Şimdi Ara

Nikola Tesla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Sesli Ve Resimli Anlatım;

Yazılı Anlatım;
    Yaşadığı dönemde değerinin tam olarak anlaşılamaması ve zekasından dolayı deli damgası yemesi Tesla için yeni bir şey değildi ve çoğu dahi / bilimadamı gibi o da zamanının çok ötesindeydi.

Hatta onun için hayatın anlamı hep ‘’Gelecek’’ demekti.

Günümüzün modern Hırvatistan’ında yaşadığı çocukluk yıllarında, ailesinin evinde birlikte büyüdüğü kedisi Macak evrenin sırlarını keşfetmeye zorlayacaktı Tesla’yı. Kendi notlarından ve anlattığı hikayelerinden yola çıkarak aktarılanlar arasında;

Bir akşamüstü Macak ile oynarlarken Tesla ilk ufak çaplı statik şokunu alıyor. Statik elektrik öylesine yoğun bir şekilde oluşuyor ki, elektriğin çıkardığı o garip çıtırdamayı bütün ev duyuyordu. Tesla’nın kendi sözleri tam olarak; ‘’Macak’ın beni çarpmasıyla gördüğüm şey bir mucize gibiydi. Hissettiklerim karşısında heyecandan dilim tutulmuştu.

Babam yaşadığım deneyimin, şimşeklerin ağaçlara isabet ettiği zaman çıkan enerjiye benzer olduğunu açıkladıktan sonra, aklımda şu sorular belirmişti;

Doğa kocaman bir kedi miydi?

Öyleyse karşılık veren kimdi?

Bunları düşündüğümde 4 yaşındaydım. En iyi dostum Macak sayesinde elektrikle tanıştım. ‘’

Daha sonraları elektrikle olan macerası hayatının merkezine yerleşti. 1891 Mayıs’ında Alternatif Akımı kullandı. Günümüzde kullandığımız Radyo, Elektrikli Motor, Uzaktan Kumanda, Tesla Bobini, Thermo-Manyetik Motor, Lazer, X-Ray, Kablosuz İletişim Cihazları, Robotik Botlar, Dönen Manyetik Alan ve bunlar gibi 700 buluşun patenti Tesla’ya aittir.

Elektriği kablo kullanmadan hava yoluyla iletmek/dağıtmak en büyük hayaliydi. Öyle ki 1893’te Chicago’da yapılan bir etkinlik sahnesinde kablosuz güç aktarımını elindeki ampülü yakarak kanıtladı. 1899 yılında Colarado’da yaptığı deneylerde 42km ötedeki 200 ampülü çok büyük bir bobinle ilettiği kablosuz güç sayesinde yakmayı başarmıştı.

Kafasında daima ‘’Gelecek’’ olan Nikola, Dünya’nın manyetik alanından yararlanarak insanlara bedava enerji sunmayı planlıyordu. 1901’de New York’da Wardenclyffe Kulesi’nin inşaatına başlandı fakat 1904’te Tesla’nın sponsoru, bedava enerjinin piyasa üzerinde çıkarları olan insanları kışkırtacağını düşünerek desteğini geri çekti. Bütün olumsuzluklara ve emek hırsızlarına karşın (Edison konusuna girmiyorum bile) umudunu, inançlarını, çalışma sistemini kaybetmedi.

Nikola Tesla bütün bu kuramların, deneylerin, kavramların arasında kaybolmuş bir adamdan ziyade; doğanın ihtişamının farkında, insanları ve diğer canlıları düşünen, bilinmeyeni keşfetme ve geliştirme heyecanıyla yaşayan, duygusal , güçlü , hayalgücünün ötesini gerçeğe dönüştüren eşsiz bir insandı.

• Bilemiyorum. Ben daja önce şu yazıyı okumuştum Tesla hakkında heryerde farklı birşey yazıyor. Hele o Wardenclyffe kulesi tam bir muamma. Bir de burdan okuyun Teslayı
    Mesela Teslanın inatçı bir kişiliği olup başarısızlığı kabul edememesi de var(mış)..
    http://www.evrimagaci.org/makale/153
    edit: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paco de Lucia -- 31 Mart 2016; 23:28:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

SAMSUNG GALAXY S8
  • Paco de Lucia kullanıcısına yanıt
    Evet Tesla hakkında çok değişik yazılar var. Tabii ki böyle bir insan için efsanelerin olması bence normal. Teslayı sevmeyenler onun hayat hikayesine biraz daha olumsuz yönde davranışlar ekleyerek anlatıyor. Sevenler ise biraz fazla abartarak anlatıyor. Ve ortaya Tesla hakkında çok farklı anlatımlar çıkıyor bu da her yerde Tesla hakkında farklı bir yazı yazmasını açıklıyor. (Yani bence öyle )
    Gigabyte Gtx1660S / Ryzen 5 2600 / Adata XPG 2x8 3000 Mhz Cl16 Ram / Msi A320 M Pro / Cooler Master K350 600Watt / Behringer UMC22 / Ibanez Rg1570 Custom Shop Re-Paint Seymour Duncan Mod / M-Audio Keystation Mini 32 / Poco X3 Pro
    Seems all have gone insane for gold.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.