Şimdi Ara

----Nikon Coolpix P500 Kullanıcıları---- (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
1
Favori
38.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar Nikon coolpix p 500 kardeşim yurtdışından hediye getirdi. türkçe menüsü var mı? bir de siyah- beyaz modda çekim yapabiliyor mu ? şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancor -- 4 Mart 2012; 20:00:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ancor

    arkadaşlar Nikon coolpix p 500 kardeşim yurtdışından hediye getirdi. türkçe menüsü var mı? bir de siyah- beyaz modda çekim yapabiliyor mu ? şimdiden teşekkürler.

    Merhaba,
    Evet P500'de Türkçe menü seçeneği ve siyah-beyaz çekim modu var.Ayrıntıları aşağıdaki sayfadan da inceleyebilirsiniz.
    Bu arada hayırlı olsun,iyi günlerde kullanmanız dileğiyle..

    http://www.nikon.com.tr/productitem.php?pid=1410-2e114e213c&display=technicalspecifications




  • çok teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ancor

    çok teşekkür ederim.

    Rica ederim..
  • misyonunun tamamlamış cihazlar bunlar arkadaşlar
    sabredin yurtdışında yeni nesil makinalar bir bir çıkıyor ve çıktı yakında Türkiye ye de gelir
    bu cihazlar çok compact cmos sensör ve yüksek megapiksel ve yüksek optik zomm özellikli
    sizi hammallıktan kurtaracak gömlek cebinizde taşıyacaksınız bunları
    zaten piyasadaki elektronik marketler ellerinden eski takozları çıkarmak için abzurd kampanyalar düzenliyorlar
  • arkdaşlar bu tarz bir cihaz düşünüyorum. 800-1200 tl arası. nikon p500 nasıl. gerçekten memnunmusunuz. mesela video çekimi nasıl zoom yaprken meknizma sesi de dahil oluyormu. veya resim kalitesi nasıl. bu değilde canon veya sony alsanız daha iyi olur mu dersiniz.. çünkü hiç birini daha kullanmış değilim. önerilenizi bekliyorum..

    1.benim için öncelik en çok yaklaştıran
    2.video kalitesi iyi olan
    3.her şartlarda pro. kadar olmasada net resim alabilme..
  • Reis Bende Aldım Nikon p500 Arka Planı Flu Çekmez İstiyorum Nasıl Yapıcam Bir Yardımcı Olurmusunuz
  • arkadaşlar bu makineyi almanyadan 670 tl ye almayi düşünüyorum sizce almalı mıyım
  • Bence kaçırmamalısın arkadaşım . çok iyi fiyat. pişman olmazsın.
  • peki bu makine mi yoksa panasonic lumix fz150 mi desem ?
  • Merhaba arkadaşlar, geçen hafta bizde P500 ailesine katıldık Mükemmel bir makina bence.Tek sıkıntımız PC proğramı Viev NX 2 nin türkçe yamasını bulamadım. Kızım fotoğraf kursuna gidiyor, Türkçe olsa daha iyi olur onun için. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackrocker

    peki bu makine mi yoksa panasonic lumix fz150 mi desem ?

    fz150
  • sağol kardeşim ama 1 hafta kadaar önce canon eos 550d de karar kıldım :) inş yazın alıcam
  • @ Selfx
    Makina'dan bağımsız fotoğraf düzenleme programlarından birini kullanmanız çok daha iyi olur. Böylece ileride markası başka bir makina aldığınızda bu sefer o markanın programına adaptasyon süreci, problemi yaşamazsınız.
    Zaten bu programı da çok tutmamışlar.
    Resmi sitesinden alıntıhttp://reviews.nikonusa.com/7022/NVNX2/nikon-viewnx-2-reviews/reviews.htm
    Nikon ViewNX 2
    ViewNX2 is the convenient way to manage images, providing functions for storing, browsing, editing and sharing photos as well as movies.
    Average Customer Rating: 2.892 out of 5 (37 Reviews)
    -
    Google Picasa
    Paint.Net (http://www.getpaint.net/ )
    GiMP (http://gimp-win.sourceforge.net/stable.html )
    Gibi programları deneyebilirsiniz.
    Veya arkadaşlar başka programlar da önerebilir şu an aklıma gelmeyen yada bilmediğim.




  • Arkadaşlar kusura kalmayın ama bir makina alalım dedik sizler sayesinde kafa allak bullak oldu d-slr mi compack mı like mı ne alacağımı şaşırdım şimdi işin içinden çıkamıyorum.


    p100 buldum 2.ci el 350 tl ye vazgeçtim
    p500 buldum 650 tl ye vazgeçtim
    dmc g1 buldum 450 tl ye 14-42 kit vazgeçtim
    ve bu türden çok makinada karar kıldım bu forumu okuyunca hepsinden vazgeçtim

    Ama aklım hep panasonic gh1 de oda çok tuzlu 14-140 lens ile baya bi para o yüzden şuan dmc g10 üzerinde inceleme yapıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noproblem05


    quote:

    Orijinalden alıntı: DangerTuRK

    p500 den iyi oldugunu söyleyemem


    http://snapsort.com/compare/Nikon-P500-vs-Nikon_Coolpix_P100

    mercekleri aynı zaten sadece p100 f/2.8, p500 f/3.5... ürün özelliklerine göre NIKON P100 daha iyi resim çekiyor zaten nikonun kendi sitesinde de özelliklere bakılırsa yukarıdaki sitedeki özellikler ile aynı... NIKON P500'ün tek üstün yanı zoom ve ekran çözünürlüğü... Bana göre NIKON P100 daha iyi P500 gereksiz pahalı hiç gerek yok o kadar paraya... Birde NIKON P300 var bence o çok çok daha iyi P500 ve P100'den...

    Aradaki fark acaba Dslr lerde kullanılan Cmos işlemci olmasın ?




  • Kusura bakmayında Bölüm yöneticime sesleniyorum konudaki yorumları okurken başım ağrıdı yani o kadar gereksiz hem üslüp olarak hemde kalite olarak acayip yorumlar karalamalar var.Konunun kimyasına aykırı bilgi paylaşım platformu olan forum fonanım haber kaliteden ödün vermeden konuları incelemeli diyorum , bende kullanıcıya faydalı olur diye bir bakayım dedim konu fotograf makinası kıyaslamalarından hangi makina alınıra dönmüş kendi markasını övmüş falan yönlendirmeyin bilgi verin hiç bir faydası yok bir kaç mesaj dışında gereksiz olanların silinmesi gerektigini dünüyorum ; konu Neden acılmış P500 Kullanıcılar tecrübelerini paylaşsın çeklilen fotolar paylaşılsın değerlendirilsin hatta fotograf yasışması düzenlensin , fotograf hangi modda nasıl cekilirse faydası olur özellikleri falan anlatılsın diye ama ortalık pazar yerine dönmüş kısacası rezalet bir konu olmuş faydadan cok zarar veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xomon -- 12 Nisan 2012; 12:09:21 >




  • @ xomon
    Sizin düşündüğünüz dahil ama sadece o kadar değil. Forum bir kere ve öncelik ile burası.
    Bakalım forum nedir ?

    quote:

    Bir başkanın yönetiminde, toplumu ilgilendiren bir konuda, farklı gruplardan oluşan dinleyicilerin söz sırası alarak konuşma kuralları içerisinde yaptıkları tartışmalara forum denir.

    Forum, panelin devamında yapılacaksa başkan, panelin süresini bir saat, forumun süresini de yarım saat olarak sınırlayabilir. Bu durumda panelden sonra forum yapılacağı konuşmalara başlanmadan duyurulmalıdır.

    Forum, toplu tartışmaların başlı başına bir çeşidi sayılmamakla birlikte, dinleyicilerin konu üzerinde daha aktif ve farklı bakış açılarıyla düşünmelerini sağlar. Foruma davet edilen uzmanların görüşlerine de müracaat edilerek ortaya çıkabilecek yanlış anlayışların önüne geçilir.

    Esasen forumdan amaç belli kararlara varmak değil, konuyu değişik anlayışlarla, farklı boyutlarıyla ortaya koymaktır.

    Burada fotoğraf makinası sahipleri "bakın makinam ne de güzel" demek için konu açmıyor yani. Öyle olduğunu zanneden, öyle yapan olabilir pek tabi fakat bu onların yanlış düşüncesidir. Başlıkta okudu iseniz sadece makina sahipleri değil, makinası olmayıp bu makina hakkında bilgi almak isteyenler de yazıyor ve sorular soruyor. Sizin düşüncenize göre o mesajlar da olmasın ! Vatandaş cebine koyduğu 500-1500 lirası ile "Bunu mu alsam şunu mu, bu makinanın iyi-kötü yönleri neler ?" diye sormasın ! Makina sahipleri de sır saklıyormuşcasına makinanın olumsuz, zayıf yönlerinden hiç bahsetmesinler. Sizin istediğiniz aslında bu başlık bu makinanın övüldüğü hatta iyi bir reklamının yapıldığı yer olsun demek. Silin ötekileri, sadece makina hakkında iyi, güzel şeyler içerenler kalsın !!! Peki siz hangi objektif bakış açısı, hangi aklı selim hal ile, hangi mantık ile bu isteğinizin toplum yararına olabileceğini düşünüyorsunuz !!! Yoksa siz toplum yararına olmasını gözetmeyip kişisel tatmininize olan yararınızı mı gözetiyorsunuz ?! Öyle ya, ortada ahlak kuralları dışına çıkılmamış tartışma var ise, bilgi paylaşımı var ise ve birisi çıkıp da kendisine göre gereksiz olanların silinmesi gerektiğini düşündüğünü söylüyor ise vay halimize ! Bilgi edinmek başınızı ağrıtıyor ! Bilgi vermiyor, bir de bilgi içeren mesajların silinmesini de istiyorsunuz...
    Hmmm...
    -
    Arkadaşın affına sığınarak, hoşgörüsüne güvenerek şunu da demek istiyorum... demiş ki bu makina ile çektiğim fotoğraflarım fotokritik sitesinde proflar tarafından beğenildi ! Şimdi bilen biliyor fotokritik nedir, nasıl bir sitedir fakat bilmeyen yer bunu işte. Buna da mı bir şey söylenmesin !!! Bu arkadaşım da fotoğraf çekmeye hevesli, azimli iyi niyetli biri belli ki. Ben de bir zamanlar "Ya acaba nasıl fotoğraflarım, tanıdıklar hep iyi iyi diyor da objektif olamaz o yorumlar nerede kime göstersem" diye araştırır iken fotokritiği de bulmuştum. Kısa süre içerisinde yapılan yorumlardan falan siteyi çözüyorsunuz. Gerçi sanırım artık o hali de kalmadı.
    -
    Bir arkadaş kendisi yapmamış sadece bir sitede yapılan kıyaslamayı paylaşmış. Bilgidir bu, bilginin kaynağını vermiş ! Yook size göre ne haddine, silinsin gereksiz mesaj ! Belki size göre gereksiz değil ama bir başkasına göre gereksiz olabilir ve silinsin isteyebilir !!! Siz kendinizde bu hakkı gördüğünüze göre bir başkası neden görmesin ! Bence de sizin bu mesajınız gördüğüm en gereksiz mesajlardan ilk 5'e girer. Hazımsızlığın bu kadarı yani :) okurken başım ağrıdı :) ortada bir tek kötü söz yok ! Hani kavga diyebilecek mesaj yok. O zaman ne? Demek ki eleştiriyi hazmedemiyor vatandaş yapabileceği bir şey de olamadığından okuyup okuyup monitör önünde sinirden küplere binip baş ağrısı yaşatıyor kendisine :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    @ xomon
    Sizin düşündüğünüz dahil ama sadece o kadar değil. Forum bir kere ve öncelik ile burası.
    Bakalım forum nedir ?

    quote:

    Bir başkanın yönetiminde, toplumu ilgilendiren bir konuda, farklı gruplardan oluşan dinleyicilerin söz sırası alarak konuşma kuralları içerisinde yaptıkları tartışmalara forum denir.

    Forum, panelin devamında yapılacaksa başkan, panelin süresini bir saat, forumun süresini de yarım saat olarak sınırlayabilir. Bu durumda panelden sonra forum yapılacağı konuşmalara başlanmadan duyurulmalıdır.

    Forum, toplu tartışmaların başlı başına bir çeşidi sayılmamakla birlikte, dinleyicilerin konu üzerinde daha aktif ve farklı bakış açılarıyla düşünmelerini sağlar. Foruma davet edilen uzmanların görüşlerine de müracaat edilerek ortaya çıkabilecek yanlış anlayışların önüne geçilir.

    Esasen forumdan amaç belli kararlara varmak değil, konuyu değişik anlayışlarla, farklı boyutlarıyla ortaya koymaktır.

    Burada fotoğraf makinası sahipleri "bakın makinam ne de güzel" demek için konu açmıyor yani. Öyle olduğunu zanneden, öyle yapan olabilir pek tabi fakat bu onların yanlış düşüncesidir. Başlıkta okudu iseniz sadece makina sahipleri değil, makinası olmayıp bu makina hakkında bilgi almak isteyenler de yazıyor ve sorular soruyor. Sizin düşüncenize göre o mesajlar da olmasın ! Vatandaş cebine koyduğu 500-1500 lirası ile "Bunu mu alsam şunu mu, bu makinanın iyi-kötü yönleri neler ?" diye sormasın ! Makina sahipleri de sır saklıyormuşcasına makinanın olumsuz, zayıf yönlerinden hiç bahsetmesinler. Sizin istediğiniz aslında bu başlık bu makinanın övüldüğü hatta iyi bir reklamının yapıldığı yer olsun demek. Silin ötekileri, sadece makina hakkında iyi, güzel şeyler içerenler kalsın !!! Peki siz hangi objektif bakış açısı, hangi aklı selim hal ile, hangi mantık ile bu isteğinizin toplum yararına olabileceğini düşünüyorsunuz !!! Yoksa siz toplum yararına olmasını gözetmeyip kişisel tatmininize olan yararınızı mı gözetiyorsunuz ?! Öyle ya, ortada ahlak kuralları dışına çıkılmamış tartışma var ise, bilgi paylaşımı var ise ve birisi çıkıp da kendisine göre gereksiz olanların silinmesi gerektiğini düşündüğünü söylüyor ise vay halimize ! Bilgi edinmek başınızı ağrıtıyor ! Bilgi vermiyor, bir de bilgi içeren mesajların silinmesini de istiyorsunuz...
    Hmmm...
    -
    Arkadaşın affına sığınarak, hoşgörüsüne güvenerek şunu da demek istiyorum... demiş ki bu makina ile çektiğim fotoğraflarım fotokritik sitesinde proflar tarafından beğenildi ! Şimdi bilen biliyor fotokritik nedir, nasıl bir sitedir fakat bilmeyen yer bunu işte. Buna da mı bir şey söylenmesin !!! Bu arkadaşım da fotoğraf çekmeye hevesli, azimli iyi niyetli biri belli ki. Ben de bir zamanlar "Ya acaba nasıl fotoğraflarım, tanıdıklar hep iyi iyi diyor da objektif olamaz o yorumlar nerede kime göstersem" diye araştırır iken fotokritiği de bulmuştum. Kısa süre içerisinde yapılan yorumlardan falan siteyi çözüyorsunuz. Gerçi sanırım artık o hali de kalmadı.
    -
    Bir arkadaş kendisi yapmamış sadece bir sitede yapılan kıyaslamayı paylaşmış. Bilgidir bu, bilginin kaynağını vermiş ! Yook size göre ne haddine, silinsin gereksiz mesaj ! Belki size göre gereksiz değil ama bir başkasına göre gereksiz olabilir ve silinsin isteyebilir !!! Siz kendinizde bu hakkı gördüğünüze göre bir başkası neden görmesin ! Bence de sizin bu mesajınız gördüğüm en gereksiz mesajlardan ilk 5'e girer. Hazımsızlığın bu kadarı yani :) okurken başım ağrıdı :) ortada bir tek kötü söz yok ! Hani kavga diyebilecek mesaj yok. O zaman ne? Demek ki eleştiriyi hazmedemiyor vatandaş yapabileceği bir şey de olamadığından okuyup okuyup monitör önünde sinirden küplere binip baş ağrısı yaşatıyor kendisine :)


    alıntı yapmak durumunda kaldım yönetici değilsiniz sanırım ama tekrar anlatmak isterim ,ayrıca keşke sizde benim kadar forum bilgisine sahip olup keşke alıntı yapmadan kendi fikirlerinizi yazabilseydiniz.
    olsun ama Forum Tanımı için teşekkürler bilmeyen arkadaşlarda sayenizde ögrenmiş oldu. Sizin tanımıza göre acılan konu önemli değil nereye giderse gitsin mantıgı !! Bende buna karşıyım.

    ( Ben kendi görüşümü yazdım sizinde forum tanımınıza uyan bir şekilde insanlara daha faydalı olması bakımından )
    Güzel bir cevap yazmıssınız tebrikler; Başlığı okudum gayet güzel aynı benim anlatmak istedigim gibi lütfen yazdıgınız ilk mesaja bakarmısınız . 4. Cevap sanırım “ Felaket ” iki fotoğraf makinesi ile çekilmiş resimleri koymussunuz biri canon du sanırım , bu konu karşılaştırma konusu değil.

    Forumda açılan konu hakkında tabiki herkez görüşlerini yazabilir tartışabilir. Lakin konu başlıgında " Nikon Coolpix P500 kullanıcıları " diye bir tanım var, bu tanım bana ve birçok kişiye göre almış yada alacak olanların makina hakkında bilgi birikimine sahip insanlardan destek , yardım yada eksi yönleri artı yönleri makinaları hakkında bilmedikleri soruların cevaplarını bulmak paylaşmak için acılmış bir konu gibi görüyor dışardan
    malesef konu için hiçde öyle değil.

    Ben böyle bir başlıgın altında hoşgörünüze güvenerek topkapı pazarı gibi onu al bunu alma yok yok o cok kötü sakınn haaa yani insanların kafalarını tabiri cayizse corba eden cevaplar hakkında yazdım fakat cok etkilenmiş gördüm sizi yani ben fotograf makinası tavsiyesi konusunamı girdim diye başlıga tekrar baktım.

    yapılan yorumların çogu başka bir başlık altında örnegin Fotograf makinası tavsiyeleri yada ... & ... mı diye bir karşılaştımada degerlendirmeye alınabilir insanların kafaları orda güzelce corba yapılabilir. Ben yazımda bunu vurgulamak istedim.

    Yazıma acıklık getirdigime inanarak vicdanım rahat bir şekilde kendi adıma tartışmayı bitiriyorum konuyu inceleyen yöneticiler mutlaka bir cözüm bulacaklardır.

    saygılar.




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.