşbulduk Norton...

    Forumu okudum ve konu ile alakalı olarak en çok senin ilgili olduğunu gördüğüm için sana sormak isterim. Tabi diğer arkadaşlar da cevaplarsa sevinirim.

    Benim çok hareketli bir kızım var ve onu fotoğraflamak istiyorum. Ben bu cihazı alırken satıcı eleman futbol topunu havada çekebilirsiniz demişti. Ben bırakın vurduğum topun resmini çekmeyi kızımın hareket halindeki resimlerini net alamıyorum

    Fotoğrafçılık konusunda oldukça acemiyim Diyaframmış, pozlamaymış, isoymuş pek anlamıyorum. Sizin sayenizde öğreneceğim inşallah.

    Bana hareketli fotoğrafları nasıl çekebileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

    Herkese iyi günler...




  • @KafzieL, ben hareketli fotoğraf denemedim henüz ama deneyimlerime göre anlatayım. şimdi üstte scene konumuna al makineyi. sonra da menü tuşuna bas. scene kısmında koşan adam figürünü görene kadar aşağı doğru in ve onu seç. böyle bir dene bakalım. olmazsa biraz üstte makinenin üstünde göstermiştim. enstantene ve diyafram ayarlarıyla oynayarak uygun ışık koşullarını bulup öyle çekmen lazım ki bu hangi ayardır bilemem çünkü içeride başka dışarıda başka, farklı hızlarda farklı farklı değerlerdir bunlar. ama mesela enstantene hızını atıyorum 1/1000-1/2000 gibi bir değer seç ve diyarfram ayarını da oldukça düşür ve bir dene. ama tabii ilk önce ilk verdiğim tarifle bir dene bakalım. belki ondan olumlu sonuç alırsın. bende deneme yapabilirsem paylaşırım burda. uygun enstanteneye uygun diyaframı bulamazsan muhtemelen fotoğraf karanlık çıkacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 15 Haziran 2013; 14:17:39 >
  • evet, şu anda bir deneme yaptım. makineyi scene moduna al ve menüye girerek aşağı doğru ilerle. koşan adamı gördüğünü seç. sonra da istediğin fotoğrafı seç. altta bir örnek paylaşıyorum .
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü




  • menüsü türkçemi? kac gb ta kadar desteklıo ? Aranıza katılmaya ramak kaldı :D
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.